ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τι γίνεται με Τοροσίδη;

Τι γίνεται με Τοροσίδη;

Το RedPlanet.gr ανοίγει τον "φάκελο Βασίλης Τοροσίδης". Πως από την δεδομένη ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό φτάσαμε στο... απόλυτο ερωτηματικό. Η Εθνική, ο Βαλβέρδε, το άλμα στο εξωτερικό, τα επακόλουθα του ντέρμπι με τον ΠΑΟ, οι αρχηγοί και η πρόθεση της ΠΑΕ.
Η προσφορά του Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό είναι σημαντική, ενώ αδιαμφισβήτητη είναι η ποδοσφαιρική αξία του διεθνούς ποδοσφαιριστή.
Μόνο τυχαίο δεν έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ειδικούς, ως ο κορυφαίος εν ενεργεία Έλληνας παίκτης και ίσως ο ποδοσφαιριστής, που έχει όλα τα φόντα για να πετύχει στο εξωτερικό.

Το τελευταίο διάστημα, ο 26χρονος δείχνει να έχει το... μυαλό του αλλού, γεγονός που είναι ορατό σε όλους.  Ας αναλύσουμε πως έχει η κατάσταση με τον διεθνή άσο, ο οποίος λίγο πριν την λήξη του πρωταθλήματος ήταν δεδομένο πως θα ανανεώσει την συνεργασία του με τους πρωταθλητές.


Η διαφορά με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, το δέλεαρ των συμμετοχών με την Εθνική, η στάση του Ερνέστο Βαλβέρδε, το όνειρο για καριέρα στο εξωτερικό, τα επακόλουθα από το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και η πρόθεση της ΠΑΕ.

Διαφορετικοί δρόμοι...

Οι πληροφορίες ήθελαν την ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Μάρτιο να καλεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος τους Βασίλη Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο για επέκταση της συνεργασίας τους. Ο δεύτερος δίχως να γίνει σίριαλ υπέγραψε μέσα σε λίγα λεπτά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2015. Ο πρώτος εδώ και μερικούς μήνες, προφανώς για λόγους που γνωρίζουν καλύτερα η ΠΑΕ και ο ίδιος ο παίκτης δεν έχουν υπογράψει την επιμήκυνση της συνεργασίας τους, η οποία εκπνέει το 2013, ενώ υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, που αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ.

Η προβολή μέσω της Εθνικής

Ο Βασίλης Τοροσίδης πάντα στους αγώνες με το Εθνόσημο, φροντίζει και δίνει τον καλύτερο του εαυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πράττει ανάλογα και με τον Ολυμπιακό. Όπως έχει γίνει γνωστό ο 26χρονος στο ματς με την Βοσνία θα έχει ένα λόγο παραπάνω να παίξει καλά, καθώς στις εξέδρες θα υπάρχει άνθρωπος της Στόουκ, η οποία παρεμπιπτόντως είναι η μοναδική ομάδα που έχει επίσημα εκφράσει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει. Εκτός, όμως, από την Στόουκ και η πλευρά του παίκτη δεν έχει κρύψει πως είναι θετική στο ενδεχόμενο της μελλοντικής του συνεργασίας. Άλλωστε, πρόκειται για μία ομάδα που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ και έτσι μπορεί να αποτελέσει σκαλοπάτι για μεταγραφή σε κάποιο από τα μεγάλα κλαμπ του "νησιού". Αυτό από μόνο του αρκεί για έναν παίκτη, ο οποίος έχει μεγάλες φιλοδοξίες και ευελπιστεί κάποια στιγμή να αγωνιστεί στο κορυφαίο κατά πολλούς πρωτάθλημα του πλανήτη.

Η στάση του Ερνέστο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε, ποτέ δεν έκρυψε την εκτίμηση του στο πρόσωπο του Βασίλη Τοροσίδη. Ο Βάσκος θέλει σαν τρελός να έχει και την επόμενη περίοδο τον διεθνή άσο, υπό την καθοδήγηση του, αλλά ξέρει πως δεν εξαρτάται από εκείνον. Πλέον, δείχνει να έχει αντιληφθεί και ο ίδιος πως το μυαλό του "Τόρο" δεν είναι αποκλειστικά στον Θρύλο και επί τούτου στα φιλικά έχει και την συγκεκριμένη μεταχείριση. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Γιάννης Μανιάτης έχει πάρει σαφώς μεγαλύτερο χρόνο στα τεστ και δείχνει έως τώρα πως ετοιμάζεται για βασικός ενόψει της νέας περιόδου. Μην σας φανεί παράξενο αν δείτε και σε κάποια από τα εναπομείναντα τον Μοδέστο να παίζει στην συγκεκριμένη θέση. Άλλωστε στο πλάνο δεν περιλαμβάνεται αν πουληθεί ο Τοροσίδης, η προσθήκη κάποιου δεξιού μπακ.

Τα επακόλουθα του ντέρμπι

Τα κωμικοτραγικά που έλαβαν χώρα μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ έχουν επηρεάσει σε κάποιο βαθμό τον Βασίλη Τοροσίδη. Οι φθορές που προξένησαν άγνωστοι στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο αμυντικός του Ολυμπιακού και τα απειλητικά - υβριστικά συνθήματα εναντίον του που γράφτηκαν στους τοίχους της πολυκατοικίας τον είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του παίκτη. Ο Ολυμπιακός να θυμίσουμε ότι του είχε χορηγήσει 5 μέρες άδεια, προκειμένου να ηρεμήσει απ' αυτό το κλίμα τρομοκρατίας που βίωσε μετά το ματς του "Γ. Καραϊσκάκης".

Η πρόθεση της ΠΑΕ και το θέμα των αρχηγών

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μυστικό ότι προόριζε τον Βασίλη Τοροσίδη για αρχηγό, ενόψει της νέας περιόδου. Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, η τριάδα των αρχηγών μας βάζει σε ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς οι ερυθρόλευκοι ίσως κάτι περιμένουν, πριν δώσουν τα ονόματα των "κάπτεν". Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στην τριάδα ήταν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Ντουντού Σεαρένσε και Βασίλης Τοροσίδης, ενώ έως τώρα στα φιλικά το περιβραχιόνιο μοιράζονται οι Τοροσίδης, Αβραάμ, Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ. Την ίδια ώρα, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός δια στόματος Γιάννη Μώραλη έχουν τονίσει πως αν έρθει πρόταση για τον διεθνή άσο θα την συζητήσουν. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν οικονομικά καλυφθεί η ομάδα τότε δεν έχει αντίρρηση να τον παραχωρήσει. Άλλωστε, ο Θρύλος ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο σε κανέναν παίκτη, ο οποίος επιθυμούσε να ανοίξει τα... φτερά του για κάτι μεγαλύτερο. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου