ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Tα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

Tα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

02/06/2014


Αργεντινή - Ελβετία 1-0 (παρ.)

Ο Άνχελ ντι Μαρία χάρισε στην Αργεντινή την πρόκριση με γκολ στο 118'
Με γκολ του Ντι Μαρία στο 118' η Αργεντινή απέκλεισε την Ελβετία (1-0) στην παράταση και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014. Μπενάλιο και Ρικάρντο Ροντρίγκεθ παραλίγο να την αφήσουν εκτός, φάση "σοκ" στο 121' (videos)

Για ένατη φορά στην ιστορία της η Αργεντινή προκρίθηκε στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς νίκησε με 1-0 την Ελβετία, χάρη σε γκολ του Άνχελ ντι Μαρία στο 118', δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης δηλαδή.
Οι Ελβετοί έκαναν σπουδαία εμφάνιση, με κορυφαίους τους Ντιέγκο Μπενάλιο και Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, πήγαν το ματς στην παράταση, αλλά μία απροσεξία λίγο πριν το τέλος της, τους κόστισε την ευκαιρία να παίξουν στα πέναλτι την πρόκριση, όπου ίσως να είχαν πλεονέκτημα λόγω καλύτερου τερματοφύλακα.
Η Αργεντινή είναι για 3η σερί φορά στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει Βέλγιο, ενώ η Ελβετία απέτυχε να φτάσει στους "8" για πρώτη φορά μετά το 1954.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Κορίνθιανς"

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο (105'+1 Μπασάντα), Μαστσεράνο, Γκάγκο (106' Λούκας Μπίγλια), Ντι Μαρία, Μέσι, Λαβέτσι (74' Παλάσιο), Ιγκουαΐν.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λίχτσταϊνερ, Τζουρού, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Γκιοκχάν Ινλέρ, Τζάκα (66' Ζέλσον Φερνάντες), Σατσίρι, Μεχμέντι, Ντρμιτς (82' Σεφέροβιτς).

Γκολ: 118' Ντι Μαρία
Κάρτες: 36' Τζάκα, 73' Ζέλσον Φερνάντες, 90' Ρόχο

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Αλεχάντρο Σαμπέλα διατήρησε το 4-4-2 με ρόμβο, με τον Μέσι κάτι σαν 10άρι πίσω από Λαβέτσι και Ιγκουαΐν, με τον πρώτο να αντικαθιστά τον τραυματία, Αγκουέρο. 4-5-1 η Ελβετία του Ότμαρ Χίτσφελτ, με Τζουρού και Σερ στο κέντρο της άμυνας, πιο ευέλικτοι παίκτες δηλαδή από τον Σεντέρος (απόλυτη δικαίωση).
Οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να περιορίσουν τον αντίπαλο, ο οποίος ήταν φυσικά το φαβορί. Χαρακτηριστικό είναι πως η Αργεντινή δεν κατόρθωσε να κάνει καλή φάση το πρώτο ημίχρονο, όπου την καλύτερη στιγμή την είχε η Ελβετία με το σουτ του Τζάκα να αποκρούει με το πόδι ο Ρομέρο.
Αρχικά περισσότερο από δεξιά πήγαινε ο Μέσι, αλλά ο Ρικάρντο Ροντρίγκεθ τον σταματούσε. Εν συνεχεία, ο Άνχελ ντι Μαρία πήγε δεξιά, αλλάζοντας πλευρές με τον Γκάγκο, όμως και αυτός, αν και κλασικά ο καλύτερος της ομάδας του, δεν κατάφερε να βρει λύσει απέναντι στον Ρικάρντο Ροντρίγκεθ.
Οι Νοτιομερικανοί δεν μπορούσαν από τον άξονα, δεν μπορούσαν από δεξιά, αλλά δεν μπορούσαν ούτε από αριστερά, καθώς και το δεξί μπακ, ο Στέφαν Λίχτσταϊνερ, ήταν εξαιρετικός.
Η πρώτη καλή στιγμή της Αργεντινής ουσιαστικά ήρθε στο 59', με έναν αμυντικό, τον Ρόχο να σουτάρει από πλάγια αριστερά και τον Μπενάλιο να αποκρούει.
Όταν ο Ντι Μαρία στο 60' κατάφερε να περάσει τον Ρικάρντο Ροντρίγκεθ επέλεξε να κάνει σέντρα με ραμπόνα, αχρείαστο και το πλήρωσε (!), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπενάλιο απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ιγκουαΐν (πρώτη φορά απειλητικός).
Η Αργεντινή ανέβασε την απόδοσή της και άρχισε να πιέζει, με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκει για πρώτη φορά χώρο για σουτ στο 67' , ο Παλάσιο αντικατέστησε τον Λαβέτσι και αμέσως έχασε ευκαιρία με κεφαλιά (75'), ενώ στο 78' ο Μπενάλιο έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Μέσι.
Παραδόξως για πολλούς, στην παράταση η Ελβετία είχε τον έλεγχο του ματς, περιόρισε δηλαδή την Αργεντινή, η οποία στο τελευταίο 20άλεπτο της κανονικής διάρκειας είχε ανεβάσει την απόδοσή της. Στην μοναδική φάση μάλιστα ο Μπενάλιο ήταν και πάλι εκεί, καθώς απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά σουτ του Ντι Μαρία στο 109'.
Στο 118' η Αργεντινή βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μέσι, αυτός έδωσε ιδανικά δεξιά στον Ντι Μαρία και ο άσος της Ρεάλ έπιασε τέλειο πλασέ με το αριστερό και νίκησε τον Μπενάλιο για το 1-0.
Έσπασαν... καρδιές στο 121', με τον Μπενάλιο να πιάνει ψαλιδάκι και εν συνεχεία τον Τζεμαϊλί να χάνει την ευκαιρία του αγώνα, έχοντας δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά και εν συνεχεία μάλιστα η μπάλα χτύπησε στο σώμα του και κατέληξε άουτ.

 

Η φάση του αγώνα

Η απίστευτη ευκαιρία της Ελβετίας να ισοφαρίσει σε 1-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης. Ο Μπενάλιο ανέβηκε έπιασε ψαλιδάκι, νέα σέντρα, κεφαλιά Τζεμαϊλί με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι, εν συνεχεία ξανά στο σώμα του και καταλήγει άουτ. Σε όλα αυτά ο Ρομέρο απλά κοιτούσε.

 
 

Ο διαιτητής

Σπουδαίος διαιτητής ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον, από τους καλύτερους στον κόσμο. Το έδειξε και σε αυτό ματς. Δεν συμπεριφέρθηκε στον Μέσι σαν κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Ήταν δίκαιος 100%, χωρίς λάθη.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν γίνεται να μην είναι ο Άνχελ ντι Μαρία. Ήταν ξανά ο καλύτερος της Αργεντινής (όχι του ματς) και από ασίστ του Μέσι στο 118' κατάφερε να νικήσει τον ανίκητο μέχρι τότε, Μπενάλιο, χαρίζοντας την πρόκριση στην χώρα του. Η εμφάνισή του δεν ήταν τρομερή, δεν ήταν ο γνωστός Ντι Μαρία, αλλά και πάλι ήταν ο καλύτερος της Αργεντινής, τουλάχιστον επιθετικά και βέβαια πέτυχε το "χρυσό" γκολ.

 

Μας άρεσε

Ο Ισπανο-Ελβετός, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, ο οποίος παίζει στην Βόλφσμπουργκ, είναι από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο. Ήταν εξαιρετικός και μόνο που γίνεται σημείο αναφοράς όταν έχει να αντιμετωπίσει Μέσι και Ντι Μαρία, λέει πολλά.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Εσεκιέλ Λαβέτσι μπήκε στην 11άδα αντί του Σέρχιο Αγκουέρο. Αν υπάρχει ένας Αργεντινός που δεν φάνηκε καθόλου στο ματς, είναι ο άσος της Παρί Σεν-Ζερμέν, ο οποίος πολύ λογικά στο 75' αντικαταστάθηκε από τον Ροντρίγκο Παλάσιο.

 

Αργεντινή - Ελβετία 1-0 (highlights)
 


Βέλγιο - ΗΠΑ 2-1 (παρ.)

Το Βέλγιο θα είναι η αντίπαλος της Αργεντινής στα προημιτελικά, καθώς νίκησε με 2-1 τις ΗΠΑ στην συγκλονιστική παράταση, μετά το 0-0 στα 90' (videos)
Το Βέλγιο συμπλήρωσε την 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, καθώς μετά από συγκλονιστικό ματς στην παράταση νίκησε με 2-1 τις ΗΠΑ (0-0 κ.δ.), έτσι θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στα προημιτελικά.
Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι Βέλγοι παίρνουν πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ, ενώ στην πρώτη το 1986 στο Μεξικό είχαν αποκλειστεί από την Αργεντινή, αλλά στον ημιτελικό.
Κορυφαίος του ματς ο Χάουαρντ, το οδήγησε στην παράταση, όπου η είσοδος του Λουκακού άλλαξε τον αγώνα και αφού ο μείωσε ο Γκριν το φινάλε ήταν συγκλονιστικό.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Φόντε Νόβα"

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαινί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (60' Μιραλάς), Αζάρ, Οριζί (90' Λουκακού).
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Κάμερον, Ομάρ Γκονσάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Τζερμέιν Τζόουνς, Ζούζι (72' Βοντολόβσκι), Μπράντλεϊ, Φάμπιαν Τζόνσον (32' Γέντλιν), Μπεντόγια, Ντέμπσεϊ.

Γκολ: 93' Ντε Μπράινε, 105' Λουκακού / 107' Γκριν
Κάρτες: 18' Κάμερον, 42' Κομπανί

Το Βέλγιο "λύγισε" τον Χάουαρντ

Ξανά στον πάγκο ο Λουκακού, πρώτη φορά βασικός ο Οριζί για το Βέλγιο και φυσικά στην κορυφή της επίθεσης, με τον Φελαϊνί να παίζει πιο πίσω, δίπλα στον Βιτσέλ. Ξανά 4-5-1 οι ΗΠΑ με τους Άλτιντορ (ανέτοιμος) και Άρον Γιόχανσον να μένουν στο πάγκο και τον Ντέμπσεϊ να είναι μόνος στην επίθεση.
Το ματς στο πρώτο ήταν κακό, χωρίς φάσεις, με εξαίρεση αυτήν του πρώτου λεπτού, όταν ο Ντιβόν Οριζί βγήκε τετ-α-τετ με τον Χάουαρντ και ο τελευταίος απέκρουσε με το πόδι.
Για τους Αμερικανούς έκανε κακό ο τραυματισμός του Φάμπιαν Τζόνσον, ο οποίος από δημιουργούσε προβλήματα στους Βέλγους, αλλά στο 32' αντικαταστάθηκε.
Στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο μπήκε δυναμικά και είχε απόλυτα τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας ευκαιρίες με Μέρτενς Βερτόνχεν και Οριζί, ο οποίος είχε και οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά στο 56'.
Ο Κέβιν Μιραλάς μπήκε στο ματς στο 61' και στο 76' έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Από εξαιρετική μπαλιά του Οριζί βγήκε τετ-α-τετ με τον Χάουαρντ, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά απέκρουσε με το πόδι ο Χάουαρντ.
Το Βέλγιο συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, είτε αστοχούσαν οι παίκτες του, είτε ο Χάουαρντ έλεγε "όχι", αλλά στο 93' λίγο έλειψε η Αμερική να... κλέψει το ματς, καθώς ο Βοντολόβσκι βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.
Πριν ξεκινήσει η παράταση ο Οριζί αντικαταστάθηκε από τον Λουκακού, ο οποίος στο 93' έφυγε από δεξιά και δημιούργησε το γκολ των Βέλγων, το οποίο πέτυχε ο Κέβιν Ντε Μπράινε, κρατώντας ιδανικά την μπάλα (δεν σούταρε αμέσως) και αφού κινήθηκε προς τα δεξιά με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Χάουαρντ.
Στο 105' από δημιουργός ο Λουκακού έγινε εκτελεστής και από πάσα του Μιραλάς έκανε το 2-0, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 107' με τρομερό σουτ στην κίνηση ο 19άχρονος, Τζούλιαν Γκριν, μείωσε σε 2-1, έγινε ο νεότερος σκόρερ της διοργάνωσης και έκανε ξανά... θρίλερ το ματς.
Οι Αμερικανοί ανέβηκαν, πραγματικά... ξύπνησαν, πίεσαν, δημιούργησαν φάσεις και στο 114' έχασαν μία τεράστια ευκαιρία, με τον Ντέμπσεϊ να βγαίνει μόνος του μετά από τρομερή κομπίνα, αλλά τον νίκησε ο Κουρτουά στο τετ-α-τετ.

 

Η φάση του αγώνα

Το Βέλγιο ήταν καλύτερο, έχανε διαρκώς ευκαιρίες στο 90άλεπτο, αλλά στις καθυστερήσεις οι ΗΠΑ είχαν μία ανεπανάληπτη στιγμή να πάρουν τη νίκη, με τον Βοντολόβσκι να βρίσκεται μόνος λίγο έξω από την μικρή περιοχή, όμως αστόχησε με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ. Έχασαν πάντως και τρομερή ευκαιρία στο 114' για να ισοφαρίζουν σε 2-2.

 

Ο διαιτητής

Ο Αλγερινός, Τζαμέλ Χαϊμουντί, δεν απασχόλησε κανέναν, μία ακόμη καλή διαιτητή, η οποία όσο πάει βελτιώνεται (δύσκολο βέβαια να γίνει διαφορετικό με το πόσο κακή ήταν στα πρώτα ματς).

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κέβιν Ντε Μπράινε ήταν ο καλύτερος του Βελγίου, αυτός δημιουργούσε περισσότερους κινδύνους από Μέρτενς και Αζάρ και τελικά λύτρωσε την ομάδα του, ανοίγοντας το σκορ στο 2ο λεπτό της παράτασης με φοβερή κίνηση (μόνο με κάτι ιδιαίτερο μπορούσε να νικηθεί ο Χάουαρντ σε αυτό το ματς).

 

Μας άρεσε

Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Τιμ Χάουαρντ. Ο Αμερικανός τερματοφύλακας ήταν ανίκητος και φυσικά είναι ο λόγος που το ματς πήγε στην παράταση. Νικήθηκε βέβαια στην παράταση, δεν είναι και ο Θεός! Οι 16 επεμβάσεις μάλιστα είναι ρεκόρ στην ιστορία του Μουντιάλ!!

 

Δεν μας άρεσε

Η κακή άμυνα του Βελγίου. Στις καθυστερήσεις του 90αλέπτου βρέθηκε μόνος ο Βοντολόβσκι και ευτυχώς για τους Ευρωπαίους αστόχησε, ενώ μετά το 2-0 ήταν απαράδεκτη, ο Γκριν μείωσε και στα υπόλοιπα λεπτά οι Αμερικανοί ήταν μέσα στην βελγική περιοχή.

 
Βέλγιο - ΗΠΑ 2-1 (παρ.) [highlights]





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου