ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Να ποιους θα δει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Λας Βέγκας

 Να ποιους θα δει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Λας Βέγκας

15/07/2014


Ο Ολυμπιακός είχε φθάσει πολύ κοντά στον Μάλκολμ Ντιλέινι, είχε φθάσει επίσης πολύ κοντά στον Κάρλον Μπράουν, αλλά εν τέλει έμεινε με το στυλό στο χέρι. Ήρθε η καταστροφή; Όχι βέβαια. Άλλωστε λένε πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό.

Και για να γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω, όλοι θυμούνται ότι ο Ολυμπιακός είχε φθάσει μία ανάσα από την απόκτηση του Αλεξάνταρ Ράσιτς, η μεταγραφή την τελευταία στιγμή είχε ναυαγήσει, στην θέση του πήγε ο Εϊσι Λο και την συνέχεια την γνωρίζετε και την γνωρίζουμε όλοι. Συν τοις άλλοις, πλέον οι Πειραιώτες για έναν μόνο παίκτη ψάχνουν (βασικό παίκτη) για να κλείσουν το ρόστερ. Και με αφορμή το «ναυάγιο» με τον Ντιλέινι και τον Κάρλον Μπράουν, μία φράση ταιριάζει απόλυτα: το μοναστήρι να είναι καλά. 

Και μοναστήρι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι το σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας. Ενα μπασκετικό event, όπου ήδη είναι παρόντες εκπρόσωποι πολλών ευρωπαϊκών ομάδων με σκοπό να βρουν ξένους παίκτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος έχει «μάτι» όσο δεν έχουν αρκετοί προπονητές. Επειδή, όμως, καθ” ύλην αρμόδιος στον Ολυμπιακό για το θέμα της επιλογής των παικτών είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο προπονητής των Πειραιωτών έκανε αυτό, που έπρεπε. Άφησε τις διακοπές του στην Ύδρα και πήρε το αεροπλάνο για να πάει στον…τόπο του εγκλήματος. 

Προφανώς θα έχει ήδη μία πρώτη ενημέρωση από τον Σταυρόπουλο για το τι «παίζει» στο Λας Βέγκας και πάει εκεί για να δει και με τα ίδια του τα μάτια υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Όρεξη να έχει να βλέπει, καθώς το σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας έχει πολλούς παίκτες, που «κάνουν» στους Πειραιώτες. Το θέμα, βέβαια, είναι ποιος από αυτούς έρχεται, γιατί μία δυστοκία την έχει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός. Είπαμε όμως: κάθε εμπόδιο για καλό. 

Από όλα έχει, λοιπόν, ο μπαξές στο Λας Βέγκας. Εκεί ο Μπαρτζώκας θα δει τον Ντουάιτ Μπάικς, που μετά την «απώλεια» του Κάρλον Μπράουν, είχε αναφερθεί ως βασικός στόχος του Ολυμπιακού. Ο Μπάικς παίζει με το Τορόντο, εκεί έπαιξε και πέρυσι, είναι κόμπο γκαρντ. Θα δει τον Σάνον Μπράουν (πρώην Λέικερς, Σανς), αλλά και τον Ντιόντε Κρίστμας (ναι, του ΠΑΟΚ και του Ρεθύμνου), παίκτες, που είχαν απασχολήσει παλιότερα.
Στο Λας Βέγκας παίζουν και «πλάγιοι» παίκτες με εμπειρία στην Ευρώπη, όπως ο Κόρτνεϊ Φελς, ο Κάιλ Κούριτς και ο Τζάστιν Χολιντέι (αδερφός του Τζρου, που παίζει στους Πέλικανς), ενώ εμφανίζονται επίσης ποιοτικοί παίκτες, που είναι αμφίβολο αν θα βρουν συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο πως ο Πι Τζέι Χερστον, ο Ρίκι Λίντο, ο Ντι Αντρέ Λίγγινς και ο Τζέιμς Ενις. Θα δει κι άλλους στις ΗΠΑ ο προπονητής του Ολυμπιακού, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή επιλογή. 

Το ρόστερ μέχρι στιγμής κρίνεται ικανοποιητικό (δεν λέμε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, καθώς όπως έχουμε ξαναγράψει το δίδυμο Πετγουέι-Χάντερ είναι θετικό, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει και καλύτερο δίδυμο), θα γίνει πολύ πιο ποιοτικό αν ο γκαρντ, που θα προστεθεί, θα είναι αυτός, που πρέπει να είναι. Για αυτό το λόγο, επειδή είναι παίκτης-»κλειδί», ο Μπαρτζώκας θα το ψάξει πολύ, πριν πάρει την τελική του απόφαση. Για αυτό άλλωστε ανέβηκε στο αεροπλάνο και πήγε στο Λας Βέγκας, κάτι, που κάνει για πρώτη φορά στη καριέρα του, αν δεν μας απατάει η μνήμη μας. Σίγουρα, πάντως, το κάνει για πρώτη φορά όσο βρίσκεται στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού.

Πηγη: http://www.superbasket.gr/

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου