ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Επιβεβαίωση Μαρινάκη για Πουλίδο και Ριέρα (video)

Επιβεβαίωση Μαρινάκη για Πουλίδο και Ριέρα (video)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το στίγμα για τη νέα σεζόν, ζητώντας τη στήριξη των φιλάθλων και ένα γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τι είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για τις μεταγραφές. Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον Οριόλ Ριέρα, ενώ για τον Άλαν Πουλίδο επισήμανε: "Έχουμε υπογράψει. Δύσκολα θα παίξει σε άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού". Το RedPlanet.gr ήταν εκεί.
Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κόκκαλης έδωσαν το "παρών" στο 7ο παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 7, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (14/6) στην αίθουσα V' Ammos του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, άκρως Ολυμπιακή, η Θύρα 7, μέσω του προέδρου του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη, τίμησε τον πρώην πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη, για την προσφορά του στον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, η ιαχή "Ολυμπιακός" δόνησε την ατμόσφαιρα, με το παρελθόν και το παρόν (και το μέλλον) του συλλόγου να είναι, όπως πάντα, μία γροθιά. Αμφότεροι μπήκαν μαζί στην αίθουσα, γνώρισαν την αποθέωση από το πλήθος, και έγιναν σύνθημα στα χείλη των οπαδών, που έδωσαν βροντερό "παρών" και δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.


Στο πλαίσιο του 7ου παγκοσμίου συνεδρίου της Θύρας 7, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο πρώην πρόεδρος, Σωκράτης Κόκκαλης, μίλησαν στους οργανωμένους. Τους δύο προέδρους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους στο Συνέδριο.


Στην ομιλία του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ευχαρίστησε τον Σωκράτη Κόκκαλη για τα όσα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό. Έκανε τον απολογισμό της περυσινής σεζόν, την οποία και χαρακτήρισε επιτυχημένη. Άλλωστε, η ομάδα κατέκτησε το 41ο Πρωτάθλημα στην ιστορία της και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League. "Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα μας και αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες", τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό, στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επισημαίνοντας: "Όσα έγιναν στην Τούμπα, μας γύρισαν 30 χρόνια πίσω. Ζήσαμε μία κτηνωδία του ποδοσφαίρου".

Ο διοικητικός ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδας υπογράμμισε πως θέλει να συνεχίσει την ερυθρόλευκη δυναστεία και δεν έκρυψε τη μεγάλη του επιθυμία του ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς: να βλέπει ένα γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σε κάθε αγώνα. "Υπάρχει κρίση, αλλά θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ήδη, πέρυσι μειώσαμε τις τιμές των εισιτηρίων και θα μειωθούν ακόμα περισσότερο για τη νέα σεζόν", τόνισε.

Ο Πειραιώτης πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στον τομέα των μεταγραφών. "Εξετάζουμε τις εισηγήσεις του τεχνικού επιτελείου και του προπονητή. Ο προπονητής ζήτησε ένα ρόστερ με 22-23 παίκτες, αλλά ίσως έχουμε έναν-δύο περισσότερους. Στη θέση του σέντερ φορ, του εξτρέμ, και του κεντρικού χαφ, έχει πέσει το βάρος. Ελπίζω μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας να έχουμε ενισχυθεί σε αυτές τις θέσεις. Έχουμε ασχοληθεί σοβαρά με τους Φινμπόγκασον, Κασάμι, Πουλίδο, Ριέρα. Για κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις είμαι αισιόδοξος, για κάποιες άλλες πρέπει να περιμένουμε. Με τον Πουλίδο έχουμε υπογράψει. Στο Μεξικό, βέβαια, γίνονται διάφορα. Πολύ δύσκολα, όμως, ο Πουλίδο θα παίξει σε άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Μουντιάλ επηρεάζει τις μεταγραφές όλων των ομάδων", τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Μετά την ομιλία του Σωκράτη Κόκκαλη, τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα πριν ξεκινήσω να πω κάποια πράγματα για το πόσο σημαντικό είναι για την οικογένεια του Ολυμπιακού αυτή η σχέση. Η σχέση η δική μου με τον Σωκράτη Κόκκαλη, το πώς εξελίχθηκε η διαδοχή και το πώς έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα σε αυτή τη συνεργασία που έχουμε, γιατί η συνεργασία μας δεν σταμάτησε το 2010. Μπορώ να πω ότι είναι καθημερινή, με ανθρώπους μας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό πώς εμείς στον Ολυμπιακό καταλαβαίνουμε τις σχέσεις, εκτιμούμε ανθρώπους και δεν έχουμε δικές μας ατζέντες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του Ολυμπιακού, είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς και για εσάς τους ίδιους το πώς βλέπετε εμάς να συμπεριφερόμαστε και πώς συμπεριφερόσαστε κι εσείς μεταξύ σας. Το ίδιο ισχύει για τον Μιχάλη τον Κουντούρη στον Ερασιτέχνη και πώς καθημερινά θέλουμε ο καθένας από εμάς να πετύχει ο άλλος σε αυτό που κάνει. Και το βλέπετε, από τις επιτυχίες που έχουν έρθει ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο, έχει να κάνει με σωστή συνεργασία, με εκτίμηση και βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι και νομίζω ότι είναι το σπουδαιότερο αυτή τη στιγμή στο τι συμβαίνει στους κύκλους του Ολυμπιακού.

Η χρονιά φέτος ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Πήραμε το πρωτάθλημα, βρεθήκαμε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πετύχαμε μια ιστορική νίκη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη. Είχαμε πολύ καλή απόδοση στα παιχνίδια και δυστυχώς για λεπτομέρειες και ατυχίες δεν περάσαμε στους “8” μέσα στο Μάντσεστερ.

Σίγουρα θέλαμε να πάρουμε και το Κύπελλο, αλλά για να μας σταματήσουν πήγαν το ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω. Είδατε τι έγινε στην Τούμπα, ήταν μια κτηνωδία του ποδοσφαίρου. Επίσης σίγουρα στενοχωρηθήκαμε ιδιαίτερα για το τι έγινε εδώ μέσα με τον Παναθηναϊκό, αλλά εκείνο το βράδυ ό,τι μπορούσε να πάει στραβά πήγε. Κι είναι κάτι το οποίο ειλικρινά πιστεύω δεν πρόκειται να ξαναγίνει…


 




Για του χρόνου, για την επόμενη χρονιά, ήδη έχουν γίνει κινήσεις. Από πλευράς μεταγραφών, υπάρχουν εισηγήσεις και από το τεχνικό τιμ και από τον ίδιο τον προπονητή. Ο προπονητής θέλει μάξιμουμ 22-23 παίκτες. Πιστεύω ότι στο τέλος μπορεί να έχουμε 1-2 παίκτες παραπάνω. Συζητάμε με διάφορους παίκτες αυτή τη στιγμή, όπως ο Φινμπόγκασον, ο Πουλίδο, ο Κασάμι, ο Ριέρα. Όσον αφορά τον Πουλίδο, το έχω ξαναπεί. Έχουμε υπογράψει. Υπάρχουν βέβαια στο Μεξικό ορισμένα παιχνίδια που παίζουν ατζέντηδες και ομάδες. Θεωρώ ότι θα πάει καλά στο τέλος. Ένα είναι σίγουρο, ότι ο Πουλίδο είναι πολύ δύσκολο να παίξει σε άλλη ομάδα, εκτός από τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τους άλλους παίκτες έχουμε κάνει προσφορές, υψηλές προσφορές. Μπορώ να πω ότι για ορισμένους είμαι αισιόδοξος, για ορισμένους άλλους, το προσπαθούμε. Οπωσδήποτε, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, δεν είναι μόνο αυτοί που έχετε δει στις εφημερίδες, στα σάιτ, τους οποίους τους παρακολουθούμε καιρό και πιστεύουμε, όπως το ’χω ξαναπεί, ότι μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, τουλάχιστον οι 2-3 παίκτες τους οποίους χρειαζόμαστε θα έχουν αποκτηθεί. Ο σέντερ φορ, ένας στη θέση του εξτρέμ και στη μία θέση του κέντρου. Και θα είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι φέτος είναι χρονιά Μουντιάλ και οπωσδήποτε όλες οι μεταγραφές καθυστερούν, γιατί πολλές ομάδες που θέλουν να πουλήσουν, θέλουν να αγοράσουν, περιμένουν να δουν τι θα γίνει με διάφορους παίκτες στο Μουντιάλ και αυτή η καθυστέρηση έχει να κάνει και για τους παίκτες που παίζουν στο Μουντιάλ, αλλά και για παίκτες που δεν παίζουν στο Μουντιάλ.

Μετά από τέσσερα χρόνια νομίζω ότι μπορείτε να μας εμπιστεύεστε σε όλα τα επίπεδα. Και ο κόσμος, όπως είπε και ο Σωκράτης ο Κόκκαλης, πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή ότι την ομάδα την στηρίζεις γιατί την αγαπάς. Την στηρίζεις γιατί είναι κομμάτι της ζωής σου. Και θέλω να σταθώ σε αυτό. Άρα, αυτό σημαίνει ότι τη στηρίζεις στα δύσκολα, γιατί στα πανηγύρια είναι όλοι εκεί και είναι και άνθρωποι που δεν τους έχουμε δει ποτέ, γιατί ξέρετε όταν δουν πανηγύρι, πλησιάζουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, πολύ σημαντικό για τους παίκτες και να ξέρετε ότι έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό τόσα χρόνια πάρα πολλοί καλοί παίκτες, αλλά όταν φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα είναι βαριά φανέλα. Kαι παρόλο που μπορεί να τους έχεις δει σε προηγούμενες ομάδες ή σε προπονήσεις να βγάζουν μάτια, όταν έρχονται εδώ μέσα και φορέσουν αυτή τη φανέλα βλέπεις έναν διαφορετικό παίκτη. Εκεί χρειάζεται στήριξη, γιατί είδαμε και φέτος, για παράδειγμα, τον Κάμπελ. Όταν ξεκίνησε περιμέναμε περισσότερα, είδατε πώς εξελίχθηκε. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα από παίκτες που στην αρχή μπορεί να είναι μπλοκαρισμένοι, μπορεί να έχουν πρόβλημα προσαρμογής, αλλά με τη στήριξή σας μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να πάνε καλά. Αν με την πρώτη, δεύτερη στραβή, αρχίζει ο κόσμος να δυσανασχετεί, αυτό το κάνει πολύ πιο δύσκολο.

Ευτυχήσαμε να έχουμε τα τελευταία χρόνια πολλές επιτυχίες στον Ολυμπιακό. Όμως, η ομάδα δεν ήταν πάντα έτσι. Υπήρχαν χρόνια που ο Ολυμπιακός ήταν σάκος του μποξ με ανυπόληπτες διοικήσεις κι αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια νομίζω ότι μας έχει ευχαριστήσει όλους ιδιαίτερα και δεν χρειάζεται, όπως είπαμε και πριν, με την πρώτη στραβή να αρχίζει η μουρμούρα. Καλή είναι η κριτική στην ομάδα, αλλά κάποια στιγμή ας κάνει ο καθένας μια αυτοκριτική για το πόσο υποστηρικτικός είναι για αυτούς που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού μας.

Θέλω να πω και κάτι και για τις εκλογές στον Πειραιά και τα πολιτικά ζητήματα. Εγώ αναμείχθηκα με τις εκλογές στον Πειραιά μόνο για έναν λόγο και με μια αφορμή. Ο λόγος είναι ότι αγαπώ, ως Πειραιώτης, την πόλη μου, την πόλη που γέννησε τον Ολυμπιακό μας, την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η αφορμή, όμως, ήταν η τραγική συμπεριφορά και η εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τον αθλητισμό γενικά του Πειραιά του απερχόμενου Δημάρχου. Και κάτι ακόμα. Αυτή η περιπέτεια που κατέληξε νικηφόρα για τον πειραϊκό λαό, έδειξε και κάτι άλλο: πόσο έξω είχαν πέσει όλοι αυτοί που πάλευαν με νύχια και με δόντια να με κατατάξουν σε συγκεκριμένες πολιτικές γραμμές. Όλοι μας έχουμε τις ιδέες μας και τα πιστεύω μας, αλλά όπως έχω πει από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω κομμάτων. Και για το καλό του Ολυμπιακού δεν δίστασα να συγκρουστώ και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με την τωρινή κυβέρνηση. Και θα συγκρουστώ και με όποιον διανοηθεί να τα βαλει με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του στο μέλλον.

Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι να φροντίσετε να πυκνώσετε τις παρουσίες σας στο γήπεδο και δεν το λέω για εσάς που είσαστε εδώ μέσα, αλλά για ανθρώπους που μπορείτε να επηρεάσετε, γιατί είναι αμαρτία από τον Θεό να βλέπουμε μισοάδειο σε κάποια μικρά παιχνίδια το Καραϊσκάκη. Σκοπός μας είναι να βλέπουμε ένα γεμάτο γήπεδο και να χαιρόμαστε όλοι μαζί τις επιτυχίες και την απόδοση της ομάδας. Είναι κάτι το οποίο μας έχει προβληματίσει, αλλά καταλαβαίνουμε την οικονομική κρίση, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, από την άλλη, όμως και οι τιμές έχουν μειωθεί και θα μειωθούν περαιτέρω σε ορισμένες θύρες, για να μπορέσουμε να δούμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και περισσότερους νέους, τους οποίους τους θέλουμε κοντά μας, τους θέλουμε κοντά στον αθλητισμό και θα κάνουμε ο,τιδήποτε μπορούμε πάνω σε αυτό. Αυτά είχα να πω σε γενικές γραμμές, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω αυτόν τον χώρο γεμάτο σήμερα με όλους εσάς. Με πολλούς από εσάς έχουμε και τακτικές συναντήσεις στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας".

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι σύνεδροι απηύθυναν ερωτήματα και ευχαρίστησαν τους δύο Προέδρους για την προσφορά τους και το έργο που έχουν προσφέρει στον σύλλογο.

Σε ερώτημα σχετικά με τα παιδιά και το πώς θα μπορούν να έρχονται πιο εύκολα στο γήπεδο, ο Πρόεδρος, κ. Μαρινάκης, τόνισε: "Αυτό έχει ήδη προβλεφθεί και θα δείτε τις επόμενες ημέρες με την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας ότι έχει γίνει πρόβλεψη οι κάτοχοι διαρκείας να έρχονται με τα παιδιά τους στο γήπεδο χωρίς να χρειαστεί να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο".

Σχετικά με το γήπεδο, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε: "Θέλω να υπογραμμίσω ότι το γήπεδο αυτό, το κόσμημα που λέτε, ο κ. Κόκκαλης το πλήρωσε από την τσέπη του, με τα λεφτά του και χωρίς να έχει ανάγκη καμία Περιφέρεια και κανένα Κράτος. ΄Οποιος θέλει να φτιάχνει γήπεδο κι εμείς είμαστε υπέρ του να φτιάχνονται νέα γήπεδα, να το φτιάχνει χωρίς να έχει την ανάγκη του Κράτους".

Στο τέλος, οι σύνεδροι- εκπρόσωποι των συνδέσμων, ζήτησαν από τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Κόκκαλη να μεριμνήσουν ώστε να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο ικανό ώστε να βοηθήσει την καλύτερη λειτουργία των συνδέσμων και τη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά τους στον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη τον κ. Κουντούρη για τις επιτυχίες του Ερασιτέχνη, ενώ ο κ. Μαρινάκης στάθηκε στην ομοψυχία του συλλόγου κι ευχήθηκε ακόμα περισσότερες επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα.


 





 
Δείτε το βίντεο από το παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7 με τις τοποθετήσεις των Σ. Κόκκαλη-Β. Μαρινάκη:





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου