Μια "αγορά" με τεράστιο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, είναι αναμφίβολα η ισπανική. Το επίπεδο της Πριμέρα Ντιβισιόν είναι δεδομένο, οι Πειραιώτες ελέω Βαλβέρδε και Κοβάσεβιτς έχουν μια παραπάνω δυνατότητα για να κάνουν τα... ψώνια τους και συν τοις άλλοις υπάρχουν παίκτες ελεύθεροι και για όλα τα γούστα.Παίκτες πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στο ερυθρόλευκο ρόστερ, βρέθηκαν στο... μικροσκόπιο της εφημερίδας "Πρωταθλητής" και σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να αποτελέσει καλό εγχειρίδιο ακόμα και για τους ανθρώπους του Θρύλου, δίχως πάντως να υπονοείται ότι ξαφνικά θα μάθουν όλους αυτούς τους παίκτες, που έχουν μια αξιοθαύμαστη καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Όμως, ο Ολυμπιακός έχει όνομα βαρύ, πρόεδρο που πληρώνει, προπονητή από Ισπανία και τεχνικό διευθυντή έναν άνθρωπο που τον γνωρίζουν και οι... πέτρες στη χώρα. Όσο να 'ναι, όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο και το καλοκαίρι δεν είναι πολύ μακριά.

Μια περίπτωση που το περασμένο καλοκαίρι "φορέθηκε" όσο λίγες, είναι του Γιαβάντ Νεκουνάμ. Ο Ιρανός μεσοαμυντικός της Οσασούνα, είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (30), διεθνής με την Εθνική της πατρίδας του, παίζει συνεχώς με την ομάδα από την Παμπλόνα, είναι αναμφίβολα ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Συνέχεια με τον Τιάγκο, ο οποίος παίζει δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης ως το καλοκαίρι και ανήκει στο δυναμικό της Γιουβέντους. Ο 29χρονος Πορτογάλος αμυντικός, έχει παίξει ακόμα σε Μπράγκα, Μπενφίκα, Τσέλσι και Λιόν, διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ιβήρων και πολλές παραστάσεις από ευρωπαϊκούς αγώνες.

Καλός ποδοσφαιριστής είναι και ο Μεχντί Λασέν, που ανήκει στην Ράσινγκ Σανταντέρ. Ο Αλγερινός διεθνής μέσος, έχει γαλλικό διαβατήριο, είναι 26 ετών και έχει κάνει καλές χρονιές ως παίκτης της Αλαβές. Από την ίδια ομάδα, ελεύθεροι μένουν και οι Πέδρο Μουνίτις (μέσος) και Φάμπιο Κολτόρτι (τερματοφύλακας).

Από την Χετάφε, μια πολύ καλή περίπτωση είναι του 23χρονου, Ιβάν Μαρκάνο. Ανήκει στο δυναμικό της Βιγιαρεάλ κανονικά και τον ξέρει πολύ καλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την κοινή τους θητεία στο "κίτρινο υποβρύχιο". Κεντρικός αμυντικός, με 28 συμμετοχές φέτος εκ των οποίων οι πέντε έγιναν στο Europa League.

Γνωστός και πολύ καλός είναι ο Νταβίντ Αλμπέλδα της Βαλένθια. Φέτος, έχει 16 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, κοστίζει περί τα 2,5 εκ. ευρώ και είναι έμπειρος. Από τις "νυχτερίδες", ελεύθεροι μένουν και οι Βιθέντε (18 αγώνες φέτος, παίζει αριστερά και μπροστά και είναι 29 ετών), Ναβάρο (στόπερ, 30 ετών).

Αυτά είναι ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα παικτών που παίζουν στην απαιτητική Πριμέρα Ντιβισιόν και θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Θρύλο. Εκεί είναι, περιμένουν προτάσεις και σίγουρα ο Ολυμπιακός αποτελεί και για τους ίδιους ιδανικό προορισμό. Άλλωστε, ποιος δεν θέλει να παίρνει Κούπες...