ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-«Δεν με κάλυπτε πια ο Παναθηναϊκός»

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-«Δεν με κάλυπτε πια ο Παναθηναϊκός» 

12/03/2011

«Δεν με κάλυπτε πια ο Παναθηναϊκός» (Photo: Action Images)
Τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να πάει στον Ολυμπιακό εξήγησε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Έλληνας γκαρντ τοποθετήθηκε για την έλλειψη τίτλων των «ερυθρολεύκων» τα τελευταία χρόνια, το non-call του Πηλοΐδη, αλλά και την αναβολή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικότερα ένα μέρος όσων δήλωσε στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», ο καλαθοσφαιριστής των Πειραιωτών για:

Την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό:
«Όταν αλλάζεις περιβάλλον, ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Για να κάνω, όμως, ένα τέτοιο μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, ήμουν σίγουρος τόσο για την ομάδα, τη διοίκηση και τον προπονητή, όσο και για τον εαυτό μου. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που όπου και να βρεθεί προσαρμόζεται και επιπλέον πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου».

Το λόγο που τον οδήγησε να επιλέξει τους “ερυθρολεύκους”:
«Στη ζωή μου πάντα ψάχνω για νέα κίνητρα. Θέλω να δημιουργώ υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνω. Και ο Ολυμπιακός για μένα ήταν ένα μεγάλο κίνητρο. Ο σημαντικότερος λόγος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό ήταν αυτός. Για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να ανέβει και πάλι στην κορυφή».

Το αν είχε αποφασίσει να φύγει από τον Παναθηναϊκό πριν τελειώσει το πρωτάθλημα:
«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να αγωνίζομαι σε κάποια ομάδα και στη διάρκεια της σεζόν να σκέφτομαι άλλες ομάδες. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Μόλις τελείωσε το συμβόλαιό μου, άρχισα να σκέφτομαι ότι θέλω να φύγω από τον Παναθηναϊκό, αφού δεν με κάλυπτε ως άνθρωπο καταρχήν, είχα κουραστεί αρκετά, δεν είχα άλλο κίνητρο και ήθελα κάτι καινούργιο στη ζωή μου».

Το πόσο ρόλο έπαιξε το οικονομικό:
«Καθόλου και αυτό θέλω να το τονίσω επειδή έχουν γραφτεί διάφορα κατά καιρούς. Καταρχήν η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη που θα με έκανε από μόνη της να υπογράψω αλλού με κλειστά μάτια».

Το ρόλο που έπαιξε ο Ίβκοβιτς:
«Τεράστιο. Όταν θέλεις να αλλάξεις ομάδα στην καριέρα σου, κοιτάζεις δύο πράγματα. Καταρχήν, να υπάρχει υγιής διοίκηση και κατόπιν να έχει καλό και σοβαρό προπονητή. Ο κύριος Ίβκοβιτς σου δίνει μια σιγουριά ότι η ομάδα θα δουλέψει καλά σε όλα τα επίπεδα και θα κυνηγήσει τίτλους».

Το γεγονός ότι το ΣΕΦ δεν γεμίζει:
«Η μισή Ελλάδα είναι κυριολεκτικά Ολυμπιακός, η ομάδα είναι πρώτη στην Ευρωλίγκα, είναι πρώτη και αήττητη στην Ελλάδα έχοντας νικήσει τον μεγάλο αντίπαλο μέσα στην έδρα του και παίζουμε αρκετά ικανοποιητικό μπάσκετ. Οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να μην έχει κόσμο το γήπεδο. Χωρίς τον κόσμο σου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Την έλλειψη τίτλων του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια:
«Η ψυχολογία σε κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα και η έλλειψη πίστης των παικτών ότι μπορούν να τα καταφέρουν, καθώς και της νοοτροπίας του νικητή».

Πρωτάθλημα ή Ευρωλίγκα:
«Χωρίς δεύτερη σκέψη το πρωτάθλημα. Αν και η απόλαυση να ανεβαίνεις στην κορυφή της Ευρώπης είναι απίστευτο συναίσθημα, σε αυτήν τη φάση προέχει το πρωτάθλημα. Όλοι αυτό θέλουν. Αλλά εγώ, τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα θέλω και τα δύο. Και για αυτό θα προσπαθήσω με τους συμπαίκτες μου».

Το non-call του Πηλοΐδη:
«Δεν είναι σωστό να απομονώνεις μία φάση. Ήταν φάουλ, αλλά το μυστικό είναι όταν αδικείσαι, να συνεχίσεις να προσπαθείς για να γυρίσεις την κατάσταση. Στο χέρι σου είναι να πάρεις τα επόμενα παιχνίδια και μαζί την εύνοια της διαιτησίας».

Το αν είχε προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αν ο τελικός Κυπέλλου γινόταν στις 6 Μαρτίου:
«Μεγάλο, κατά τη γνώμη μου. Προετοιμαζόμασταν πολύ καιρό για αυτό το παιχνίδι και ήμασταν σε άριστη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Το Κύπελλο τί είναι; Ένα παιχνίδι ετοιμότητας δύο ομάδων. Έχεις παίξει Top 16, είσαι κουρασμένος και καλείσαι να παίξεις και άλλον έναν τελικό. Μπορείς να τον πάρεις; Εκεί είναι η μαγκιά. Παίζει ρόλο ποιος είναι πιο πολύ γυμνασμένος, ποιος είναι πνευματικά πιο συγκεντρωμένος και άλλα πολλά. Από τη στιγμή που αλλάζει ημερομηνία, ο θεσμός παύει να είναι αξιοκρατικός ή τουλάχιστον είναι λιγότερο από ό,τι ήταν πριν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου