Στη μακρινή Κίνα, αλλά σε μια πόλη που δεν μοιάζει και πολύ με τις άλλες της ενδοχώρας, τη Σαγκάη, θα «χτυπάει» από το Σάββατο 16 Ιουλίου έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου η καρδιά του υγρού στίβου. Το 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοίγει τις πύλες του και 2220 αθλητές από 181 χώρες είναι έτοιμοι να παλέψουν για τη διάκριση. Μεταξύ τους ο μεγάλος Μάικλ Φελπς αλλά και τα περισσότερα αστέρια του υγρού στίβου.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση από 31 αθλητές και αθλήτριες εκ των οποίων οι 9 ανήκουν στη δύναμη του Ολυμπιακού. Από τους 31 το μεγάλο φαβορί για ένα μετάλλιο στην ανοιχτή θάλασσα είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος έχει δυο στα 5χλμ και θα παλέψει τόσο στα 5χλμ όσο και στα 10 για τη διάκριση. Ο Ολυμπιακός έχει συμμετοχές τόσο στην πισίνα και στην ανοιχτή θάλασσα όσο και στο πόλο. Αναλυτικά οι συμμετοχές των αθλητών του Θρύλου:

1.Σπύρος Γιαννιώτης
Είναι ο «καρχαρίας» της ελληνικής κολύμβησης και του Ολυμπιακού. Ξεκίνησε από την Κέρκυρα αλλά εδώ και δώδεκα χρόνια φοράει το σκουφάκι του Θρύλου. Πριν από δέκα χρόνια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα έβγαζε… μάτια ως κολυμβητής της πισίνας αλλά τα τελευταία έτη ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με την ανοιχτή θάλασσα. Πέρσι πανηγύρισε δυο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και πρόσφατα πήρε άλλο ένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κορυφαία του διάκριση είναι το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ στη Ρώμη το 2009 και το χάλκινο το 2007 στη Μελβούρνη. Σπουδαίος κολυμβητής, έτοιμος να γράψει χρυσή ιστορία και στην Σαγκάη στα 5 και στα 10χλμ.
2. Μαριάννα Λυμπερτά
Η μεγάλη κυρία της ελληνικής κολύμβησης της τελευταίας δεκαπενταετίας. Η Μαριάννα είναι και αυτή μέλος του Ολυμπιακού και έχει γράψει τη δική της ιστορία στις πισίνες αλλά και στην ανοιχτή θάλασσα. Αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων στην πισίνα (400μ, 800μ, 1500μ) έχει δώσει το παρών σε 5 Παγκόσμια πρωταθλήματα. Στην Σαγκάη θα κολυμπήσει και στην πισίνα και στη θάλασσα. Πέρσι στο Ευρωπαϊκό πήρε ασημένιο μετάλλιο στην ανοιχτή θάλασσα και με την εμπειρία της έχει τη δυνατότητα να ανέβει και πάλι στο βάθρο. Στην πισίνα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
3. Σταυρούλα Αντωνάκου
Είναι αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και μέλος εδώ και πολλά χρόνια της εθνικής ομάδας. Θα δώσει το παρών στο 5ο της Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η μεγάλη της διάκριση είναι η 4η θέση στη Ρώμη το 2009. Βέβαια το 2010 η εθνική ομάδα πόλο γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κροατίας και φέτος έχει τη δυνατότητα να είναι μέσα στην εξάδα και να διεκδικήσει και μετάλλιο.
4. Άλκηστης Αβραμίδου
Θα παίξει για 3η φορά με την εθνική ομάδα στη διοργάνωση. Έπαιξε τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης (4η θέση) όσο και στο περσινό Ευρωπαϊκό (2η). Είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για τον Γιώργο Μορφέση.
5. Φιλιώ Μανωλιουδάκη
Στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός ψηφίστηκε ως η καλύτερη παίκτρια. Σπουδαία στα αμυντικά της καθήκοντα, με καλό σουτ, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη ευελπιστεί στο 2ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας της (1ο στη Ρώμη) να πάρει ένα μετάλλιο.
6. Ηλέκτρα Ψούνη
Είναι από τις αμυντικούς που στηρίζει πολλά ο Γιώργος Μορφέσης. Θα παίξει και αυτή για 2η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά από την άτυχη στιγμή στην Ρώμη θέλει να πάρει μια θέση στο βάθρο στη Σαγκάη.
7. Στέφανος Δημητριάδης
Πολύ καλός κολυμβητής έχει ελπίδες για ένα καλό πλασάρισμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το δείχνει συνεχώς. Είναι σπεσιαλίστας στην πεταλούδα και δίνει το παρών για 2η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
8. Νόρα Δράκου
Η αθλήτρια του Ολυμπιακού από την Πάτρα έδειξε πριν από ένα χρόνο στη Βουδαπέστη πως μπορεί να κάνει … θαύματα. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προκρίθηκε στον τελικό των 50μ ύπτιο όπου πήρε την 5η θέση ενώ τα πήγε σπουδαία και στο ελεύθερο. Από τότε σε κάθε μίτινγκ που δίνει το παρών πετυχαίνει σημαντικούς χρόνους και είναι μέσα στα μετάλλια. Η μεγάλη ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης. Συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
9. Οδυσσέας Μελαδίνης
Για πρώτη φορά συμμετέχει σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο Οδυσσέας Μελανίδης. Ο αθλητής του Ολυμπιακού από την Καβάλα θέλει να αποκτήσει εμπειρίες στη Σαγκάη και θα προσπαθήσει για το καλύτερο στο ελεύθερο. Δεν έπιασε το όριο αλλά επελέγη από την ΚΟΕ για να πάει στο Παγκόσμιο αφού είχε τον καλύτερο χρόνο.
www.thrylos.gr/