ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την μέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό ο Μπίλαρος……

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την μέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό ο Μπίλαρος…… 

15 Ιουλίου, 2011

Σαν σήμερα, στις 15/7/1991 , ο μπαλαδόρος Βασίλης Καραπιάλης μεταγράφεται στον Ολυμπιακό από την Λάρισα.

Ο Μπίλαρος θεωρείτα, και όχι άδικα,  από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το λαρισινό και ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το καλοκαίρι του 1991 λοιπόν ο Καραπιάλης μεταγράφεται στους «ερυθρόλευκους» και οι οπαδοί του επιφυλλάσουν εντυπωσιακή υποδοχή στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.
ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣΚάνει μάλιστα ντεμπούτο σε ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, την οποία ο Ολυμπιακός νικά με 4-2 χάρη σε χατ-τρικ του Όλεγκ Προτάσοφ.
Αμέσως ο Καραπιάλης γίνεται ο ηγέτης της ομάδας με «όπλα» του την εκρηκτικότητα, τη σπιρτάδα, το χαμηλό κέντρο βάρους, την πολύ υψηλή τεχνική, αλλά και την εμπειρία. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον λατρεύουν. Οι τίτλοι αργούν να έρθουν, αλλά έρχονται μαζεμένοι στη συνέχεια.
Μόλις ένα κύπελλο στα πρώτα πέντε του χρόνια στο «λιμάνι», αλλά τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ στα επόμενα τέσσερα χρόνια του.
Στον Ολυμπιακό είχε 229 συμμετοχές ενώ έβαλε και 61 γκολ.
Τον Μάιο του 2000 ο Καραπιάλης ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Το τέλος ενός ακόμα μεγάλου ποδοσφαιριστή, που σε ψηφοφορία αναδείχτηκε τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου (από το 1979) πίσω από τον Βασίλη Χατζηπαναγή και τον Δημήτρη Σαραβάκο, ενώ θεωρείται μαζί με τον Γιώργο Δεληκάρη ως τα κορυφαία «δεκάρια», τα καλύτερα επιτελικά χαφ, στην ιστορία του Ολυμπιακού.


www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου