ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο τελικος του Κυπέλλου θα γίνει


Ο τελικος του Κυπέλλου θα γίνει

15/03/2011

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3», διαβεβαίωσε πως ο τελικός του μπάσκετ θα διεξαχθεί κανονικά, διαψεύδοντας τη φημολογία περί ματαίωσης της αναμέτρησης, ενώ αναφέρθηκε στη διαφωνία του με τον ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, αλλά και στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τον Ηλίας Ζούρο.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε αρχικά: «Δεν ξέρω γιατί το μπάσκετ πρέπει να πληρώσει αμαρτίες άλλων αθλημάτων. Τον γόρδιο δεσμό τον δημιούργησαν άλλοι και δεν πρόκειται να τον λύσω εγώ. Η μόνη αρμόδια για τη διεξαγωγή του είναι η Ελληνική Ομοσπονδία, όπως έκανε τόσα χρόνια. Πάντα διοργανώναμε το κύπελλο, φέτος η ΓΓΑ μας οδήγησε στην αναβολή. Διαταγή ήταν. Το κύπελλο θα ολοκληρωθεί όμως, θα έχουμε κυπελλούχο. Υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες, τις συζητάμε με τις δύο ομάδες. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει λυθεί το θέμα, είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να υπάρχει ατμόσφαιρα τελικού μπάσκετ. Ούτε να διεξαχθεί σε άδειο γήπεδο, ούτε με μαθητές 8-12 ετών».

Όσον αφορά στις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Μπιτσαξή, σχολίασε: «Δεν υπάρχει κόντρα σε προσωπικό επίπεδο, απλά έχω άλλη θεώρηση για τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να παρεμβαίνει η Πολιτεία. Πρέπει να λύνει και όχι να δημιουργεί προβλήματα. Υπάρχει έλλειψη γνώσης του αντικειμένου (σ.σ. στη ΓΓΑ) και μάλλον το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που περιστοιχίζουν τον κ. Μπιτσαξή. Ας αφήσει λοιπόν τον αθλητισμό ήσυχο. Χθες είδα την ημερήσια διάταξη και έχουν ένα θέμα «τρόπος διεξαγωγής του κυπέλλου ελλάδος» ή κάπως έτσι. Τι είναι αυτά; Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Σχετικά με την πρόσληψη του Ηλία Ζούρου υπογράμμισε: «Η Ομοσπονδία επανέρχεται στους Ελληνες προπονητές. Τον παρακολουθούμε από καιρό, έχει δείξει αξιόλογη πρόοδο, παρακολουθεί συνέχεια το ευρωπαϊκό και το διεθνές μπάσκετ, έχει όλα τα προσόντα. Φυσιολογική ήταν αυτή η εξέλιξη και υπάρχουν κι άλλοι Ελληνες κοντά στον Ηλία. Υπάρχει μία νέα γενιά Ελλήνων προπονητών άξιων και ικανών».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής των Διαμαντίδη και Παπαλουκά στην Εθνική: «Εφόσον μας ενδιαφέρει η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, θέλουμε τους καλύτερους παίκτες, οπότε έχουν αρχίσει και οι συζητήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου