ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Με Μουν και αυτοπεποίθηση στο ΟΑΚΑ

Με Μουν και αυτοπεποίθηση στο ΟΑΚΑ

Ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό θα κάνει ο Μουν, με αυτοπεποίθηση οι Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ. Μπαρτζώκας: "Να δούμε πως θα αντιδράσουν οι δύο νέοι παίκτες μας". Επιστρέφει τέλη Γενάρη ο Πέτγουεϊ".
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα διεξαχθεί το βράδυ (19:30, Δημόσια Τηλεόραση) της Δευτέρας (20/1), για την 14η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη όχι μόνο από βαθμολογικής πλευράς (αν πάρουν το "διπλό" θα μειώσουν την διαφορά στον πόντο από τους πράσινους), διατηρώντας ζωντανές τις λίγες ελπίδες τους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αλλά και για λόγους πρεστίζ, τονώνοντας το (πεσμένο) ηθικό τους, ύστερα από την ήττα στο Κύπελλο, αλλά και από τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα στο TOP-16.
Οι ερυθρόλευκοι δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, κυρίως λόγω ότι το ροτέισον τους έχει επηρεαστεί τόσο από τους τραυματισμούς, όσο και από την ενσωμάτωση των νέων παικτών, οι οποίοι ακόμη προσαρμόζονται στα συστήματα και στην τακτική της ομάδας, αλλά οι Πειραιώτες θα πάνε στο ΟΑΚΑ με αυτοπεποίθηση, πείσμα, αποφασιστικότητα και... θυμό, ώστε να δώσουν τις απαντήσεις τους εντός παρκέ.

Προσοχή στο αμυντικό ριμπάουντ

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης μελέτησαν το παιχνίδι με αντίπαλο στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, στο οποίο και είχαν ηττηθεί-αποκλειστεί με 67-59, αναγνώρισαν τα λάθη τους, και έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους ώστε να κερδίσουν τη μάχη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επεσήμανε στους παίκτες του πως θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στο αμυντικό ριμπάουντ, καθώς στην πρόσφατη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι κυριάρχησαν στον συγκεκριμένο τομέα με 42-27, με τα 15 από αυτά να είναι επιθετικά και τον Λάσμε να μαζεύει 10 (3 αμυντικά, 7 επιθετικά). Αν ασφαλίσεις το αμυντικό ριμπάουντ, άλλωστε, πέρα ότι δεν δέχεσαι εύκολους πόντους από δεύτερες επιθέσεις, σου δίνεται η δυνατότητα να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο στο transition βγάζοντας αιφνιδιασμούς, κάτι που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων.

Καλύτερη και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας

Ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους να κυκλοφορήσουν καλύτερα και πιο γρήγορα την μπάλα, όχι μόνο ώστε να βγάλουν ελεύθερα σουτ για τρίποντο, κάτι στο οποίο είναι εξαιρετικοί, αλλά και για να αξιοποιήσουν τους παίκτες τους κοντά στο καλάθι, τόσο τροφοδοτώντας τους "ψηλούς" στο low-post, όσο και επιδιώκοντας οι γκαρντ να κάνουν περισσότερα ντράιβ, έχοντας ισορροπία στις επιθέσεις τους μεταξύ περιφερειακού σουτ και "ζωγραφιστού".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνέστησε στους παίκτες του να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο της ομάδας, να περιορίσουν τα λάθη τους και να παίρνουν σωστές αποφάσεις τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στην εκτέλεση, βγάζοντας μπόλικη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στην δωδεκάδα ενόψει ΟΑΚΑ ο Μουν

Στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού θα βρεθεί για πρώτη φορά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων, ο 34χρονος (13/6/1980) Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ, Τζαμάριο Μουν, ο οποίος αποτελεί τον (τουλάχιστον προσωρινό) αντικαταστάτη του τραυματία Μπρεντ Πέτγουεϊ. Θεωρείται δεδομένο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα του δώσει χρόνο συμμετοχής, χρησιμοποιώντας τον στο ΟΑΚΑ για ορισμένα λεπτά και ανάλογα με την απόδοση του θα εξαρτηθεί και η παρουσία του στο παρκέ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να μάθει την φιλοσοφία της ομάδας. Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει μοναχά στα εσωτερικά διπλά των Πρωταθλητών Ευρώπης, ώρα να μπει κατευθείαν στα... βαθιά, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο με την ομάδα του Πειραιά και μάλιστα σε εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Να μην επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα οι ξένοι παίκτες

Είναι γεγονός πως στον ημιτελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ οι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού (με εξαίρεση τον Λο που έχει εμπειρία από ανάλογα ματς) είχαν... τρομοκρατηθεί από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, τους επεσήμανε την σημασία της αναμέτρησης και τους ζήτησε να μην χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους στο ματς, ούτε και να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει. Περιμένει από τους ξένους του να δείξουν σωστή αντίδραση, ενώ ας μην ξεχνάμε πως στην δωδεκάδα θα βρεθούν και οι δύο νέοι παίκτες της ομάδας, Μάρντι Κόλινς και Τζαμάριο Μουν, οι οποίοι και θα παίξουν για πρώτη φορά σε "αιώνιο" ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας.

Προπονήθηκε ο Αγραβάνης, επιστρέφει τέλη Γενάρη ο Πέτγουεϊ

Στην προπόνηση της Κυριακής (19/1) προπονήθηκαν στο ΣΕΦ όλοι οι παίκτες, και ο Δημήτρης Αγραβάνης (ξεπέρασε το πρόβλημα του στο πόδι), με μοναδική εξαίρεση τον Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος ταλαιπωρείται με κήλη στην μέση, ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος, συμμετείχε στο κομμάτι χωρίς επαφή και η επάνοδος του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται στα τέλη Γενάρη!

Να τονίσουμε πως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν θα χειρουργηθεί και ξεπερνάει το πρόβλημα του με φαρμακευτική αγωγή και αποθεραπεία. Αισθάνεται καλύτερα, είναι δεδομένο πως θα μείνει εκτός αποστολής από το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά μαζί με την ομάδα εντός της εβδομάδας.

Πιθανή δωδεκάδα: Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης, Μουν, Μάντζαρης, Κατσίβελης

Μπαρτζώκας: "Να δούμε πως θα αντιδράσουν οι δύο νέοι παίκτες μας"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής ενόψει της αναμέτρησης: "Τα παιχνίδια Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού είναι πάντα ξεχωριστά και έχουν ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται κατά τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Εμείς έχουμε δυο νέα πρόσωπα στο ρόστερ μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν στην ατμόσφαιρα ενός τέτοιου ντέρμπι. Έχουμε παίξει με τον Παναθηναϊκό αρκετές φορές και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να αναλύσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου