ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Όλα του ΠΑΟ δύσκολα κι ο Λάζος τραυματίας…


Όλα του ΠΑΟ δύσκολα κι ο Λάζος τραυματίας…

 15.07.2011
Έντεκα μέρες πριν από το πρώτο ματς με την Οντένσε, ο Παναθηναϊκός στο 0-0 με τη Σίβασπορ, έδειξε πως θέλει δουλειά ακόμα. Αμφίβολος ο Χριστοδουλόπουλος
Όλα του ΠΑΟ δύσκολα κι ο Λάζος τραυματίας…
Οι πράσινοι είχαν μεν δυο δοκάρια (Πετρόπουλος, Καραγκούνης), παίζοντας καλά κατά διαστήματα, προβλημάτισαν όμως δε σε όλες τις γραμμές, ιδίως στην άμυνα, είτε στο πρώτο μέρος που έπαιξαν οι «βασικοί», είτε στο δεύτερο που έπαιξαν οι «αναπληρωματικοί».
Μάλιστα, αν δεν ήταν οι επεμβάσεις του Τζόρβα στο πρώτο 30λεπτο, οι Τούρκοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, καθώς ήταν φανερά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους.
Έτσι έπαιξε!
Φιλικό μονταρίσματος με τη Σίβασπορ και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής στους βασικούς, προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ομάδα του. Τρίτο διαφορετικό αμυντικό δίδυμο, Μπουμσόνγκ – Σαριέγκι, με τον Βύντρα στα δεξιά και τον Σπυρόπουλο στα αριστερά. Ο Σιμάο σε ρόλο κόφτη, με τους Νίνη, Κατσουράνη μπροστά του, ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε δεξιά, ο Λέτο αριστερά και ο Πετρόπουλος στην κορυφή!
Ανέτοιμος, πλήγμα με Λάζαρο!
Τρεξίματα, αλλυλοκαλύψεις, κίνηση και καλή ανασταλτική λειτουργία ζητούσε πριν το ματς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να δείξουν αυτά που ήθελε ο Πορτογάλος. Από τα πρώτα λεπτά του ματς φάνηκε η αδυναμία στην ανάπτυξη, Κατσουράνης και Νίνης «παγιδεύτηκαν» από τους Μεχμέτ, Καντίρ, η Σίβασπορ πήρε τον έλεγχο του ματς και έβγαινε άνετα στην επίθεση, με τα άκρα, ειδικά τον Βύντρα να δυσκολεύεται να καλύψει τα κενά. Οι Τούρκοι με τον Νεράμο να χρησιμοποιεί το πόδι του και τον Ερμάν να ανακατεύει την άμυνα του Παναθηναϊκού είχαν την πρωτοβουλία, όμως σε τέσσερις φάσεις τουλάχιστον βρήκαν απέναντι τους το εμπόδιο του Τζόρβα, αλλά και τα αντανακλαστικά του Σαριέγκι. Οι δυο τους μαζί με τον Σιμάο ήταν και οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, με τον Μοζαμβικανό να προσπαθεί μόνος να σώσει κάτι από την κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.
Ο Νίνης δεν μπορούσε να περάσει μπαλιά σωστή μπροστά, ο Κατσουράνης δυσκολευόταν αρκετά, ο Λέτο δεν έπαιρνε μπάλα, αλλά όποτε γινόταν δεν είχε καθαρό μυαλό, ενώ η… κακή ημέρα ολοκληρώθηκε με τον τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος σε ανύποπτη φάση δεν πάτησε καλά και έφυγε αμέσως για το… νοσοκομείο. Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως θα χάσει και τα δυο ματς με την Οντένσε.
Οι φωνές του Ζεσουάλδο Φερέιρα έπιασαν τόπο μετά το 30’, οι Μεχμέτ, Καντίρ παρουσίασαν σημάδια κόπωσης, ο Σιμάο «δάγκωνε» και ο Κατσουράνης είχε υπομονή. Ο Παναθηναϊκός απείλησε και στο 36’ ύστερα από κλέψιμο του Μοζαμβικανού, κάθετη του 32χρονου αμυντικού μέσου ο Πετρόπουλος είδε το σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι. Οι «πράσινοι» είχαν κίνηση για ένα δεκάλεπτο, βελτιώθηκαν αμυντικά, όμως το ματς έκλεισε με μια καλή φάση για τους Τούρκους, όμως ο Ερνάν δεν βρήκε στόχο…
Νέα ενδεκάδα, χωρίς γκολ!
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε όλη την ενδεκάδα, εκτός από τον Μαρίνο που μπήκε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου στο α’ μέρος. Με σύστημα 4-2-3-1 τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, Σεϊταρίδη, Ιωαννίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Μπιάρσμιρ, στην άμυνα, Καραγκούνης, Πλεσί τα δυο αμυντικά χαφ, ο Δημούτσος αριστερά, δεξιά ο Μαρίνος, ο Φουρλάνος σε ρόλο επιτελικού με τον Κλέιτον να παίρνει θέση στην κορυφή.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο φρέσκος, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. Ο Καραγκούνης ήταν κινητικός και είχε την καλύτερη φάση του ματς, όμως το φάουλ που εκτέλεσε βρήκε το δοκάρι του Μποχράν. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι κουράστηκαν, οι αλλαγές τους αποσυντόνισαν και το β’ μέρος κύλησε με τη μπάλα να παίζεται στο χώρο του κέντρου και τις φάσεις να είναι μετρημένες. Ο Κλέιτον είχε ένα καλό σουτ που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 80’ ο Κοτσόλης… μιμήθηκε τον Τζόρβα και έβγαλε με τα πόδια το σουτ του Εβανς. Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του Μπράις Μουν, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή του, με τον Νοτιοαφρικάνο να παίρνει τη θέση του Φουρλάνου και τον Δημούτσο να πηγαίνει στον άξονα. Ο Μουν έδωσε αέρα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει και θα μπορούσε να το κάνει στο 84’ όμως η έξυπνη σέντρα σουτ του Σεϊταρίδη σταμάτησε στον Μπορχάν.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου