ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL(videos)

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL(videos)

15/06/2014

Ιδαιτερες συγκινησεις για ολα τα γουστα προσεφεραν οι χτεσινες αναμετρησεις...διαβαστε αναλυτικα τα οσα συνεβησαν και απολαυστε τα goals και τα highlights  

 Κολομβία - Ελλάδα 3-0

Με το... αριστερό, όπως και στις δυο προηγούμενες παρουσίες της σε Μουντιάλ, ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από την Κολομβία.

"Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, τότε η Εθνική έχει να ανέβει έναν "Γολγοθά" στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν θέλει να ελπίζει στην πρώτη πρόκριση της ιστορίας της στην επόμενη φάση, κάνοντας κάκιστο ξεκίνημα.
Ένα... sequel του 1994 (4-0 από την Αργεντινή) και του 2010 (2-0 από τη Νότια Κορέα) είδαμε στο "Εστάντιο Μινεϊράο", με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να ηττάται με το καθαρό και δίκαιο 3-0 από την Κολομβία και πλέον να βλέπει μόνο νίκη με την Ιαπωνία (19/6).
Η οπισθοφυλακή, που αποτελεί το δυνατό σημείο αυτής της ομάδας, πήρε χαμηλό βαθμό στις φάσεις των τριών γκολ (στο 6' ο Αρμέρο, στο 58' ο Γκουτιέρες και στο 93' ο Χάμες), ενώ το δοκάρι του Φάνη Γκέκα στο 63' εξασθένισε τις όποιες ελπίδες της για να μπει εκ νέου στο ματς και να κυνηγήσει τουλάχιστον την ισοπαλία.
Η Εθνική μας δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα από το ξεκίνημα και το" πλήρωσε", προσπάθησε στη συνέχεια να ισορροπήσει, είχε κάποιες φάσεις, αλλά για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, κάτι που αποτελεί το μεγάλο της πρόβλημα, το οποίο καλείται να λύσει στη συνέχεια.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο (75' Άριας), Αγιλάρ (68' Μεχία), Γκουτιέρες (78' Μαρτίνες), Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Σούνιγκα.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (79' Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Φετφατζίδης), Γκέκας (64' Μήτρογλου).

Γκολ: 6' Αρμέρο, 58' Γκουτιέρες, 93' Χάμες
Κάρτες: 26' Σάντσες, 52' Παπασταθόπουλος, 55' Σαλπιγγίδης

"Πληγώθηκε" από την άμυνα

Με το... καλημέρα του ματς (6'), η Κολομβία κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού και να πετύχει ό,τι δεν ήθελε κανείς στις τάξεις της Εθνικής μας. Η κακή αντίδραση της άμυνας στο γύρισμα του Κουαρδάδο και στην προσποίηση του Χάμες, επέτρεψε στον Αρμέρο να σκοράρει το γρηγορότερο γκολ των Λατινοαμερικάνων σε Μουντιάλ.
Η Ελλάδα πήρε μέτρα στη συνέχεια, μπορούσε να βάλει νέα δεδομένα στο ματς στην ευκαιρία του Κονέ (7), την ώρα που η Κολομβία προσπαθούσε από εκεί και πέρα να απειλήσει με αντεπιθέσεις και κυρίως με τους Ιμπάρμο και Κουαρδάδο στα άκρα.
Ο Γκέκας αδυνατούσε να κινηθεί γρήγορα στο χώρο, υπήρχε πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός πλην εξαιρέσεων, με τον Κονέ να είναι ο πιο δραστήριος από τους διεθνείς και να έχει νέα καλή φάση για να ισοφαρίσει λίγο πριν το ημίχρονο (44').
Στην επανάληψη, η Εθνική μας θέλησε να μπει λίγο πιο δυνατά, η ισοφάριση δεν ήρθε, αντ' αυτού οι Κολομβιανοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Γκουτιέρες (58'), το οποίο εν πολλοίς ήταν "δώρο" της ελληνικής άμυνας.
Το δοκάρι του Φάνη Γκέκα (62') αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της ομάδας στην προσπάθειά της να μπει εκ νέου στην διεκδίκησή τουλάχιστον του βαθμού, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στο φινάλε με το πλασέ του Χάμες.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ στο 5ο λεπτό άλλαξε όλα τα πλάνα της Εθνικής και το πως είχε σχεδιάσει το παιχνίδι ο Φερνάντο Σάντος. Η ομάδα αναγκάστηκε να κυνηγάει από νωρίς και αυτό δεν αποτελεί το "φόρτε" της. Η άμυνα δεν αντέδρασε καλά και οι Κολομβιανοί μπήκαν σε θέση "οδηγού".

Ο διαιτητής

Ο Αμερικανός, Μαρκ Γκάιγκερ, τα πήγε μια χαρά και δεν έδωσε δικαιώματα. Δεν είχε βέβαια πολλές δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, είχε καλά τρεξίματα, προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στη μέση και να περάσει απαρατήρητος. Ο μαθηματικός από το Νιου Τζέρσεϊ σφύριξε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χάμες της Μονακό έκανε πολύ καλό παιχνίδι και οργάνωσε όσο καλύτερα μπορούσε το παιχνίδι της Κολομβίας. Έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας το τρίτο και τελευταίο γκολ, είχε σταθερή παρουσία στο ματς και ανταποκρίθηκε άριστα στο ρόλο του πίσω από τον επιθετικό.

Μας άρεσε

Το πάθος του Βασίλη Τοροσίδη ήταν αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από την εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας, με τον ακραίο μπακ της Ρόμα να δίνει τις μάχες του, να παλεύει και να διακρίνεται, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος. Κινητικός στο πρώτο μέρος ήταν και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος είχε τις καλύτερες φάσεις για να ισοφαρίσει.

Δεν μας άρεσε

Η Εθνική μας δεν μπήκε συγκεντρωμένη στο ματς και το πλήρωσε με ένα γκολ μόλις στο 6', ενώ έγιναν παιδαριώδη λάθη στο κόρνερ απ' όπου προήλθε το δεύτερο γκολ στο 58'. Η άμυνα που αποτελεί το δυνατό σημείο της ομάδας, παρουσίασε προβλήματα, ειδικά στις πτέρυγες, με τον Χολέμπας (κυρίως) στα αριστερά να δυσκολεύεται, ενώ δεν ανταποκρίθηκε στην επίθεση ο Φάνης Γκέκας, που πήρε φανέλα βασικού.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα



Κολομβία-Ελλάδα 3-0 (HL) από sport24tvmundial

Η κριτική των διεθνών

Aς αναλύσουμε την παρουσία των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στην αναμέτρηση με την Κολομβία. Αυτοί που πάλεψαν το ματς και αυτοί που απογοήτευσαν με την απόδοση τους.

Άσχημα ξεκίνησε το Μουντιάλ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου της διοργάνωσης, η Ελλάδα ηττήθηκε με σκορ 3-0 από την Κολομβία, έπειτα από τέρματα των Αρμέρο (5'), Γκουτιέρες (58') και Χάμες Ροντρίγκες (90+3'). Το Sport24.gr αναλύει την παρουσία των διεθνών στην αναμέτρηση με την Κολομβία:

Καρνέζης: Στο πρώτο γκολ τον πούλησε η μπάλα, στο δεύτερο η άμυνα του, στο τρίτο μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα αν και δεν θα είχε μεγάλη σημασία. Στο υπόλοιπο ματς δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος και αντέδρασε σωστά σε 1-2 επικίνδυνες προσπάθειες των Κολομβιανών.

Τοροσίδης: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στα αμυντικά του καθήκοντα και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες επιθετικά, πότε με καλές και πότε με κακές επιλογές. Στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση του, κυρίως επιθετικά και σέρβιρε ένα γκολ στον Γκέκα που όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από τα τρία μέτρα. Πάλεψε το παιχνίδι ως το τέλος ο αμυντικός της Ρόμα.

Μανωλάς: Στην φάση του γκολ είχε την δυνατότητα να βάλει πιο αποφασιστικά το πόδι του και να αποτρέψει το μοιραίο. Από εκεί και πέρα πήρε τα μέτρα των αντιπάλων του και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες σε αέρα και χόρτο, βγαίνοντας κατά κανόνα πρώτος στην μπάλα.

Παπασταθόπουλος: Γρήγορες και έγκαιρες οι επεμβάσεις του στόπερ της Ντόρτμουντ, ενέπνεε εμπιστοσύνη με τον τρόπο παιχνιδιού του. Δεν έχασε μονομαχία στο "ένας εναντίον ενός" από τους Κολομβιανούς. Όμως ούτε αυτός μπόρεσε να αποτρέψει το τελικό 3-0.

Χολέμπας: Οι αμυντικές του αδυναμίες είναι δεδομένες και φαίνονται περισσότερο όταν είναι δίδυμο με τον Σαμαρά από αριστερά. Το γιατί επιμένει σε αυτή την επιλογή ο Σάντος είναι απορίας άξιον. Επέτρεψε στον Κουαρδάδο δίχως πίεση να γυρίσει την μπάλα στον Αρμέρο στην φάση του 1-0, μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση και στο δεύτερο γκολ της Κολομβίας, ενώ και επιθετικά δεν είχε ουσιαστική συνεισφορά. Κακό ματς από τον Χολέμπας.

Κατσουράνης: Σε ρόλο μπροστά από τους δύο στόπερ, δεν είχε ιδιαίτερη πίεση ανασταλτικά παίζοντας άμυνα στον χώρο και με τους Κολομβιανούς να προτιμούν την ανάπτυξη από τα άκρα. Όμως δεν κατάφερε να φτιάξει σωστά το παιχνίδι από χαμηλά, όντας αργός στην σκέψη και προτιμώντας τις πάσες στα πέντε μέτρα και δίχως ρίσκο. Ο Σάντος σίγουρα θα περίμενε περισσότερα από τον Κατσουράνη.

Μανιάτης: Έκλεινε σωστά τους χώρους, κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και διακρίθηκε σε κάτι που δεν συνηθίζει. Στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις σωστές μεταβιβάσεις. Σταδιακά στην επανάληψη έχασε τις ανάσες του και η απόδοση του έπεσε. Συνολικά είχε σταθερά ικανοποιητική απόδοση.

Κονέ: Ο μοναδικός παίκτης του άξονα που μπορούσε να παίξει κάθετα και να απειλήσει επιθετικά. Ο Όσπινα του στέρησε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ανασταλτικά το πάλεψε, δημιουργικά θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Με εξάρσεις στο παιχνίδι του και διαστήματα με πιο χαμηλές στροφές.

Σαλπιγγίδης: Η διάθεση και το φιλότιμο δεν λείπει ποτέ από τον "Σάλπι", ωστόσο κόντρα στους Κολομβιανούς του έλειψε η ουσία. Μπορούσε να μαρκάρει καλύτερα τον Αρμέρο στην φάση του γκολ, ενώ επιθετικά δεν κατάφερε να ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα. Άφησε την θέση του στον Φετφατζίδη στο 57'.

Σαμαράς: Προφανώς και δεν στερείται ποιότητας, αλλά κόντρα στην Κολομβία του έλειψε χαρακτηριστικά η ουσία. Ξεκίνησε κάποιες καλές φάσεις για την Ελλάδα, αλλά δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του. Είχε ευθύνη στο 2-0, καθώς έχασε τον Αγκιλάρ στο πρώτο δοκάρι. Μετά το 60' έχασε και την φρεσκάδα του, δεν είχε καθαρό μυαλό και έκανε κατάχρηση ντρίμπλας. Ο αποτελεσματικός Σαμαράς πρέπει να εμφανιστεί στην συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς είναι απαραίτητος παίκτης για την Εθνική.

Γκέκας: Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ήταν πάντα δεύτερος στην μπάλα, δεν βοήθησε ούτε στην δημιουργία, ούτε πίεσε τους αντίπαλους στόπερ. Στο 63' είχε την ευκαιρία να ξαναβάλει την Ελλάδα στο ματς αλλά από τα τρία μέτρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ήταν και η μόνη φάση που εμφανίστηκε στην αναμέτρηση. Αντικαταστάθηκε από τον Μήτρογλου στο 64'.

Φετφατζίδης: Μπήκε αντί του Σαλπιγγίδη, έδωσε πνοή, φρεσκάδα και ποιότητα στην μεσοεπιθετική γραμμή της Ελλάδας αλλά δεν βρήκε συμπαραστάτες. Από τους λίγους παίκτες της Εθνικής που μπορεί να δώσει λύσεις δημιουργικά και στο "ένας εναντίον ενός".

Μήτρογλου: Μπήκε στο ματς στο 64' και η άμυνα της Κολομβίας κατάλαβε πως η Ελλάδα έχει σέντερ φορ. Είχε διαρκή κίνηση έξω από την περιοχή βοηθώντας στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας και ένα καλό σουτ που κόντραρε σε κόρνερ. Το γενικότερο πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων μέσα στην αντίπαλη περιοχή δεν του επέτρεψε να φανεί απειλητικός μέσα στο "κουτί".

Καραγκούνης: Μπήκε στο 2-0, όταν όλα είχαν κριθεί ουσιαστικά. ο Σάντος θα μπορούσε να ρισκάρει πιο γρήγορα από το 79' την χρησιμοποίηση του, αντί του αρνητικού (τουλάχιστον δημιουργικά) Κατσουράνη, ρισκάροντας ένα σχήμα με Κονέ, Μανιάτη, Καραγκούνη στον άξονα. Παίκτης που μπορεί να προσφέρει στην συνέχεια με την εμπειρία του αλλά όχι παίζοντας 10λεπτα...

Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 1-3

Ο Τζόελ Κάμπελ μόλις έχει ισοφαρίσει για την Κόστα Ρίκα την Ουρουγουάη
Με κορυφαίο τον Τζόελ Κάμπελ η Κόστα Ρίκα νίκησε με 3-1 την Ουρουγουάη, κάνοντας ανατροπή και έβαλε φωτιά στον όμιλο του θανάτου. Γκολ και ασίστ ο άσος του Ολυμπιακού (videos)
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2014 είναι γεγονός, καθώς η Κόστα Ρίκα επικράτησε με 3-1 της Ουρουγουάης, κάνοντας μάλιστα και ανατροπή.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 και έκανε και ασίστ για το τελικό 1-3 από τον Ουρένια.
Την ανατροπή είχε ολοκληρώσει ο Ντουάρτε με κεφαλιά, ενώ η Ουρουγουάη είχε προηγηθεί με την εκτέλεση πέναλτι του Καβάνι, όμως στάθηκε εκεί και το... πλήρωσε.
Η Κόστα Ρίκα με 5 στην άμυνα (όπως και η Ολλανδία), έκανε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε την πρώτη νίκη στην ιστορία της επί της Ουρουγουάης (!), έχοντας μέχρι τώρα σε 8 ματς 6 ήττες και δύο ισοπαλίες.
Θυμίζουμε πως με αντιπάλους Ουρουγουάη, Αγγλία και Ιταλία στον όμιλο η Κόστα Ρίκα ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, έτσι ο όμιλος του θανάτου... παίρνει φωτιά.
Στο ματς μάλιστα της Ουρουγουάης με την Αγγλία δεν θα παίξει ο Μάξι Περέιρα, καθώς στο 94' πήρε την πρώτη κόκκινη της διοργάνωσης.


 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Καστελάο"

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Μαρτίν Κάσερες, Αρέβαλο Ρίος, Γκαργκάνο (60' Άλβαρο Γκονσάλες), Στουάνι, Κριστιάν Ροντρίγκες (76' Αμπέλ Ερνάντες), Φορλάν (60' Λοδέιρο), Καβάνι.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (5-4-1): Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα, Ντουάρτε, Τζανκάρλο Γκονσάλες, Ουμάνια, Τζούνιορ Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (74' Κουμπέρο), Μπράιαν Ρουίς (83' Ουρένια), Μπολάνιος (89' Μπαράντες), Τζόελ Κάμπελ.

Γκολ: 24' πέν. Καβάνι / 54' Τζόελ Κάμπελ, 57' Ντουάρτε, 84' Ουρένια
Κάρτες: 50' Λουγκάνο / 94' Μάξι Μερέιρα (κόκκινη)

Ανατροπή με Τζόελ Κάμπελ

Ο Έντινσον Καβάνι στο 16' έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς, με ένα πολύ κακό σου στην κίνηση, αλλά στο 24ο λεπτό ο άσος της Παρί Σεν-Ζερμέν άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι.
Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ντιέγκο Λουγκάνο, τον οποίο χωρίς ιδιαίτερο λόγο κράτησε αντίπαλό του μέσα στην περιοχή και αυτό ήταν το πρώτο σωστό πέναλτι που καταλογίστηκε στο Μουντιάλ 2014 (μετά από τα ανύπαρκτα Βραζιλίας και Ισπανίας).
Το μακρινό σουτ του Τζόελ Κάμπελ πέρασε λίγο άουτ στο 27', στο 43' ο Τζούνιορ Ντίας σε κενή εστία δεν έπιασε την κεφαλιά μετά την κακή έξοδο του Μουσλέρα, ενώ στο 44' ο Κέιλορ Νάβας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ στο σουτ του Φορλάν που πήρε ύψος μετά από κόντρα σε αμυντικό.
Ο Μουσλέρα στο 50' σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Ντουάρτε και ήταν τυχερός που Κοσταρικανός εν συνεχεία δεν έπιασε καλά το σουτ στην επαναφορά.
Η ισοφάριση για την Κόστα Ρίκα ήρθε στο 54' με τον Τζόελ Κάμπελ έπειτα από σέντρα από αριστερά να κοντρολάρει με το στήθος στο ύψος του πέναλτι και με αριστερό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε η ανατροπή, με τον Ντουάρτε να κάνει το 1-2 με εξαιρετική κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπολάνιος.'
Μετά τα δύο γκολ που δέχτηκε μέσα σε 4 λεπτά η Ουρουγουάη ήταν σοκαρισμένη, δεν είχε αντίδραση και τελικά όλα τελείωσαν στο 84', όταν ο Ουρένια διαμόρφωσε το τελικό 1-3, νικώντας στο τετ-α-τετ από πλάγια δεξιά τον Μουσλέρα, μετά από ασίστ του Κάμπελ.

Η φάση του αγώνα

Η φάση της ισοφάρισης για την Κόστα Ρίκα με σκόρερ τον Τζόελ Κάμπελ. Δεν είναι μόνο η σέντρα, το κοντρόλ και η εκτέλεση. Είναι και η αρχική πάσα και το "τακουνάκι" προηγήθηκε της σέντρας. Δείτε απλά το video...

 

Ο διαιτητής

Ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ, δεν έκανε λάθη και μάλιστα έγινε ο πρώτος διαιτητής που έδωσε πέναλτι στο Μουντιάλ 2014 και η απόφαση ήταν σωστή, ενώ πολύ σωστά απέβαλε τον Μάξι Περέιρα με απευθείας κόκκινη.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τζόελ Κάμπελ χωρίς αμφιβολία ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης. Ισοφάρισε σε 1-1 στο 54', είχε άλλα τρία πολύ καλά μακρινά σουτ, ταλαιπώρησε γενικά την αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητα και τις ντρίμπλες του, ενώ έκανε και την ασίστ στον Ουρένια για το τελικό 1-3.

Μας άρεσε

Ο Κέιλορ Νάβας, ο τερματοφύλακας της Λεβάντε, απέδειξε ξανά πως είναι σπουδαίος. Λίγο έλειψε να πιάσει το πέναλτι του Καβάνι, ενώ ήταν πάντα... εγγύηση και λίγο πριν το ημίχρονο έκανε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Φορλάν που πήρε ύψος μετά από κόντρα σε αμυντικό.

 

Δεν μας άρεσε

Γενικά η Ουρουγουάη ήταν κακή και δεν χειρίστηκε σωστά το προβάδισμά της. Με τον Λουίς Σουάρες όμως να λείπει λόγω τραυματισμού και το Φορλάν πλέον... να μην μπορεί, ο Έντινσον Καβάνι έπρεπε να είναι αυτός που θα πάρει τις ομάδες στις πλάτες του, αλλά με εξαίρεση την εκτέλεση πέναλτι ήταν κακός.


Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 1-3 (goal+highlights)




Αγγλία - Ιταλία 1-2

Η Ιταλία έκαμψε την αντίσταση της Αγγλίας με 2-1 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ. Εντυπωσιακό παιχνίδι με τον Μπαλοτέλι να έχει τον τελευταίο λόγο.
Το καλύτερο παιχνίδι ως τώρα του Μουντιάλ ίσως έγινε στο Αρένα Αμαζόνια, το οποίο φιλοξένησε τη μονομαχία της Αγγλίας με την Ιταλία. Η "σκουάντρα ατζούρα" ξεκίνησε με το δεξί, πήρε τους τρεις βαθμούς κι έπιασε στην πρώτη θέση του ομίλου την Κόστα Ρίκα.
Εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της αγγλικής άμυνας, χτύπησε εκεί που έπρεπε και μετά το γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι είχε την ικανότητα να κρατήσει το σκορ. Θα μπορούσε, μάλιστα, να έχει κάνει και το 3-1 στις καθυστερήσεις με τον Πίρλο.
Η Αγγλία μπορεί να έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Δημιούργησε ευκαιρίες, έβγαλε ενέργεια, είχε παίκτες με τρεξίματα, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει για δεύτερη φορά στην ισοφάριση βρίσκοντας απέναντί της κι έναν πολύ καλό Σίριγκου.
Δε βοηθήθηκε και από τον πάγκο όταν χρειάστηκε, ενώ προς το τέλος ήταν εμφανής η κούραση των παικτών της με αρκετούς εξ αυτών να έχουν κράμπες μη μπορώντας να ακολουθήσουν άλλο τον ρυθμό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Αμαζόνια"

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Χέντερσον (73' Γουίλσιρ), Τζέραρντ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (61' Μπάρκλεϊ), Στέρλινγκ, Στάριτζ (79' Λαλάνα).
ΙΤΑΛΙΑ: Σίριγκου, Νταρμιάν, Παλέτα, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Βεράτι (57' Μότα), Μαρκίζιο, Καντρέβα (79' Παρόλο), Μπαλοτέλι (73' Ιμόμπιλε).

Γκολ: 37' Στάριτζ / 35' Μαρκίζιο, 50' Μπαλοτέλι
Κάρτες: 92' Στέρλινγκ

Νίκη με Super Mario

Πολύ δυνατά μπήκε η Αγγλία, η οποία άγγιξε το γκολ στο 4' με βολίδα του Στέρλινγκ, ενώ είχε άλλη μία ευκαιρία στο 6' με τον Σίριγκου να πέφτει στη γωνιά του και να αποκρούει σουτ του Χέντερσον.
Η Αγγλία έδειχνε πιο απειλητική, όμως, σταδιακά έκανε αισθητή την παρουσία της και η Ιταλία. Ο Μαρκίζιο προειδοποίησε με σουτ στο 19', ενώ το ίδιο έκανε και ο Μπαλοτέλι στο 23'. Τελικά το γκολ ήρθε από δυνατό σουτ του πρώτου κι αφού είχε προηγηθεί εξαιρετική προσποίηση του Πίρλο.
Ωστόσο, η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς στο 37' η Αγγλία έκανε μία εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Στέρλινγκ με εντυπωσιακή πάσα ξεκλείδωσε την άμυνα της "σκουάντρα ατζούρα", ο Ρούνεϊ βρήκε τον Στάριτζ κι εκείνος ισοφάρισε.
Θα μπορούσε, βέβαια, στις καθυστερήσεις η Ιταλία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αν ο Τζαγκιέλκα δεν έβγαζε με κεφαλιά πριν τη γραμμή τη λόμπα του Μπαλοτέλι. Αμέσως μετά ο Καντρέβα σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χαρτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Ιταλία αν και η πρώτη φάση είχε πρωταγωνιστές τους Στάριτζ και Σίριγκου. Στο 50' Καντρέβα και Μπαλοτέλι εξέθεσαν τους αντιπάλους τους με τον δεύτερο να σκοράρει.
Οι Άγγλοι στη συνέχεια άρχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Ρούνεϊ στο 62', ο οποίος όντας ανενόχλητος έστειλε από κοντά την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μπάρκλεϊ να απειλήσει.
Ωστόσο, όσο κι αν πίεζε η Αγγλία το γκολ δεν ήρθε. Αντιθέτως, η Ιταλία θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ακόμα αν το φάουλ του εκπληκτικού Πίρλο δε σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ που έχασε ο Γουέιν Ρούνεϊ στο 62'. Στα 28 του όλη η Αγγλία περιμένει να την πάρει από το χέρι κι εκείνος για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να σκοράρει σε παιχνίδι Μουντιάλ. Με την ποιότητά του θα έπρεπε να έχει τελειώσει τη φάση.

Imposible Epic fail Rooney England vs Italy... από vranovcir
 

Ο διαιτητής

Δεν απασχόλησε κανέναν ο Μπιερν Κάιπερς, ο οποίος ήταν πολύ καλός. Μπορεί σε μία - δύο φάσεις ίσως να έπρεπε να βγάλει κάποια κάρτα, αλλά συνέβαλε και αυτός στο να δούμε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ξεχώρισε ο Αντόνιο Καντρέβα, ο οποίος εξέθεσε ουκ ολίγες φορές τον Λέιτον Μπέινς. Χαρακτηριστικότερη στιγμή η φάση του δεύτερου γκολ, η οποία αρχίζει από εκείνον, ενώ είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Μας άρεσε

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ και το ποδοσφαιρικό θράσος που έβγαλε ο 19χρονος σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά και απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Ο παίκτης της Λίβερπουλ δημιούργησε πολλά ρήγματα, ενώ είχε και μία εξαιρετική στιγμή στο 4ο λεπτό.

Δεν μας άρεσε

Ο Ρόι Χόντσον που έκανε πολλές λανθασμένες επιλογές. Από την επιμονή του στον Ντάνι Γουέλμπεκ μέχρι την επιλογή του να βάλει στο παιχνίδι τον Τζακ Γουίλσιρ, που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι έβγαλε τον Τζόρνταν Χέντερσον, τη στιγμή που ο Στίβεν Τζέραρντ είχε κράμπες και δυσκολευόταν να περπατήσει.

Αγγλία - Ιταλία 1-2 (goals+highlights)


Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία 2-1

Η Ακτή Ελεφαντοστού έκανε ανατροπή με δύο γκολ σε 3 λεπτά και επικράτησε με 2-1 της Ιαπωνίας, έτσι μοιράζεται την κορυφή με την Κολομβία στον όμιλο της Ελλάδας (videos)
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησε Παγκόσμιο Κύπελλο με νίκη, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ιαπωνίας, κάνοντας μάλιστα ανατροπή, έτσι μετά την πρώτη αγωνιστική μοιράζεται την κορυφή με την Κολομβία, ενώ οι Ασιάτες και η Ελλάδα δεν έχουν βαθμό.
Οι Αφρικανοί έκαναν την ανατροπή πετυχαίνοντας τα δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά, με τις κεφαλιές των Βιλφρίντ Μπονί και Ζερβινιό από τις σέντρες του Σερζ Οριέ.
Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά πριν την ισοφάριση και άλλαξε η είσοδός του την ροή του αγώνα, ενώ ο Γιαγιά Τουρέ ήταν ανέτοιμος, έτσι δεν ήταν ο εαυτός του.
Ο Κεϊσούκε Χόντα ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ για την Ιαπωνία, έτσι έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που έχει πετύχει γκολ σε δύο Μουντιάλ, αλλά δεν ήταν αρκετό ούτε για τον βαθμό, έτσι το ματς με την Ελλάδα που ακολουθεί φαντάζει... ζωής και θανάτου.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Περναμπούκο"

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά (75' Τζακπά), Τιοτέ, Σερέ Ντι (62' Ντρογκμπά), Γιαγιά Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό, Μπονί (78' Για Κονάν).
ΙΑΠΩΝΙΑ: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Έντο), Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάουα (86' Κακιτάνι), Οσάκο (68' Οκούμπο).

Γκολ: 64' Μπονί, 66' Ζερβινιό / 16' Χόντα
Κάρτες: 23' Γιοσίντα, 54' Μπαμπά, 58' Ζοκορά, 64' Μορισίγκε

Με αέρα Ντρογκμπά & σέντρες Οριέ

Στην πρώτη καλή φάση της στο ματς η Ιαπωνία άνοιξε το σκορ στο 16', με τον Κεϊσούκε Χόντα να κάνει το 0-1 με εξαιρετικό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, στην κλειστή γωνία του Μπαρί.
Ο τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού έκανε δύο επεμβάσεις στο 21ο λεπτό, αρχικά στο κοντινό σουτ του Ουτσίντα και εν συνεχεία διώχνοντας σε κόρνερ δύσκολα την σέντρα-σουτ του Χόντα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Αφρικανοί απείλησαν μόνο με τις εκτελέσεις φάουλ των Γιαγιά Τουρέ και Αρτούρ Μποκά. Γενικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά όλα αυτά μέχρι να μπει στο ματς ο Ντιντιέ Ντρογμπά στο 62'.
Αμέσως άλλαξε η ψυχολογία της Ακτής Ελεφαντοστού και με δύο γκολ... καρμπόν μέσα σε 3 λεπτά έφερε τα πάνω πάνω-κάτω.
Αμφότερα λοιπόν από σέντρες του Σερζ Οριέ, του δεξιού μπακ της Τουλούζ, με σκόρερς τους Βιλφρίντ Μπονί στο 64' και Ζερβινιό στο 64' (αμφότερα με κεφαλιές).

 

Η φάση του αγώνα

Δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη ευκαιρία ή κάποιο γκολ, αλλά για την κούρσα του Ντρογκμπά. Στο 62΄μπήκε στο ματς, πήρε την μπάλα και έκανε μία εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά, με την οποία άλλαξε όλο το ματς, δίνοντας άλλη ψυχολογία στους συμπαίκτες του.

 

Ο διαιτητής

Ο Χιλιανός, Ενρίκε Ρομπέρτο Όσες, είχε μία καλή διαιτησία, δεν υπήρξε κάποιο λάθος στην αναμέτρηση, δεν υπήρξαν πάντως και δύσκολες φάσεις.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ένας από τους πιο ταλαντούχους δεξιούς μπακ στον πλανήτη, ο 21άχρονος, Σερζ Οριέ, της Τουλούζ, με δύο εξαιρετικές σέντρες του σέρβιρε τα γκολ για τους Μπονί και Ζερβινιό. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον θέλει στην Άρσεναλ για αντικαταστάτη του Μπακαρί Σανιά.

 

Μας άρεσε

Η ηγετική φυσιογνωμία του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Μπήκε στο ματς με απίστευτο... αέρα, μία ιδιαίτερη άνεση που άλλαξε τα δεδομένα και έκανε πραγματικά άμεσα τους Ιάπωνες να φοβούνται τον αντίπαλο, κάπου δεν συνέβαινε μέχρι να μπει στο ματς ο άσος της Γαλατάσαράι.

 

Δεν μας άρεσε

Μόνο ο Κεϊσούκε Χόντα δεν φτάνει και το... καμπανάκι χτυπάει για τον Σίνζι Καγκάουα. Η μεταγραφή του στην ManUtd τον έχει καταστρέψει και μπορεί ούτε η εθνική να τον κάνει να συνέλθει. Ήταν κακός και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο που η Ιαπωνία ήταν καλή, ο Καγκάουα ήταν άφαντος.

 
Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία 2-1 (goal+highlights)








ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου