ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης(pics+videos)

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης(pics+videos)

19/03/2014

 

Τσέλσι - Γαλατάσαράι 2-0

Σκόρερς: 4' Ετο'ό, 42' Κέιχιλ
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)


Η Τσέλσι νίκησε με 2-0 την Γαλατάσαράι, "καθαρίζοντας" το ματς από το 1ο ημίχρονο με Ετο'ό και Κέιχιλ, έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για 9η φορά στην ιστορία της 

 

Η Τσέλσι επέστρεψε στα προημιτελικά του Champions League μετά απουσία ενός έτους, καθώς νίκησε με 2-0 την Γαλατάσαράι στο Λονδίνο και πέρασε με συνολικό σκορ 3-1.
Ο Σαμουέλ Ετο'ό άνοιξε το σκορ στο 4' και Γκάρι Κέιχιλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 42', ενώ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο Λονδίνο και βραβεύτηκε, ήταν κακός, όπως όλοι οι συμπαίκτες, εκτός του τερματοφύλακα, Φερνάντο Μουσλέρα.

 
Αυτή είναι η 9η φορά στην ιστορία που η Τσέλσι φτάνει στους "8" της Ευρώπης, τελευταία φορά ήταν πρόπερσι που είχε κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ πέρσι είχε αποκλειστεί στους ομίλους, συνέχισε στο Europa League και το κατέκτησε και αυτό.

 

Την πρώτη καλή φάση του αγώνα στο Λονδίνο την μετουσίωσε σε γκολ ο Σαμουέλ Ετο'ό, με τον Καμερουνέζο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, νικώντας με κοντινό σουτ από δεξιά στην περιοχή τον Μουσλέρα, έπειτα από πάσα του Οσκάρ.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 33ο λεπτό για την δεύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης, η οποία ήταν και αυτή για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Εντέν Αζάρ να εκτελεί το φάουλ, τον Τζον Τέρι να πιάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντο Μουσλέρα.

Μετά από συνεργασία των Οσκάρ, Αζάρ και Ετο'ό η μπάλα έφτασε στον Ουίλιαν που πλάσαρε από κοντά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ουρουγουανού πορτιέρε της "Γαλατά" στο 38'.
Οι Άγγλοι κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42' με τον Γκάρι Κέιχιλ να σκοράρει με δυνατό κοντινό σουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φρανκ Λάμπαρντ και απόκρουση του Μουσλέρα σε κεφαλιά του Τέρι.

 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, η Τσέλσι είχε αυτό που ήθελε και η Γαλατάσαράι δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Χαρακτηριστικό είχε πως η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 84' όταν ο Εντέν Αζάρ σούταρε από αριστερά και ο Φερνάντο Μουσλέρα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ, νίκησε στο 88' ο Φερνάντο Τόρες στο τετ-α-τετ.
 
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβανόβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Οσκάρ (82' Σέρλε), Ουίλιαν (93' Κάλας), Αζάρ, Ετο'ό (86' Τόρες).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ (77' Χαΐροβιτς), Σεχίμ Καγιά, Σετζού, Αλέξ Τέλες, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Γεκτά Κουρτουλούς (67' Χακάν Μπαλτά), Σνάιντερ, Ντρογκμπά, Μπουράκ Γιλμάζ (54' Ουμούτ Μπουλούτ).



 Τσέλσι - Γαλατάσαράι 2-0


Chelsea 2-0 Galatasaray - Chelsea vs... από DJONEFRESH

Ρεάλ - Σάλκε 3-1



Σκόρερς: 21' και 74' Κρ. Ρονάλντο, 75' Μοράτα / 31' Χούγκλαντ
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)
Η Ρεάλ προκρίθηκε στους "8" της Ευρώπης με συνολικό σκορ 9-2, καθώς νίκησε στην Μαδρίτη με 3-1 την Σάλκε, με τον Ρονάλντο να σκοράρει 2 φορές και να έχει 2 δοκάρια
Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League με χαρακτηριστική άνεση, καθώς μετά το 6-1 στο Γκέλζενκιρχεν νίκησε και στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" την Σάλκε με 3-1.
Πρωταγωνιστής φυσικά ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς πέτυχε δύο γκολ και είχε δύο δοκάρια, έτσι έκανε προσωπικό ρεκόρ, φτάνοντας τα 13 γκολ φέτος στην διοργάνωση.
 
Πέρσι είχε 12, ενώ θέλει ένα ακόμη για ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ που έχουν με 14 τέρματα οι Ζοζέ Αλταφίνι (Μίλαν) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα).
Η Χούγκλαντ μετά από κόντρα στον Σέρχιο Ράμος είχε ισοφαρίσει, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μπήκε στο ματς στο 58', ενώ το τρίτο γκολ της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι πέτυχε ο Άλβαρο Μοράτα, τέρμα που ήταν το πρώτο του στο Champions League.
Η Ρεάλ πέρασε στους "8" της Ευρώπης για 31η πρώτη φορά στην ιστορία της (περισσότερες από κάθε άλλον φυσικά) και 4η συνεχόμενη, ενώ πριν από αυτές τις 4 χρονιές είχε 6 σερί αποκλεισμούς στους "16".
Υπάρχουν όμως και άσχημα νέα για τον Αντσελότι και γενικότερα την Ρεάλ και το ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Χεσέ Ροντρίγκεθ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσεις για περίπου έξι μήνες.

Το παιχνίδι στην Μαδρίτη ξεκίνησε με έναν τραυματισμό, καθώς από σκληρό μαρκάρισμα του Κολάσινατς ο Χεσέ Ροντρίγκεθ βγήκε... νοκ-άουτ και στο 8' πέρασε στην θέση του.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν την είσοδο του Ουαλού είχε γίνει η πρώτη τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση, με τον Κλάας-Γιαν Χούντελααρ να σουτάρει με το αριστερό και τον Ίκερ Κασίγιας για μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
Τελικά εν όψει του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα δεν ξεκουράστηκε ούτε ο Μπέιλ, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι συνεργάστηκαν και η "βασίλισσα" άνοιξε το σκορ στο 21'.


Ο Γκάρεθ Μπέιλ γύρισε την μπάλα από δεξιά στο ύψος της περιοχής και πολύ εύκολα με κοντινό πλασέ ο Πορτογάλος έκανε το 1-0, φτάνοντας τα 12 γκολ φέτος στην διοργάνωση.
Στο 28' ο Μπέιλ ξανά από δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Άλβαρο Μοράτα αυτήν την φορά, αλλά ο νεαρός Ισπανός δεν έκανε καλά το πλασέ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία.
Με αρκετή δόση τύχης η Σάλκε ισοφάρισε σε 1-1 στο 31', με τον Τιμ Χούντλαντ να κάνει το σουτ, την μπάλα να αλλάζει πορεία μετά την κόντρα στον Σέρχιο Ράμος και να καταλήγει στα δίχτυα του Κασίγιας.

Ο Φέρμαν απέκρουσε στο 33' το εξαιρετικό σουτ του Ίσκο, αλλά και στο 35' με το πόδι το πλασέ του Μοράτα στο τετ-α-τετ, έπειτα από πάσα του Ρονάλντο με "τακουνάκι".
Ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ από εξαιρετική πάσα του Μάιερ αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας στο 39', όπως και τρία λεπτά αργότερα σε μακρινό του σουτ.
Στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε κοντινή "σκαστή" κεφαλιά και ο Φέρμαν απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο στο 58'.


Έπειτα από κλέψιμο του Μπέιλ στο 74' ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά και με εξαιρετικό σουτ στην κλειστή γωνία έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ρεάλ με το 2ο γκολ του στο ματς και 13ο στην διοργάνωση φέτος.

 

Ένα μόλις λεπτό αργότερα λίγο έλειψε ο Πορτογάλος να συμπληρώσει το χατ-τρικ του, καθώς πλάσαρε από πλάγια αριστερά σε κενό τέρμα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως πήγε στον Μπέιλ ο οποίος έκανε την ασίστ στον Μοράτα και αυτός από κοντά πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League, κάνοντας το 3-1 στο 75'.

 
Ένα ακόμη δοκάρι είχε ο Ρονάλντο στο 83', αυτήν την φορά κάθετο και έτσι δεν κατάφερε σε αυτό το ματς να φτάσει τα 14 γκολ και το απόλυτο ρεκόρ των Αλταφίνι και Μέσι στην διοργάνωση.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Νάτσο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (70' Καρβαχάλ), Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο (46' Καζεμίρο), Ιγιαραμέντι, Ίσκο, Χεσέ Ροντρίγκεθ (8' Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοράτα.
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Χούγκλαντ, Χέβεντες (58' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Ματίπ, Κολάσινατς, Νόιστεντερ, Αϊχάν (81' Ανάν), Μάιερ, Ομπάσι, Ντράξλερ, Χούντελααρ (46' Σαλάι).




Ρεάλ - Σάλκε 3-1


Real Madrid 3-1 Schalke 04 - Real Madrid vs... από DJONEFRESH

 

Nτορτμουντ-Ζενιτ:Μια τυπική διαδικασία

Με «προίκα» το 4-2 στην Αγία Πετρούπολη, η Ντόρτμουντ ετοιμάζεται να σφραγίσει κόντρα στη Ζενίτ το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League την Τετάρτη.

Μια τυπική διαδικασία

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Η Ντόρτμουντ καλείται απλώς να «τσεκάρει» τη θέση της στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions League την προσεχή Παρασκευή μετά τη νίκη της με 4-2 επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ντόρτμουντ μετά την εντός έδρας ήττα από τη Γκλάντμπαχ είναι στο -23 από την πρωτοπόρο Μπάγερν και εστιάζει πλέον σε Champions League και Κύπελλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπέντερ και Μπλαστσικόφσκι, ενώ αμφίβολος είναι ο Ρόις.

Η Ζενίτ, που θα έχει στον πάγκο της τον Σεργκέι Σέμακ μετά την απόλυση του Λουτσιάνο Σπαλέτι και πριν αναλάβει επίσημα ο Αντρέ Βίλας Μπόας, βρίσκεται στο -4 από τη Λοκομοτίβ μετά την ήττα της από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (1-0) το Σάββατο. Εκτός μάχης είναι ο Ριαζάντσεφ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο τραυματίας Αρσάβιν.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν συναντηθεί ποτέ ξανά στην Ευρώπη πριν τη φετινή σεζόν. Η Μπορούσια έχει μία νίκη και μία ισοπαλία ως γηπεδούχος απέναντι σε ρωσικές ομάδες, ενώ έχει προκριθεί στις έντεκα από τις δώδεκα περιπτώσεις που είχε κερδίσει εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Ζενίτ έχει δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και ήττες επί γερμανικού εδάφους, ενώ έχει αποκλειστεί και τις τρεις φορές που είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στο γήπεδό της.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των "16":


Τρίτη 11/03
Ατλέτικο - Μίλαν 4-1 [1-0]
Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1 [2-0]

Τετάρτη 12/03
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 [2-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Λεβερκούζεν 2-1 [4-0]

Τρίτη 18/03
Τσέλσι - Γαλατάσαράι 2-0 [1-1]
Ρεάλ - Σάλκε 3-1 [6-1]

Τετάρτη 19/03
Ντόρτμουντ - Ζενίτ [4-2]
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός [0-2]

Σκόρερς


13 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου