Είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν ταυτίσει την ζωή  τους με τον Ολυμπιακό. Δικαιούνται  να υποστηρίζουν πως είναι μια  ζωή στον σύλλογο του Πειραιά  και περηφανεύονται γι’ αυτό. Είτε είναι αθλητές, είτε είναι παράγοντες, είτε προπονητές έχουν φτιάξει τη δική τους ιστορία που είναι παράλληλη με τον Ολυμπιακό. Με αφορμή τα 86α γενέθλια του Θρύλου το www.thrylos.gr σας παρουσιάζει τις μεγάλες μορφές του συλλόγου που είναι ακόμη εν ζωή και έχουν προσφέρει επί δεκαετίες στην ομάδα του λιμανιού της καρδιάς του.  

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  

Είναι η ζωντανή  ιστορία του Ολυμπιακού. Γεννήθηκε  το 1911 στον Πειραιά και φέτος έκλεισε  τα 100! Είναι από την πρώτη ημέρα  της ίδρυσης του στον Ολυμπιακό και μεγαλούργησε μαζί με τα αδέλφια του στις δεκαετίες του 20’ και του 30΄. Είναι το τελευταίο μέλος της θρυλικής οικογένειας και ο μόνος εν ζωή. Ήταν στους 100 αθάνατους του Ολυμπιακού και έχει βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του από πολλά πόστα. Ο τελευταίος των μεγάλων. Δεν παρέστη στην ιστορική συνάντηση στην ταβέρνα του Μοίρα στην οποία ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός αλλά όλη η ζωή του είναι ο Θρύλος.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗΣ  

Κατά πολλούς είναι  ο κορυφαίος παράγοντας που έχει η Ελλάδα. Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης εισήλθε στον Ολυμπιακό το 1964 ως έφορος της κολύμβησης. Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με την κολύμβηση και το πόλο και από το 1967  εισήλθε στη διοίκηση του ερασιτέχνη. Ήταν στους 100 αθάνατους ενώ είχε ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο την εποχή του Γουλανδρή. Το 1975 επανήλθε στον ερασιτέχνη και το 1997 επέστρεψε πάλι αφού είχε πάει στην ΕΠΟ. Συνεχίζει να προσφέρει επί χρόνια και τον Ιούλιο του 1990 γίνεται πρόεδρος. Επί προεδρίας του ο Ολυμπιακός κατακτά ευρωπαϊκούς τίτλους στο πόλο και στο βόλεϊ ενώ ασχολείται και με το μπάσκετ και τον ΕΣΑΚΕ. Λόγω της θέσης του στον ερασιτέχνη είναι και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώ είχε θέση στην ΠΑΕ και την εποχή της δημιουργίας της το 1979. Μετά από ένα διάλειμμα δυο ετών έχει επανέλθει και πάλι στην προεδρεία του ερασιτέχνη.

ΤΑΚΗΣ ΒΕΝΤΙΚΟΣ

Το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού ιδρύθηκε στις 16.11.1953 και ο … πρωτομάστορας της  δημιουργίας του ήταν ο Τάκης  Βεντίκος. Σπουδαίος αθλητής, μετέπειτα  προπονητής, προσφέρει 53 χρόνια τις  υπηρεσίες του στον Θρύλο της καρδιάς του. Ότι έχει σχέση με στίβο και Ολυμπιακό είναι δημιούργημα του και το όνομα του είναι ταυτόσημο με το άθλημα στη χώρα μας. Επί των ημερών του ο Ολυμπιακός πήρε ολυμπιακά μετάλλια, χρυσά σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εκατοντάδες πανελλήνιες νίκες.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ  

Έμεινε στον Ολυμπιακό 19 χρόνια. Ξεκίνησε το 1991 από το μπάσκετ  ενώ και πριν βοηθούσε τον σύλλογο  να πετύχει τους στόχους του. Το πρώτο  τμήμα που ανέλαβε ήταν το μπάσκετ  με το οποίο έφτασε στην κορυφή της  Ευρώπης το 1997. Από το 1992 είναι στο ποδόσφαιρο μαζί με τον Σταύρο Νταϊφά, ο οποίος έχει επίσης πολλά χρόνια προσφοράς, και τον Απρίλιο του 1993 γίνεται πρόεδρος της ΠΑΕ. Έμεινε έως το 2010 στην προεδρεία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι στη διοίκηση ως μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ. Είναι ο πρόεδρος με τα περισσότερα χρόνια στο … θώκο και ο πιο επιτυχημένος όλων των εποχών. Με το ποδόσφαιρο κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα ενώ με το μπάσκετ εκτός από το ευρωπαϊκό πήρε άλλα 5 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Στην εποχή του ο Ολυμπιακός πήρε 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα που είναι ρεκόρ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΕΛΙΔΗΣ

Υπήρξε έφορος της  κολύμβησης του Ολυμπιακού για πολλά  χρόνια. Είναι από τους κορυφαίους παράγοντες του συλλόγου που είναι  εν ζωή και ήταν ο άνθρωπος που  παρέδωσε τη… σκυτάλη στον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη το 1966. Ξεκίνησε λίγο πριν από το 1950 στον Ολυμπιακό και έμεινε έως τα τέλη της δεκαετίας του ’60.

ΑΡΗΣ ΠΟΪΛΑΣ

Σπουδαίος παράγοντας που έχει περάσει από πολλές ομάδες του Ολυμπιακού. Έγραψε ιστορία στο  βόλεϊ στην δεκαετία του ΄80 έως έφορος, τότε που η ομάδα κατακτούσε τη μια κούπα μετά από την άλλη. Έφυγε για ένα διάστημα και επέστρεψε το 1990 μαζί με το Λεωνίδα Θεοδωρακάκη στο συμβούλιο. Έμεινε έως το 1995 και μετά πήγε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τεράστια προσφορά στον Θρύλο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΑΡΗΣ  

Το 1975 ήταν στη διοικούσα  επιτροπή του Ολυμπιακού και βοήθησε  την ομάδα να ορθοποδήσει σε μια  δύσκολη εποχή. Το 1977 έφυγε και  επέστρεψε στα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του ΄80 διατελώντας  και πρόεδρος επί εποχής Κοσκωτά. Άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον σύλλογο από πολλές θέσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ  

Εισήλθε παιδάκι στον Ολυμπιακό και έχουν ασπρίσει τα μαλλιά του. Ο Γιώργος Κατσαρός που είναι και σήμερα στο συμβούλιο  του ερασιτέχνη αλλά είναι και  αντιπρόεδρος της ΚΟΕ εισήλθε  στον Ολυμπιακό το 1975 και από τότε τον υπηρετεί πιστά. Ήταν στο βόλεϊ, στο πόλο, στην κολύμβηση και πάντα είναι εκεί στα δύσκολα. Υπήρξε επί χρόνια μέλος των διοικήσεων του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ξεκίνησε το 1968 ως κολυμβητής στην ανοιχτή θάλασσα στον Ολυμπιακό και από το 1973 ανέλαβε πόστο στην ιστιοπλοΐα. Είναι για σχεδόν 40 χρόνια έφορος της και έχει ζήσει από κοντά τον Ολυμπιακό στις μεγάλες του στιγμές με τον Χατζηπαυλή, τον Μπουντούρη και τον γιο του Αιμίλιο Παπαθανασίου. Το 2005 επανίδρυσε την ακαδημία της ιστιοπλοΐας ενώ διατέλεσε για πολλά χρόνια και μέλος του ΔΣ του ερασιτέχνη.

ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Μια ζωή στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό  στα μέσα της δεκαετίας του 50΄και υπήρξε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν κρέμασε τα παπούτσια του ασχολήθηκε με τα διοικητικά και το 1975 ήταν μέλος του συμβουλίου. Πάντα δίπλα στον ερασιτέχνη το 2008 το όνομα του ήταν μέσα σ’ αυτά που θα αναλάμβαναν το τιμόνι του αλλά κέρδισε ο Γιάννης Συγγελίδης. Διατέλεσε επί χρόνια και γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος στην εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη.  Τεράστια προσφορά στο σύλλογο έχουν και άλλοι παλαιοί παίκτες. Ο Ηλίας Υφαντής έπαιξε για πολλά χρόνια στην επιθετική γραμμή του Θρύλου και στη συνέχεια ήταν από τους δημιουργούς των ακαδημιών του ποδοσφαίρου ενώ διατέλεσε και προπονητής της πρώτης ομάδας, όπως και ο Θανάσης Μπέμπης και ο Κώστας Πολυχρονίου που έχουν τεράστια προσφορά. Ακόμη ο Γιώργος Σιδέρης έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 1959 έως το 1972 (διακοπή ενός έτους) και επί εποχής Κόκκαλη διατέλεσε γενικός αρχηγός ενώ ο Νίκος Γιούτσος ήταν προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μεγάλη η προσφορά και του Αλέκου Σπανουδάκη στο μπάσκετ του Ολυμπιακού όπως και του αδελφού του, Γιάννη, που δεν είναι πλέον εν ζωή.

ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ  

Μπορεί να είναι  νέος σε ηλικία αλλά είναι από πιτσιρικάς στον Ολυμπιακό. Πήγε στην ομάδα της  καρδιάς του το 1972 και την υπηρέτησε  ως κολυμβητής έως το 1987. Στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής κολύμβησης στο Θρύλο έως το 1996. Επέστρεψε το 1997 μένοντας έως το 2000 και από το 2004 έως σήμερα είναι και πάλι προπονητής. Επί ημερών του ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει πρωτάθλημα στην κολύμβηση.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  

Μπορεί να έχουν  φύγει από τη ζωή αλλά ο Ολυμπιακός τους χρωστάει ευγνωμοσύνη γιατί τον υπηρέτησαν επί χρόνια με αυταπάρνηση. Ο Νίκος Γουλανδρής διατέλεσε για 3 χρόνια πρόεδρος του Ολυμπιακού αλλά πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια πολλά σε όλα τα τμήματα. Πριν κλείσει τα μάτια του είπε πως λυπάται που δεν θα βλέπει τον Ολυμπιακό ν’ αγωνίζεται. Τιμή στους αδελφούς Ανδριανόπουλου. Στον μεγάλο Γιώργο που ήταν παίκτης και μετά πρόεδρος του Ολυμπιακού από το 1954 έως το 1957. Τιμή στους Μιλτιάδη Μαρινάκη (ποδόσφαιρο), Γιώργο Βεντούρη (έφορος της πυγμαχίας); Γιώργο Μοναχό (κωπηλασία) και σε δεκάδες παράγοντες που βοήθησαν για να γίνει αυτός ο σύλλογος ο μεγαλύτερος της Ελλάδος. Τιμή σε όλους τους αθλητές του Ολυμπιακού.