ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Tα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

Tα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

17/06/2014

Γερμανία - Πορτογαλία 4-0

Ο Τόμας Μίλερ θύμισε... Γκερντ και πετυχαίνοντας χατ-τρικ οδήγησε σε περίπατο την Γερμανία στο υποτιθέμενο ντέρμπι της πρεμιέρας του 7ου ομίλου, απέναντι στους Πορτογάλους. Ο Χούμελς το 4ο γκολ των "πάντσερ". Αποβλήθηκε στο 37' ο Πέπε. (video)

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Γερμανία και την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Στο υποτιθέμενο ντέρμπι, τα "πάντσερ" πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο θερμός υποστηρικτής τους.
Σε αυτό σαφώς και έβαλαν το χεράκι τους οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο, που είχαν κάκιστη απόδοση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν και οι Γερμανοί προηγήθηκαν με σκορ 2-0, με τα τέρματα των Μίλερ και Χούμελς.
Η ανόητη αποβολή του Πέπε στο 37' έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τους Πορτογάλους, που πήγαν στα αποδυτήρια με τρία γκολ στην πλάτη.
Στην επανάληψη ο Μίλερ ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ (πρώτο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο) και συνολικά με την απόδοση του θύμισε τον φορ-φόβητρο των Γερμανών, συνεπίθετο του Γκερντ, που από το 1966 έως το 1974 πρόλαβε να σκοράρει 68 φορές σε 62 ματς με την φανέλα των "πάντσερ".
Ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τον Μπέντο είναι οι Αλμέιδα και Κοεντράο που αποχώρησαν τραυματίες από το γήπεδο, ενώ ο Λεβ θα πρέπει να ανησυχεί για την κατάσταση του κορυφαίου αμυντικού του, Χούμελς, που βγήκε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο στο 73'.
Για την 2η αγωνιστική του ομίλου, η Γερμανία αντιμετωπίζει την Γκάνα και οι λαβωμένοι Πορτογάλοι τις ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Arena Fonte Nova"

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς (73' λ.τ. Μουστάφι), Μέτερζάκερ, Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Εζίλ (63' Σέρλε), Γκέτσε, Μίλερ (82' Ποντόλσκι).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Μπέντο): Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο (65' λ.τ. Αντρέ Αλμέιδα), Μεϊρέλες, Μοουτίνιο, Βελόζο (46' Ρικάρντο Κόστα), Νανί, Ρονάλντο, Αλμέιδα (28' λ.τ. Έντερ).

Γκολ: 11' (πεν.), 45+1' και 78' Μίλερ, 32' Χούμελς / -
Κάρτες: - / 11' Ζοάο Περέιρα (κιτ.), 37' Πέπε (κοκ.)

Ο Μίλερ θύμισε... Γκερτ

Ολοκληρωτικά στην Γερμανία ανήκε το πρώτο 45λεπτο στο "Arena Fonte Nova". Τι κι αν οι αριθμοί έδειχναν ισορροπία; 18 επικίνδυνες επιθέσεις για τα "πάντσερ", 12 για τους Πορτογάλους. 8-6 οι απόπειρες για γκολ και πάσες 191-169. 52%-48% η κατοχή.
Μόνο που οι διαφορές αυτές στα στατιστικά διαμορφώθηκαν υπέρ των Γερμανών μετά την αποβολή του Πέπε στο 37'. Όχι πως άλλαξε κάτι αυτό στην ροή του αγώνα, καθώς μέχρι τότε το σκορ ήταν ήδη 2-0 μετά τα γκολ των Μίλερ (11' πεν.) και Χούμελς (32').

  Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ είχε σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό στο χόρτο. Όχι πως μάγευε με την απόδοση της, αλλά είχε ένα πλάνο παιχνιδιού και προσπαθούσε να το εκτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Από την άλλη η Πορτογαλία του Πάουλο Μπέντο ήταν τουλάχιστον απογοητευτική.
Δίχως σχέδιο ανάπτυξης, χωρίς ταχύτητα και φαντασία στον αγωνιστικό χώρο, με τους Ρονάλντο και Αλμέιδα ουσιαστικά αποκομμένους από το υπόλοιπο σύνολο. Μόνο ο Νανί φάνταζε επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.
Στο 8' ο Κεντίρα αστόχησε από μακριά σε κενή εστία μετά την γκάφα του Ρουί Πατρίσιο, αλλά στο 10' οι Γερμανοί έκρυψαν το τόπι και ο Ζοάο Περέιρα δεν είχε παρά να υποπέσει σε πέναλτι πάνω στον Γκέτσε. Άψογη εκτέλεση και 1-0 από τον Μίλερ. Κόρνερ του Κρόος στο 32', ο Χούμελς με κεφαλιά το 2-0.
Για την Πορτογαλία, το σουτ του Νανί πέρασε μόλις άουτ στο 25' και ο Έντερ είχε μια καλή αλλά άστοχη κεφαλιά στο 36' Πέραν τούτου, ουδέν...
Στην επανάληψη δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Ο Μίλερ πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα και 4ο της Γερμανίας για το 4-0 στο 78', ενώ ο Νόιερ στις καθυστερήσεις είπε "όχι" σε δυναμίτη του Νανί. Το τελευταίο σφύριγμα του Μάζιτς βρήκε χαμογελαστούς τους παίκτες του Λεβ και προβληματισμένους αυτούς του Μπέντο.

Η φάση του αγώνα

Δεν μπορεί κανείς να πει πως κρέμασε την Πορτογαλία αλλά αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες από το 37', ο Πέπε στην ουσία στέρησε από τους συμπαίκτες του κάθε πιθανότητα να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση κόντρα στους Γερμανούς.

 

Ο διαιτητής

Το πέναλτι ήταν σωστό, η κόκκινη στον Πέπε ήταν κατόπιν υπόδειξης του επόπτη, η μοναδική ίσως φάση που ελέγχεται ο Μάζιτς είναι αυτή του 76ου λεπτού. Εκεί που ο Έντερ τσιμπάει την μπάλα και φαίνεται πως ανατρέπεται από τον Χέβεντες. Το σημαντικό είναι πως καμία απόφαση του ρέφερι δεν επηρέασε την τελική έκβαση του αγώνα.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μα φυσικά ο Τόμας Μίλερ. Όχι μόνο διότι έγινε ο 6ος παίκτης της Γερμανίας που πετυχαίνει χατ-τρικ σε Μουντιάλ (και συνολικά 49ο στην ιστορία της διοργάνωσης), αλλά πήρε και την αποβολή του Πέπε στο 37', γεγονός που στην ουσία "κλείδωσε" το παιχνίδι για την ομάδα του. Με το "13" στην πλάτη ήταν κάτι σαν ντεζαβού με τον μεγάλο Γκερτ Μίλερ.

 

Μας άρεσε

Ο τρόπος που λειτουργούσαν επιθετικά οι Γερμανοί δίχως την παρουσία κλασικού φορ στην ενδεκάδα τους. Ο Μίλερ είχε τύποις αυτόν τον ρόλο, αλλά άλλαζε θέσεις με τους Εζίλ και Γκέτσε. Κεντίρα και Κρόος έπαιρναν συχνά μέτρα στην επίθεση και πατούσαν περιοχή, μπερδεύοντας την αντίπαλη άμυνα.

 

Δεν μας άρεσε

Το "ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι" σχέδιο της Πορτογαλίας στο ματς. Καμία συνοχή, συνεργασίες με το σταγονόμετρο, ομάδα που δεν ήξερε τι γυρεύει στο γήπεδο και πως θα το πάρει. Ο Ρονάλντο δεν συνδέθηκε ποτέ με τους συμπαίκτες του, ενώ μοιάζει ήδη κουρασμένος μετά και την εξαντλητική σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης.

  Γερμανία - Πορτογαλία 4-0 (goal+highlights)

GERMANIA PORTOGALIA 2014 World Cup από sport24tvmundial


Ιράν - Νιγηρία 0-0

Ιράν και Νιγηρία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα σε ένα κακό ματς, στο οποίο είχαμε την πρώτη ισοπαλία του Μουντιάλ 2014 (video)
Στο 13ο ματς του Μουντιάλ 2014 είχαμε την πρώτη ισοπαλία, καθώς Ιράν και Νιγηρία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ σίγουρα αυτό ήταν και το χειρότερο παιχνίδι μέχρι τώρα στην διοργάνωση (δύσκολα θα υπάρξει χειρότερο).
Χωρίς ταυτότητα Ιρανοί και Νιγηριανοί, οι οποίοι αμφότεροι είχαν αρχικά στο μυαλό τους να μην ηττηθούν, καθώς αυτό θα τους έβγαζε σίγουρα εκτός "μάχης".
Όχι βέβαια πως μετά τον έναν βαθμό που πήραν έχουν πολλές ελπίδες, καθώς Αργεντινή και Βοσνία έχουν σαφώς πολύ καλύτερες ομάδες.
Είναι εντυπωσιακό πως στα τέσσερα τελευταία τους φιλικά πριν το Μουντιάλ είχαν από τρεις ισοπαλίες Ιράν και Νιγηρία, με τις δύο από αυτές (4 σύνολο δηλαδή) να είναι 0-0.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα ντα Μπαϊσάντα"

ΙΡΑΝ: Αλιρεζά Χαγιγί, Χοσεϊνί, Σαντεγί, Μονταζερί, Πουλαντί, Χεϊντάρι (89' Σοτζαΐ), Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ, Ντεζαγιέ (78' Τζαχανμπάχς), Χαζσαφί, Κουτσανεζάντ.
ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Οσανίουα, Ομποαμπόνα (29' Γιόμπο), Ομέρουο, Αζίζ (69' Οντεμβίγκι), Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μόουζες (52' Σόλα Αμεόμπι), Μούσα, Εμενίκε.

Γκολ: -
Κάρτες: 75' Τεϊμουριάν

Το απόλυτο μηδέν

Η Νιγηρία ξεκίνησε καλύτερα και είχε τις πρώτες καλές στιγμές, με τους Βίκτορ Μόουζες στο 3' και τον Όμπι Μίκελ στο 9' (πλασέ από καλή θέση λίγο άουτ).
Αυτό που ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύο αποκρούσεις, αυτή του Χαγιγί στο 31' μετά την... πονηρή εκτέλεση φάουλ του Άχμεντ Μούσα και αυτή του Ενιεάμα στο 34' έπειτα από την κοντινή κεφαλιά του Κουτσανεζάντ, στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Ακόμη χειρότερο το δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Κουτσανεζάντ είχε ένα σουτ στο 50', ο Εμενίκε 8 λεπτά αργότερα, ενώ ο Ντεζεγιά βρέθηκε σε πολύ θέση δεξιά μέσα στην περιοχή των Αφρικανών, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ήταν απογοητευτική.
Ζωντάνια υπήρξε μόνο στο 90ό λεπτό, όταν έπειτα από δύο κόρνερ αμυντικοί του Ιράν έδιωξαν με κεφαλιές προσπάθειες των Νιγηριανών.

 

Η φάση του αγώνα

Στο 34ο λεπτό είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Ενιεάμα να αποκρούει την κοντινή κεφαλιά του Κουτσανεζάντ. Δεν όμως μόνο αυτό, καθώς ο επιθετικός του Ιράν έσπευσε να συγχαρεί τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας. Μεγάλη ποδοσφαιρική στιγμή.

 

Ο διαιτητής

Ιρανοί και Νιγηριανοί διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές, όχι όμως δικαιολογημένα, καθώς ο διαιτητής, Κάρλος Βέρα, από το Εκουαδόρ δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος. Εξαίρεση μόνο στο 83' όταν έδωσε χέρι στον Οντεμβίγκι, ενώ δεν ήταν.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Κανείς δεν έκανε μεγάλη εμφάνιση, πάντα όμως είναι καλός ο Νιγηριανός τερματοφύλακας, Βίνσεντ Ενιεάμα (τρομερή χρονιά με Λιλ), ο οποίος όταν χρειάστηκε ήταν εκεί και στην καλύτερη φάση του αγώνα "κράτησε το μηδέν" αποκρούοντας την κεφαλιά του Κουτσανεζάντ.

 

Μας άρεσε

Δεν μας άρεσαν και πολλά. Με εξαίρεση τους δύο τερματοφύλακες που δεν είχαν πολύ δουλειά και όποτε χρειάστηκε αντέδρασαν σωστά, ο επιθετικός του Ιράν, Ρεζά Κουτσανεζάντ, ήταν ο καλύτερος του αγωνιστικού χώρου, αυτός που ήταν πιο επικίνδυνος.

 

Δεν μας άρεσε

Γενικά η αναμέτρηση δεν μας άρεσε καθόλου. Κακό ματς, χωρίς φάσεις, σίγουρα το χειρότερο μέχρι τώρα στο Μουντιάλ 2014.

 
Ιράν - Νιγηρία 0-0

IRAN NIGHRIA - 2014 World Cup από sport24tvmundial


Γκάνα - ΗΠΑ 1-2

Ο Κλιντ Ντέμπσεϊ μόλις έχει πετύχει το 5ο πιο γρήγορο γκολ σε Μουντιάλ
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν με νίκη το Μουντιάλ 2014, επικρατώντας με 2-1 της Γκάνας σε ένα ματς συγκλονιστικό σε εξέλιξη. Δύο γκολ στο φινάλε και το 5ο πιο γρήγορο στην ιστορία από Ντέμπσεϊ (videos)
Το... φάντασμα της Γκάνας ξορκίστηκε για τις ΗΠΑ, καθώς σε ένα συγκλονιστικό ματς νίκησαν με 2-1 τους Αφρικανούς, από τους οποίους είχαν χάσει με το ίδιο σκορ στα δύο τελευταία Μουντιάλ.
Οι Αμερικανοί στην 2η αγωνιστική παίζουν... τελικό με Πορτογαλία, ενώ ο Μπρουκς στο 86' τους χάρισε τη νίκη κόντρα στην Γκάνα, η οποία είχε ισοφαρίσει στο 82' με τον Αντρέ Αγιού.
Το σκορ είχε ανοίξει ο Κλιντ Ντέμπσεϊ μόλις στο πρώτο λεπτό και συγκεκριμένα στα 29 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας το 5ο πιο γρήγορο τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης.
Το πιο γρήγορο γκολ το έχει ο Χακάν Σουκούρ (15'', 2002) και ακολουθούν Μάσεκ (25'', 1962), Λένερ (28'', 1934) και Ρόμπσον (29'', 1982).
Με αυτό το τέρμα ο Ντέμπσεϊ έγινε ο πρώτος Αμερικανός που έχει σκοράρει σε 3 Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ ο ΝταΜάρκους Μπίσλεϊ έγινε ο πρώτος Αμερικανός που αγωνίζεται σε 4ο Μουντιάλ!

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα ντας Ντούνας"

ΓΚΑΝΑ: Κουαράσεϊ, Οπάρε, Μένσα, Μπόι, Κουατζού Ασαμόα, Ράμπιου (71' Εσιέν), Μουντάρι, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού (59' Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ), Ατσού (78' Αντόμα), Ασαμόα Τζαν.
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Φάμπιαν Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ (46' Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια, Τζερμέιν Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ντέμπσεϊ, Άλτιντορ (23' Άρον Γιόχανσον).

Γκολ: 82' Αντρέ Αγιού / 1' Ντέμπσεϊ, 86' Μπρουκς
Κάρτες: 30' Ράμπιου, 92' Μουντάρι

The Fast and the Furious

Λίγο μετά την σέντρα οι ΗΠΑ κέρδισαν πλάγιο από αριστερά, ο Τζερμέιν Τζόουνς έδωσε στον Κλιντ Ντέμπσεϊ, αυτός μπήκε στην περιοχή και έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και αριστερό διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ στο 1ο λεπτό, συγκεκριμένα στα 29'', πετυχαίνοντας το 5ο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ.
Στο 19' ο Τζόζι Άλτιντορ βρέθηκε στην περιοχή και το σουτ του κόντραρε σε αμυντικούς, όμως στην επόμενη φάση στάθηκε άτυχος, καθώς σε μία κούρσα από αριστερά έπαθε τράβηγμα στο αριστερό δικέφαλο και αντικαταστάθηκε.
Οι Γκανέζοι στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν να απειλήσουν, φάνηκε πως λείπει ο Κέβιν-Μπόατενγκ, αλλά τελικά κατάφεραν να "ξυπνήσουν" πριν μπει στο ματς ο άσος της Σάλκε.
Έχασαν λοιπόν οι Αφρικανοί τρεις σπουδαίες ευκαιρίες μέσα σε τέσσερα λεπτά. Την πρώτη με το δυνατό σουτ του Μουντάρι να περνά δίπλα από το δοκάρι του Χάουαρντ στο 55' και εν συνεχεία δύο κεφαλιές του Ασαμόα Τζαν στο 56' και το 58'.
Η ανωτερότητα της Γκάνας στο δεύτερο ημίχρονο επιβραβεύτηκε στο 82ο λεπτό, όταν ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή , έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και ασίστ του Ασαμόα Τζαν με τακουνάκι.
Η νίκη πήγε όμως τελικά στους Αμερικανούς, καθώς στο 86' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τζούζι ο Τζον Μπρουκς με καρφωτή κεφαλιά χάρισε στις ΗΠΑ τρεις βαθμούς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

 

Η φάση του αγώνα

Η πρώτη φάση του αγώνα... ήταν και η φάση του αγώνα, παρά το συγκλονιστικό φινάλε. Από εκτέλεση πλαγίου από δεξιά ο Τζερμέιν Τζόουνς τροφοδοτεί τον Κλιντ Ντέμπσεϊ, αυτός μπαίνει στην περιοχή, αποφεύγει εξαιρετικά τον Μπόι και ανοίγει το σκορ στα 29 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας το 5ο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Ο διαιτητής

Ο Σουηδός διαιτητής, Γιόνας Έρικσον, είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και το δικαιολόγησε στην πρεμιέρα του στο Μουντιάλ 2014. Ίσως να τον δούμε ακόμη και στον τελικό.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο μέσος της Μπεσίκτας, Τζερμέιν Τζόουνς, ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Φοβερός στο κέντρο, βοήθησε αφάνταστα στον Μπέκερμαν αμυντικά, όπως και γενικά την ομάδα του επιθετικά.

 

Μας άρεσε

Το φινάλε του ματς ήταν εξαιρετικό. Ισοφάριση στο 82' η Γκάνα και λύτρωση για της ΗΠΑ με τον Μπρουκς να πετυχαίνει το πρώτο του διεθνές τέρμα και να μην το πιστεύει. Το πρώτο μεγάλο φινάλε στο Μουντιάλ.

 

Δεν μας άρεσε

Ο τραυματισμός του Τζόζι Άλτιντορ. Είχε δύο γκολ στο τελευταίο φιλικό, είναι ένας σπουδαίος επιθετικός και μόλις μετά από 20 λεπτά ένιωσε τράβηγμα στον δικέφαλο και αποχώρησε. Αν είναι όντως τράβηγμα θα χάσει τα άλλα δύο ματς του ομίλου με Γερμανία και Πορτογαλία.

 
Γκάνα - ΗΠΑ 1-2 (goal+highlights)




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου