ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Super League:Ολα τα αποτελεσματα και τα γκολ (videos)

Super League:Ολα τα αποτελεσματα και τα γκολ (videos)

01/09/2014

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στην ισοπαλία (1-1) με τον Ακόστα να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και τον Τζάνη να ισοφαρίζει. Καλύτεροι συνολικά οι γηπεδούχοι.
Πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα για Πανθρακικό και ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, αλλά όχι και τις εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι συνολικά ήταν ανώτεροι, παρουσιάστηκαν πιο απειλητικοί, αλλά πλήρωσαν μία αδράνεια της άμυνάς τους.
Από την άλλη πλευρά, οι Γιαννιώτες είχαν την ευκαιρία να διαχειριστούν το προβάδισμα, αλλά δεν ήταν αυτοί που έπρεπε. Δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή σχηματισμού του Άκη Μάντζιου, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα έχασαν το κέντρο, αλλά και τις περισσότερες μονομαχίες.
Ο Ιγκόρ βγήκε αρκετές φορές πρώτος στην μπάλα και κέρδισε όποιον τον μάρκαρε, ενώ ο Στρούνα έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή του αρκετές φορές. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση που τους ασκήθηκε καταφέρνοντας να πάνε στη διακοπή έχοντας μαζέψει τέσσερις βαθμούς.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Γήπεδο: Κομοτηνής
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Χρήστου (46' Τζάνης), Εμπό, Σερφά, Ποτουρίδης, Μεχία, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (73' Κάσες), Πέρεθ (80' Αράμπα), Ιγκόρ
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς (82' Μπέριος), Κοροβέσης, Ακόστα (87' Κρητικός), Γιάκος, Ίλιτς (90' Μανιάς)
Γκολ: 57' Τζάνης /32' Ακόστα, 85' Λίλα
Κίτρινες κάρτες: 35' Σερφά / 31' Ακόστα

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι στα πρώτα λεπτά. Ο Τσουκαλάς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 3' με σουτ από τα όρια της περιοχής, ενώ στο 8' ήρθε η απάντηση με σέντρα σουτ του Πέρεθ. Η συνέχεια ανήκε στον Πανθρακικό, μεγαλύτερη ευκαιρία του οποίου ήταν μία κεφαλιά του Ιγκόρ στο 23', όταν ο Βελλίδης πραγματοποίησε πολύ καλή επέμβαση.
Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και στο 32' ευτύχησαν να προηγηθούν. Η φάση ξεκίνησε ξανά από τα αριστερά με τον Ίλιτς να αφήνει την μπάλα και τον Ακόστα που ερχόταν από πίσω να νικάει τον Φερνάντες. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Ισπανός ήταν μόνος του αφού ο Ποτουρίδης είχε βγει για λίγο από το γήπεδο.
Ο Πανθρακικός προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά βρήκε απέναντί του ξανά τον Βελλίδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας στο 38' έκανε άλλη μία εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Σερφά. 'Ετσι ως το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα.
Με διαφορετικό σχηματισμό μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός μετά την είσοδο του Τζάνη. Ο τελευταίος έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιγκόρ στο 54'. Τρία λεπτά μετά ο Τζάνης ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ σε καλή θέση και με υποδειγματική εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε μετά το γκολ και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις. Ωστόσο, πλην ενός σουτ του Γιάκου δεν έκανε τίποτα άλλο. Αντιθέτως, ο Ιγκόρ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 79' με τον Ιγκόρ για άλλη μία φορά να πετάγεται πρώτος στην μπάλα. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ, ήταν πιο απειλητικοί λόγω και της εισόδου του Κάσες, αλλά το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

  Η πιο εντυπωσιακή στιγμή του παιχνιδιού ήταν η κεφαλιά του Σερφά και η εξαιρετική επέμβαση του Βελλίδη. Ωστόσο, αυτή η φάση δεν θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα, απλώς ο Πανθρακικός θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει άμεσα και να πάει με καλύτερη ψυχολογία στα αποδυτήρια.

Ο διαιτητής

Δεν απασχόλησε καθόλου ο Αρετόπουλος, όπως οφείλουν να κάνουν οι διαιτητές. Ήταν εύκολο για εκείνον το παιχνίδι και τα πήγε μια χαρά.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος κράτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τουλάχιστον δύο μεγάλες επεμβάσεις. Γενικότερα όποτε χρειάστηκε έδωσε λύσεις, ενώ στη φάση του γκολ δύσκολα θα μπορούσε να έχει αποκρούσει.

 

Μας άρεσε

Ο Χρήστος Τζάνης, ο οποίος στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός. Άλλαξε την εικόνα του Πανθρακικού, σκόραρε το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων, ενώ είχε άλλη μία καλή στιγμή.

Δεν μας άρεσε

Ο Πανθρακικός του πρώτου ημιχρόνου και των πολλών αλλαγών. Υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες δεν πατούσαν όπως έπρεπε, ούτε ήταν στις θέσεις τους. Σαφώς βελτιωμένος στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

2η αγ.: Πανθρακικός-ΠΑΣ 1-1 (HL) από greeksuperleague

Καλλονή-Εργοτέλης 2-0

Η Καλλονή στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία της στην Super League στην Μυτιλήνη επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη όντας ανώτερη σε όλη την διάρκεια της σεζόν και πήρε το πρώτο φετινός της τρίποντο. Συγκλονιστική η συμπαράσταση του κόσμου.
Ονειρεμένη εντός έδρας πρεμιέρα για την ομάδα της Καλλονής που επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη στο πρώτο ματς στην ιστορία της ομάδας σε επίπεδο Super League στην Μυτιλήνη. Οι γηπεδούχοι με την συμπαράσταση του κόσμου τους που γέμισε το γήπεδο ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και η επικράτηση τους ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.
Οι παίκτες της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη είχαν την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του ματς, απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Εργοτέλη με σουτ εντός και εκτός περιοχής και πέτυχαν δυο υπέροχα γκολ τα οποία τους έδωσαν την νίκη ένα σε κάθε ημίχρονο με το γκολ του Καλτσά στο 43' να είναι γκολ για όσκαρ.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν κάποιες στιγμές για να απειλήσουν όχι όμως την μεγάλη χαμένη ευκαιρία ενώ ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μεγί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Η Καλλονή μετά το θετικό ξεκίνημα στην Τούμπα και την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ πήρε την νίκη επί του Εργοτέλη και πρόσθεσε τρεις πόντους ακόμα στο σακούλι ενώ αντίθετα ο Εργοτέλης σε δεύτερο εκτός έδρας ματς μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Πανιώνιο δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Μυτιλήνης"
Καλλονή: Χόγκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος (82' Πιπίνης), Ναβάρο (65' Μίνγκας), Χουάνμα, Γιορέντε (89' Χωριανόπουλος), Αντέϊο.
Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Φίντελεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Καζναφέρης (87' Σαϊνάτι), Χαντί, Άλαν (73' Παμλίδης), Γιουσούφ (46' Λυκογιάννης), Μπρούνο.
Γκολ: 43' Καλτσάς, 89' Γιορέντε
Κίτρινες: 35' Φιντέλεφ, 56' Κοζορώνης, 67' Μέγι
Κόκκινες: 78' Μέγι (δεύτερη κίτρινη)
ADVERTISEMENT

Καλύτερη σε όλη την διάρκεια του ματς η Καλλονή

Η Καλλονή στο πρώτο της παιχνίδι στην φυσική της έδρα ήταν λογικό να μπει δυνατά στο ματς και να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Αυτό δεν ήρθε με τους γηπεδούχους να έχουν μια τρομερή ευκαιρία στο 13' μετά από φάουλ του Λεοζίνιο που έφυγε μόλις έξω.
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και στο 22' και στο 26' τα σουτ από τους Άλαν και Καζναφέρη έφυγαν έξω.
Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη απάντησε με τρία σουτ από τους Ναβάρο (30'), Μανούσο (31') και Χουάνμα (33') όλα με καλές προϋποθέσεις αλλά με την ίδια κατάληψη αφού έφυγαν έξω.

Γκολάρα από Καλτσά
Οι παίκτες της Καλλονής που έψαχνα το γκολ το πέτυχαν και μάλιστα με μια γκολάρα του Καλτσά. Ο μέσος της ομάδας από την Μυτιλήνη έγινε αποδέκτης της μπάλας 35 μέτρα μακριά από την εστία και πλάγια και έπιασε ένα σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα στο γάμα του Τσέρνι που δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο με την Καλλονή με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και να απειλούν για ένα δεύτερο γκολ με σουτ από μακριά αρχικά με τον Γιορέντε στο 50' και εν συνεχεία με τον Αντέγιο στο 56'.
Από την πλευρά της η ομάδα του Εργοτέλη απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 56' όταν ο Άλαν από πλάγια θέση επιχείρησε ένα σουτ το οποίο έφυγε έξω. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη τους στιγμή στο 59' όταν ο Λυκογιάννης που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε ωραία προσπάθεια γύρισε την μπάλα αλλά ο Γιορέντε πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα πάει σε κάποιον επιθετικό των Κρητικών.

Έμεινε με δέκα ο Εργοτέλης
Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 στο 73' όταν αναπτύχθηκαν όμορφα από τα δεξιά. Έγινε η σέντρα αλλά ο Χουάνμα από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις έξω.  Στο 78' ο Μέγι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες καθώς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή της αναμέτρησης για μαρκάρισμα πάνω στον Χουάνμα.
Η Καλλονή εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, διατήρησε την υπεροχή και έψαξε ένα ακόμα γκολ για να "τελειώσει" το ματς. Αυτό δεν ήρθε στο 82' καθώς το ωραίο σουτ του Κεϊτά το έδιωξε σε κόρνερ ο Τσέρνι με ωραία επέμβαση.
Στο 89' όμως ήρθε το κερασάκι στην τούρτα όταν ο Γιορέντε έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, πλασάρε την ώρα που έπεφτε με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και κρέμασε τον Τσέρνι για το τελικό 2-0.

Η φάση του αγώνα

Στο 59' ο Λυκογιάννης έκανε μια προσπάθεια όπου πέρασε δυο παίκτες της Καλλονής γύρισε την μπάλα από τα αριστερά αλλά δεν βρέθηκε κανείς παίκτης του Εργοτέλη για να την στείλει στα δίχτυα. Αν γινόταν το 1-1 σε εκείνη την φάση ίσως άλλαζαν τα πάντα στο ματς.

Ο διαιτητής

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης δεν είχε ουσιαστικά προβλήματα στην διάρκεια της αναμέτρησης. Ήταν κοντά στις φάσεις και δεν έκανε κάποιο λάθος. Η κόκκινη που δείχνει στον Μέγι στο 78' είναι σωστή καθώς και οι δυο κίτρινες ήρθαν μετά από σκληρά μαρκαρίσματα του αμυντικού του Εργοτέλη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος άσος θα αποτελέσει και φέτος τον μαέστρο της ομάδας της Μυτιλήνης. Κάθε προσπάθεια περνούσε από τα πόδια του ενώ βρέθηκε κοντά στο γκολ σε τουλάχιστον δυο με τρεις περιπτώσεις ενώ είχε και μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ.

Μας άρεσε

Το ότι η Καλλονή επέστρεψε σπίτι της. Η ομάδα που στην πρώτη της παρουσία στην Super League έπαιξε 34 παιχνίδια εκτός έδρας πλέον έχει την δική της έδρα, το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και την φετινή σεζόν μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα από ότι πέρσι. Ο κόσμος της Καλλονής βρέθηκε στο γήπεδο και συμπαραστάθηκε στους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη.

Δεν μας άρεσε

Οι διαμαρτυρίες των παικτών του Εργοτέλη αλλά και του πάγκου της ομάδας σε κάθε απόφαση του Ζαχαριάδη. Μάλιστα αντέδρασαν και στις δυο κίτρινες του Μέγι που ήταν ολοκάθαρα φάουλ για κάρτα .

2η αγ.: Καλλονή-Εργοτέλης 2-0 (HL) από greeksuperleague

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1

Μια κεφαλιά του Κασάμι (47') και άλλη μια από τον Κούσα (79'), έγραψαν το τελικό 1-1 στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Εκτός από τους δύο βαθμούς, οι Πειραιώτες έχασαν με τραυματισμό τους Μανιάτη και Εντινγκά.
Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 47' με κεφαλιά του Κασάμι και οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στο 79', με σκόρερ τον Κούσα.
Ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμό τον Μανιάτη στο 75' και έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές του, ο Μίτσελ είδε και τον Εντινγκά να βγαίνει νοκ - άουτ με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να τελειώσουν το ματς με 10 παίκτες, την στιγμή που και ο Ντομίνγκες έμεινε στο γήπεδο με υπερπροσπάθεια υποφέροντας στο δεξί γόνατο.
Ο Παναιτωλικός είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά αλλά προτίμησε να εξασφαλίσει την ισοπαλία, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα, που ωστόσο δεν ήρθε ποτέ. Το τελικό αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές κρίνεται μάλλον δίκαιο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο Παναιτωλικού
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν, Γοδόι, Παπουτσογιαννόπουλος (68' Θεοδωρίδης), Μαρτίνες, Καπέλ (74' Μήλιος), Μύγας (58' Κόρμπος), Άλβες.
Ολυμπιακός (Μίτσελ):  Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης (75' Σαβιόλα), Εντινγκά, Ντομίνγκες, Ντοσεβί (46' Κασάμι), Ντουρμάζ (59' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Γκολ: 79' Κούσας / 47' Κασάμι
Κάρτες: 27' Μαλεζάς, 73' Κέβιν, 86' Κόρμπος, 90+3' Κούσας, 90+6' Κουτρομάνος / 44' Μποτία, 90+6' Διαμαντάκος
 

Ισόπαλοι στον αέρα

Καλό ρυθμό είχε το ματς στο ξεκίνημα του, γεγονός το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στον Παναιτωλικό που δεν αρκέστηκε στο να κλείνει καλά τους χώρους ανασταλτικά αλλά είχε και διάθεση να ψάξει ένα γκολ. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως με στημένα, την στιγμή που ο Ολυμπιακός στέρευε από λύσεις γύρω από την περιοχή των αντιπάλων του και δεν είχε δημιουργία από τον άξονα εκτός από τις περιπτώσεις που η μπάλα έφτανε στα πόδια του Ντομίνγκες.
Δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα σε κάποιες φάσεις, ενδεικτικό της δίψας των 22 ποδοσφαιριστών για την νίκη. Πάντως στο πρώτο 45λεπτο δεν σημειώθηκε καμία σπουδαία φάση και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ λες και είδε... όνειρο, έριξε στο ματς τον Κασάμι αντί του Ντοσεβί και ο Ελβετός στην πρώτη ουσιαστικά επαφή του με την μπάλα σκόραρε με το κεφάλι, μετά από γύρισμα του Ελαμπντελαουί.
Στο 56' ο Ράφαελ σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Διαμαντάκο και ένα λεπτό μετά ο Καπέλ απείλησε από πλάγια θέση τον Ρομπέρτο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός από την είσοδο του Κασάμι και μετά πάταγε καλύτερα και ο Παναιτωλικός με εξαίρεση την φάση του 62' και την χαμένη ευκαιρία του Κόρμπου, δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην περιοχή των Πειραιωτών σε κανονική ροή αγώνα.
Ο Μανιάτης στο 75' έφυγε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και πολύ πάγο στο αριστερό του πόδι. Ένα λεπτό μετά ο Ράφαελ επενέβη σωτήρια σε κοντινή προβολή του Μποτία και στο 79' ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν η ενδεδειγμένη σε μια ακόμη στημένη φάση και από το κόρνερ του Θεοδωρίδη ο Κούσας στο πρώτο δοκάρι με γυριστή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1)!
Με τον Εντινγκά να αποχωρεί χωλαίνοντας από το γήπεδο, οι Πειραιώτες με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο έψαξαν ένα δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος δίχως να τα καταφέρουν. Ο Παναιτωλικός έμοιαζε ευχαριστημένος με την ισοπαλία και την πήρε, καθώς το τελευταίο σφύριγμα του Παππά βρήκε τις δύο ομάδες στο τελικό 1-1.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 76ου λεπτού, όπου ο Ράφαελ σταμάτησε από το ένα μέτρο τον Μποτία αποτρέποντας το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός ισοφάρισε για το τελικό 1-1...


ADVERTISEMENT

Ο διαιτητής

Όταν οι καταστάσεις... αγρίεψαν, χρησιμοποίησε τις κάρτες του για να κρατήσει το παιχνίδι, αν και έχασε 2-3 φάσεις. Σε γενικές είχε θετική παρουσία και σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Καλό βαθμό παίρνουν και οι βοηθοί του, Γρεβένης και Γεωργαράκος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νίκολα Μαρτίνες έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ήταν το σημείο αναφοράς στην μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού. Ανταποκρίθηκε με ξεχωριστή επιτυχία τόσο στα ανασταλτικά, όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα.

Μας άρεσε

Ο Παϊτίμ Κασάμι δεν άνοιξε απλά το σκορ για τον Ολυμπιακό αλλά συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι Πειραιώτες να βελτιώσουν αισθητά το κακό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Ελβετός αλλά δεν έφτανε η απόδοση του για να φύγουν νικητές οι "ερυθρόλευκοι" από το Αγρίνιο.

Δεν μας άρεσε

Κακή βραδιά για τον Ντοσεβί που δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στα 45 λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο, με εμφανή την αδυναμία του στο "ένας εναντίον ενός". Δικαίως τον απέσυρε από το ματς στην ανάπαυλα ο Μίτσελ.

2η αγ.: Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-1 (HL) από greeksuperleague



2η αγ.: Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-1 (GOALS) από greeksuperleague

Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0

Καταπληκτικό παιχνίδι στο Xanthi Arena παρότι δεν είχαμε σκορ. Τρία δοκάρια, ένα ακυρωθέν γκολ και πολλές ευκαιρίες για Ξάνθη - Κέρκυρα.
Τι παιχνίδι! Από τα καλύτερα που παρακολουθήσαμε σε αυτές τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Μπορεί να μην είχαμε γκολ, βέβαια, οι φάσεις δεν έλειψαν όμως, ούτε και το θέαμα.
Η Κέρκυρα έφτασε περισσότερες φορές κοντά στο να σκοράρει αλλά και η Ξάνθη είχε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα κυρίως προς στο τέλος του αγώνα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Xanthi Arena
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Ελευθερίου, Τσολάκης (Αθηνών)
Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, Μπέρτος, Ομποντό (Βασιλακάκης 66'), Παπαστεριανός (Φλίσκας 46'), Ρενάν, Λουσέρο, Σολτάνι, Ράνος (Καπετάνος 46').
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σεκτούς, Κανακούδης, Βενέτης, Μαραγκός, Ναγιάρ, Μπόρχα(Κόντος 58'), Καρντόσο, Χαβίτο, Ρόχας (Ντιμιτρόφσκι 90'), Γκόμες, Καϊκούτ (Μαρκόφσκι 81').
Γκολ:  -
Κάρτες: Καϊκούτ (κίτρινη 9'), Μαραγκός (κίτρινη 39'), Γούτας (κίτρινη 60'), Καρντόσο (κίτρινη 75'),

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Αυτό σημαίνει αρκετές φάσεις, πολλά λάθη και... δύσκολες στιγμές για τον διαιτητή. Μάλιστα η μία από αυτές θα συζητηθεί. Η Ξάνθη πάντως μπήκε καλύτερα και είχε δυο καλές ευκαιρίες στο 4' και το 13'. Αρχικά ο Ρενάν με σουτ και στη συνέχεια ο Γούτας με κεφαλιά απείλησαν την εστία του Σεκτούς που ήταν σε ετοιμότητα.
Για την Ξάνθη ο Ομποντό (που ήταν πολύ καλός), είχε μία καλή στιγμή στο 29ο λεπτό με σουτ, όμως και πάλι ο κίπερ της Κέρκυρας ήταν στη σωστή θέση. Οι Φαίακες πάντως πίεσαν και έφτασαν στο γκολ στο 22ο λεπτό, το οποίο ωστόσο λαθεμένα ακυρώθηκε.
Ο Καϊκούτ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χαβίτο, που καλυπτόταν από τρεις παίκτες, νίκησε με το κεφάλι τον Κυριακίδη, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ. Η Κέρκυρα είχε άλλη μία καλή φάση στο 36ο λεπτό, όταν ο Κανακούδης έκανε εκπληκτική σέντρα στο πίσω δοκάρι, όμως ο Ναγιάρ δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση σωστά.
Ξεκίνημα με δοκάρι
Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Κέρκυρα. Ο Χαβίτο βρήκε υπέροχα τον Ρόχα στον κενό χώρο, αυτός έκανε το κοντρόλ σούταρε δυνατά όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα ξανά στο γκολ, όμως ο Κόντος πήρε μία κεφαλιά, όμως ο Λισγάρας έδιωξε σε κόρνερ πάνω στη γραμμή.
Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε στο 63'. Ο Κανακούδης γύρισε λάθος τη μπάλα στον τερματοφύλακα, αυτός αναγκάστηκε και την έδιωξε όπως-όπως, ο Μπέρτος έκανε ένα σουτ, όμως είδε τη μπάλα να χτυπά στα σώματα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος η Κέρκυρα έφτασε άλλη μία φορά κοντά στο γκολ, όμως ξανά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά από σουτ του Κόντου.
Άγγιξε το γκολ
Τι κι αν η Κέρκυρα πίεζε; Η Ξάνθη ήταν εκείνη που στα τελευταία 5-8 λεπτά έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες να κλέψει τη νίκη. Καπετάνος, Λουσέρο με το κεφάλι και Σολτάνι με σουτ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από καλές θέσεις κι έτσι έμεινε αυτό το 0-0.

Η φάση του αγώνα

Πραγματικά δεν ξέρουμε ποια να πρωτοδιαλέξουμε. Ένα από τα τρία δοκάρια; Το σουτ του Λουσέρο στο τέλος; Δείτε το βίντεο και αποφασίστε εσείς!

Ο διαιτητής

Ένα αλλά σημαντικό λάθος για το οποίο, φυσικά, ευθύνεται και ο βοηθός. Ο Χαβίτο καλυπτόταν από τρεις παίκτες, σκόραρε, όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Πέτρος Κανακούδης έκανε σπουδαίο παιχνίδι, όμως και ο Χαβίτο. Σπουδαίες μονάδες για την Κέρκυρα.

Μας άρεσε

Ο ρυθμός του αγώνα. Πραγματικά η μπάλα πάνω-κάτω και κάθε αντεπίθεση "μύριζε" γκολ. Μακάρι όλα τα ματς να είναι έτσι στη συνέχεια.

Δεν μας άρεσε

Για ακόμα μία φορά ο Παντελής Καπετάνος ήταν απογοητευτικός. Είχε 1-2 καλές στιγμές, αλλά τις περισσότερες έχανε το κοντρόλ και του έφευγε η μπάλα. Δεν έχει ξεκινήσει καλά.

Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0 2η αγωνιστική HL από greeksuperleague

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 2-1

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος με δύο γκολ του Ρόλε επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με 2-1. Με 10 τελείωσαν το παιχνίδι οι Βοιωτοί.
Τα χαμόγελα διατηρήθηκαν στα πρόσωπα των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μετά την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Αρκάδες ναι μεν βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό πίσω στο σκορ, όμως, έδειξαν την ανωτερότητά τους σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι και έφτασαν στο τρίποντο.
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μάσα, ο οποίος με δύο δικά του γκολ ανέτρεψε τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι είχαν σε καλή μέρα και τον Μπαράλες, ο οποίος ήταν μέσα σε πολλές φάσεις. Ο Αργεντινός επιθετικός εκτός των άλλων είχε και ένα δοκάρι, ενώ άλλο ένα είχε ο Ουσέρο.
Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός δεν μπορεί να κρατήσει κάτι από το παιχνίδι πέρα από την πολύ καλή εμφάνιση του Στρατηλάτη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Τα προβλήματα για τους Βοιωτούς ήταν πολλά, αφού δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να παγώσουν τον ρυθμό όταν χρειάστηκε. Έδωσαν χώρο στον Αστέρα, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε, δημιούργησε φάσεις και τελικά πήρε αυτό που ήθελε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας
Βοηθοί: Κοντιζάς, Σωτηρόπουλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ρόλε, Μάσα (70' Μουνάφο), Μπακασέτας (58' Πάρα), Μπαράλες (83' Φερνάντες)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Πιντέρ, Τομάς (71' Γιακουμάκης), Κώτσιος, Ζίτο, Πρόιτς, Νικολακάκης (42' Γεωργιάδης), Κονέ, Μιλοσάβλιεβ (46' Μάντζιος), Βούκσεβιτς, Ορτέγα
Γκολ: 23' και 66' Ρόλε / 1' Κονέ
Κάρτες: 57' Κουρμπέλης, 62' Λούι, 74' Ουσέρο / 42' Κόνε, 75' Ζίτο, 80' Γεωργιάδης
Κόκκινες: 89' Κονέ

Έφτανε ο Ρόλε

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Λεβαδειακό, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Βούκσεβιτς έκανε μία σέντρα από αριστερά και ο Κονέ που ερχόταν από πίσω σκόραρε με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν για κάποια λεπτά να πατούν καλύτερα στα πόδια τους, χωρίς όμως να κάνουν ευκαιρίες.
Σταδιακά ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και από κάποια φάση και μετά το παιχνίδι ήταν ένας δικός του μονόλογος. Στο 23' ο Μπαράλες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ρόλε με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το συγκεκριμένο γκολ σήμανε και την αντεπίθεση των γηπεδούχων, που στη συνέχεια πίεσαν αρκετά.

  Στο 31' ο Ρόλε δοκίμασε το πόδι του και ο Στρατηλάτης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, ενώ δύο λεπτά μετά ο Έλληνας τερματοφύλακας έβγαλε και κεφαλιά του Μάσα. Οι Αρκάδες δεν έμειναν εκεί και απείλησαν ξανά στο 36' με τη λόμπα του Μπαράλες να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ίδιος επιχείρησε να νικήσει τον Στρατηλάτη και στο τέλος του ημιχρόνου χωρίς να τα καταφέρει.
Με τελική προσπάθεια του Μπαράλες ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, η κεφαλιά του Αργεντινού ήταν άστοχη. Επτά λεπτά μετά ο Μπαράλες δεν μπόρεσε ούτε με σουτ να βρει στόχο, ενώ στο 61' ο Στρατηλάτης πραγματοποίησε άλλη μία καλή επέμβαση σε σουτ του Ρόλε.
Τελικά η πίεση απέφερε καρπούς στο 66'. Η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ρόλε ανενόχλητος με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Στρατηλάτη και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ακόμα και μετά το 2-1 ο Αστέρας συνέχισε να είναι ανώτερος και στο 74' άγγιξε και τρίτο γκολ, όταν το σουτ του Ουσέρο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά, αφού ακόμη κι αν προσπάθησε λίγο ο Λεβαδειακός να αλλάξει τα δεδομένα δεν τα κατάφερε. Μόνο αξιοσημείωτο η αποβολή του Κονέ στο 89'.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Ρόλε. Όλα έδειχναν ότι κάποια στιγμή ο Αστέρας θα πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά αυτό επιβεβαιώθηκε μέσω της συγκεκριμένης φάσης. Αυτή ήταν που άλλαξε τα δεδομένα με τον Αργεντινό να κάνει υποδειγματικό τελείωμα.

 

Ο διαιτητής

Αρκετά καλός ήταν ο Ηλίας Σπάθας, που δεν απασχόλησε με τις αποφάσεις του. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν και δύσκολες στιγμές για τον άρχοντα της αναμέτρησης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ο Μαρτίν Ρόλε. Σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του χαρίζοντάς της με αυτό τον τρόπο τη νίκη. Ήταν για άλλο ένα παιχνίδι πολύ κινητικός και επιβεβαίωσε ότι με την τεχνική του και τις κινήσεις του αποτελεί πονοκέφαλο για κάθε άμυνα.

 

Μας άρεσε

Η ομάδα του μπορεί να έχασε, αλλά ο Κυριάκος Στρατηλάτης έκανε ό,τι μπορούσε για να την κρατήσει όρθια. Πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει ευθύνη στα δύο γκολ που δέχεται.

Δεν μας άρεσε

Η αδυναμία του Λεβαδειακού να διαχειριστεί το προβάδισμα. Γύρισε πίσω και το έκανε πολύ εύκολο στον Αστέρα δίνοντάς του συνεχώς επιθέσεις. Ειδικά στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι Βοιωτοί δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε τη σέντρα.

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 2-1 2η... από greeksuperleague

Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 0-1

Ο Ατρόμητος κέρδισε εκτός έδρας με 1-0 τη Νίκη Βόλου, κάνοντας το 2 στα 2 για τη φετινή σεζόν και χαλώντας τη γιορτή των γηπεδούχων για την επιστροφή τους στη Super League.
 
Ο Ατρόμητος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της γηπεδούχου Νίκης Βόλου με 1-0, αποδεικνύοντας ότι είναι περασμένα... ξεχασμένα τα άσχημα ευρωπαϊκά παιχνίδια κόντρα στη Σαράγεβο.
Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε της Νίκης Βόλου, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και απέδειξε ότι ο περιρρέων προβληματισμός που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο των Θεσσαλών από τα φιλικά, μόνο τυχαίος δεν ήταν.
Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου έπαιξαν το γνώριμο τακτικό ποδόσφαιρο, που αποτελεί πάγια απαίτηση του έμπειρου Έλληνα τεχνικού απέναντι σε μία ομάδα που δε φάνηκε ευδιάκριτα, τι ακριβώς έψαχνε και ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Βοηθοί: Σπυρίδων Γουργιώτης, Γιώργος Κάλφογλου
Νίκη Βόλου (Βλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ιβένς, Μαχλελής, Λάουκς, Μέτσε, Μουζακίτης (71' Κοτσαρίδης), Γιαννιτσάνης (63' Μάρτινς), Νικλητσιώτης (72' Σταμπολζίεφ),Σκουρτάι
Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (77' Τάτος), Ναπολεόνι (87' Λαζαρίδης), Μπρίτο (66' Μπάλλας), Καραμάνος, Παπάζογλου
Γκολ: 25' Φυτανίδης
Κάρτες: 45' Μαρινάκης, 63' Μουζακίτης, 86' Σωτηράκος, 90' Κοτσαρίδης / 82' Φυτανίδης
Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" η Νίκη Βόλου είχε τη χαρά της γιορτής και της επιστροφής στη Super League μετά από 48 χρόνια, αλλά ο Ατρόμητος έκανε από τα πρώτα λεπτά φανερές τις προθέσεις του, να τη χαλάσει.
Οι Περιστεριώτες ανέλαβαν από την αρχή, την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν (ουσιαστικά) μόλις οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με την κεφαλιά του Παπάζογλου, να απομακρύνεται από τους γηπεδούχους αμυντικούς.
Οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν τα κενά των Θεσσαλών να τους προκαλούν, αλλά τόσο ο Νάστος που δικαιολογείται εν μέρει λόγω θέσης, όσο και ο Ναπολεόνι αστόχησαν.

  Ο,τι δεν κατάφεραν τα προηγούμενα 25 λεπτά οι συμπαίκτες του εξαιτίας της φλυαρίας των, το κατάφερε ο Φυτανίδης που νίκησε τους πάντες στον αέρα και είδε τον Ταμπάκη να υπολογίζει λανθασμένα, ανοίγοντας το σκορ για τον Ατρόμητο.
Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν στη συνέχεια, επενδύοντας στην ανάκτηση της μπάλας, αλλά από ο,τι αποδείχθηκε δεν ήταν και ο πλέον ορθός τρόπος, καθώς Παπάζογλου και Ναπολεόνι έβρισκαν το γήπεδο άδειο, με τον δεύτερο να πετυχαίνει κιόλας το δοκάρι στο 36'.

  Η πρώτη καλή ευκαιρία της Νίκης Βόλου ήρθε στο 58' μετά από σέντρα σουτ του Γιαννιτσάνη που μπλόκαρε όμως ο Τσενάμο, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια των γηπεδούχων να πιέσουν για την ισοφάριση, στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου.
Η ομάδα του Περιστερίου προτίμησε για λόγους τακτικούς να παραχωρήσει την κατοχή στη Νίκη Βόλου, επιχειρώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Ναπολέονι έκανε την άμυνα των γηπεδούχων άνω - κάτω, αλλά το σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ναπολεόνι, Τάτος και Πίτου Γκαρσία πήγαν με τις υπερφίαλες εμπνεύσεις τους, να βάλουν υποψηφιότητα για το γκολ της αγωνιστικής, αλλά μάταια.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Σωκράτη Φυτανίδη γιατί έκρινε την αναμέτρηση. Τίποτα ιδιαίτερο ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση. Αλλά ήταν αυτό, χάρη στο οποίο ο Ατρόμητος έχει έξι βαθμούς και η Νίκη Βόλου μηδέν βαθμούς.

Ο διαιτητής

Το μόνο που μπορεί να του καταλογίσει κανείς, είναι ότι διέκοπτε με ευκολία το παιχνίδι, σε περιπτώσεις που θα ήταν δόκιμο να το αφήσει να εξελιχθεί. Δεν του έτυχε η υπερβολικά δύσκολη φάση, τα νεύρα των ποδοσφαιριστών ήταν ήπια, και το αυγουστιάτικό του απόγευμα στο Βόλο έγινε πιο εύκολο.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Θανάσης Παπάζογλου καλείται να αναπληρώσει ένα κενό που άφησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, κάτι εκ των πραγμάτων δύσκολο. Ο Ατρόμητος εάν θέλει να κάνει μία πορεία, ανάλογη της περυσινής, χρειάζεται και ένα επιθετικό ανάλογο. Αν και οι προβλέψεις είναι αδόκιμες στην αρχή της σεζόν, ο Παπάζογλου φαίνεται να έχει ενταχθεί στην πάγια φιλοσοφία του Γιώργου Παράσχου, με επιτυχία.

Μας άρεσε

Η Νίκη Βόλου επέστρεψε μετά από ολόκληρα 48 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και η ιστορικότητα του γεγονότος, προϋπέθετε και τις ανάλογες ετοιμασίες. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η ατμόσφαιρα που επιφύλασσαν οι Βολιώτες ήταν εξαιρετική και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από την παρουσία επαρχιακών ομάδων που δίνουν χρώμα και τόνο στο πρωτάθλημα.

Δεν μας άρεσε

Η συνολική λειτουργία της Νίκης Βόλου. Δεν είναι κάτι που μπορεί να κριθεί ατομικά και μεμονωμένα. Υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά, όπως οι κούραση από τον περυσινό μαραθώνιο των πλέι-οφ της Football  League, αλλά η ομάδα φαίνεται να έχει μείνει εκεί, τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά.

Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 0-1 2η αγωνιστική HL από greeksuperleague
 

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4

Γεμάτος αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Πλατανιά στα Χανιά. Σκόρερ Αθανασιάδης (39΄), Σαλπιγγίδης (52΄), Μακ (82΄) και Σκόνδρας (89΄).
Εμφανής ήταν η θετική επίδραση που είχε στον ΠΑΟΚ η θριαμβευτική πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο Δικέφαλος έπαιξε μονότερμα τον Πλατανιά στα Χανιά και έφθασε σε μία άνετη νίκη με 4-0.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας, πολύ καλό επιθετικό πλάνο με πλαγιοκοπήσεις και μπαλιές στην πλάτης της άμυνας των γηπεδούχων  και πολύ κεφάτους τους περισσότερους παίκτες τους.  Παρότι έχασαν τον Μαντούρο από το 28΄ λόγω τραυματισμού, δεν επηρεάστηκαν και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Περιστερίδη.
Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η πανέμορφη κεφαλιά του Αθανασιάδη με την οποία ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 39΄ και από κει πέρα όλα ήταν εύκολα.
Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Πλατανιάς έπαιξε με δέκα παίκτες από το 80΄ λόγω αποβολής του απαράδεκτου Τέτε που θα μπορούσε να είχε αποβληθεί νωρίτερα

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Περβόλια
Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος):  Περιστερίδης, Μπανανά, Αγκιλέρα, Νέπλιακ, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος (78' Κουλιμπαλί), Μενδρινός, Μαχαμάτ, Τσουράκης, Γουνδουλάκης (61' Τέτε), Ναζλίδης (58' Τόρες)
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρατς (83' Ποζατζίδης), Τζιόλης (76' Κατσικάς) Μαντούρο (27' Τζανδάρης), Κάτσε, Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Γκολ: Αθανασιάδης 39', 52' Σαλπιγγίδης, 82' Μακ, 89' Σκόνδρας
Κάρτες: Μαχαμάτ 30', Κάτσε 55', Τζιόλης 64', Μακ 70', Τέτε 69',
Αποβολές: Τέτε 79' (2η κίτρινη)

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο πρώτο μέρος σοβαρός και πειθαρχημένος σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο, όταν η ομάδα του Αναστασιάδη έψαχνε τα πατήματά της, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και με τις ευκαιρίες που έχασε θα μπορούσε να προηγείται με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά.
Η πρώτη ευκαιρία, όμως, χάθηκε για την ομάδα του Πλατανιά. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μενδρινός βρήκε τον Γουνδουλάκη στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Κρήτης, η οποία στο πρώτο τέταρτο είχε τον πρώτο λόγο μέσα στο γήπεδο, αφού ο Ναζλίδης με την ταχύτητά του και τις κινήσεις του στην πλάτη της άμυνας του "Δικέφαλου" δημιουργούσε προβλήματα στον Γλύκο.
Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από "Σάλπι"
Όλα αυτά μέχρι το 18'. Τότε, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Κάτσε σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Πλατανιά και σταμάτησε στο δοκάρι του Περιστερίδη. Στην επαναφορά, ο Μακ από δύσκολη γωνία έστειλα την μπάλα ψηλά άουτ. Κι αν αυτές οι ευκαιρίες ήταν μεγάλες για τον ΠΑΟΚ αυτή με τον Σαλπιγγίδη στο 19' ήταν τεράστια! Ο Ρατς σέντραρε πολύ όμορφα από τα αριστερά, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη, αλλά από πολύ κοντά και σε κενή εστία ο διεθνής επιθετικός έστειλε την μπάλα άουτ!

Αναγκαστική αλλαγή ο Μαντούρο, γκολ ο Αθανασιάδης
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Παρά τον τραυματισμό του Χέντβιχες Μαντούρο στο 27' και την αναγκαστική αλλαγή με τον Τζανδάρη, ο "Δικέφαλος" δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και την υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, στο 39' και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράζβαν Ρατς, ο Αθανασιάδης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του Περιστερίδη κέρδισε στον αέρα τον Μπανανά και άνοιξε το σκορ για τον "Δικέφαλο".

"Εξιλεώθηκε" ο Σαλπιγγίδης
Κι αν στο 19' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχασε τεράστια ευκαιρία, δεν έκανε το ίδιο στο 52'. Ο Φάνης Τζανδάρης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Σκόνδρα, που βγήκε στην πλάτη άμυνας, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ "έσπασε" την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο "Σάλπι" έκανε εύκολα το 2-0.

  Γκολ και ασίστ ο Μακ
Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Από το 80' και μετά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ακόμη δύο γκολ. Ο Ρόμπερτ Μακ στο 82' εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που προκάλεσαν στην εστία του Πλατανιά ο Ρατς με τον Σαλπιγγίδη και μετά το δοκάρι του δεύτερου, πέτυχε το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μετά από εκείνο κόντρα στη Ζίμπρου. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο Γιάννης Σκόνδρας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά, πήρε εξαιρετική πάσα από τον Μακ και με άψογο πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ για φέτος.
Άξια αναφοράς είναι η κάκιστη παρουσία του Τέτε, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο στο 61' και αποβλήθηκε στο 79' παίζοντας σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού σκορ.
Έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έδωσε συνέχεια στις νίκες, μετά την τεσσάρα επί της Ζίμπρου στην Τούμπα και άφησε πίσω του την ισοπαλία με την Καλλονή.

Η φάση του αγώνα

Η τρομερή ευκαιρία που έχασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 19'. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν μόνος του με το τέρμα και τον Περιστερίδη εξουδετερωμένο, αλλά δεν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά. Το θετικό για τον ΠΑΟΚ ότι δεν έκανε το ίδιο στη φάση του 52', όταν και σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Ο διαιτητής

Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος είχε αρκετές φάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο. Στην αρχή του αγώνα χάρισε δυο κίτρινες κάρτες σε Τζιόλη και Βίτορ και στη συνέχεια ανέχτηκε τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Πλατανιά με κορυφαία φάση αυτή του Τέτε με το πάτημα στον Σαλπιγγίδη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Στέφανος Αθανασιάδης "καθάρισε" για τον ΠΑΟΚ σ' ένα ακόμη ματς στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε. Ο Έλληνας επιθετικός έδειξε για ακόμη ένα ματς ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Μας άρεσε

H ομαδική λειτουργία και η πειθαρχία του ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" είναι πιο σοβαρή ομάδα από πέρυσι, με ξεκάθαρο πλάνο, έστω κι αν της λείπει η ατομική ποιότητα.

Δεν μας άρεσε

Το δολοφονικό μαρκάρισμα του Τέτε στον Σαλπιγγίδη. Ο παίκτης του Πλατανιά πάτησε στην ωμοπλάτη τον επιθετικό του ΠΑΟΚ όταν έπεσε στο έδαφος.

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4 2η αγωνιστική τα γκολ από greeksuperleague

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1


Παναθηναϊκός... at the buzzer!

Aνατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός στην άδεια Λεωφόρο
Αν και βρέθηκε να χάνει απ' τον Πανιώνιο (με το γκολ του Μπουμάλ στο 85'), το τριφύλλι κατάφερε στις καθυστερήσεις να φέρει τα πάνω-κάτω, να επιστρέψει απ' την... κόλαση και να πάρει το τρίποντο με το τελικό 2-1!

Ο Ατζαγκούν έδωσε το φιλί της ζωής (στο 91') και ο Πέτριτς στη συνέχεια (στο 94') χάρισε ουσιαστικά την πρώτη νίκη των πράσινων στη Σούπερ Λίγκα!

Κακοί στο πρώτο μέρος οι νικητές, στο δεύτερο ανέβασαν στροφές, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και εν τέλει... δικαιώθηκαν!

Το ματς:

Δεν είναι και το καλύτερο να παίζεις μπροστά σε άδειο γήπεδο. Παρά λοιπόν την «κρυάδα» της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός έδειξε (προσωρινά) όρεξη. Μια όρεξη που θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε γκολ, αλλά το… περίεργο σουτ του Μέντες βρήκε αντίσταση απ’ τον Γιαννακόπουλο. Δεν χρειάστηκε, όμως, αρκετή ώρα για να γίνει εμφανές το πρόβλημα του τριφυλλιού. Οι γραμμές του ήταν «κομμένες», η ανάπτυξη δεν υπήρχε και όσο ο χρόνος περνούσε και δεν άλλαζε κάτι, ο προβληματισμός γινόταν έντονος. Και πιο έντονος όσο ο Πανιώνιος έβρισκε τα πατήματά του και δεν άφηνε περιθώριο «απειλής».

Τα πράγματα δεν έδειχναν ενθαρρυντικά για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, οι μεσοεπιθετικοί του δεν συνεργάζονταν σωστά κι όλο και περισσότερο οι Νεοσμυρνιώτες κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο. Και μάλλον… λυτρωτικά ήρθε το σφύριγμα για το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν κακό θέαμα και ουσιαστικά η μόνη –καλή- φάση που έχουμε να θυμόμαστε ήταν αυτή του Μέντες με το… καλημέρα!

Πώς τέλειωσε το πρώτο μέρος; Διαφορετικά ξεκίνησε το δεύτερο! Δε γινόταν ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να παίζει τόσο… άσχημα. Ο Πράνιτς έστειλε το «μήνυμα» στο 50’ με τον Γιαννακόπουλο να επεμβαίνει καθοριστικά και να μην δέχεται γκολ. Οι παίκτες του Αναστασίου είχαν… μεταμορφωθεί! Έβγαζαν άλλο πρόσωπο, σαφώς πιο γρήγορο, με περισσότερη φαντασία και περισσότερη διάθεση να τελειώσουν τη δουλειά. Αλλά τόσο ο Πέτριτς, όσο και ο Σίλντενφελντ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να βάλουν μπροστά την ομάδα τους και να διώξουν το άγχος μιας δεύτερης συνεχόμενης απώλειας. Ο κόσμος όμως έδειχνε να χάνεται για το τριφύλλι όταν είδε στο 68’ τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να βγάζει το… απίθανο (εντυπωσιακή απόκρουση σε τακουνάκι του Μέντες).

Τελικά ο… πράσινος κόσμος χάθηκε (προσωρινά) στο 85’. Γιατί στην απέλπιδα προσπάθεια να σημειώσει κάποιο γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε αφήσει κενά πίσω και ο Μπουμάλ (παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκρουση του Κοτσόλη σε σουτ του Γιάννου) το… τιμώρησε για το προβάδισμα των «κυανέρυθρων»! Κι όμως το ματς δεν είχε τελειώσει. Ίσα-ίσα που… τότε ξεκίνησε! Γιατί οι γηπεδούχοι έβγαλαν μεγάλη καρδιά και πάθος για την ανατροπή. Και το τετ-α-τετ του Ατζαγκούν που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις (μετά από ασίστ-πάσα του Μέντες) ήταν το πρώτο «πιάτο», διότι το… κυρίως σερβιρίστηκε στο 94’(!) με τον Πέτριτς να πιάνει την κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να χαρίζει ένα ανέλπιστο τρίποντο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μέντες, Κλωναρίδης (76’ Ατζαγκούν), Λαγός, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας (54’ Καρέλης), Μπούρμπος (82’ Μπούι), Πράνιτς, Πέτριτς.

Στον πάγκο: Στιλ, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Δώνης.

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Τασουλής, Χατζηισιαίας, Παντίδος, Μπούζας (83’ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Κολοβός (76’ Φούντας), Σιώπης (68’ Γκίνη), Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Σμυρλής, Αργυρόπουλος, Γκέζος.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου