ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνημα μαζί με τη Unicef

Ξεκίνημα μαζί με τη Unicef

04/09/2014

genikiakadimiavolley

Περισσότεροι από 250 γονείς και παιδιά έδωσαν βροντερό παρών στην «πρώτη» της Ακαδημίας Βόλεϊ του Ολυμπιακού η οποία «φιλοξενήθηκε» το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιστορική Λέσχη στη Μαρίνα Ζέας. Ο Ολυμπιακός φροντίζει κάθε χρόνο ν’ ανεβάζει και περισσότερο τον πήχη των Ακαδημιών του και όλο και περισσότεροι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον σύλλογο για να μάθουν τα μυστικά του Βόλεϊ και των άλλων αθλημάτων που «καλλιεργεί».

Η μαζική συμμετοχή στην «πρώτη» του Βόλεϊ είναι η καλύτερη διαφήμιση και η απόδειξη για την σπουδαία και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Unicef από την οποία γονείς και παιδιά φρόντισαν να προμηθευτούν από ειδικό περίπτερο που είχε στηθεί σχολικά είδη ενώ πολλοί από αυτούς συμπληρώνοντας μια απλή αίτηση συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Νονός της Unicef».

Την εκδήλωση παρουσίασε και προλόγισε η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη η οποία στάθηκε στην σημασία που δίνει ο Ερασιτέχνης στην Ακαδημία του. «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω εκ μέρους των εφόρων και των προπονητών στην νέα ακαδημαϊκή χρονιά για το τμήμα βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστια προσπάθεια για να ανεβάσει το επίπεδο των Ακαδημιών του και η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος, εσείς, είναι για εμάς η καλύτερη απόδειξη ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και ν’ ευχαριστήσω και την Unicefη οποία μέσα από την συνεργασία της με την ΠΑΕ Ολυμπιακός δίνει το δικαίωμα σ’ ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας. Ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ και η Unicef πορευόμαστε μαζί για να βοηθήσουμε τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Τσιλιγκίρη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Γενικός Διευθυντής της Unicef Ηλίας Λυμπέρης, ο οποίος μίλησε για την συνεργασία με τον Ολυμπιακό, και φυσικά στην Ιστορική μας Λέσχη παραβρέθηκαν όλοι οι έφοροι της Ακαδημίας Βόλεϊ (Τσιρογιάννης, Καρράς, Μπαρκιτζόγλου, Δασκαλάκης) και οι προπονητές. Ξεχωριστό χαιρετισμό τους γονείς απεύθυναν τα δυο νέα μέλη του προπονητικού τιμ, ο Αντώνης Τσακιρόπουλος και ο Κυριάκος Καμπερίδης. Τα παρών έδωσε και ο έφορος της Ακαδημίας Πόλο Κώστας Γούρας.
Επίσης ανακοινώθηκε η συνεργασία με το Εργομετρικό Κέντρο «Λαέρτειον» αλλά και με το ΙΕΚ Ξυνή το οποίο θα δώσει μια υποτροφία για σπουδές στο χώρο του αθλητισμού σ’ ένα μέλος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Τις επόμενες ημέρες θ’ ανακοινωθούν, οι λεπτομέρειες για τις εγγραφές, το πρόγραμμα προπονήσεων καθώς και οι χώροι προπονήσεων.

unicef
Δηλώσεις

 Ηλίας Λυμπέρης (Γενικός Διευθυντής Unicef) : 

 «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ σ’ αυτή την εξαιρετική εκδήλωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του Βόλεϊ με στόχο να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τις οικογένειες, τους αθλητές και τις αθλήτριες της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού για τα προβλήματα των παιδιών σ’ όλο τον κόσμο αλλά και για τους τρόπους επίλυσης τους. Μέσω της σπουδαίας συνεργασίας με τον Ολυμπιακό μπορούμε να βοηθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα των μικρών πολιτών του κόσμου. Στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε 50.000 παιδιά αλλά και να ενημερώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ερχόμαστε από μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία του Ολυμπιακού στην Αμερική όπου πραγματικά μας κατέκλυσαν με μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης οι φίλοι του Ολυμπιακού σ’ όλη την αμερικανική ήπειρο και όχι μόνο. Ερχόμαστε επίσης από μια σειρά εκδηλώσεων εντός της χώρας η οποία έχει κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας. Επίκεινται και εκδηλώσεις όπως αυτή στη Ρόδο όπου οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού θα δώσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα με τα έσοδα του να πηγαίνουν στην καμπάνια “Unicef 100% Campaing”. Η εκδήλωση στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού είναι το ξεκίνημα μιας προσπάθειας στη νέα σεζόν. Μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από μια αθλητική χρονιά και έχει κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας. Θέλω επίσης να επισημάνω πως είναι πολύ ζωηρό το ενδιαφέρον της διεθνούς Unicef γι’ αυτή τη συνεργασία. Θα έχω μάλιστα την ευκαιρία έως το τέλος του μηνός να παρουσιάσω αυτή την συνεργασία σε μια διεθνή συνάντηση που θα γίνει στην Ρώμη όπου θα είναι όλες οι εθνικές επιτροπές του κόσμου. Έτσι λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία, μέσα απ’ αυτή την συνεργασία να προβάλουμε μέσα απ’ αυτή την συνεργασία, όπως είπε και ο κ. Μαρινάκης, μια Ελλάδα της εξωστρέφειας, μια Ελλάδα της αλληλεγγύης και της προσφοράς, στην οποία παίζει ρόλο μεγάλο και δυνατό στον ΟΗΕ και στην παγκόσμια κοινότητα. H Unicef προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας και να αυξήσει την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων της έχει θεσμοθετήσει το πρόγραμμα «Νονός της Unicef”. Νονός ή νονά της Unicef γίνεται κάποιος με την θέληση του και είναι μια ηθική δέσμευση να συμβάλει μ’ ένα μικρό ποσό κάθε μήνα μ΄ ένα μικρό ποσό της τάξεως των 15 ή 20 ευρώ το μήνα, δηλαδή λιγότερο από μισό ευρώ τη μέρα, σε κάποιο από τα προγράμματα που υποστηρίζει η Unicef για τα παιδιά. Μέσω αυτού του προγράμματος μειώνουμε το κόστος λειτουργίας και δίνουμε την δυνατότητα συμμετοχής στον απλό Έλληνα. Αυτό το πρόγραμμα το παρουσιάσαμε και στην σημερινή εκδήλωση στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού και περιμένουμε μεγάλη ανταπόκριση απ’ όλους. Το πρόγραμμα έχει πάνω από 10.000 ανθρώπους που το στηρίζουν σ’ όλη την Ελλάδα και μπορούμε με την βοήθεια του Ολυμπιακού να τους διπλασιάσουμε».

Σπύρος Σαραντίτης (Τεχνικός Σύμβουλος Ακαδημίας Βόλεϊ): 
 «Είμαστε και φέτος εδώ. Στο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας για να δώσουμε τις γνώσεις μας στα παιδιά σας. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο αναβαθμίζει όλο και περισσότερο το κομμάτι των Ακαδημιών του. Όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλό του Ολυμπιακού και του ελληνικού βόλεϊ».
kamperdisTsaki
Αντώνης Τσακιρόπουλος (Προπονητής Ακαδημίας ΟΣΦΠ):

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα που είμαι και πάλι στον Ολυμπιακό. Είναι τιμή μου. Βλέπω εδώ στην ιστορική μας λέσχη σ’ αυτή την πρώτη συγκέντρωση της Ακαδημίας ότι ο κόσμος δεν ξεχνά και με έχει συγκινήσει που έρχονται οι γονείς και μου μιλούν για τα παιδιά τους. Θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ γι’ αυτά τα παιδιά. Ότι έχω πάρει από τους μεγάλους προπονητές που συνεργάστηκα θα προσπαθήσω να το μεταδώσω στα παιδιά. Ο Ολυμπιακός έχει τις πιο οργανωμένες ακαδημίες. Είμαι πολύ χαρούμενος επίσης που ο Ολυμπιακός στηρίζει την προσπάθεια της Unicef. Τα παιδιά είναι το μέλλον, η ελπίδα, και σ’ αυτά ανήκει ο κόσμος»

Κυριάκος Καμπερίδης (Προπονητής Ακαδημίας ΟΣΦΠ):

«Επέστρεψα στον Ολυμπιακό και χαίρομαι γιατί αυτός ο σύλλογος κάνει μια τεράστια προσπάθεια στα τμήματα υποδομής και με ικανοποιεί που θα είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλω να πω και ένα μπράβο στον Ολυμπιακό που στηρίζει την Unicefκαι είναι δίπλα στα παιδιά. Είναι σημαντικό να είσαι δίπλα στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη σου. Ένας μεγάλος σύλλογος μπαίνει μπροστά σ’ αυτή την προσπάθεια και όλοι πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Εμείς ως Ακαδημία θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Τα παιδιά θα προσφέρουν στα παιδιά που υποφέρουν»


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου