ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Eγινε το πρώτο βήμα...

Eγινε το πρώτο βήμα...
 
31/08/2014
 
Το πρώτο βήμα έγινε εμφατικά. Η Εθνική καλείται απόψε να είναι ανάλογα πειστική και ουσιαστική απέναντι στις αξιόμαχες Φιλιππίνες στρώνοντας το δρόμο της για τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μας άρεσε. Θέλουμε κι άλλο…
Υποψιασμένη, προετοιμασμένη, διαβασμένη, συγκεντρωμένη, προσεκτική, αποτελεσματική, ενίοτε θεαματική, ουδόλως αλαζονική και τελικά… νικήτρια.

Αυτή ήταν η Εθνική στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κερδίζοντας από το πρώτο… λεπτό τη Σενεγάλη. Κάθε θριαμβολογία για μία νίκη σαν κι αυτή, απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφώς υποδεέστερο, είναι άκαιρη και άκυρη, ωστόσο η νίκη και ίσως περισσότερο η πειστική εμφάνιση ασφαλώς και αποτελούν πρόοδο μετά τα «χαστούκια» από Νιγηρία και Φινλανδία την τελευταία διετία.

Φυσικά δεν πετύχαμε τίποτα. Όμως κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινά με ένα μικρό βήμα και η Εθνική το έκανε ελπίζοντας να μακροημερεύσει στα γήπεδα της Ισπανίας. Η συνέχεια είναι προοδευτικά δυσκολότερη. Επόμενη «πίστα» για την ελληνική ομάδα είναι απόψε (21:00, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡFM 94,6 και www.sport-fm.gr) οι Φιλιππίνες. Και για να έχει αξία το καλό ξεκίνημα, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί επί της ουσίας πρόωρα-αν κι όχι ακόμη μαθηματικά-η πρόκριση στους «16» η νίκη είναι το ζητούμενο.

Οι συμπαθείς Ασιάτες άγγιξαν το θαύμα στην πρεμιέρα και «λύγισαν» στην παράταση απέναντι στην Κροατία, κάτι που ασφαλώς διατηρεί σε εγρήγορση την Εθνική, ώστε να βγάλει κι αυτή την υποχρέωση αλώβητη.

Άσημοι, όχι… άσχημοι

Οι Φιλιππίνες είναι πιθανώς ο πιο αδύναμος αντίπαλος του ομίλου. Όχι μόνο επειδή είναι 34οι στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA, αλλά επειδή οι δευτεραθλητές Ασίας πέραν του ΝΒΑερ Άντρεϊ Μπλατς διαθέτουν παίκτες που αγωνίζονται στο αδύναμο εγχώριο πρωτάθλημα, είναι άπειροι και μικρόσωμοι (μέσος όρος ύψους 1,91μ.).

Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, πως το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν το 1954 είναι πολύ μακρινό. Πάντως στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντομπάσκετ μετά το 1978 (το οποίο και διοργάνωση) η ομάδα των Φιλιππίνων δεν ήρθε για τουρισμό, όπως φάνηκε από την αντίσταση που πρόβαλε απέναντι στην Κροατία στη χθεσινή πρεμιέρα.

Πέρασαν περίπου 50 χρόνια…


Δύο φορές έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν η Ελλάδα, αμφότερες πριν από περίπου μισό αιώνα, σε φιλικό επίπεδο. Το 1960 η Εθνική είχε συντρίψει τους Ασιάτες με 93-66 με τους Αντώνη Χρηστέα και Γιώργο Αμερικάνο να έχουν 26 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ το 1968 είχε επικρατήσει 102-91 με 39 πόντους του αείμνηστου Γιώργου Κολοκυθά και 22 του Χρήστου Ζούπα.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας:

Α’ Όμιλος

16:30 Σερβία-Γαλλία
19:00 Βραζιλία-Ιράν
23:00 Ισπανία-Αίγυπτος

Β’ Όμιλος
14:30 Αργεντινή-Κροατία
18:30 Σενεγάλη-Πουέρτο Ρίκο
21:00 Φιλιππίνες-Ελλάδα

Γ’ Όμιλος
13:30 Δομινικανή Δημοκρατία-Νέα Ζηλανδία
17:00 Φινλανδία-Ουκρανία
22:30 Τουρκία-Ισπανία

Δ’ Όμιλος
14:30 Νότιος Κορέα-Αυστραλία
18:30 Σλοβενία-Μεξικό
21:00 Λιθουανία-Ανγκόλα


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου