ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ήττα Βασιλακόπουλου και Παναθηναϊκού


Ήττα Βασιλακόπουλου και Παναθηναϊκού

 17/06/2014

Ο Χαλβατζάκης βγήκε νικητής στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Νίκη Ολυμπιακού και ήττα Βασιλακόπουλου-Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήθελαν τον Μαμαλάκη για πρόεδρο. Σταυρόπουλος: "Oι εκλογές τελείωσαν, πείτε στην Ομοσπονδία μην παίρνει άλλη τηλέφωνα".
Ο Γιώργος Χαλβατζάκης έμεινε στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ, για δεύτερη θητεία, μετά τις σημερινές εκλογές. Με ψήφους 8 υπέρ, 5 κατά και 1 λευκό διατηρήθηκε στο πόστο του. Τη θέση του αντιπροέδρου την πρόσφερε στον Λευτέρη Αρβανίτη, του Άρη, αλλά την αρνήθηκε. Κατόπιν τούτου, αντιπρόεδρος θα είναι ο Κώστας Κατσίκης, του Κολοσσού και γενικός γραμματέας ο Άρης Ιωαννίδης του ΚΑΟΔ, ενώ ταμίας θα είναι ο Γιάννης Φιλίππου της Ελευσίνας.


Πρόκειται για τεράστια ήττα τόσο του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, όσο και του Παναθηναϊκού, αλλά και της ΚΕΔ, οι οποίοι έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους ώστε να αλλάξουν την ηγεσία στον ΕΣΑΚΕ. Επιλογή τους ήταν ο Γιώργος Μαμαλάκης, με το "σύστημα" να προσπαθεί να τον προωθήσει με κάθε τρόπο. Με συνεχόμενα ραντεβού, με τηλέφωνα και παρεμβάσεις. Όμως, απέτυχαν!


Πρόκειται για μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, καθώς ήταν υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Χαλβατζάκη. Είναι η πρώτη ήττα για τον Βασιλακόπουλο από εποχής του πρώτου προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Θόδωρου Καραζτά, ο οποίος ήταν κόντρα στον Βασιλακόπουλο.

Τα είχε πει ο Γιώργος Αγγελόπουλος: "Ο Βασιλακόπουλος νομίζει πως του ανήκει το ελληνικό μπάσκετ και η Εθνική ομάδα, ενώ παρεμβαίνει και στον ΕΣΑΚΕ". Έγινε επιτέλους η αρχή, για να καταλάβει και ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος πως δεν μπορεί να κάνει κουμάντο όπου γουστάρει. Πρόκειται για μία επαναστατική εκλογή στο ελληνικό μπάσκετ.

Χαλβατζάκης: "Θα πιάσουμε δουλειά άμεσα, για το καλύτερο"

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες για τη ψήφο τους. Ακόμα και εκείνοι που δεν ψήφισαν εμένα, ψήφισαν για το καλό του μπάσκετ. Έχουμε πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να λύσουμε. Θα πιάσουμε δουλειά άμεσα, για το καλύτερο", ήταν τα πρώτα λόγια του Χαλβατζάκη, πριν θέσει και το θέμα της διετίας που διαρκεί η θητεία του προέδρου, εξηγώντας "δεν γίνεται να είναι τόσο μικρή και να μπαίνεις μετά τον πρώτο χρόνο σε διαδικασία προεκλογικού αγώνα".

H διαδικασία ξεκίνησε με τον Χαλβατζάκη να θέτει θέμα νομιμότητας, για την υποψηφιότητα του Γιώργου Μαμαλάκη (τη βάσισε στην πλευρά του απερχόμενου σειρά παρατυπιών που αφορούν την λειτουργία της ΚΑΕ Ρέθυμνο από το έτος ίδρυσης της, το 2007), αλλά η ΓΣ δεν την αποδέχθηκε. Έτσι, προχώρησαν στις εκλογές και έδωσαν στον Χαλβατζάκη μια νέα διετία.

Σταυρόπουλος: "Πείτε στην Ομοσπονδία να σταματήσει να κάνει τηλέφωνα"

Μετά το τέλος των εκλογών, ο Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, σχολίασε πως: "Να πείτε στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να σταματήσουν να κάνουν τηλέφωνα και να επηρεάζουν απόψεις για τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν".

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ψήφοι:

Υπέρ Μαμαλάκη: ΠΑΟΚ, Κολοσσός Ρόδου, Ρέθυμνο, Απόλλων Πάτρας, Παναθηναϊκός.

Λευκό: Κόροιβος.

Yπέρ Χαλβατζάκη: Άρης, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΚΑΟΔ, Πανελευσινιακός, Τρίκαλα, ΑΕΝΚ.ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου