ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 3-0 (pics+videos)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 3-0 (pics+videos)

19/03/2014


Ο Ολυμπιακός κυνήγησε το όνειρό του στο Ολντ Τράφορντ, αλλά γνώρισε την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ξεκιναμε με την διαιτησια οπου διαμορφωσε το τελικο αποτελεσμα
Οι Πειραιώτες πάλεψαν σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς, όμως προδόθηκαν από τον διαιτητή Κάιπερς, που έδειξε εύκολα την «άσπρη βούλα» στο 25’

Καταφανεστατη η αδικια στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ..... δεν ειναι και η πρωτη φορα αλλωστε!!!
Για την ηττα αυτη αυτο βοηθησαν ο Ολλανδος διαιτητης της αναμετρησης  Καιπερς με την ανεκδιηγητη διατησια του, οταν εκλεινε τα ματια σε φασεις που...εβγαζαν ματια.

Το πέναλτι που κέρδισε ο Φαν Πέρσι


Δείτε τη φάση, όπου ο Χολέμπας ανέτρεψε τον Φαν Πέρσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο προηγήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δείτε επίσης την εύστοχη εκτέλεση του Ολλανδού, την οποία παραλίγο να αποκρούσει ο Ρομπέρτο.

 
 
Παραδειγμα το πεναλτυ που εδωσε που ειναι τραβηγμνενο απο τα μαλλια ενω πριν εχει προηγηθει οφσαιντ.Στο τριτο γκολ δεν υπαρχει φαουλ και απο αυτην την απαοφαση διαμορφωνεται πλεον το αποτελεσμα-προκριση για την Γιουναιτεντ.


Η Μαντσεστερ θα επρεπε να ειχε μεινει με 10 παικτες απο το πρωτο ημιχρονο οπου ο Ολλανδος ρεφερυ θα επρεπε να τον ειχε αποβαλει απο νωρις οχι με μια αλλα με 3 κοκκινες καρτες.


Τα δολοφονικα του τακλιν σε Εντινγκα Τσορυ και Μανιατη θα επρεπε να τον ειχαν αποβαλει μερικες αγωνιστικες απο τις Ευρωπαικες διοργανωσεις, παντως αυτον τον διαιτητη θα πρεπει να του κοψουν την διαιτησια σιγουρα.
Και τελειωνουμε με το οτι σφυριξε την ληξη της αναμετρησης τουλαχιστον 3 λεπτα νωριτερα, ευνοωντας ακομη μια φορα την Μαντσεστερ.

Ο αγωνας

Η ήττα με 3-0 την οποία γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Ολντ Τράφορντ δεν του επιτρέπει να συνεχίσει στους 8 του UEFA Champions League. Ο Θρύλος είχε κερδίσει με 2-0 την πρωταθλήτρια Αγγλίας στον πρώτο αγώνα και πήγε στο Μάντσεστερ για να… ολοκληρώσει το όνειρο.



Ο Ολυμπιακός μας παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ με διάταξη 4-2-3-1 και μία ενδεκάδα που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο και Χολέβας. Στον άξονα ως κεντρικοί μέσοι, έπαιζαν δίπλα-δίπλα οι Εντινγκά και Μανιάτης. Ο αρχηγός είχε και πιο δημιουργικό ρόλο. Στις πτέρυγες έπαιζαν δεξιά ο Πέρεζ, αριστερά ο Φουστέρ και ο «Τσόρι» Ντομίνγκεζ ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο του Θρύλου, τον Τζόελ Κάμπελ.



Το ματς άρχισε με τη Γιουνάιτεντ να προσπαθεί να πάρει από νωρίς τα ηνία. Ο Ολυμπιακός δεν της επέτρεψε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί στην κόντρα την ταχύτητα των Πέρεζ και Κάμπελ, αλλά και τη δημιουργική ευφυΐα του Ντομίνγκεζ! Από την αρχή της αναμέτρησης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να κλείσει τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Η πρώτη εξαιρετική ευκαιρία στο ματς καταγράφηκε στο 15’ για τον Θρύλο! Ο Κάμπελ έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια από δεξιά και γύρισε παράλληλα, προς την περιοχή του Ντε Χέα, με τον Πέρεζ να γίνεται αποδέκτης και να σουτάρει στην κίνηση, αλλά να αστοχεί! Πολύ καλή φάση για τον Ολυμπιακό!


Η Γιουνάιτεντ απάντησε με ένα δοκάρι στο 18’, το οποίο βέβαια ήρθε έπειτα από εξαιρετική επέμβαση του Ρομπέρτο! Ο Ρούνεϊ πήρε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά και ο Ρομπέρτο έπεσε στη γωνιά του, αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι του. Στο 23’ ο Ολλανδός διαιτητής του αγώνα Κάιπερς… εξάντλησε την αυστηρότητά του σε πραγματικά ανεπαίσθητο μαρκάρισμα του Χολέβα επάνω στον Φαν Πέρσι μέσα στην περιοχή. Έστειλε τον Ολλανδό σέντερ φορ στην άσπρη βούλα, μάλλον… χαριστικά και ο Φαν Πέρσι δεν αστόχησε. Εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έβαλε μπροστά στο σκορ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Μία σέντρα σουτ του Βαλέντσια πέρασε δίχως κίνδυνο, στο 33’, αφού ο Ρομπέρτο μπλόκαρε. Στο 35’ ο Ισπανός πορτιέρο έδειξε το τεράστιο ταλέντο του, κρατώντας την μπάλα εκτός εστίας με υπέροχη επέμβαση, σε κεφαλιά του Εβρά! Μπλόκαρε ξανά μετά από κεφαλιά του Ρούνεϊ στο 36’. Ο Ολυμπιακός μας πιεζόταν πάρα πολύ από τη Μάντσεστερ, η οποία δεν έπαιζε ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά έβρισκε τον τρόπο να βγαίνει γρήγορα μπροστά.


Ο Θρύλος έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 40’! Ο Πέρεζ βγήκε ταχύτατα από δεξιά και μπήκε στην περιοχή! Σήκωσε το κεφάλι του και είδε στο ύψος της μικρής περιοχής τον Φουστέρ. Του γύρισε την μπάλα και ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά, με τον Ντε Χέα να αποκρούει ενστικτωδώς! Η μπάλα έφτασε στον Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ο οποίος από κοντά πλάσαρε και ο Ντε Χέα, ξανά ενστικτωδώς έδιωξε, κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του! Απίστευτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο. Αντί αυτού, μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο η Γιουνάιτεντ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ρούνεϊ βγήκε από δεξιά και γύρισε παράλληλα την μπάλα προς τον Φαν Πέρσι, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. Σχεδόν αμέσως ο διαιτητής Κάιπερς σφύριξε για το πρώτο μισό του αγώνα και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Ένα πρώτο μέρος στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο παρά σε λίγα σημεία. Η Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη και πίεση πολύ την ομάδα μας, η οποία καλούταν πλέον στο δεύτερο μέρος να βρει τον τρόπο να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά, προκειμένου να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες.


Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό απαράλλαχτο. Η Γιουνάιτεντ δεν μπήλε με τον ίδιο έντονο ρυθμό και ο Ολυμιακός προσπάθησε να πάρει μέτρα. Από σέντρα του Σαλίνο στο 48’ ο Πέρεζ προωθήθηκε σε θέση φορ και πήρε την κεφαλιά, με τον Ντε Χέα να ελέγχει την πορεία της, καθώς εκείνη κατέληγε άουτ. Ο Ολυμπιακός μας παρουσίαζε κάποια προβλήματα στον άξονα, από όπου η Γιουνάιτεντ έβρισκε χώρους για να αναπτύσσεται. Κάπως έτσι προήλθε στο 50’ το φάουλ στον άξονα, κοντά στην περιοχή, το οποίο ο Φαν Πέρσι μετέτρεψε σε γκολ στο 52’, με απευθείας εκτέλεση.
Τραβηγμένη και αυτή η απόφαση του Ολλανδού ρέφερι, ο οποίος με τις υποδείξεις του μέχρις εκείνο το σημείο είχε «μετατρέψει» τον συμπατριώτη του Φαν Πέρσι σε… ήρωα. Ο «Τσόρι» είχε μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 54’ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Ντε Χέα… κοιτούσε! Απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει έχασε αμέσως μετά και ο Πέρεζ! Ο «Τσόρι» εκτέλεσε φάουλ και ο Παραγουανός πετάχτηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, σε σημείο που δεν τον μάρκαρε κανείς. Πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να την κατευθύνει σωστά και αστόχησε για λίγο! Αμέσως μετά ο κ. Μίτσελ έριξε στη μάχη τον Νέλσον Βαλντέζ, αποσύροντας τον Πέρεζ.


Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε, πλέον, γκολ και ο Παραγουανός στράικερ πέρασε κατευθείαν στην κορυφή, με τον Κάμπελ να πηγαίνει δεξιά και τον Φουστέρ να μένει αριστερά στην πτέρυγα. Ωραία φάση για τον Ολυμπιακό στο 63’, με τον Σαλίνο να σεντράρει, τον Βαλντέζ να κατεβάζει με το στήθος και να στρώνει στον «Τσόρι» ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά αστόχησε! Ο Φουστέρ έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 66’, όταν ο Σαλίνο του γύρισε την μπάλα από δεξιά στο ύψος του πέναλτι και ο Ισπανός έπιασε μονοκόμματα το σουτ! Ο Ντε Χέα είδε την μπάλα να έρχεται στην αγκαλιά του, αφού το πλασέ του Φουστέρ δεν ήταν ιδανικό. Ο Κάιπερς δεν έχανε ευκαιρία να… αποφασίσει εις βάρος του Ολυμπιακού, δείχνοντας μάλλον υπερβολική ευαισθησία σε διάφορες περιπτώσεις μέσα στο ματς, υπέρ των γηπεδούχων…
Ο Ολυμπιακός είχε φανερώσει τα τρωτά σημεία της Γιουνάιτεντ και έψαχνε τον τρόπο για να τα «χτυπήσει». Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον το σκορ με το μέρος τους και έμεναν στο δικό τους μισό του γηπέδου, κοντρολάροντας τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έκανε το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο του ματς. Ο κ. Μίτσελ έριξε στο 74’ τον Μασάντο στο ματς και απέσυρε τον Σαλίνο. Ο Μανιάτης πέρασε δεξί μπακ και ο Μασάντο πήγε στον άξονα, μαζί με τους Εντινγκά και «Τσόρι». Ο Θρύλος είχε μπροστά του ένα τέταρτο για να βάλει το γκολ που δεν είχε καταφέρει να βάλει μέχρις εκείνο το σημείο και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Ο «Τσόρι» άγγιξε το γκολ αυτό στο 79! Έπειτα από πέρασμα του Κάμπελ στα δεξιά, ο Αργεντινός έκανε μία ντρίμπλα και γύρισε παράλληλα, συρτή σέντρα-σουτ! Ο Ντε Χέα ενστικτωδώς έδιωξε, κρατώντας τη Γιουνάιτεντ μπροστά στην υπόθεση πρόκριση.
O κ. Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές της ομάδας μας στο 82ο λεπτό, δίνοντας την ευκαιρία στον Βέργο να κάνει ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση περνώντας στη θέση του Φουστέρ. Οι παίκτες μας συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τη Γιουνάιτεντ για το γκολ της πρόκρισης, με τον Ντε Χέα να δηλώνει ξανά «παρών» στο 88’, μαζεύοντας την μπάλα πριν φτάσει στον Βαλντέζ έπειτα από «στρώσιμο» του Μαρκάνο.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα τελευταία λεπτά, αλλά το γκολ δεν ήρθε, με την ομάδα μας να μην καταφέρνει να προκριθεί στα προημιτελικά του UEFA Champions League.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Κάρικ, Γκιγκς, Γουέλμπεκ (82’ Φλέτσερ), Βαλέντσια (77’ Γιανγκ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (90’+1 Φελαϊνί).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (74’ Μασάντο), Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέβας, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρεζ (57’ Βαλντέζ), Φουστέρ (82’ Βέργος), Ντομίνγκεζ, Κάμπελ.

ΓΗΠΕΔΟ: Ολντ Τράφορντ
ΣΚΟΡΕΡ: 23’, 45’+, 52’ Φαν Πέρσι / -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπ Κάιπερς (Ολλανδία)
ΒΟΗΘΟΙ: Αν. Μπούνμαν, Έρ. Ζάινστρα (Ολλανδία)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΟΙ: Π. Φαν Μπόκελ, Ρ. Λίσβελντ (Ολλανδία)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Τσ. Σάαπ (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10’ Κάρικ, 60’ Εβρά, 90’+1 Φέρντιναντ / 5’ Μανωλάς, 10’ Ντομίνγκεζ, 34’ Μαρκάνο, 61’ Σαλίνο, 90’+1 Μαρκάνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: 10’ Ρούνεϊ / -

Tα goals και τα  highlights της αναμετρησης

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα στην αναμέτρηση με την Γιουνάιτεντ θέλοντας τη νίκη αλλά δεν τα κατάφεραν.

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού για την παρουσία τους στο "Θέατρο των ονείρων" και την απόδοση τους σε ολόκληρο το 90λεπτο.


Ρομπέρτο: Μπορεί να δέχθηκε δύο γκολ σε ένα ημίχρονο αλλά στο ίδιο διάστημα έκανε δύο αποκρούσεις που άφησαν όλους τους οπαδούς στο Ολντ Τράφονρντ με το στόμα ανοιχτό. Δικαίως διαμαρτύρεται προς όλους τους συμπαίκτες του.

Σαλίνο: Δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση από την πλευρά του και όσες φορές χρειάστηκε να βγάλει σωστά τη μπάλα στην επίθεση το έκανε. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κάμπελ παρτενέρ έδειξε πολύ καλύτερος αλλά αντικαταστάθηκε στο 74' για αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο, αφού δεν ήταν αυτός που έπρεπε να αφήσει τον αγωνιστικό χώρο.

Μανωλάς: Η κάρτα που δέχθηκε πολύ νωρίς είναι σαφές πως τον επηρρέασε. Δεν ήταν ο γνωστός Μανωλάς χάνοντας πολλές προσωπικές μονομαχίες και με αρκετά λάθη. Πάρα πολλά λάθη. Το πρώτο παιχνίδι το πήρε από τον Φαν Πέρσι, το δεύτερο το έχασε. Τόσο απλά.

Μαρκάνο: Έσωσε αρκετές φορές την κατάσταση μέσα στην περιοχή αλλά μόνος του δεν μπορούσε να κάνει πολλά για να σταματήσει τον καταιγισμό επιθέσεων της Γιουνάιτεντ.

Χολέμπας: Νωχελικός στο πρωτο ημιχρονο ο Γερμανός με αρκετά προβλήματα από την πλευρά του, ειδικά στα πρώτα λεπτά. Σχεδόν πάντα δεύτερος στις μονομαχίες και χωρίς νεύρο στο παιχνίδι του. Το αυστηρο πέναλτι που σφυριζεται στο ατσαλο ομως μαρκαρισμα του δινει την ευκαρεια στην Μαντσεστερ να ανοιξει το σκορο Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος και βοήθησε περισσότερο επιθετικά.

Εντιγκά: Έτρεχε μόνος του μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και κάλυψε όσους περισσότερους χώρους μπορούσε, μοιράζοντας δίπλα του αλλά σωστά όταν χρειάστηκε τη μπάλα. Εξαιρετική εμφάνιση αλλά ήταν μόνος του ανασταλτικά στη μεσαία γραμμή κόντρα σε όλους.

Μανιάτης: Οπως ειχε διαμορφωθει η κατασταση με τα σφυριγμτα του ρεφερυ επιρρεασαν τον Μανιατη  και τον οδηγησαν σε πολλά λάθη και ακόμα περισσότερα νεύρα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ανάγκη από τα τρεξίματα του αρχηγού αλλά όταν αυτά έγιναν δημιούργησαν μόνο προβλήματα και σχεδόν κανένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στα τελευταία λεπτά έπαιξε δεξιά, (όταν βγήκε ο Σαλίνο) χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα. Έπρεπε να αντικατασταθεί πολύ νωρίς αλλά γι αυτό δεν φταίει.

Τσόρι: Η μεγαλύτερη επιθετική απειλή του Ολυμπιακού για την άμυνα της Γιουνάιτεντ όταν όλοι προσπαθούσαν να συνέλθουν από τον καταιγισμό των μπέμπηδων και το θέατρο των ονείρων. Όταν έπαιρνε τη μπάλα οι ερυθρόλευκοι ήξερα πως θα συμβεί κάτι καλό, αλλά έχασε το άχαστο από υπερβολική σιγουριά. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής  αλλά σήμερα του έλειψε ασιστ/γκολ. Πάλεψε μέχρι το τέλος με όσες δυνάμεις είχε και δεν είχε. Μέχρι που έπεσε μπροστά στον Κάμπελ για να βγάλει σέντρα ο τελευταίος.

Φουστέρ: Είχε αρκετή δουλειά στα αριστερά με τον Ράφαελ να ανεβαίνει συνεχώς. Δεν μπόρεσε να συνεργαστεί σωστά με τον Χολέμπας σε αρκετές φάσεις αλλά έβαλε σε όλες τις φάσεις τα πόδια του. Στην κεφαλιά του 40ου λεπτού ήταν ο άτυχος και ο Ντε Χέα ο τυχερός, ενώ στο 66' δεν μπόρεσε να σημαδέψει γωνία για το 3-1, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ. Έτρεξε πολύ (όπως πάντα) και αντικαταστάθηκε στο 82 εμφανώς κουρασμένος.

Πέρες: Χάνει τεράστια ευκαιρία στα πρώτα λεπτά γιατί έχει λάθος θέση στο σώμα του αλλά δεν επηρεάστηκε. Όταν δέχθηκε σωστά τη μπάλα δημιούργησε πολλά προβλήματα με την ταχύτητά του και με τη μαχητικότητά του με αποκορύφωμα τη φάση του 40ου λεπτού και την διπλή ευκαιρία του Φουστέρ με τον Τσόρι. Βγήκε για λόγους τακτικής, ώστε να μπει επιθετικός, αλλά ήταν στους διακριθέντες και από αυτούς που μπορούσαν να βοηθήσουν μέχρι το τέλος.

Κάμπελ: Έτρεξε, πάλεψε και κυνήγησε ακόμα και τις φάσεις που δεν ήταν δικές του, παίζοντας σε μία θέση που δεν μπορεί να ξεδιπλώσει όλα τα ταλέντα του. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά την είσοδο του Βαλδές πήγε στα δεξιά και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα εκεί. Κυνήγησε πιο εύκολα τον Γουέλμπεκ, συνεργάστηκε καλύτερα με τον Σαλίνο και επείλησε περισσότερο, αλλά δεν μπόρεσε το κάτι παραπάνω σε 45 λεπτά.

Βαλδές: Στο σπάσιμο της μπάλας παραμένει εξαιρετικός. Το έκανε αλάνθαστα από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ντε Χέα καθώς δεν δέχθηκε καμία πάσα που θα μπορούσε να μετατρέψει σε γκολ.

Βέργος: Ο μικρός μπήκε γιατί δεν υπήρχε άλλος. Μία τρομερή εμπειρία η συμμετοχή στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το σημαντικό είναι πως όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια δεν ψάρωσε.

Μίτσελ: Επέλεξε να κατέβει χωρίς τον ανέτοιμο για αρχική 11άδα Βαλδές, αλλά η επιλογή του να τραβήξει τον Κάμπελ από τα άκρα για να τον βάλει στην επίθεση, κρίνεται εκ του αποτελέσματος λανθασμένη. Σωστές οι επιλογές των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους ποδοσφαιριστές που έβγαλε από το παιχνίδι. Ο Πέρες με την ταχύτητά του θα μπορούσε να δημιουργεί προβλήματα μέχρι το τέλος, ενώ ο Σαλίνο είχε πολύ καλύτερη επιθετική προσφορά από τον Μανιάτη που έπαιξε στα δεξιά τα τελευταία λεπτά.

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τι πήγε τελικά στραβά και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα;
Αυτό που είναι άσχημο είναι το αποτέλεσμα που μας απογοήτευσε, γιατί είχαμε πολλές προσδοκίες. Αυτό το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό και πολύ σκληρή τιμωρία για τους ποδοσφαιριστές μας που έχουν κάνει μία σπουδαία προσπάθεια. Δεν είχαμε επιτυχία σε καμία από τις δύο περιοχές και σε αυτή τη διοργάνωση το πληρώνεις πολύ ακριβά. Αν κάποιος ακούσει το αποτέλεσμα χωρίς να δει το παιχνίδι, θα σκεφτεί ότι το ματς είχε μία κατεύθυνση. Λάθος όμως. Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του αντιπάλου μας ήταν ο Ντε Χέα. Δεν ξέρω αν αυτή είναι μία εξήγηση, που το ματς ήρθε 3-0, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είπατε ότι οι ποδοσφαιριστές σας δεν φοβούνται. Ειδικά στο ξεκίνημα όμως έδωσαν την εντύπωση ότι φοβούνται το ματς. Συμφωνείτε με αυτό ή όχι;

Όχι δεν συμφωνώ. Σίγουρα κάναμε λάθη, αλλά δεν οφείλεται σε φόβο ή προφύλαξη. Οφείλεται στο ότι έγιναν λάθη από έλλειψη στις κινήσεις μας. Στο παιχνίδι εμείς μπήκαμε αποφασισμένοι να παίξουμε δυνατά, να παίξουμε σε όλες τις περιοχές καλά, όμως ενώ είχαμε τα τρεξίματα και τα κατεβάσματα δεν είχαμε την επιτυχία στο τελείωμα. Αυτό στο ποδόσφαιρο αλλάζει την εικόνα. Και επίσης πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές μας τα έδωσαν όλα στον αγώνα. Όμως στο ποδόσφαιρο αυτό δεν είναι αρκετό. Παίξαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει υψηλό επίπεδο.

Σήμερα είχατε μία επώδυνη ήττα, όμως αν κοιτάξετε πίσω όλα τα ματς και τις προσπάθειες που έχετε κάνει, ποια είναι η γεύση που σας αφήνει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ;
Νιώθω άσχημα και απογοητευμένος, γιατί όταν μπήκα στα αποδυτήρια και είδα τους παίκτες που έκαναν σπουδαία προσπάθεια χωρίς να έχουν πάρει το αποτέλεσμα, ήταν πραγματικά επώδυνο το συναίσθημα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για θετικές σκέψεις από τη στιγμή που χάσαμε μετά από μία τεράστια προσπάθεια.

Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα αλλάζατε κάτι;

Δεν ξέρω. Ίσως θα ήθελα να αλλάξω λίγο την αστοχία που είχαμε στις τελικές προσπάθειες και τα λάθη που κάναμε στην άμυνα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αποφύγω την ευθύνη, γιατί πραγματικά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και την προσπάθεια που έκαναν. Σήμερα τα έδωσαν όλα. Χθες σας μίλησα για το πώς είχα σχεδιάσει το παιχνίδι. Σήμερα όμως το κάναμε με σχετική επιτυχία. Δεν είχαμε μόνο κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Παίξαμε επιθετικά, ανοιχτήκαμε, είχαμε βάθος στο παιχνίδι μας, κατοχή της μπάλας. Είχαμε πολλές καλές στιγμές στο παιχνίδι μας, αλλά έλειψε η επιτυχία. Όταν λείπει η επιτυχία στο αποτέλεσμα, σημαίνει ότι κάτι πήγε στραβά. 

Οι δηλώσεις των παικτών μας

Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο:
«Η Μάντσεστερ ήταν καλύτερη και εμφανίστηκε τελείως διαφορετική απ' το πρώτο παιχνίδι. το πέναλτι μας επηρέασε και τους έδωσε πολύ δύναμη για τη συνέχεια. Στο δεύτερο μέρος είχαμε δυνάμεις, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν είναι ώρα να μιλάμε για θετικά πράγματα γιατί είμαστε πολύ πληγωμένοι. Έχουμε κάνει έναν πολύ καλό προκριματικό γύρο και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε υπερήφανοι και δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες να πετύχουμε περισσότερα πράγματα. Ευχαριστούμε τον κόσμο και είμαστε περήφανοι γι' αυτόν, είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς το να μας δείχνουν σε τέτοιο βαθμό την αγάπη τους και θέλουμε να είναι στο πλευρό μας».
Ντελβίν Εντινγκά:
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Δοκιμάσαμε την τύχη μας απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Δεν δικαιωθήκαμε. Είχαμε πλεονέκτημα από το πρώτο ματς αλλά δεν το διατηρήσαμε.
Θέλαμε το κάτι παραπάνω, το κυνηγήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να το πετύχουμε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αμυντική ή επιθετική λειτουργία. Όλοι μαζί επιτυγχάνουμε ή αποτυγχάνουμε.
Η Μάντσεστερ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Δουλέψαμε, προετοιμαστήκαμε αμυντικά κι επιθετικά γι’ αυτό το ματς αλλά κάποια πράγματα δεν μας βγήκανε με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ να είναι στους "8" κι όχι εμείς».
Νταβίντ Φουστέρ:
«Εάν κρίνουμε απ' τις ευκαιρίες που έγιναν ο Ολυμπιακός άξιζε κάτι καλύτερο. Ο αντίπαλος όμως εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και αξίζει συγχαρητήρια. Εάν σκεφτούμε το πρώτο παιχνίδι και το πλεονέκτημα που είχαμε σήμερα είχαμε πολλές ελπίδες. Δεν τα καταφέραμε, είμαστε στεναχωρημένοι και θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε τη δουλειά».


Βαγγελης Μαρινακης:«Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»

Μήνυμα του Προέδρου του Ολυμπιακού προς τους παίκτες, τον προπονητή και τον κόσμο του Θρύλου.

Με τη λήξη της αναμέτρησης στο Ολντ Τράφορντ, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε το εξής μήνυμα στην ομάδα και τον κόσμο του Ολυμπιακού:
«Όλοι μαζί συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Θεοδωρίδης: «Συγχαρητήρια, μαγική εικόνα»

Άδικο βάσει αγωνιστικής εικόνας και διαιτητικών αποφάσεων χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης.

Θεοδωρίδης: «Συγχαρητήρια, μαγική εικόνα»
Για μαγική εικόνα έκανε λόγο ο Σάββας Θεοδωρίδης, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφήνοντας αιχμές για την διαιτησία του Κάιπερς στο «Όλντ Τράφορντ»: «Νομίζω ότι τα παιδιά έκαναν καταπληκτική εμφάνιση. Το τελικό 3-0 είναι μαγική εικόνα. Δεχθήκαμε δύο γκολ από στημένες που δεν υπήρξαν. Δεν αποβλήθηκε παίκτης της Μάντσεστερ με κίτρινες κάρτες που δεν έδειξε ο διαιτητής και είχαμε κατοχή μπάλας και 14 τελικές προσπάθειες», τόνισε αρχικά ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ και κατέληξε:

«Για πρώτη φορά που παρακολουθώ ποδόσφαιρο, είδα αγγλική ομάδα, να αμύνεται, οι παίκτες να πέφτουν κάτω και να κάνουν καθυστερήσεις. Είμαι περήφανος και δίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Με συνεχάρησαν από την Αθήνα και μου τόνισαν πως ήταν μαγική εικόνα και ελπίζω να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον».

Μόγιες: "Δώσαμε λίγη χαρά στον κόσμο μας"

Ο Ντέιβιντ Μόγιες στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές του και κυρίως στον Γκιγκς ενώ τόνισε ότι η Μάντσεστερ είναι πάντα ικανή για τρόπαια.
Απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την επικράτηση και την πρόκριση της ομάδας του έμεινε ο Ντέιβιντ Μόγιες ο οποίος απέδωσε τα εύσημα σε πολλούς ποδοσφαιριστές του και κυρίως στον Γκιγκς. Ο Σκοτσέζος τεχνικός στάθηκε στο παιχνίδι που έκανε η ομάδα του αλλά και στο χατ τρικ του Φαν Πέρσι ενώ σε ότι είχε να κάνει με τον Ολυμπιακό τόνισε ότι έπαιξε καλά στην αναμέτρηση της Τετάρτης.

Χαρακτηριστικά ο Μόγιες δήλωσε:

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το μόνο που θέλαμε μετά το ματς με την Λίβερπουλ ήταν να επιστρέψουμε και τα καταφέραμε. Ο Γκιγκς έκανε φανταστικό ματς. Οι πάσες του, ο τρόπος που κινήθηκε. Η ηλικία του δεν παίζει κανένα ρόλο. Είναι 40 ετών και ήθελα το προηγούμενο διάστημα να δώσω ευκαιρίες σε άλλους.

Για το παιχνίδι σήμερα όμως ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Γιατί ο Γκιγκς καταλαβαίνει απόλυτα τον ρόλο του. Δεν ήταν το ματς της χρονιάς για εμάς αλλά ήταν σίγουρο πολύ σημαντικό διότι καταφέραμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ και να προκριθούμε.

Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια πλέον στο Champions League. Το θέμα είναι πως πρέπει να έχουμε συνέχεια στην απόδοση μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Τουλάχιστον δώσαμε λίγη χαρά στους οπαδούς μας. Το χτύπημα του Φαν Πέρσι δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό. Είναι σπουδαία υπόθεση για εμάς αυτός ο παίκτης. Είναι τοπ ποδοσφαιριστής.

Το να πετυχαίνεις χατ-τρικ στο Champions League δεν είναι κάτι εύκολο. Λίγοι μπορούν να το κάνουν. Και στα τρία τέρματα που πέτυχε έδειξε την κλάση του. Ο Ντε Χέα και ο Γουέλμπεκ έκαναν επίσης σπουδαίο ματς. Γενικά όλη η ομάδα στάθηκε καλά μετά από καιρό και ιδιαίτερα στο "Old Trafford".

Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις και αποτελέσματα, γιατί στο παρελθόν δεν το πετύχαμε. Σίγουρα δεν είμαστε φαβορί για την κατάκτηση του Champions League αλλά θα το προσπαθήσουμε. Αυτό το κλαμπ είναι πάντα ικανό για τρόπαια.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά σήμερα, τα έδωσε όλα. Απλά εμείς κυνηγήσαμε πολύ το ματς. Κάναμε το 3-0 και μετά "έτρεχε" ο Ολυμπιακός. Κάναμε κακή εμφάνιση στο πρώτο ματς και θα μπορούσαμε να είχαμε ευκολότερο έργο".

Γκιγκς: "Άτυχος ο Ολυμπιακός"

Ο Γκιγκς τόνισε πως ο Ολυμπιακός αισθάνεται άτυχος καθώς μπορούσε να σκοράρει, ενώ σχολίασε πως η Γιουνάιτεντ χρώσταγε αυτή την πρόκριση στον κόσμο της.
Ο έμπειρος μέσο της Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, είπε τα εξής:

"Είναι δύσκολο να μην δέχεσαι γκολ και να σκοράρεις τρεις φορές αλλά το καταφέραμε.

Υπήρε πίεση μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ, οπότε χρωστάγαμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα στον κόσμο μας.

O Oλυμπιακός αισθάνεται άτυχος αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ο τερματοφύλακάς μας κράτησε το μηδέν και πήραμε την πρόκριση σκοράροντας τρεις φορές".

Τα ξένα ΜΜΕ για το Μάν.Γιουναιτεντ-Ολυμπιακός

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο της νίκης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί του Ολυμπιακού και δικαίως γράφτηκαν διθυραμβικά σχόλια προς το πρόσωπό του από τα ΜΜΕ της Ευρώπης.
 Και οπως αντιλαμβανεστε για το 80/20 του Ολλανδου ρεφερυ υπερ της Αγγλικης ομαδας...ουτε λογος!!!
BBC: Το χατ-τρικ του Φαν Πέρσι έδωσε την πρόκριση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε την ανατροπή που χρειαζόταν και εκτόνωσε την πίεση που ασκείτο στον Ντέιβιντ Μόγιες, με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο "Ολντ Τράφορντ" που την έστειλε στα προημιτελικά του Champions League.


Daily Mail: Ο ασυγκράτητος Ρόμπιν πέτυχε χατ-τρικ για να εκτοξεύσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους "8" του Champions League... αλλά δεν ήταν καλά όλα τα νέα για τον Μόγιες, αφού ο κορυφαίος επιθετικός Φαν Πέρσι έφυγε με φορείο μετά τα τρία γκολ.

Το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης:



Mirror: Το χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι έστειλε τους Κόκκινους Διαβόλους στους "8" του Champions League. Ο Ολλανδός πέτυχε τα γκολ, σε μία συναρπαστική βραδιά στο "Ολντ Τράφορντ", όπου η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες απέκλεισε τους πρωταθλητές Ελλάδος.
Το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης:



The Telegraph: Το χατ-τρικ του Φαν Πέρσι διαλύει την γκρίνια για τον Μόγιες. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ανέστησε τη σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα μεγαλειώδες χατ-τρικ, οδηγώντας τη Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά του Champions League, αν και η συμμετοχή του Ολλανδού τίθεται υπό αμφισβήτηση, αφού τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά και αποχώρησε με φορείο.
Το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης:


Daily Express: Ο Φαν Πέρσι σφράγισε την ανατροπή. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, αφού το χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι τη βοήθησε να νικήσει τον Ολυμπιακό με 3-0 στη βραδιά και 3-2 στο σύνολο.
Το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης:



The Times: Ο Φαν Πέρσι έσωσε τη Γιουνάιτεντ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι πέτυχε χατ-τρικ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να νικάει 3-0 τον Ολυμπιακό και να προκρίνεται στα προημιτελικά του Champions League, ανατρέποντας το μειονέκτημα του 0-2 από το πρώτο παιχνίδι.
Το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης:



Daily Star: Η πραγματική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σηκώθηκε στα πόδια της. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ενέπνευσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ορμήξει στους "8" του Champions League με μία συναρπαστική νίκη επί του Ολυμπιακού στο "Ολντ Τράφορντ".
Το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης:



Sporting Life: Ήρωας ο Φαν Πέρσι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι έδωσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεν συνολική νίκη 3-2 επί του Ολυμπιακού στους "16" του Champions League.

Goal.com: Το χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι έδωσε την πρόκριση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέτρεψαν εντυπωσιακά το μειονέκτημα που είχαν, νικώντας με 3-0 τους πρωταθλητές Ελλάδος, για να προκριθούν στους "8" του Champions League.
Sun (πρωτοσέλιδο Πέμπτης):

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου