ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Mελετουν καλα τον αντίπαλό

Mελετουν καλα τον αντίπαλό

06/09/2014
 
«Μάθε τον αντίπαλό σου για να τον εξουδετερώσεις»,λέει μια σοφή ρήση και γι’ αυτό στην Εθνική το’ χουν ρίξει στη μελέτη της Σερβίας εν όψει του «τελικού» στους 16.Τα ατού και οι αδυναμίες των «πλάβι».

Ελλάς διαβασμένη, ποτέ νικημένη
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και το 5-0 στην πρώτη φάση ήρθε για την Εθνική με πολλή και καλή δουλειά. Λεπτομερής ανάλυση του αντιπάλου, άριστο πλάνο και σωστή εκτέλεσή του ήταν το τρίπτυχο που οδήγησε την Εθνική στην επιτυχία στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το ίδιο θέλει να εφαρμόσει εν όψει του κομβικού αγώνα της Κυριακής με τη Σερβία για τους «16».

Το τεχνικό τιμ της Εθνικής δουλεύει μέρα-νύχτα για την αποκρυπτογράφηση του αντιπάλου. Οι παίκτες είχαν πάρει μια γεύση από τη Σερβία στο φιλικό που έγινε πριν ένα μήνα στο Πο (νίκη με 66-64 με δύο βολές του Βασιλειάδη στο φινάλε), ωστόσο από τότε έχουν αλλάξει πολλά και για τις δύο ομάδες, καθώς η Εθνική τότε δεν είχε Καλάθη και Πρίντεζη, ενώ οι «πλάβι» Τεόντοσιτς και Κρστιτς.

Πού εστιάζει η Εθνική; Η Σερβία είναι ένας πολύ πιο πολύπλοκος αντίπαλος από την Αργεντινή. Κι αυτό γιατί βασίζεται στην κυριολεξία ΚΑΙ στους δώδεκα παίκτες του ρόστερ της. Κανένας δεν είναι περιττός κι απόδειξη αυτού αποτελεί ο χρόνος συμμετοχής. Αυτοί που παίζουν λιγότερο είναι οι εφεδρικοί ψηλοί Στίματς (9,6 λεπτά), Κάτιτς και Μπίρτσεβιτς (9,8), καθώς και ο Κρστιτς (10) που δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά το πρόβλημα στο γόνατό του που τον κράτησε εκτός στο μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας. Συνεπώς πρόκειται για μια ομάδα που σε αντίθεση με Κροατία και κυρίως με Αργεντινή, στηρίζεται σε πολλούς παίκτες.

Πάντως σε επίπεδο δημιουργίας σχεδόν όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον Μίλος Τεόντοσιτς. Μετά τους τραυματισμούς των Νέντοβιτς και Μίτσιτς, οι επιλογές στη θέση του πλέι μέικερ έχουν περιοριστεί πολύ (ο Μπογκντάνοβιτς και ο Μάρκοβιτς είναι περισσότερο για τη θέση «2», ενώ ο Γιόβιτς της Ραντνίτσκι είναι «άγουρος») και οι «πλάβι» εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ και τα… φεγγάρια του. Πάντως μέχρι τώρα κάνει αρκετά καλό τουρνουά με 10,4 πόντους (77,8% δίποντα, 44,4% τρίποντα), 2,2 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ και 3 λάθη κατά μέσο όρο σε 25,4 λεπτά ανά αγώνα.

Το σκορ αποτελεί περισσότερο ευθύνη του Τεόντοσιτς και του Μπογκντάνοβιτς στα γκαρντ, του Μπιέλιτσα στις θέσεις των φόργουορντ και του Ραντούλιτσα στη ρακέτα. Ο 26χρονος σέντερ, συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο φέτος στους Μπακς, έχει αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία με το πρόβλημα του Κρστιτς και έχει εξελιχθεί σε κολόνα της ομάδας. Είναι ικανότατος επιθετικός, επικίνδυνος κοντά στο καλάθι αλλά και μακριά από αυτό, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας του (14,2π. ανά αγώνα). Πάντως η άμυνα δεν είναι το… φόρτε του και γενικώς η front line της Σερβίας δεν διακρίνεται για την ταχύτητά της.

Η Εθνική μπορεί να υστερεί σε κορμιά, αφού ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει στη διάθεσή του ψηλά γκαρντ, αθλητικά φόργουορντ και δυνατούς ψηλούς, ωστόσο έχει μεγάλο πλεονέκτημα στην ταχύτητα και είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» και τη Σερβία εκεί.

Το μενού της ημέρας περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση και νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Διαφορετικό πρόγραμμα έχουν οι Σέρβοι, που θα κάνουν δύο προπονήσεις.

Στο μεταξύ, η φάση των «16» αρχίζει σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις. Στη Μαδρίτη η Γαλλία αντιμετωπίζει την Κροατία (19:00) και η οικοδέσποινα Ισπανία τη Σενεγάλη (23:00), με τους νικητές να αναμετρώνται την Τετάρτη (19:00) στα προημιτελικά, ενώ στη Βαρκελώνη οι ΗΠΑ κοντράρονται με το Μεξικό (17:00) και η Δομινικανή Δημοκρατία με τη Σλοβενία (21:00), με τους νικητές να δίνουν ραντεβού την Τρίτη (22:00).


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου