ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Εθνικo τραινο για Μαδρίτη (videos)


05/09/2014
 Πρώτη και καλύτερη η Εθνική! Αν και έχασε τη μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει, νίκησε 79-71 την Αργεντινή στο ντέρμπι του 2ου ομίλου και παρέμεινε αήττητη στην κορυφή. Κυριακή με Σερβία το πρώτο νοκ άουτ.
Πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο πως πήγε στην Ισπανία για να μακροημερεύσει και με 5/5 στις αποσκευές, η Εθνική μετακομίζει με τρένο στη Μαδρίτη και ζεσταίνει τις μηχανές της για Σερβία.

Εθνική… τρένο για Μαδρίτη
Καλύτερα, δεν γινόταν… Η Εθνική μετά το νέο θρίαμβο επί της Αργεντινής όχι απλώς εξασφάλισε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, όχι απλώς το έκανε με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια δείχνοντας στα δύο τελευταία πως πέρα από σοβαρή είναι και ικανότατη, αλλά «γέμισε» με όμορφο μπάσκετ και ενέπνευσε εμπιστοσύνη τους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, πως μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια.


Η ελληνική ομάδα κέρδισε το σεβασμό για τη σοβαρότητά της, αλλά και το θαυμασμό για την ποιότητα του παιχνιδιού της. Κυριάρχησε σε όλα της τα παιχνίδια, όπως ιπποτικά παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι αντίπαλοί της, και υπόσχεται, όχι στα λόγια αλλά εμπράκτως, ότι μπορεί να χαρίσει ακόμη μεγαλύτερες χαρές στη συνέχεια.



Μια συνέχεια που θα δοθεί στη Μαδρίτη. Εκεί που όλοι ξεκινούν από την ίδια μοίρα. Δεν έχει καμία σημασία αν προκρίθηκε στα νοκ άουτ με το απόλυτο (5-0) ή με αρνητικό συντελεστή (2-3). Το 5/5 έστρωσε το διάβα της Εθνικής βγάζοντας από τη μέση στους «16» και τους «8» το πανύψηλο και πιθανώς απροσπέλαστο εμπόδιο της οικοδέσποινας Ισπανίας. Όμως πλέον η ελληνική ομάδα καλείται να διαβεί αυτό το μονοπάτι, που μόνο στρωμένο με ροδοπέταλα δεν θα είναι. Το παιχνίδι της Κυριακής (19:00) μόνο περίπατος δεν θα’ ναι απέναντι στους ψυχωμένους «πλάβι» και ο Φώτης Κατσικάρης με τους παίκτες του δεν θέλουν να μείνουν με τις εντυπώσεις του αήττητου στην πρώτη φάση, καθώς μια ήττα στους «16» θα καταστρέψει ό,τι με τόσο κόπο χτίστηκε. Κι ασφαλώς ουδείς κάνει το λάθος να σκέφτεται από τώρα τι θα υπάρξει στη συνέχεια, Βραζιλία ή Αργεντινή, αφού προέχει να υπάρξει συνέχεια…

Για την ώρα, το πρόγραμμα έχει ταξίδι… Η Εθνική, που σαν τρένο δεν έκανε καμία στάση στην πρώτη φάση, επιβιβάζεται σε ένα τέτοιο και πάει… γραμμή για την πρωτεύουσα, που θα αποτελέσει τη νέα βάση της, ελπίζουμε μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Το μενού της Παρασκευής μετά την άφιξη στη Μαδρίτη περιλαμβάνει ξεκούραση και βραδινή προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς, με την προετοιμασία να εντείνεται το Σάββατο.

Τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν. Πλέον κάθε ματς είναι χωρίς αύριο. Όμως αυτή η ανανεωμένη Εθνική έχει πείσει όλους τους Έλληνες πως ΚΑΙ στα δύσκολα μπορεί ΚΑΙ πέρα από «αύριο» διαθέτει και… «σήμερα». Και μπορεί να το δείξει… μεθαύριο
 
Η προθέρμανση της Εθνικής 

Προθέρμανση Ελλάδας με Αργεντινή 

H εξέλιξη του αγώνα

Το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν υπερηχητικό. Οι διεθνείς αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι είναι δύο ταχύτητες πάνω από τους αντιπάλους τους και επιβάλλοντας το δικό τους γρήγορο τέμπο, έχτισαν αμέσως διαφορά. Οι συνεργασίες κάτω από το καλάθι απορύθμισαν την Αργεντινή ενώ στην περιφέρεια ο Καλάθης δεν παρέλειπε να παίρνει ό,τι του έδινε η άμυνα. Το σκορ έγινε17-9, αργότερα 26-16 με τρίποντο του ομογενή γκαρντ και στο τέλος του δεκαλέπτου 28-16.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Κατσικάρης φρέσκαρε την πεντάδα του για να δώσει ανάσες στους βασικούς και η Αργεντινή, που βελτίωσε την άμυνά της, φρόντισε να μειώσει τη διαφορά. Ο Σκόλα σ' αυτό το διάστημα σκόραρε με συνέπεια, βοηθώντας την ομάδα του να πλησιάσει σε απόσταση βολής (31-28) αλλά όταν επέστρεψαν στο παρκέ οι Καλάθης και Μπουρούσης η τάξη αποκαταστάθηκε (41-31). Μάλιστα, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου, ο Ζήσης μ' ένα επικό τρίποντο έκανε το 44-33.
Η Εθνική άρχισε εντυπωσιακά και στην τρίτη περίοδο φτάνοντας τη διαφορά στους 19 (52-33 με καλάθι του Ζήση) πριν οι Αργεντινοί μειώσουν σε 52-41. Σε εκείνο το διάστημα, ο Καλάθης πήρε την ομάδα στις πλάτες και με διαδοχικά ντράιβ έφερε το χάντικαπ μεταξύ των δύο ομάδων στους 15 πόντους (56-41). Ακόμα όμως και όταν ο Έλληνας γκαρντ κάθισε στον πάγκο μαζί με τον Μπουρούση (αφού και ο Σκόλα έπαιρνε ανάσες), το σαπόρτινγκ κάστ λειτούργησε ικανοποιητικά. Με την πινελιά των Βουγιούκα, Βασιλειάδη και Καϊμακόγλου, η περίοδος έκλεισε στο 64-50.
Ακόμη ένα κενό διάστημα της Εθνικής και μία τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Μπουρούσης έφεραν την Αργεντινή και πάλι στη διεκδίκησης της νίκης (66-63 στο 34' και 70-68 στο 36' με διαδοχικούς πόντους του δαιμόνιου Καμπάτσο). Ο Μπουρούσης όμως διόρθωσε το λάθος ορθώνοντας στη συνέχεια το ανάστημά του. Οι τάπες του απαγόρευσαν στον αντίπαλο στο σκορ ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ τελείωσε φάσεις για το 76-68. Η τάπα του Νικ Καλάθη στον Λουίς Σκόλα ήταν το κερασάκι στη νίκη της πρωτιάς.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Νικ Καλάθης άφησε σκόνη στους αντιπάλους περιφερειακούς και πλήγωσε την άμυνα της Αργεντινής ουκ ολίγες φορές.
2. Οι πόντοι του Νίκου Ζήση ήταν άκρως σημαντικοί για την ομάδα. Κάθε σουτ μια μαχαιριά στο στήθος των Αργεντινών.
3. Τρομερός Γιάννης Μπουρούσης για ακόμη ένα βράδυ σε άμυνα και επίθεση. Διόρθωσε και το λάθος της κουτής τεχνικής ποινής με εντυπωσιακό φίνις στο παιχνίδι.
4. Συνεπής απόδοση από τον Γιώργο Πρίντεζη που δεν είχε πρόβλημα με τους αντιπάλους του.
5. Ο Λουίς Σκόλα τα έδωσε όλα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια έμεινε πολλή ώρα στον πάγκο και κρύωσε. Παραμένει πάντως μεγάλος παίκτης.

Το φύλλο αγώνα

Η πιο δύσκολη νίκη της Εθνικής μέχρι τώρα αλλά νίκη. Μία ευκαιρία να ατσαλωθούν τα παιδιά του Φώτη Κατσικάρη και στις ειδικές συνθήκες που μπορούν να υπάρξουν στα νοκ άουτ παιχνίδια της Μαδρίτης. Ακόμα όμως και στα δύσκολα, η ομάδα τα κατάφερε και πάει στη Μαδρίτη αήττητη.

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 44-33, 64-50, 79-71
Ελλάδα: Μάντζαρης, Μπουρούσης 16(1τρ, 15ρ), Ζήσης 13(1τρ, 5ασ), Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18(2), Παπανικολάου 6, Σλούκας 3(1), Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο (6ρ), Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15(5/6δ, 1τρ, 4ρ)
Αργεντινή: Σκόλα 17(1τρ, 5ρ), Μάτα, Καμπάτσο 10(1τρ, 5ασ), Πριχιόνι 10(2), Λαπροβίτολα 7(1), Γκουτιέρες 3(1), Ντέλια 4, Χέρμαν 7(5ρ), Νοσιόνι 8, Σάφαρ 5(1)

Tα highlights του αγωνα


Τα ζευγάρια στη φάση των 16, Κυριακή στις 19:00 το Ελλάδα-Σερβία

Με τη λήξη της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου διαμορφώθηκε ο χάρτης της φάσης των 16 και προέκυψαν τα ζευγαρώματα στα νοκ άουτ.
Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση της στην τελική 8άδα της διοργάνωσης παίζοντας με τη Σερβία, αφού τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο.
Επίσης, η οικοδέσποινα Ισπανία θα παίξει με τη Σενεγάλη και οι Ηνωμένες Πολιτείες με το Μεξικό. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να εξασφαλίσουν άκοπα την παρουσία τους στα προημιτελικά.
Από την άλλη, άκρως αμφίρροπες προβλέπονται συγκρούσεις όπως αυτές της Βραζιλίας με την Αργεντινή και της Γαλλίας με την Κροατία.
Όπως ήρθαν τα πράγματα η Εθνική αν είναι συναντήσει την Ισπανία, αυτό θα συμβεί μόνο στα ημιτελικά και όχι νωρίτερα, αφού στους 8 θ' αντιμετωπίσει το νικητή του Βραζιλία-Αργεντινή. Με τους Αμερικανούς δε υπάρχει μόνο μία περίπτωση να παίξει: στον τελικό.

Συνολικά τα οκτώ ζευγάρια

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
1. Δομινικανή Δημοκρατία - Σλοβενία (21:00)
2. ΗΠΑ - Μεξικό (17:00)
3. Γαλλία - Κροατία (19:00)
4. Ισπανία  - Σενεγάλη (23:00)

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
5. Νέα Ζηλανδία - Λιθουανία (17:00)
6. Τουρκία - Αυστραλία (21:00)
7. Σερβία - Ελλάδα (19:00)
8. Βραζιλία - Αργεντινή (23:00)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου
Νικητής 1 - Νικητής 2
Νικητής 5 - Νικητής 6

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου
Νικητής 3 - Νικητής 4
Νικητής 7 - Νικητής 8


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου