ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Κρίσιμα ραντεβού

Κρίσιμα ραντεβού

09/05/2011
Κρίσιμα ραντεβού 
Το τρίτο και ίσως πιο καθοριστικό ραντεβού με τον Ολυμπιακό θα έχει ο Μιραλάς σήμερα, χωρίς τον Κριστόφ Ενροτό στο πλάι του, για να ξεκαθαρίσει το θέμα παραμονής του. Ραντεβού με τον Εντουάρντο Μαθία θα έχει και ο έτερος Βέλγος των «ερυθρόλευκων», Ούρκο Πάρντο, ο οποίος έχει ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρίσκεται και του χρόνου στου Ρέντη. Συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα έχει, κατά πάσα πιθανότητα, σήμερα ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος δείχνει να παίρνει στα χέρια του το θέμα της παραμονής του. Ο μάνατζερ του Βέλγου στράικερ δεν τα έχει βρει σε δύο ραντεβού με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση, κάτι που είχε οδηγήσει τις δύο πλευρές στα άκρα. Ωστόσο, η επιθυμία του ίδιου του παίκτη, ο οποίος ζήτησε από μόνος του να δει τον πρόεδρο των Πειραιωτών, έχει προσμετρήσει θετικά και είναι πολύ πιθανό, ακόμα και σήμερα, να υπάρξει συμφωνία.

Η διαφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Μιραλάς έγκειται στις ετήσιες αποδοχές του ποδοσφαιριστή, σε συνδυασμό με τη ρήτρα του. Ο Ενροτό ήθελε να παραμείνει η δεύτερη στα 4.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός να πάει στα 7-8 εκατ. ευρώ, ποσό για το οποίο ο μάνατζερ του παίκτη ζητούσε 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Λογικά θα βρεθεί λύση με ένα ποσό λίγο πάνω από το 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο και με μία ρήτρα στα 7 με 8 εκατ. ευρώ. Το πιο σημαντικό όμως είναι η διάθεση των δύο ανδρών, που θέλουν να δώσουν τα χέρια και χωρίς την... παρουσία του Ενροτό.

Εκτός από τον Μιραλάς, συνάντηση για το συμβόλαιό του θα έχει και ο Ούρκο Πάρντο, αλλά όχι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά με τον Εντουάρντο Μαθία. Ο βασικός πορτιέρο φέτος του Ολυμπιακού βρίσκεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του, αλλά η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών παραλίγο να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση, λόγω των υψηλότατων απαιτήσεων που προέβαλε ο Βέλγος (1 εκατ. ευρώ περίπου). Η αλλαγή στάσης, ωστόσο, του Πάρντο άλλαξε το σκηνικό και σήμερα είναι πιθανό να τα βρουν οι δύο πλευρές, με τον Ολυμπιακός να προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 300.000-350.000 ευρώ.

Τα νέα δεδομένα με Παπασταθόπουλο και Τζαβέλλα

Ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης αλλάζει τα δεδομένα απόκτησης του Γιώργου Τζαβέλλα από τον Ολυμπιακό. Οι απαιτήσεις των Γερμανών ήταν 2.5 με 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με βάση την τωρινή κατάστασή τους, αυτές αναμένεται να πέσουν, αν και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι περιλαμβάνει το συμβόλαιο του Έλληνα μπακ, για τον οποίο ο Πανιώνιος έχει ακόμα λαμβάνειν 400.000 ευρώ και 30% ποσοστό μεταπώλησης. Ο Τζαβέλλας δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι μέχρι να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να βρει ομάδα στο εξωτερικό, με τον μάνατζέρ του να έχει ήδη αρκετές προτάσεις στα χέρια του.

Αναφορικά με την περίπτωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Μίλαν τον δίνει μόνο ως δανεικό και χωρίς οψιόν αφοράς, χωρίς να είναι διατεθειμένη να καλύψει μέρος του συμβολαίου του, το οποίο ανέρχεται στα 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Για τον παίκτη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους Βέρντερ Βρέμης και Τζένοα, ενώ σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα υπάρχουν και ομάδες που φέρονται έτοιμες να καταθέσουν προτάσεις για την αγορά του.

Αν δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες για τον Παπασταθόπουλο, στον Ολυμπιακό θα ασχοληθούν πιο «ζεστά» για τον Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπολόνια και έχει χαμηλότερες αποδοχές, παρά το γεγονός ότι και για αυτόν υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

Φεύγει για Κύπρο

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το διήμερο ρεπό που είχαν πάρει από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους το απόγευμα και κατόπιν η αποστολή θα αναχωρήσει για Κύπρο, όπου αύριο και την Πέμπτη θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλωνα Λεμεσού. Σε αυτά τα ματς, ο Ισπανός τεχνικός θέλει να τσεκάρει τους δανεικούς, για να αποφασίσει ποιους θα κρατήσει και ποιους όχι.

*Τέλη Μαΐου αναμένεται να τεθούν προς διάθεση εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου