ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

18/06/2014

Βέλγιο - Αλγερία 2-1

Το Βέλγιο ήταν απογοητευτικό στο ημίχρονο, αλλά οι Φελαϊνί και Μέρτενς ήρθαν από τον πάγκο, σκόραραν και χάρισαν τη νίκη στους Ευρωπαίους επί της Αλγερίας με 2-1 (videos)
Το Βέλγιο "ξύπνησε" εγκαίρως και γλίτωσε την ζημιά στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2014, καθώς νίκησε με 2-1 την Αλγερία, έχοντας πρωταγωνιστές τους Μέρτενς και Φελαϊνί που ήρθαν από τον πάγκο.

Κακοί οι Ευρωπαίοι στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν να χάνουν από το 25' με το πέναλτι του Φεγκουλί, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Βερτόνχεν (αδράνεια Κομπανί αρχικά).
Ο Μαρουάν Φελαϊνί μπήκε και έπαιξε στην επίθεση με τον Οριζί (επίσης αλλαγή) και στο 70' με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε ο κορυφαίος Βέλγος, ο Μέρτενς, στο 80'.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπάιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Ντεμπελέ (65' Φελαϊνί), Ντε Μπράινε, Σαντλί (46' Μέρτενς), Αζάρ, Λουκακού (58' Οριζί).
ΑΛΓΕΡΙΑ: Μ'Μπολχί, Μοστεφά, Μπουγκερά, Χαλίς, Γκουλάμ, Μετζανί (84' Γκιλάς), Ταϊντέρ, Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μαχρέζ (71' Λασέν), Σουντανί (66' Σλιμανί).

Γκολ: 70' Φελαϊνί, 80' Μέρτενς / 25' πέν. Φεγκουλί
Κάρτες: 24' Βερτόνχεν, 34' Μπενταλέμπ

Ανατροπή από τον πάγκο το Βέλγιο

Οι επιλογές του Μαρκ Βίλμοτς ήταν κακές, κυρίως αυτή του Σαντλί για την 11άδα, έτσι το Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να απειλήσει.
Σα να μην έφτανε αυτό για τους Ευρωπαίους ήρθε στο 23' η αδράνεια του Βενσάν Κομπανί που ανάγκασε εν συνεχεία τον Γιαν Βερτόνχεν να ανατρέψει τον Σοφιάν Φεγκουλί μέσα στην περιοχή.
Ο άσος της Βαλένθια ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ για την Αλγερία, η οποία έφτασε πιο κοντά σε δεύτερο γκολ στο 50', όταν ο Καρλ Μετζανί έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο ημίχρονο ο Βίλμοτς έβγαλε τον Σαντλί και έβαλε τον Μέρτενς, ο οποίος έδωσε ζωντάνια, ενώ σημαντικές ήταν και άλλες δύο αλλαγές, οι Ντιβόκ Οριζί και Μαρουάν Φελαϊνί.
Ο Φελαϊνί ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 70' με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ντε Μπράινε, ενώ ο Ντρις Μέρτενς ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 80', όταν από δεξιά ολοκλήρωσε με εξαιρετικό σουτ αντεπίθεση, μετά από ασίστ του Εντέν Αζάρ.

 

Η φάση του αγώνα

Η ιδανική αντεπίθεση του Βελγίου στο 80', με τον Αζάρ να βγάζει μόνο τον Μέρτενς από δεξιά και αυτός με άπιαστο σουτ να εκτελεί τον Μ'Μπολχί ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

 

Ο διαιτητής

Σωστή η υπόδειξη του Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκες στην φάση του πέναλτι, καλή η διαιτησία του Μεξικανού.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Φυσικά ο Ντρις Μέρτενς. Μπήκε στο ημίχρονο του Νασέρ Σαντλί και άλλαξε το ματς, ενώ ολοκλήρωσε και την ανατροπή με το νικητήριο γκολ στο 80'. Μεγάλος παίκτης ο άσος της Νάπολι.

 

Μας άρεσε

Οι αλλαγές του Μαρκ Βίλμοτς. Έκανε λάθος με τον Σαντλί στην 11άδα. Το διόρθωσε στο ημίχρονο με Μέρτενς, δεν δίστασε να βγάλει τον Λουκακού για να βάλει τον 19άχρονο, Οριζί, ενώ και ο Φελαϊνί μπήκε και ήταν ο γνωστός... Φελαϊνί με το Βέλγιο (όχι αυτός με ManUtd).

 

Δεν μας άρεσε

Όταν για να παίξεις στην 11άδα μένουν εκτός οι Μιραλάς και Μέρτενς, ακόμη και οι Γιανουζάι και Φελαϊνί επιβάλλεται να κάνεις καλή εμφάνιση. Ο Νασέρ Σαντλί απογοήτευσε και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Μέρτενς.

 
Βέλγιο - Αλγερία 2-1 (highlights)


Βραζιλία - Μεξικό 0-0

Βραζιλία και Μεξικό αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ σε μία αναμέτρηση που κορυφαίος ήταν ο Οτσόα με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Όλα ανοιχτά στον 1ο όμιλο (video)
Η Βραζιλία δεν έκανε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με το Μεξικό, έτσι αμφότερες έχουν από 4 βαθμούς.
Την Τετάρτη η Κροατία παίζει με Καμερούν και ο νικητής πάει στους 3 βαθμούς, έτσι θα έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Γκιγιέρμο Οτσόα, με τον Μεξικανό τερματοφύλακα να κάνει 4-5 μεγάλες επεμβάσεις, με μία είναι... τεράστια.
Οι Μεξικανοί δεν φοβήθηκαν σε καμία περίπτωση, δίκαια πήραν την ισοπαλία και το ματς με την Κροατία την τελευταία αγωνιστική αναμένεται συναρπαστικό.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Καστελάο"

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ (84' Ουίλιαν), Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ, Φρεντ (68' Ζο).
ΜΕΞΙΚΟ (5-3-2): Οτσόα, Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Χοσέ Χουάν Βάσκες, Έκτορ Ερέρα (76' Φαμπιάν), Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι ντος Σάντος (84' Ραούλ Χιμένες), Περάλτα (74' Χαβιέρ Ερνάντες).

Γκολ: -
Κάρτες: 45' Ραμίρες, 59' Αγκιλάρ, 62' Βάσκες, 79' Τιάγκο Σίλβα

Ο Οτσόα σταμάτησε την Βραζιλία

Το πρώτο ημίχρονο στο "Αρένα Καστελάο" μπορεί να μην είχε γκολ, είχε όμως καλό ρυθμό και από δύο μεγάλες ευκαιρίες για Μεξικό και Βραζιλία.
Στο 26' ο Έκτορ Ερέρα έκανε τρομερό σουτ από δεξιά λίγο έξω από την περιοχή και ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά δεν δόθηκε κόρνερ, ενώ στην άλλη καλή φάση του Μεξικού στο πρώτο 45άλεπτο ο Χοσέ Χουάν Βάσκες πλάσαρε από μακριά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στην πρώτη μεγάλη στιγμή της Βραζιλίας ο Γκιγιέρμο Οτσόα έκλεψε την δόξα, καθώς στην φοβερή κεφαλιά του Νεϊμάρ ο τερματοφύλακας της Αζαξιό έκανε απίστευτη απόκρουση στο 26, ενώ στο 44' έκανε νέα μεγάλη επέμβαση σε κοντινή προβολή του Παουλίνιο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ και πάσα του Τιάγκο Σίλβα με το στήθος.
Η επιλογή του Ραμίρες για την 11άδα αντί του Χουλκ (ανέτοιμος) ήταν κακή, έτσι στο ημίχρονο ο Σκολάρι τον αντικατέστησε με τον Μπερνάρντ. Αυτός στο 48' δημιούργησε φάση, όταν μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Νεϊμάρ και πρόλαβε να διώξει με κεφαλιά ο Φρανσίσκο Ροντρίγκες.
Άστοχα τα σουτ των Έκτορ Ερέρα στο 57' και Αντρές Γκουαρδάδο στο 60', ενώ στο 63' ο Νεϊμάρ εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 69' ήρθε ξανά η ώρα να σταματήσει ο Οτσόα τον Νεϊμάρ, αυτήν την φορά όχι τόσο εντυπωσιακά, καθώς το δυνατό σουτ του Βραζιλιάνου ουσιαστικά κατέληξε πάνω στο σώμα του.
Στα τελευταία λεπτά λίγο έλειψε το Μεξικό να... κλέψει το ματς, καθώς στο 89' το σουτ του Αντρές Γκουαρδάδο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 90' αυτό του Ραούλ Χιμένες πήγε πάνω στο σώμα του Ζούλιο Σέζαρ.

 

Η φάση του αγώνα

Η απίστευτη απόκρουση του Γκιγιέρμο Οτσόα στο 26' με το δεξί χέρι στην καταπληκτική κεφαλιά του Νεϊμάρ. Αυτή η επέμβαση φέρνει το Μεξικό πιο κοντά στους "16".

apokrousi από greenfaliro
 

Ο διαιτητής

Ο Τούρκος, Τσιουνέιτ Τσακίρ, είναι διαιτητής επιπέδου Champions League, αλλά και Μουντιάλ όπως απέδειξε. Δεν έκανε λάθη, επέτρεψε όσο έπρεπε το δυνατό παιχνίδι.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα είναι σίγουρα ο κορυφαίος του αγώνα. Ο πορτιέρε της Αζαξιό τα 3 τελευταία στην Γαλλία, κάθε χρόνο, έχει τις περισσότερες αποκρούσεις. Απόψε έκανε μία καταπληκτική σε κεφαλιά του Νεϊμάρ, αλλά έσωσε το Μεξικό σε 2-3 ακόμη περιπτώσεις, με δεύτερη κορυφαία αυτή του 86' στην καρφωτή κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα.

 

Μας άρεσε

Γενικότερα η εμφάνιση του Μεξικού. Γύρισε το σύστημα σε 5-3-2 και δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από την Βραζιλία. Το ματς με την Κροατία αναμένεται σπουδαίο.

 

Δεν μας άρεσε

Η επιλογή του Σκολάρι να βάλει Ραμίρες στην 11άδα, καθώς σίγουρα δεν μπορεί να παίξει στην θέση του Χουλκ. Γενικά πάντως η εμφάνιση της "σελεσάο", η οποία μπορεί να είναι γηπεδούχος, αλλά στους "16" αν δεν βελτιωθεί θα αποκλειστεί από Ολλανδία ή Ισπανία (ή Χιλή).

 
Βραζιλία - Μεξικό 0-0 (highlights)

Ρωσία - Ν.Κορέα 1-1

Η πρώτη ισοπαλία με γκολ στο Μουντιάλ 2014 είναι γεγονός, καθώς Ρωσία και Νότιος Κορέα έμειναν στο 1-1. Γκάφα το ένα γκολ, αμφισβητούμενο το άλλο (videos)
Ρωσία και Νότιος Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 1η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2014.
Το ματς ήταν κακό, το πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, ενώ το δεύτερο βέβαια δεν είχε θέαμα, απλά δύο ιδιαίτερες φάσεις που οδήγησαν σε γκολ.
Οι Ασιάτες άνοιξαν στο σκορ στο 68' με τον Λι Κέουν-Χο ή μάλλον με την τεράστια γκάφα του Ίγκορ Ακινφέεβ, ενώ απάντησε ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ στο 74', τρία λεπτά μετά την είσοδό του, όμως ίσως το γκολ να μην έπρεπε να μετρήσει λόγω οφ-σάιντ.
Ρωσία και Νότιος Κορέα έχουν από έναν βαθμό, κορυφή είναι το Βέλγιο με 3 και χωρίς βαθμό είναι η Αλγερία στον 8ο όμιλο.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Παναντάλ"

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Εστσένκο, Ιγκνασέβιτς, Β.Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Ζιρκόβ (71' Κερζακόβ), Σαμέντοβ, Σατόβ (59' Τζαγκόεβ), Κοκόριν.
Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ, Γιονγκ Λι, Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν, Χονγκ Γέονγκ-Χου (72' ), Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιούνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, Κου Για-Τσέολ, Παρκ Τσου-Γιούνγκ (56' Λι Κέουν-Χο), Σον Χέουνγκ-Μιν.

Γκολ: 74' Κερζακόβ / 68' Λι Κέουν-Χο
Κάρτες: 14' Σον Χέουνγκ-Μιν, 30' Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, 49' Σατόβ

Ο Κερζακόβ έσωσε τον Ακινφέεβ

Απογοητευτικό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τη Νότιο Κορέα να προσέχει την άμυνά της και την Ρωσία να μην έχει τρόπο να την διασπάσει.
Φάση μεγάλη στα 45 πρώτα λεπτά δεν υπήρχε, με τους Ασιάτες να έχουν ως καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Παρκ Τσου-Γιούνγκ στο 34' που κόντραρε και έγινε επικίνδυνο (άουτ), ενώ για τους Ευρωπαίους ξεχώρισε η εκτέλεση φάουλ του Ιγκνασέβιτς στο 31' με τον Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ να αποκρούει.
Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε, χωρίς όμως να πατάνε ιδιαίτερα οι επιθετικοί στην αντίπαλη περιοχή και φάσεις να δημιουργούνται μόνο με μακρινά σουτ.
Με ένα μακρινό σουτ λοιπόν άνοιξε και το σκορ για τους Νοτιοκορεάτες στο 68', με τον Λι Κέουν-Χο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Ακινφέεβ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να καταλήξει στα δίχτυα του!
Ο Φάμπιο Καπέλο πέρασε στο ματς τα δύο μεγάλα ονόματα που είχε στον πάγκο, τους Αλάν Τζαγκόεβ (από το 59') και Αλεκσάνταρ Κερζακόβ.
Ο Κερζακόβ μάλιστα ισοφάρισε σε 1-1 στο 74', σκοράροντας μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό στον αγωνιστικό χώρο, με κοντινό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας και αδυναμία της άμυνας να διώξει, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για οφ-σάιντ.

 

Η φάση του αγώνα

Η μεγαλύτερη γκάφα μέχρι τώρα στο Μουντιάλ 2014, το γκολ της Νοτίου Κορέας στο 68' με τον Λι Κέουν-Χο. Ο Ίγκορ Ακινφέεβ επιχειρεί να μπλοκάρει, να πιάσει την μπάλα, αλλά του φεύγει μέσα από τα χέρια.

 

Ο διαιτητής

Μοναδική φάση που σηκώνει συζήτηση το γκολ της Ρωσίας, αλλά και πάλι είναι ζήτημα του βοηθού αν υπάρχει οφ-σάιντ ή όχι. Πολύ καλή η διαιτησία του Αργεντινού, Νέστορ Φαμπιάν Πιτάνα.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Η Ρωσία σπουδαίο παίκτη πλέον δεν έχει. Ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ είναι το μεγαλύτερο όνομα, μπήκε στο ματς στο 71', σκόραρε στο 74', γλίτωσαν την ήττα οι Ρώσοι.

 

Μας άρεσε

Η επιμονή των Ασιατών να σουτάρουν από μακριά. Φαινόταν πως μπορούν να την κάνουν την ζημιά με αυτόν τον τρόπο και τη έκαναν. Άλλωστε δεν μπορούσαν και ιδιαίτερα να μπουν στην περιοχή.

 

Δεν μας άρεσε

Φυσικά ο Ίγκορ Ακινφέεβ. Είναι σπουδαίος τερματοφύλακας, αλλά βρέθηκε σε κακή βραδιά. Λόγω και της βροχής είχε χρειαστεί σε 3 περιπτώσεις διπλή προσπάθεια για να καθαρίσει την φάση και τελικά στο 68' δέχτηκε ένα αστείο γκολ, ο εφιάλτης κάθε τερματοφύλακα.


Ρωσία - Ν.Κορέα 1-1 (highlights)




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου