ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πώς να προκριθεις με τέτοια διαιτησία στην Ευρωπη?(videos)

Πώς να προκριθεις με τέτοια διαιτησία στην Ευρωπη?(videos)

20/03/2014

Eιναι γεγονος αδιαμφισβητητο πλεον εδω και χρονια...Ο Ολυμπιακος αδικειται στην Ευρωπη οταν τον βλεπουν παει να περασει τα στεγανα των πολυμεγαλων club που εχουν ριξει εκατομυρια ευρω για να φτασουν στους 8 αλλα και στην 4αδα.
Το Champions League δεν ειναι καμμια αθωα διοργανωση και πρεπει να το βαλουμε για τα καλα στο μυαλο μας .
Ο Πλατινι κινει τα νηματα και μετα απο αυτον θα ειναι καποιος αλλος ετσι παει πρεπει να το συνηδειτοποιησουμε πλεον χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι θα σταματησουμε να αγωνιζομαστε και να προσπαθουμε, εναντια σε ολα και σε μεγαλα club και στο κατεστημενο της διοργανωσης
Δεν είναι μόνο η χθεσινή διαιτησία που στέρησε, ως έναν βαθμό, από τον Ολυμπιακό την πρόκριση στους "8". Διαβάστε πόσα πέναλτι έχουν δοθεί κατά των "ερυθρόλευκων" στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα τελευταία 20 ματς!

Με το χθεσινό στον Φαν Πέρσι, είναι 9! Σε 20 αγώνες σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δει τους αντιπάλους να εκτελούν πέναλτι 9 φορές... 

Η... απόκρουση του Ρομπέρτο Κάρλος 
Πάντως, το χέρι του αμυντικού της γερμανικής ομάδας είναι πταίσμα μπροστά στο χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος τη σεζόν 1999-2000! Ο αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον τερματοφύλακα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», μια και ο Ίκερ Κασίγιας είχε εξουδετερωθεί. Ο Σίνισα Γκόγκιτς πλάσαρε προς την εστία, αλλά ο Βραζιλιάνος αμυντικός με μπλονζόν έδιωξε με το αριστερό χέρι. Αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει κόρνερ και κίτρινη κάρτα (!) στον Δημήτρη Μαυρογενίδη για διαμαρτυρία. Από τα αξιοσημείωτα της υπόθεσης, είναι πως αργότερα ο Ρομπέρτο Κάρλος διαφήμισε γάντια για τερματοφύλακα.


«Κάψιμο» και στο «Ντραγκάο»
 Ο Ολυμπιακός είχε ως αντίπαλο πολλές φορές την Πόρτο, αλλά σε μία, την ίδια σεζόν που ήταν στον όμιλο με τη Ρεάλ, έχει πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Οι πρωταθλητές Ελλάδος πήγαν στο «Ντραγκάο» και κατάφεραν να σκοράρουν με τον Γεωργάτο χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Όμως το φάουλ προήλθε ενώ ο Ίλια Ιβιτς έβγαινε τετ α τετ και ο τελευταίος παίκτης που τον ανέτρεψε δέχτηκε κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη! Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 2-1 από τους «δράκους».



 Η σφαγή του «Ζερλάν»
Από τις μεγαλύτερες «σφαγές» του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας ματς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν αναμφισβήτητα με τη Λιόν στο «Ζερλάν». Στις 7 Νοεμβρίου του 2000, οι Γάλλοι προηγήθηκαν μόλις στο δεύτερο λεπτό και διατήρησαν τη νίκη χάρη στον διαιτητή και τον επόπτη. Η πρώτη φάση όπου οι Πειραιώτες φωνάζουν για τη διαιτησία, ήταν όταν ο Ζιοβάνι ισοφάρισε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ παρότι ο Βραζιλιάνος φορ καλυπτόταν από δύο παίκτες της Λιόν (δείτε το video στο 1:10).
Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή καθώς στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γκάμπριελ Άλβες ανατράπηκε καθαρά από τον Εντμίλσον (δείτε το video στο 2:20), αλλά ο Αυστριακός ρέφερι έδειξε... άουτ! Ο Ουρουγουανός φορ του Ολυμπιακού ζήτησε και δεύτερο πέναλτι αργότερα, αλλά είδε την κίτρινα κάρτα για θέατρο, ενώ ο προπονητής Γιάννης Μαντζουράκης αποβλήθηκε για διαμαρτυρία.


 Το επιθετικό φάουλ που ήταν... πέναλτι!
 Από τις πλέον ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική ήταν το 2002 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν στην Κύπρο με 3-0 των Πειραιωτών, αλλά άνοιξαν το σκορ με πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή. Στο 26', ο Ανατολάκης ήταν ένα μέτρο μακριά από τον Μπαντίρ, όμως η βουτιά του παίκτη της Μακάμπι, ο ρέφερι την είδε ως αντιαθλητικό μαρκάρισμα και έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Ολυμπιακός στο 2-0 διαμαρτυρήθηκε και δικαιολογημένα για πέναλτι που έγινε πάνω στον Αλέκο Αλεξανδρή, αλλά ο διαιτητής Ντε Σάντις αυτή τη φορά δεν είδε τίποτα.


 Το τέρμα που δεν μέτρησε! 
Τη σεζόν 2002-03, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον όμιλο αφού επικράτησε της Λεβερκούζεν με 6-2. Στο ματς στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για το πέναλτι με το οποίο η Μπάγερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Σε μια σέντρα προς τη μικρή περιοχή, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ βρέθηκε στο έδαφος μαζί με τον Εντού Ντρασένα (δείτε το video στο 3:45). Όλοι αρχικά νόμιζαν πως ο Ιταλός διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Βούλγαρου φορ στον Βραζιλιάνο αμυντικό, αλλά τελικά είχε δείξει πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Ντρασένα!

Το τέρμα που δεν μέτρησε!
Ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε βαθμό στη Γαλλία κόντρα στη Μονακό στις 2ο Οκτωβρίου του 2004, αν ο διαιτητής κατακύρωνε το κανονικό γκολ του Γιαννάκη Οκκά. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν από την ομάδα του Πριγκιπάτου 2-1, όμως στο 88' ο Κύπριος φορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μέσα από τη γραμμή του τέρματος, αλλά το γκολ ποτέ δεν μέτρησε.

Γκολ από άουτ!
Βέβαια, ο Ολυμπιακός είχε αδικηθεί και στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, αλλά εκεί πήρε το «διπλό»! Οι Λατσιάλι προηγήθηκαν με γκολ του Γκόραν Πάντεφ, όμως στην πάσα του Ρόκι η μπάλα είχε περάσει σχεδόν ένα μέτρο τη γραμμή του άουτ!


Lazio - Olympiakos 1-2 από Zamponakos Lazio - Olympiakos 1-2 από Zamponakos

 Ανύπαρκτο φάουλ και γκολ 
Στις 17 Μαρτίου του 2010, ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στη Γαλλία από την Μπορντό και ηττήθηκε 2-1, όμως το πρώτο γκολ που δέχτηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν... υπήρχε! Ο Βασίλης Τοροσίδης ακολουθούσε τον παίκτη της Μπορντό και ξαφνικά αυτός έπεσε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να υποδείξει το φάουλ από το οποίο μετέπειτα η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα του Αντώνη Νικοπολίδη.

Bordeaux 2-1 Olympiakos Piraeus Highlights... από Zamponakos



 Όταν ο Χούμελς έγινε τερματοφύλακας!
 Ο Ολυμπιακός είδε σε ακόμα μια ευρωπαϊκή βραδιά σε εκτός έδρας ματς να μην μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα λόγω και του ρέφερι. Αυτή τη φορά η σφυρίχτρα ήταν ρωσική, στην αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία τη σεζόν 2011/12, με τον Χούμελς να διώχνει με το χέρι την μπάλα μπροστά στα μάτια του διαιτητή, αλλά αυτός δεν είδε τίποτα.

Goals & Highlights Borussia Dortmund 1-0... από VIVAGoals


Γερμανικό ΔΝΤ στη Βαλένθια
Δεν είναι μόνο το Champions League στο οποίο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζεται εχθρικά από τους διαιτητές. Στο Europa League και στην αναμέτρηση της Ισπανίας απέναντι στη Λεβάντε για τη φάση των «32», οι πρωταθλητές Ελλάδας, βίωσαν μία από τις μεγαλύτερες αδικίες. Δύο ανύπαρκτα πέναλτι και μία αποβολή εις βάρος των «ερυθρολεύκων», καθώς και άρνηση δεύτερης κίτρινης κάρτας στο Ντιόπ, στέλνουν τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με την πλάτη στον τοίχο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου