ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

"Πολλά υποσχόμενος ο Μαζουακού, θα βοηθήσει ο Ντοσεβί"

"Πολλά υποσχόμενος ο Μαζουακού, θα βοηθήσει ο Ντοσεβί"

Ο James Eastham, scout και αναλυτής του γαλλικού ποδοσφαίρου, μιλάει στο Sport24.gr για τους Ματιέ Ντοσεβί και Αρτούρ Μαζουακού, ενώ αναφέρεται και στην περσινή σεζόν του Ερίκ Αμπιντάλ με τη Μονακό.
Επιμένει... γαλλικά ο Ολυ
μπιακός, ο οποίος στη φετινή μεταγραφική περίοδο έχει ήδη αποκτήσει τρεις παίκτες που αγωνίζονταν στη Ligue 1 τη σεζόν που μας πέρασε. Μπορεί ο Ερίκ Αμπιντάλ να είναι γνωστός σε όλους, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους Ματιέ Ντοσεβί και Αρτούρ Μαζουακού. Οι δύο πρώτοι έκαναν και το ανεπίσημο ντεμπούτο τους κόντρα στην Κρασνοντάρ, αλλά δύσκολα μπορεί κανείς να σχηματίσει άποψη από αυτό το παιχνίδι.
Ποιοι είναι, λοιπόν, οι Ντοσεβί και Μαζουακού; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους; Πόσο καλός ήταν τη σεζόν που μας πέρασε ο Αμπιντάλ; Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις απαντάει μέσω του Sport24.gr ο James Eastham, scout και αναλυτής του γαλλικού ποδοσφαίρου αρχής γενομένης από τον Ντοσεβί.
"Λίγο απ' όλα ο Ντοσεβί"
"Ο Ντοσεβί είναι ένας ακραίος, ο οποίος κατά κύριο λόγο έπαιζε δεξιά στη Βαλανσιέν, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και αριστερά, κάτι που έχει κάνει κατά καιρούς. Είναι καλύτερος στο να δημιουργεί από το να σκοράρει. Έχει την ικανότητα να βρίσκεται μέσα στις φάσεις, αλλά τις τελευταίες χρονιές ήταν ελάχιστες οι φορές που σκόραρε, ίσως επειδή η Βαλανσιέν ήταν μία ομάδα που μαχόταν για την παραμονή.
Ο Ντοσεβί είναι ένας παίκτης που έχει τα πάντα σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά τίποτα σε πολύ υψηλό. Δεν είναι, δηλαδή, ούτε φανταστικός ντριμπλέρ ούτε πολύ γρήγορος, αλλά κάνει λίγο απ' όλα. Έχει βελτιωθεί πολύ αμυντικά τα τελευταία τρία χρόνια και είναι πολύ καλός τακτικά.
Στη Ligue 1 ήταν ένας σταθερός παίκτης, αλλά θα έλεγα πως έχει περιθώρια βελτίωσης, ειδικά τώρα που θα κάνει μία νέα αρχή. Η ζωή στη Βαλανσιέν ήταν πολύ δύσκολη τους τελευταίους 12 μήνες, επειδή υπήρχαν προβλήματα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Νομίζω ότι θα ωφεληθεί από την ευκαιρία που του δίνεται να αποδείξει τι μπορεί να κάνει σε μεγαλύτερο σύλλογο. Μου άρεσε η συμπεριφορά του εντός γηπέδου. Δούλευε πολύ σκληρά και απογοητευόταν όταν υπήρχε λόγος, όταν δηλαδή δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα".
"Λαμπρό μέλλον ο Μαζουακού"
Όσο για τον 20χρονο Μαζουακού ο Eastham λέει: "Ο Μαζουακού είναι ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης με λαμπρό μέλλον. Αν είναι καλύτερος ως αριστερός μπακ ή εξτρέμ; Αυτό είναι πολύ καλή ερώτηση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι έχει σαφώς περισσότερες επιθετικές αρετές από αμυντικές.
Του αρέσει να τρέχει με την μπάλα στην αριστερή πλευρά, είναι πολύ καλός τεχνικά, έχει ταχύτητα, είναι αθλητικός και μπορεί να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο στο ένας μ' έναν. Οι σέντρες του θέλουν βελτίωση, αλλά ήδη έχει κάνει κάποια πρόοδο, ειδικά στις συρτές δυνατές μπαλιές την ώρα που τρέχει.
Αμυντικά, όμως, υπάρχουν αδυναμίες στο παιχνίδι του. Κάποιες φορές ανεβαίνει πολύ και αυτό είναι πρόβλημα, παρόλο που είναι πάρα πολύ γρήγορος. Και οι τοποθετήσεις του χρειάζονται βελτίωση. Κάποιες φορές δείχνει να μην ξέρει που ακριβώς πρέπει να βρίσκεται όταν η ομάδα του αμύνεται, ενώ πρέπει να γίνει καλύτερος στο ένας μ' έναν. Θα έλεγα ότι η καλύτερη θέση του είναι να έχει όλη την πλευρά σ' ένα σύστημα με πεντάδα στην άμυνα, αλλά αν βελτιωθεί αμυντικά θα μπορούσε να εξελιχθεί σ' έναν εξαιρετικό επιθετικό αριστερό μπακ".
Ποιος από τους δύο εκτιμά πως είναι καλύτερη μεταγραφή; "Θα έλεγα ο Μαζουακού, επειδή είναι νέος και έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αν συνεχίσει να χτίζει πάνω στις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε με τη Βαλανσιέν θα μπορούσε να πουληθεί σε πολύ υψηλή τιμή στα επόμενα χρόνια".
"50-50 να βγει ο Αμπιντάλ"
Τέλος, δε θα μπορούσε να μην κάνει ένα σχόλιο και για τη σεζόν που έκανε ο Ερίκ Αμπιντάλ με τη φανέλα της Μονακό: "Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για τον Αμπιντάλ. Άρχισε καλά, αλλά στην πορεία η απόδοσή του έπεσε και τελικά έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Υπήρχαν κι 1-2 μικροπροβλήματα στις σχέσεις του με τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Η εμπειρία του φυσικά θα είναι χρήσιμη και θα μπορούσε να έχει μεγάλη επιρροή και στα αποδυτήρια, όπως έγινε στη Γαλλία. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του με τη Μονακό έδειξαν πως δε θα είναι εύκολο να παίξει στο υπόλοιπο της καριέρας του σε πολύ υψηλό επίπεδο. Του λείπει η δύναμη και η ταχύτητα που είχε. Αν θα είναι ποιοτική προσθήκη για τον Ολυμπιακό; Θα έλεγα πως είναι στο 50-50 αυτή τη στιγμή".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου