ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σέρχιο Σάντσεθ:To προφίλ και η...καρδιά του

Σέρχιο Σάντσεθ:To προφίλ και η...καρδιά του

22/01/2014
 
 Για τον Σέρχιο Σάντσεθ της Μάλαγα ρώτησε ο Μίτσελ, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής είναι 28 ετών (3/4/1986), αγωνίζεται τόσο ως αριστερός όσο και ως δεξιός κεντρικός αμυντικός, είχε εξαιρετική παρουσία πέρυσι στο Champions League, ενώ την τρέχουσα σεζόν μετράει 18 συμμετοχές και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο Μίτσελ γνωρίζει καλά τον Σάντσεθ, καθώς ο τελευταίος έχει αγωνιστεί στην Εσπανιόλ, την Ρασίνγκ Σανταντέρ και τη Σεβίλλη, από την οποία τον απέκτησε η Μάλαγα το καλοκαίρι του 2011 καταβάλλοντας το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται πάντως για δύσκολη περίπτωση, διότι ο Ισπανός στόπερ είναι βασικός, ο Μπερντ Σούστερ δεν θέλει να παραχωρηθεί από την ομάδα και επίσης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015.

Σας παρουσιάζουμε την ιστορία του Ισπανού που βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.   

Στα 23 του χρόνια είδε τον φίλο του Ντάνι Χάρκε να πέφτει νεκρός από την καρδιά του. Λίγους μήνες μετά, ο Σέρχιο Σάντσεθ φοβήθηκε ότι μπορεί να έχει την ίδια κατάληξη.
To προφίλ και η... καρδιά του Σέρχιο Σάντσεθ!

Τα πρώτα βήματα
O Σάντσεθ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και ξεκίνησε την ομάδα του στην... «ασπρομπλέ» πλευρά της Καταλονίας! Αποτελεί έναν δυνατό σέντερ μπακ, με στοιχεία που του επιτρέπουν να προσφέρει λύσεις και ως δεξί μπακ. Εντάχθηκε στις μικρές ομάδες της Εσπανιόλ και έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα τις 24 Απριλίου του 2005,  στη νίκη με 3-1 επί της Σαραγόσα. Την επόμενη χρονιά, έκανε 12 συμμετοχές με τους Καταλανούς, οι οποίοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας και το 2006/07, στην μεγάλη πορεία της ομάδας του μέχρι τον τελικό του UEFA, όπου και έχασε από τη Σεβίλλη, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Οι δανεισμοί και η επιστροφή
Συγκεκριμένα, ξεκίνησε στα ματς με Πετρζάλκα, Σπάρτα Πράγας και Αούστρια Βιέννης. Ωστόσο, στα μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτό με τη Μπενφίκα, με τη Βέρντερ Βρέμης και φυσικά στον τελικό με τη Σεβίλλη δεν βρισκόταν πια στο ρόστερ της ομάδας. Είχε αποφασίσει να κάνει το βήμα για τη Μαδρίτη και για την Καστίγια, τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ, όπου και παραχωρήθηκε δανεικός προκειμένου να παίξει περισσότερο. Αγωνίστηκε σε 20 ματς στο δεύτερο μισό της χρονιάς στη Σεγούντα Ντιβισιόν.
Τον Αύγουστο του 2007, η Εσπανιόλ τον παραχώρησε εκ νέου δανεικό, αυτή τη φορά στη Ρασίνγκ Σαντατέρ. Με τη διαφορά, ότι οι «βερδιμπλάνκος» είχαν και οψιόν αγοράς. Ο Σάντσεθ έπαιξε 21 φορές, ωστόσο η Ρασίνγκ αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν του και έτσι ο παίκτης επέστρεψε στο «Κορνεγιά-Ελ Πρατ». Αυτή τη φορά, οι Καταλανοί αποφάσισαν να τον κρατήσουν και μάλιστα του έδωσαν φανέλα βασικού! Ο Ισπανός για πρώτη φορά κάνει «γεμάτη» χρονιά στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του και μάλιστα κατάφερε να πετύχει και τρία γκολ! Η χρονιά εκείνη δεν ήταν τυχαία για την Εσπανιόλ, που αποτέλεσε μία από τις εκπλήξεις της Πριμέρα Ντιβισιόν και τελικά τερμάτισε στην 10η θέση, έχοντας πετύχει μερικές τρομερές νίκες, όπως το 1-2 μέσα στο Καμπ Νόου επί της συμπολίτισσας Μπαρτσελόνα! Ο Σέρχιο Σάντσεθ ήταν βασικός και σε αυτό το ματς.



Το πρόβλημα στην καρδιά
Η χρονιά εκείνη του άνοιξε το δρόμο για τη Σεβίλλη. Τον Ιούλιο του 2009 οι Ανδαλουσιανοί ανακοινώνουν την απόκτηση του για τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, την πρώτη σεζόν παίζει μόνο σε 12 ματς. Ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός. Στις 31 Δεκεμβρίου, η Σεβίλλη ανακοινώνει ότι εντοπίστηκε καρδιολογικό πρόβλημα στον παίκτη και ξεκαθαρίζει ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει για τι ακριβώς πρόκειται, δεν θα αγωνιστεί ξανά! Οι εξετάσεις ήταν ρουτίνας, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είδαν αργότερα το φως της δημοσιότητας, ο σύλλογος γνώριζε ότι ο παίκτης είχε κάποιας μορφής δυσπλασία στην καρδιά.. Για έναν ποδοσφαιριστή 23 ετών, μια τέτοια είδηση αποτελεί σοκ. Ο Σάντσεθ επέστρεψε στη Βαρκελώνη για να ηρεμήσει και να κάνει πρωτοχρονιά με την οικογένειά του. Λίγους μήνες πριν, είχε δει τον κολλητό του από την Εσπανιόλ, τον Ντάνι Χάρκε, να πέφτει νεκρός προδομένος από την καρδιά του. Οι συσχετισμοί αναπόφευκτοι...
Τελικά, από κοινού με τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν και με τη σύμφωνη απόφαση ενός ειδικού στο Αμβούργο αποφασίζει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Παρότι υπήρχαν ρίσκα, ο ίδιος δεν δυσκολεύτηκε να αποφασίσει. «Ο γιατρός Σίβερς μου εξήγησε τα ρίσκα που υπάρχουν για μια τόσο σημαντική επέμβαση, αφού πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, αλλά μου ξεκαθάρισε ότι το ρίσκο είναι μικρό σε σχέση με τα πλεονεκτήματα που μπορεί να μου φέρει, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές προοπτικές για να συνεχίσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουμε». «Οι προοπτικές είναι καλές, αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί έχει μια καρδιά που παρουσιάζει ανωμαλίες», έλεγε ο χειρούργος του που διέκρινε μια απίστευτη θέληση για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.
                
Ουσιαστικά, η παρέμβαση του γιατρού έγινε στην αορτή και όλα πήγαν καλά. Η αποθεραπεία του έγινε με μεγάλη προσοχή και πήρε το πράσινο φως για να επιστρέψει στα γήπεδα στις 29 Δεκεμβρίου του 2010, αφού οι λεπτομερείς εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν καθαρές. Έμεινε δηλαδή εκτός για ένα χρόνο, όπου και βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόωρο τέλος της καριέρας του. Τελικά τα κατάφερε. Και όπως δήλωνε ο ίδιος, «κέρδισα τη μάχη μου». Στο μόνο που δεσμευόταν, ήταν στο τέλος κάθε χρονιάς να κάνει ολοκληρωμένες εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.


Καθιέρωση στη Μάλαγα

Αγωνίστηκε σε σε 7 παιχνίδια με τη Σεβίλλη, δείχνοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει και το καλοκαίρι του 2011, πήρε μεταγραφή για τη Μάλαγα, η οποία ξόδεψε 2.8 εκατομμύρια. Για μια ακόμα σεζόν, παίζει σε ομάδα που αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς! Την πρώτη του περίοδο στο Ροσαλέδα, η Μάλαγα τερματίζει στην τέταρτη θέση, παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του Μαουρίτσιο Πελεγρίνι και συνολικά ο Καταλανός αμυντικός κάνει 22 ματς. Την επόμενη σεζόν, οι Ανδαλουσιανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο σεϊχης Αμπντουλάχ Αλ Τάνι, ο οποίος είχε... τινάξει την μπάνκα βοηθώντας την ομάδα να χτίσει ένα ακριβό ρόστερ, αποφασίζει να κλείσει την κάνουλα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές αποχωρούν.
 Όχι όμως και ο Σάντσεθ. Μένει στους Ανδαλουσιανούς και αγωνίζεται στη φοβερή πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για τα προκριματικά ήταν στον πάγκο, ωστόσο αγωνίστηκε σε αρκετές αναμετρήσεις. Μεταξύ των οποίων και το συγκλονιστικό 3-2 με τη Ντόρτμουντ στο Βεστφάλεν. Την περσινή σεζόν έκανε συνολικά 26 εμφανίσεις. Φέτος, ο 27χρονος πλέον αμυντικός έχει παίξει ήδη 19 φορές, καθώς θεωρείται βασικότατος για το κέντρο της άμυνας των Ανδαλουσιανών, έχοντας παρτενέρ τις περισσότερες φορές είτε τον Ουέλινγκτον είτε τον Ανχελέρι. Το μπάτζετ όμως έχει μειωθεί κατά πολύ, οι απαιτήσεις έχουν πέσει και η φημολογούμενη επιθυμία του Μίτσελ να τον πάρει στον Ολυμπιακό, έχει φτάσει στους Ισπανούς... Μένει να δούμε αν ο Σάντσεθ θα επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ!


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου