ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Χολέμπας "Η ζωή μου είναι μία μάχη"

Χολέμπας "Η ζωή μου είναι μία μάχη"

O Xοσέ Χολέμπας μίλησε αποκλειστικά στο RedPlanet.gr από το Ζέεφελντ. Τι είπε για τη ζωή του, το βιβλίο που θέλει να γράψει για αυτή μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αλλά και τον Ολυμπιακό, τον οποίο αισθάνεται οικογένειά του.
Ο Χοσέ Χολέμπας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον απεσταλμένο του RedPlanet.gr στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, Παναγιώτη Γκαραγκάνη. Διαβάστε τι είπε για τον Ολυμπιακό, τα δύσκολα χρόνια που έζησε πριν πάρει μεταγραφή στην πειραϊκή ομάδα, αλλά την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας.
Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δηλώνει αποφασισμένος να πάρει φανέλα βασικού σπίτι του. Ο Χοσέ Χολέμπας μίλησε αποκλειστικά στο RedPlanet.gr για τον Ολυμπιακό που χτίζεται στο Ζέεφελντ. Ο Γερμανός αριστερός οπισθοφύλακας, με τις 24 συμμετοχές και το ένα γκολ στο περυσινό Πρωτάθλημα, ευελπιστεί σε μία ακόμα πιο αποδοτική σεζόν τόσο για τον ίδιο όσο και για την πειραϊκή ομάδα.

Ο 27άχρονος ποδοσφαιριστής υπογράμμισε πως αισθάνεται ότι ανήκει στην οικογένεια του Ολυμπιακού, θέλει να... ριζώσει για τα καλά στο μεγάλο λιμάνι και αποκάλυψε πως όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια θα γράψει ένα βιβλίο για την ιστορία της ζωής του, που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

*Η συνέντευξη έγινε στα γερμανικά και όχι στα αγγλικά προκειμένου να αποδοθεί το καλύτερο δυνατό νόημα στα λεγόμενα του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος αισθάνεται καλύτερα όταν μιλάει στη μητρική του γλώσσα. Ευχαριστώ τον φίλο Βαλάντη, τον οποίο γνωρίσαμε στο Ζέεφελντ, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει προπονήσεις της αγαπημένης του ομάδας.

Αναλυτικά η αποκλειστική συνέντευξη του Χοσέ Χολέμπας στο RedPlanet.gr

Εντυπώσεις από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ...

"Προς το παρόν, όλα είναι πολύ ωραία. Οι προπονήσεις πάνε πολύ καλά. Δουλεύουμε σκληρά, λιγότερη σε τακτική, καθώς ασκήσεις τακτικές θα ξεκινήσουμε σε μία-δύο εβδομάδες περίπου. Μου αρέσει πολύ το ξενοδοχείο, είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω να πω τίποτα κακό μέχρι στιγμής".

Τί ονειρεύεσαι με τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν;

"Εύχομαι να μην είμαι μεταξύ πάγκου και αγωνιστικού χώρου! Για αυτό παλεύω στην προετοιμασία, για μία θέση βασικού. Θέλω να τα καταφέρω. Δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου στην προετοιμασία για να πάρω θέση βασικού. Και, φυσικά, εύχομαι να τερματίσουμε πρώτοι στην βαθμολογία, να κατακτήσουμε ξανά το Πρωτάθλημα και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Ο προπονητής, πάντως, σε εμπιστεύεται... Πέρυσι αγωνίστηκες σε πολλά παιχνίδια.

"Έχεις δίκιο. Εύχομαι τη νέα σεζόν να καταφέρω πολλά περισσότερα και να είμαι μόνιμα στα βασικά πλάνα του προπονητή".

Έπαιξες πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα σου. Θες να μας συγκρίνεις το γερμανικό με το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Οι βασικές διαφορές είναι στη δύναμη και το τρέξιμο. Στη Γερμανία τρέχουν πολύ περισσότερο στις προπονήσεις, δίνουν μεγαλύτερη βάση σε συστήματα τακτικής, ενώ εδώ στην Ελλάδα είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα, πιο διαφορετικά. Μου αρέσει η προπόνηση εδώ, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και θα συνεχίσει να καλυτερεύει καθημερινά μέσω των προπονήσεων".


 
Αποτέλεσες επιλογή του Έβαλντ Λίνεν, αλλά ουσιαστικά η καριέρα σου στον Ολυμπιακό ξεκίνησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Δύο λόγια για τους δύο προπονητές...

"Ο Έβαλντ Λίνεν είναι ένας προπονητής που ζει έντονα το ποδόσφαιρο, σαν να παίζει ο ίδιος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, επίσης, είναι ένας προπονητής που ζει έντονα τις προπονήσεις και τους αγώνες, αλλά δεν το δείχνει με τόσο χαρακτηριστικό τρόπο όπως ο Έβαλντ Λίνεν. Και οι δύο είναι φανταστικοί και πολύ καλοί προπονητές".

Πώς βίωσες την πρώτη σου σεζόν στον Ολυμπιακό; Ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

"Δεν μπορώ να πω αν ήταν η καλύτερη χρονιά, αλλά ήταν σίγουρα η πιο σπουδαία σε επιτυχίες. Πρώτη σεζόν στον Ολυμπιακό, κατευθείαν πρώτο Πρωτάθλημα. Στη Γερμανία, έπαιζα στο Μόναχο 1860, στη δεύτερη κατηγορία. Το μόνο που μπορείς να καταφέρεις εκεί, είναι να ανέβεις κατηγορία. Ήταν λίγο πιο πιεσμένα τα πράγματα, πιο πιεσμένο το ποδόσφαιρο και πιο πιεσμένες καταστάσεις. Στην Ελλάδα ήταν λίγο πιο χαλαρά. Ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής, πρώτη μου χρονιά Πρωταθλητής, καλύτερη επιτυχία".

Ποιο παιχνίδι σου έχει μείνει έντονα στη μνήμη σου από την περυσινή σεζόν;

"Με την ΑΕΚ!". (γέλια)

Επειδή πέτυχες το πρώτο σου και μοναδικό γκολ στη σεζόν;

"Ακριβώς, ναι!".


 
Κάποιο ματς που θέλεις να ξεχάσεις από πέρυσι;

"Το παιχνίδι που θέλω να σβήσω από το μυαλό μου, δεν είναι παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι με το Μόναχο 1860. Ένα παιχνίδι Κυπέλλου με την Μπάγερν Μονάχου, όταν με διαιτητικό λάθος, δεχθήκαμε γκολ στο 118ο λεπτό και αποκλειστήκαμε. Από τον Ολυμπιακό, δεν πάρχει κάποιο παιχνίδι που θα ήθελα να σβήσω από τη μνήμη μου".

Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο;

"Ίσως, ναι, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ".



Πάμε τώρα σε προσωπικό επίπεδο. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου; Θέλεις να παίξεις στην Εθνική Ελλάδας;

"Με τον πατέρα μου (σ.σ. καταγωγή από Τρίκαλα) δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις, για αυτό και δεν μιλάω καλά τα ελληνικά, αλλά έχω τώρα έναν ιδιωτικό δάσκαλο και μαθαίνω τη γλώσσα. Αυτή τη στιγμή το διαβατήριο είναι στους μεταφραστές επειδή οι ελληνικές υπηρεσίες θέλουν όλα τα χαρτιά μεταφρασμένα. Βέβαια, θέλω να παίξω κάποια στιγμή στην Εθνική Ελλάδας. Είναι το όνειρό μου".

Η ιστορία της ζωής σου είναι περίεργη. Παντρεύτηκες στα 18, σταμάτησες το ποδόσφαιρο για 1,5 χρόνο προκειμένου να δουλέψεις. Στη συνέχεια άρχισες ξανά το ποδόσφαιρο σε μικρές ομάδες της Γερμανίας, μέχρι που σε είδαν άνθρωποι του Μόναχο 1860 και σε πήραν στη δεύτερη ομάδα. Έπειτα "ανέβηκες" στην πρώτη ομάδα από τον Έβαλντ Λίνεν και έπειτα από ένα χρόνο βρέθηκες στον Ολυμπιακό. Η ζωή σου είναι μία μάχη;

"Ναι, η ζωή μου είναι μία μάχη. Είναι μία μάχη που έχει ξεκινήσει από μικρό παιδί".

Δικαιώθηκες...

"Ναι, έχω δικαιωθεί. Ποτέ να μην σταματάς. Πάντα να παλεύεις".

Έχω διαβάσει σε συνέντευξή σου στην γερμανική "Bild" πως θέλεις να γράψεις ένα βιβλίο με την ιστορία της ζωής σου...

"Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, θέλω οπωσδήποτε να γράψω ένα βιβλίο για τη ζωή μου".


 
Αριστερό χαφ (σ.σ. αυτή ήταν η προηγούμενη θέση του) ή αριστερό μπακ;

"Αριστερό μπακ".



Η γνώμη σου για τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής;

"Δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη γνώμη για τους καινούργιους παίκτες. Γνωριζόμαστε λίγες ημέρες στις προπονήσεις. Φαίνονται, όμως, πεινασμένοι για επιτυχίες και πιστεύω ότι θα ταιριάξουν στον Ολυμπιακό".

Η ομάδα είναι πιο ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι;

"Δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη, δεν έχουμε παίξει ακόμα παιχνίδια".

Το πιο δυνατό σημείο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

"Το ομαδικό πνεύμα. Ο ένας βοηθάει τον άλλο όπως μπορεί και όσο μπορεί".

Πιστεύεις χρειάζεται βελτίωση κάποιος τομέας στο παιχνίδι της ομάδας;

"Δεν είναι δική μου δουλειά. Αυτά τα θέματα, για την ενίσχυση της ομάδας και την τακτική, τα αποφασίζει ο προπονητής".

Για τη συνεργασία του Φράνκο Κοστάνσο με την άμυνα, τί έχεις να πεις; Ο τερματοφύλακας είναι ο κυρίαρχος των μετόπισθεν και αυτός που βλέπει τα πάντα...

"Όταν μία ομάδα ξέρει πως λειτουργεί, δεν χρειάζεσαι την επικοινωνία ανάμεσα στον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς παίκτες. Βλέπεις τη φάση, μπορείς να τη "διαβάσεις" και ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις".

Η γνώμη σου για Μαρκάνο και Βαλεριάνο, αλλά και το συναγωνισμό στο αριστερό άκρο της άμυνας;

"Σίγουρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, θα υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να παίξουν εκεί. Για αυτό προπονούμαστε, για αυτό προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό καθημερινά στις προπονήσεις, έτσι ώστε αυτός που το αξίζει περισσότερο να πάρει και τη θέση".

Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2013. Βλέπεις τον εαυτό σου να... ριζώνει στον Ολυμπιακό;

"Βλέπω τον εαυτό μου και μετά το 2013 στον Ολυμπιακό. Έχω οικογένεια στην Ελλάδα και η ομάδα, μου δίνει την αίσθηση ότι ανήκω σε αυτή. Ότι ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού".

Έχεις επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής σου, τα Τρίκαλα;

"Όχι, δεν έχω καταφέρει ακόμα να επισκεφτώ τη γενέτειρά μου, αλλά όταν έχουμε κάποια στιγμή ρεπό θα βρεθώ στα Τρίκαλα".




 


Ο Χοσέ Χολέμπας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και να έχουν υγεία.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου