ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Super League:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (videos)

Super League:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (videos)

31/08/2014



Οι αγώνες του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στον Πλατανιά και με τον Πανιώνιο, αντίστοιχα, ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. «Μάχες» σε Ξάνθη, Τρίπολη και Βόλο.
Τις πρώτες τους νίκες στη Σούπερ Λίγκα ψάχνουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Θεσσαλονικείς ήρθαν ισόπαλοι (1-1) με την Καλλονή στην Τούμπα, όπως και οι «πράσινοι» με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Έτσι θέλουν να πάρουν τα πρώτα τους «τρίποντα» στη φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα θα εκμεταλλευτούν την ισοπαλία (1-1) του Ολυμπιακού στον Παναιτωλικό.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει στα Χανιά τον Πλατανιά, ενώ το «τριφύλλι» υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Πανιώνιο.

Από εκεί και πέρα, έχουμε άλλες τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Στην Ξάνθη η τοπική Skoda φιλοξενεί την Κέρκυρα, στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχεται τον Λεβαδειακό και στον Βόλο έχουμε την αναμέτρηση της Νίκης με τον Ατρόμητο.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής


Σάββατο 30 Αυγούστου

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0

Στην πρώτη… παράσταση μπροστά στον κόσμο της στη Σούπερ Λιγκ η Καλλονή έκανε ιδανική πρεμιέρα, νικώντας 2-0 τον Εργοτέλη -που τελείωσε με 10 παίκτες- με γκολάρες των Καλτσά (44’) και Γιορέντε (89’).

Εκεί είναι το σπίτι της!
Ο «νόμος» του γηπεδούχου είναι ισχυρός. Όταν ο γηπεδούχος όμως, παίζει για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του μετά από καιρό, είναι σχεδόν «άσπαστος».

Η Καλλονή επιβεβαίωσε τον παραπάνω ισχυρισμό και με άνεση επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη στη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Μυτιλήνης στην ιστορική «πρώτη» της στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο για φέτος, με περίπου 3000 κόσμο να στηρίζει την προσπάθειά της και τους Καλτσά στο 44’ και Γιορέντε στο 89’ να δίνουν… χρώμα στη γιορτή.

Οι Κρητικοί από την άλλη, δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν, ενώ τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μεγί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς:

«Εδώ είναι το σπίτι μου». Αυτό τουλάχιστον φάνηκε να φωνάζει η Καλλονή, που μπήκε… φουριόζα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για πρώτη φορά όσο αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη -που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Ανρί Καμαρά- κατάφερε να μην τον νοσταλγήσει. Τουλάχιστον στην δημιουργία φάσεων, αφού Καλτσάς, Λεοζίνιο και Χουάνμα στρίμωξαν τον Εργοτέλη στο πρώτο τέταρτο του ματς.

Από και κει πέρα, οι Κρητικοί ανέβασαν στροφές, περιόρισαν την Καλλονή, όμως και πάλι, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Τσέρνι, με αποκορύφωμα ένα πεντάλεπτο-φωτιά απ’ το 29’ μέχρι το 33’. Ο Ναβάρο με δύο σουτ και οι Μανούσος και Χουάνμα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, ενώ την επιθετική μονοτονία σταμάτησε η ωραία ενέργεια του Άλαν για τους «κιτρινόμαυρους» στο 37’.

Αυτός που έδωσε τελικά την λύση ήταν ο Καλτσάς. Και μάλιστα με ιδανικό τρόπο, αφού στο 43’ έστειλε με… γκολάρα τη μπάλα στα δίχτυα. Ο μέσος της Καλλονής είδε τον Τσέρνι εκτός εστίας και με σουτ απ’ τα 35 μέτρα πέτυχε το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της Καλλονής.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ δυναμικά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ο Εργοτέλης έφερε και πάλι τις ισορροπίες, ανακτώντας την κατοχή, όχι όμως και τις… φορές που βρέθηκε μπροστά στην εστία του Χογκ.

Με τον ρυθμό να έχει πέσει αρκετά, οι Κρητικοί κατάφεραν να κρατήσουν την Καλλονή μακριά απ’ το γκολ, όμως η αποβολή του Μεγί στο 77’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (και οι δύο ήταν για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουάνμα) οι ισορροπίες άλλαξαν ξανά.
Η Καλλονή ήταν αυτή που έγινε λίγο πιο ουσιαστική, με τον Γιορέντε να σφραγίζει τη νίκη στο 89’. Ο Ισπανός σούταρε στην κίνηση, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, «κρέμασε» τον Τσέρνι και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.


Καλλονή (Μαντζουράκης): Χογκ, Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ναβάρο (65’ Μίνγκας), Γιορέντε (89’ Χωριανόπουλος), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Μανούσος (82’ Πιπίνης), Χουάνμα

Εργοτέλης (Φεράντο):Τσέρνι, Χαντί, Μεγί, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ (46’ Χαντί) , Χαλκιαδάκης, Άλαν Ντα Σίλβα (73’ Παμλίδης), Καζναφέρης (87’Σαϊνατί)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

 Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα «αλληλοεξουδετερώθηκαν» (1-1), αλλά χάρισαν σε όλους πολύ ωραίο θέαμα, με... αγγλικό ρυθμό.

Πάντα τέτοια!
Δεν είναι Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και η δική μας, η Σούπερ χαρίζει ωραίες στιγμές!

Σε ένα «γεμάτο» παιχνίδι, με φάσεις εκατέρωθεν και… αγγλικό ρυθμό, Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 1-1 και αποζημίωσαν όσους το παρακολούθησαν.

Οι προσπάθειες των δύο ομάδων (μεταξύ άλλων από ένα δοκάρι) για νίκη δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα να δούμε την πρώτη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα!

Οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Ακόστα (32’), με τους «πράσινους» της Κομοτηνής να ισοφαρίζουν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τζάνη (57’), δίχως να καταφέρουν την ολική ανατροπή, μετά την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά!

Το ματς

Οι δύο ομάδες έδειξαν με το… καλημέρα τις διαθέσεις του. Πως δεν πρόκειται να κλειστούν πίσω, πως δεν πρόκειται να παίξουν μαζική άμυνα, αλλά θα έβγαιναν μπροστά για να επιτεθούν. Αλλά δεν είχαν τύχη στα πρώτα λεπτά. Διότι σε πρώτη φάση ο Τσουκαλάς σημάδεψε το δοκάρι του Πανθρακικού (σε δυνατό σουτ στο 2’), ενώ λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Πέρες να… απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (σε σέντρα-σουτ του).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Μάντζιου ισορρόπησαν τον αγώνα. Πήραν τα ηνία, ανέλαβαν την κατοχή, είχαν υπεροχή και έδειχναν πιο… ζεστοί για το γκολ. Κι εκεί που έδειχναν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, πλήρωσαν μια αδράνεια στην άμυνα. Λίγο αφότου συμπληρώθηκε μισή ώρα στο παιχνίδι, οι παίκτες του ΠΑΣ συνδυάστηκαν πολύ καλά, οι αμυντικοί του Πανθρακικού… κοιμήθηκαν και ο Ακόστα δεν έχασε την ευκαιρία από κοντά να «εκτελέσει» τον Φερνάντες για το 0-1, σκορ που έμελλε να μείνει ως το τέλος του πρώτου μέρους (χάρη σε μια εντυπωσιακή επέμβαση του Βελλίδη σε κεφαλιά του Σερφά).

Οι παίκτες του Μάντσιου μπήκαν πιο ορεξάτοι στην επανάληψη. Έτοιμοι να κυνηγήσουν την ισοφάριση, αρχικά και στη συνέχεια την ολική ανατροπή. Και τον πρώτο τους στόχο τον πέτυχαν, με τον Τζάνη (που είχε περάσει σαν αλλαγή) να εκτελεί εξαιρετικά το φάουλ, να αφήνει… άγαλμα τον Βελλίδη και να κάνει το 1-1 μέσα σε αποθέωση! Οι δύο ομάδες δεν έμειναν σε αυτό το σκορ. Ήθελαν τη νίκη, πίεζαν για κάποιο «χρυσό» τέρμα και πήγαιναν… ντου για να τα καταφέρουν. Κι αν ο Ίλιτς ήταν πιο εύστοχος –σε κοντινή κεφαλιά που έφυγε άουτ- ενδεχομένως να ‘χαμε διαφορροποιήσεις.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πανθρακικός «ανέβηκε» ξανά. Με τη δύναμη της έδρας θέλησε να «χτυπήσει» για δεύτερη φορά τον ΠΑΣ και να πάρει το τρίποντο. Έκανε ευκαιρίες, είχε κλείσει τους αντιπάλους στα καρέ τους, αλλά με κύρια αιχμή του δόρατος τον Ίγκορ δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στο… πλεκτό! Και το ματς ολοκληρώθηκε με ακόμα μια μεγάλη φάση για την ομάδα της Κομοτηνής, αλλά ο Αράμπα για… εκατοστά έχασε την μπάλα για να κάνει φαρμακερή-προβολή, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-1 ως το τέλος.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Μάντζιος):
Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Χρήστου (46' Τζάνης), Εμπό, Σερφά, Ποτουρίδης, Μεχία, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (73' Κάσες), Πέρεθ (80' Αράμπα), Ιγκόρ

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Ακόστα (87' Κρητικός), Γιάκος, Ίλιτς (90' Μανιάς)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Ο Ολυμπιακός δεν διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα! Ο Παναιτωλικός του έβαλε και φέτος δύσκολα με αποτέλεσμα την ισοπαλία 1-1 και τους πρώτους χαμένους βαθμούς των ερυθρολεύκων στη Σούπερ Λίγκα.

Μπλόκο στο Αγρίνιο!
Δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει με νίκη και στη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν αρκετά από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με αποτέλεσμα την ισοπαλία 1-1 και τους πρώτους χαμένους βαθμούς τους στο πρωτάθλημα.

Προβλημάτισε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ο οποίος δεν έβρισκε χώρο να αναπτυχθεί απέναντι στον εξαιρετικά στημένο Παναιτωλικό.

Ο Κασάμι άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κούσας στο 79ο λεπτό με κεφαλιά μετά από κόρνερ, με την άμυνα του Ολυμπιακού να αδρανεί, διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Με δέκα παίκτες οι ερυθρόλευκοι από το 82ο λεπτό με τον Εντινγκά να αποχωρεί τραυματίας μετά από άτσαλη πτώση στον χορτάρι. Νωρίτερα οι πρωταθλητές είχαν χάσει και τον Μανιάτη ο οποίος είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο.

Το παιχνίδι

Εικόνα γνώριμη από το περσινό πρωτάθλημα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του Παναιτωλικού. Οι παίκτες του Χάβου περίμεναν τους αντιπάλους τους στη μεσαία γραμμή και από εκεί ασκούσαν υψηλή πίεση, ενώ προσπαθούσαν να καλύψουν τους χώρους προς την εστία του τερματοφύλακά τους.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να έχει δύσκολες κινήσεις προς την περιοχή του αντιπάλου. Οι παίκτες του Μίτσελ κατάφεραν να απειλήσουν τον Μπρακάλι μόνο με κάποια στημένη φάση. Αντίθετα οι ποδοσφαιριστές του Χάβου υπήρξαν στιγμές που βρήκαν απροετοίμαστη την άμυνα του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν κινδύνους.

Ωστόσο η μεγαλύτερη φάση προήρθε από ένα κόρνερ στη συνέχεια του οποίου ο Κούσας έπιασε την κεφαλιά με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει τη την γραμμή.

Ο Μίτσελ δεν δίστασε... Είχε διακρίνει το πρόβλημα και με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου έκανε την πρώτη του αλλαγή. Έβαλε στο παιχνίδι τον Κασάμι σε μια προσπάθεια να υπερφορτώσει τον άξονά του…

Η διαφοροποίηση και στο σύστημα για τον Ολυμπιακό προκάλεσε βραχυκύκλωμα στον Παναιτωλικό και έδωσε την ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να γίνουν άμεσα απειλητικοί. Στην πρώτη φάση του δευτέρου 45λέπτου ο Ομάρ γύρισε την μπάλα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχή των γηπεδούχων με τον Κασάμι να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ.

Σιγά – σιγά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Ρομπέρτο, με τον Ολυμπιακό όμως να παραμένει επικίνδυνος.

Ωστόσο, στο 78ο λεπτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κούσα να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ στο οποίο οι αμυντικοί του Ολυμπιακού αδράνησαν.


Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός
(Χάβος): Μπρακάλι, Κουτρομάνος, Κ. Μαρτίνες, Κούσας, Άλβες, Καπέλ, Μαλεζάς, Γοδόϊ, Ν. Μαρτίνες, Μύγας (57’ Κόρμπος), Παπουτσογιαννόπουλος (68’ Θεοδωρίδης).

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κόρμπος, Θεοδωρίδης, Καλογέρης, Μήλιος, Εντζεγκέλε, Ρουμπουλάκου.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης (74’ Σαβιόλα), Μποτία, Ντινγκά, Ντουρμάζ (58’ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες, Ομάρ, Διαμαντάκος, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντοσεβί (46’ Κασάμι).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Σαβιόλα, Κασάμι, Μπουχαλάκης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπενίτες, Γκαζαριάν.

Κυριακή 31 Αυγούστου

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ (19:15, NS4): Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (Φθιώτιδας)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (19:15, NS7): Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (19:15, NS3): Κουτσιαύτης Αλέξανδρος (Τρικάλων)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Π.Α.Ο.Κ. (19:15, NS2): Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (21:30, NS1): Κουκουλάκης Μιχάλης (Ηρακλείου)

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου

Ο.Φ.Η. – ΒΕΡΟΙΑ (21:30, NS1): Στυλιάρας Δημήτριος (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)


 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου