ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

03/07/2014
 
 Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας συμπεριλήφθηκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός εν όψει της κλήρωσης της επόμενης Πέμπτης για την Ευρωλίγκα. Αδύνατο να βρεθούν αντιμέτωποι στην πρώτη φάση.

Οι «αιώνιοι»… χώρια
Ο εμφύλιος μπορεί να περιμένει. Ως συνήθως η Ευρωλίγκα χώρισε σε γκρουπ δυναμικότητας της 23 (η 24η θα γίνει γνωστή από τα προκριματικά) ομάδες της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο, ενώ ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο.


Οι «ερυθρόλευκοι» ΔΕΝ μπορούν να κληρωθούν με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι «πράσινοι» με Μακάμπι, Βαλένθια και Αναντολού Εφές. Παράλληλα, θα «ψωνίσουν» από έναν αντίπαλο από το καθένα από τα υπόλοιπα πέντε γκρουπ δυναμικότητας.

Πώς βγήκαν τα γκρουπ

Τα γκρουπ δυναμικότητας προέκυψαν βάσει των αποτελεσμάτων των ομάδων στη διοργάνωση την τελευταία τριετία. Κάθε νίκη χαρίζει δύο πόντους και έναν για ήττα. Δύο έξτρα πόντοι προβλέπονται για την πρόκριση στο Top 16, άλλοι δύο για τα προημιτελικά, ένας για το Final Four και ακόμη ένας για την πρόκριση στον τελικό.

Περιορισμοί

Δεν μπορούν να βρεθούν στο ίδιο γκρουπ ομάδες από την ίδια χώρα ή την Αδριατική Λίγκα. Εξαίρεση αποτελούν οι ισπανικές ομάδες, καθώς είναι πέντε και οι όμιλοι θα είναι τέσσερις. Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ περνούν στο Top 16 όπου σχηματίζονται δύο νέοι όμιλοι των οκτώ και οι τέσσερις πρώτοι από τον καθέναν περνούν στα play offs. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, όπως επίσης και οι τουρκικές Αναντολού Εφές και Γαλατάσαραϊ δεν θα παίζουν ταυτόχρονα εντός έδρας.

Πρώτο Γκρουπ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεύτερο Γκρουπ: Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Βαλένθια, Αναντολού Εφές.

Τρίτο Γκρουπ: Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Λαμποράλ Κούτσα, Ζαλγκίρις.

Τέταρτο Γκρουπ: Άλμπα Βερολίνου, Γαλατάσαραϊ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Νίζνι.

Πέμπτο Γκρουπ: Ερυθρός Αστέρας, Τσεντεβίτα, Μπάγερν, Σάσαρι.

Έκτο Γκρουπ: Τούροβ, Νεπτούνας, Λιμόζ, Ομάδα από προκριματικά.

Σε ό,τι αφορά στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, στο πρώτο είναι η Ούνιξ Καζάν και η Ρίγα, στο δεύτερο η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Βιλερμπάν, στο τρίτο η Νίμπουρκ και η Οστάνδη, ενώ στο τέταρτο η Ζιέλονα Γκόρα και η Στρασμπούρ. Στον πρώτο γύρο των προκριματικών θα παίξουν οι ομάδες του πρώτου με το τέταρτο γκρουπ και του δεύτερου με το τρίτο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου