ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Τα δύσκολα αρχίζουν απόψε...

Τα δύσκολα αρχίζουν απόψε...

03/09/2014
 
 
 Τα εύκολα, τα κάναμε να φανούν έτσι. Τα δύσκολα όμως αρχίζουν απόψε για την Εθνική που αντιμετωπίζει την Κροατία με στόχο το 4/4. Ο στόχος της πρωτιάς και η… εναλλακτική διαδρομή.

Τέρμα τα αστεία. Τώρα… Κροατία
Το καθήκον της η Εθνική το έκανε και με το παραπάνω. Έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς του ομίλου χωρίς να… βρέξει τα πόδια της, κάτι που όπως αποδείχτηκε από τα παθήματα των άλλων δεν ήταν αυτονόητο. Πλέον, ωστόσο, αρχίζουν τα δύσκολα…

Έχοντας ήδη το εισιτήριο για τους «16» ανά χείρας, η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Κροατία (21:00, ΑΝ1, ΟΤΕ TV, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) και ο επόμενος στόχος της είναι η πρωτιά στον δεύτερο όμιλο. Με νίκη απόψε εξασφαλίζεται μίνιμουμ η δεύτερη θέση στον όμιλο, αλλά οι διεθνείς βλέπουν μόνο… κορυφή.

Φυσικά ο αντίπαλος δεν είναι αμελητέος. Αυτή τη φορά η Εθνική δεν αρκεί να είναι σοβαρή. Θα πρέπει να πιάσει και υψηλά επίπεδα απόδοσης απέναντι στην δια στόματος Φώτη Κατσικάρη πιο ταλαντούχα ομάδα του γκρουπ. Συν τοις άλλοις, το βαθμό επικινδυνότητας της «χρβάτσκα» αυξάνουν οι πληγές που άφησε πάνω της η ήττα-σοκ από τη Σενεγάλη και την οποία θέλουν να διαγράψουν με μία μεγάλη νίκη που θα την επαναφέρει σε τροχιά πρώτης θέσης.

Αν και είναι πρόωρο, η Εθνική θέλει-όπως παραδέχτηκε χωρίς φόβο ο Γιάννης Μπουρούσης-να αποφύγει στους «16» την Ισπανία. Κι επειδή οι οικοδεσπότες που «σάρωσαν» τη Βραζιλία και δύσκολα θα απειληθούν από Σερβία και Γαλλία δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση, οποιαδήποτε θέση πέραν της τέταρτης θα είναι αρκετή για να μην πέσει η ελληνική ομάδα πάνω σε αυτό το πανύψηλο (απροσπέλαστο κατά πολλούς) εμπόδιο. Κι αν θέλουμε να κοιτάξουμε μακρύτερα, αν η Εθνική δεν μπορεί τερματίσει πρώτη, είναι προτιμότερο από τη δεύτερη να πάρει την τρίτη θέση, για να μη «διασταυρωθεί» στα προημιτελικά με τους διοργανωτές.

Η κουβέντα αυτή αργεί, αφού προέχει η Κροατία. Το χθεσινό ρεπό λειτούργησε ευεργετικά για την Εθνική, καθώς πήρε πολύτιμες ανάσες πριν το τελευταίο… κατοστάρι για να κόψει πρώτη το νήμα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η ψυχολογία είναι στα ύψη, αλλά τα πόδια παραμένουν στη γη. Το Μουντομπάσκετ μόλις τώρα ξεκινά για την Εθνική, που μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δώσει-δίχως υπερβολή-τρεις τελικούς.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
16:30 Αίγυπτος-Ιράν
19:00 Σερβία-Βραζιλία
23:00 Ισπανία-Γαλλία
Βαθμολογία: Ισπανία 3-0, Σερβία 2-1, Γαλλία 2-1, Βραζιλία 2-1, Ιράν 0-3, Αίγυπτος 0-3.

Β’ Όμιλος
14:30 Φιλιππίνες-Πουέρτο Ρίκο
18:30 Σενεγάλη-Αργεντινή
21:00 Ελλάδα-Κροατία
Βαθμολογία: Ελλάδα 3-0, Σενεγάλη 2-1, Κροατία 2-1, Αργεντινή 2-1, Πουέρτο Ρίκο 0-3, Φιλιππίνες 0-3.

Γ’ Όμιλος
16:00 Νέα Ζηλανδία-Ουκρανία
18:30 Τουρκία-Φινλανδία22:30 Δομινικανή Δημοκρατία-ΗΠΑ
Βαθμολογία: ΗΠΑ 2-1, Δομινικανή Δημοκρατία, Ουκρανία 2-1, Τουρκία 1-2, Φινλανδία 1-2, Νέα Ζηλανδία 0-3.

Δ’ Όμιλος
14:30 Μεξικό-Αυστραλία
18:30 Σλοβενία-Ανγκόλα
21:00 Λιθουανία-Νότιος Κορέα
Βαθμολογία: Σλοβενία 3-0, Αυστραλία 2-1, Λιθουανία 2-1, Ανγκόλα 1-2, Μεξικό 1-2, Νότιος Κορέα 0-3.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου