ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οριστικά παίκτης του Θρύλου ο Γέστε!

Οριστικά παίκτης του Θρύλου ο Γέστε!

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με τον ατζέντη του Φρανθίσκο Γέστε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι οριστικά παίκτης του Ολυμπιακού. Ετοιμάζει βαλίτσες να έρθει στον Πειραιά την Τρίτη (19/7) ο 32χρονος ποδοσφαιριστής ώστε να υπογράψει το νέο του μονοετές συμβόλαιο με τον Θρύλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του RedPlanet.gr, μεταγραφή του Φρανθίσκο Γέστε "έκλεισε" στον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης (14/7) και δεν θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (15/7) όπως αρχικά είχε φημολογηθεί. Οι άνθρωποι της πειραϊκής ΠΑΕ ήθελαν να τελειώσουν την υπόθεση το γρηγορότερο δυνατό, οπότε κατάφεραν να έρθουν νωρίτερα σε οριστική συμφωνία με τον ατζέντη του Ισπανού μεσοεπιθετικού, Ινιάκι Ιμπάνιεθ και ο 32χρονος ποδοσφαιριστής θα έρθει στην Αθήνα την Τρίτη (19/7) ώστε να υπογράψει το νέο του μονοετές συμβόλαιο με τους Πρωταθλητές Ελλάδας.
Το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν έτσι και αλλιώς εξαιρετικό. Άλλωστε, ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ αποτελεί και τον ατζέντη του Ερνέστο Βαλβέρδε, οπότε οι σχέσεις του Ισπανού μάνατζερ με τον Ολυμπιακό μπορούν να χαρακτηριστούν άψογες. Το γεγονός αυτό διευκόλυνε ακόμη περισσότερο την εξέλιξη της μεταγραφής, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ο εκπρόσωπος του Φρανθίσκο Γέστε συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους που εκπροσώπησαν την πειραϊκή ΠΑΕ στις διαπραγματεύσεις.

Ο 32χρονος (6/12/1979) ποδοσφαιριστής, λοιπόν, είναι οριστικά παίκτης των Πρωταθλητών Ελλάδας. Αυτό που απομένει είναι το τυπικό της υπόθεσης, δηλαδή να έρθει στην Αθήνα ο Φρανθίσκο Γέστε ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Το οριστικό "deal" κάνει λόγο για μονοετές συμβόλαιο (1+1), με την οψιόν ανανέωσης να την έχει ο σύλλογος εφόσον μείνει ικανοποιημένος από την προσφορά του παίκτη στην ομάδα, ενώ το ετήσιο κασέ του Ισπανού μεσοεπιθετικού θα φτάσει κοντά στις 750.000 ευρώ.

Ο πρώην άσος της Αθλέτικ Μπιλμπάο αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά την ερχόμενη Τρίτη (19/7) και αφού ολοκληρωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες (ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές), θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ στη συνέχεια θα ενσωματωθεί με την ερυθρόλευκη αποστολή την οποία και θα ακολουθήσει για την συνέχεια της προετοιμασίας της στο Έρμελο της Ολλανδίας.

Ο Φρανθίσκο Γέστε αποτελεί προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Ισπανό τεχνικό να προορίζει τον συμπατριώτη του, τόσο για την θέση του παίκτη πίσω από τον σέντερ-φορ, δηλαδή σαν "10άρι" ή αν θέλετε σαν δεύτερος στράικερ, ρόλο τον οποίο είχε αναλάβει την περσινή σεζόν ο Νταβίδ Φουστέρ. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής, όμως, μπορεί να παίξει με άνεση και στα άκρα, ως χαφ-εξτρέμ, είτε αριστερά, είτε δεξιά, αν και έχει για καλό του πόδι το αριστερό.

Ένας παίκτης που διακρίνεται τόσο για την άριστη τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, όσο και για τα "φαρμακερά" σουτ που δοκιμάζει, ενώ πρόκειται και για σπεσιαλίστα στις στημένες φάσεις, καθώς αρέσκεται να σκοράρει με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Το αν θα χρησιμοποιηθεί βασικός ή όχι, βέβαια, θα το αποφασίσει μόνο ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας και αυτό θα φανεί στην πορεία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, πάντως, ενημερώθηκε από τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ για την εξέλιξη της μεταγραφής και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η υπόθεση είχε αίσιο τέλος, καθώς ήταν δεδομένη η επιθυμία του ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά ο Φρανθίσκο Γέστε θα συναντήσει ξανά τον Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν (2003-2005) στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχοντας πολύ καλές σχέσεις.

Ποιος είναι ο Φρανθίσκο Γέστε:

Ο Φρανθίσκο Χαβιέ Γέστε Ναβάρο, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι γέννημα-θρέμμα Βάσκος, καθώς γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1979 στην περιοχή Μπαζάουρι, η οποία βρίσκεται κοντά στο Μπιλμπάο. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο και όντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του συλλόγου το 1999 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Αγωνίστηκε για 11 σεζόν (1999-2010) με την ομάδα των Βάσκων, έγινε αρχηγός των ερυθρόλευκων αυτονομιστών, μέτρησε 302 συμμετοχές και σημείωσε 12 γκολ, αλλά το 2010 αποφάσισε να αφήσει το ισπανικό πρωτάθλημα και να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ-Γουάσλ στο Ντουμπάι. Με το αραβικό κλαμπ έπαιξε σε 27 ματς, σημειώνοντας 11 γκολ, ενώ εκείνο το περασμένο καλοκαίρι είχε απασχολήσει και τότε τους Πειραιώτες. Με την πρώτη ομάδα της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του δεν έχει αγωνιστεί ποτέ, παρά μόνο με εκείνη των Κ-21.

Ο Φρανθίσκο Γέστε εν δράσει:


Fran Yeste - welcome to Olympiakos? by Zamponakos


Fran Yeste Goal Causes Ski Cannavaro by bouklesto18


Fran Yeste scores against R. Madrid by bouklesto18

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου