ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Φιλικό: Lazio – Άρης 2-0 (video)

Φιλικό: Lazio – Άρης 2-0 (video)


Την ήττα με 2-0 από τη Lazio γνώρισε στο πιο δυνατό φιλικό τεστ της προετοιμασίας του o Άρης. Οι κίτρινοι έπαιξαν στην Ιταλία με πάθος και δύναμη και για 20 λεπτά βρίσκονταν μέσα στο παιχνίδι όμως το γκολ του Rocchi στο 22′ άλλαξε το παιχνίδι. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Cisse διπλασίασε τα τέρματα των «λατσιάλι», ενώ είχε την ευκαιρία και για τρίτο γκολ, το πέναλτι του όμως στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου έφυγε ψηλά άουτ.
Πρόβα ενδεκάδας
lazio aris filiko 2 0Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ενδεκάδα που πρόβαρε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας στο Ζέεφελντ και πιο συγκεκριμένα σε διάταξη 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και τους Σηφάκη κάτω από τα γκολπόστ, Michel αριστερά στην άμυνα, Βαγγέλη δεξιά, Λαζαρίδη και Παπαζαχαρία στόπερ, Faty στη βάση του ρόμβου, Toja μπροστά του (μετά το 20΄ άλλαξαν ρόλους), Neto δεξιά, Καπετάνο αριστερά και Soltani – Castillo επιθετικό δίδυμο. Το παραπάνω σχήμα είναι και αυτό που δείχνει να έχει προβάδισμα και ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων, περίπου 20 μέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Reja παρέταξε την Λάτσιο με 4-2-3-1, με τον Rocchi στην κορυφή και τον Cisse σε ρόλο αριστερού εξτρέμ.

Πελαγοδρομούσαν
Οι κίτρινοι παρότι μπήκαν καλά στα πρώτα λεπτά και μάλιστα στο 2΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Faty, μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν να εμφανίζουν προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία τους, με το κέντρο άμυνας, Λαζαρίδη – Παπαζαχαρία, να δείχνουν τρακαρισμένοι και να κάνουν λάθη, αλλά και τη μεσαία γραμμή να μην μπορεί να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Σε ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο από το (17΄-22΄) η Lazio έκανε δύο καλές φάσεις με τον Rocchi, ο οποίος στην τρίτη δεν. συγχώρεσε και έκανε το 1-0 στο 22΄, έπειτα από μια «τρύπα» στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σε γενικές γραμμές πάντως η άμυνα του Άρη πελαγοδρομούσε όποτε η Lazio ασκούσε πίεση, ενώ και η διάταξη παρουσίαζε «τρύπες», με τις γραμμές να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους.
Το δις εξαμαρτείν
Ο Άρης αντέδρασε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Νέτο στο 26΄ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά λίγο μετά δέχθηκε και νέο «χτύπημα». Και μάλιστα. αδικαιολόγητο, αν αναλογιστεί κανείς πως την Πέμπτη στο φιλικό με την Al Hilal δέχθηκε γκολ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τον Cisse αυτή τη φορά να πηδά ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ και να σκοράρει με κεφαλιά στο 33΄.
Αλλαγή διάταξης
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσιώλης ανακάτεψε την τράπουλα, προχωρώντας σε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του, περνώντας στη θέση του Καπετάνου τον Cesarec και στου Toja τον Portilla, μετατρέποντας το 4-4-2 σε ρόμβο του πρώτου ημιχρόνου σε 4-2-3-1, με τους Portilla και Faty αμυντικούς μέσους, τον Soltani σε ρόλο επιτελικού χαφ, τον Castillo αριστερά, τον Neto δεξιά και τον Cesarec στην κορυφή της επίθεσης. Πριν καλά – καλά προλάβουν οι κίτρινοι να πάρουν τις θέσεις τους στο γήπεδο, από νέα ολιγωρία στην άμυνα, η Lazio άγγιξε το τρίτο γκολ, με τον Βαγγέλη να παραχωρεί πέναλτι στον Rocchi, που έφευγε τετ α τετ από τακουνάκι του Mauri. Ο Cisse ανέλαβε την εκτέλεση του, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Ο Τσιώλης έκανε και άλλη αλλαγή στο 53΄, βάζοντας τον Κοτσώνη στη θέση του Παπαζαχαρία, ενώ δέκα λεπτά μετά έβαλε τον Αγτζίδη στη θέση του Soltani (που λίγο πριν παρατηρήθηκε με κίτρινη για μαρκάρισμα, ενώ έδειχνε για ώρα νευρικός στις ενέργειες του), με τον νεαρό να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας, να μετατοπίζει τον Michel ως αμυντικό χαφ , με τον Portilla να πηγαίνει αριστερός χαφ και τον Castillo να αναλαμβάνει ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον Cesarec.
Ισορρόπησε
Αφού οι κίτρινοι γλίτωσαν τα χειρότερα στο ξεκίνημα της επανάληψης, κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να παρουσιάσουν κάπως καλύτερη εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας καλύτερα το χώρο του κέντρου με πιο «γεμάτη» μεσαία γραμμή. Επιπλέον δοκίμασαν να βγουν και μπροστά με περισσότερες αξιώσεις, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες μετά το 70’, όχι όμως κάποια κλασική. Η Lazio από τη μεριά της φάνηκε να κατεβάζει ταχύτητα και τα τελευταία λεπτά του αγώνα απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Τσιώλη να διευρύνει τον κύκλο των αλλαγών του, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους παίκτες να πάρουν την εμπειρία συμμετοχής σε ένα σημαντικό διεθνές φιλικό ματς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Lazio(Reja): Bizzarri, Zauri, Diakite, Dias, Garrido, Cana, Ledesma, Cisse, Mauri, Lulic, Rocchi.
Άρης (Τσιώλης): Σηφάκης, Βαγγέλη (82′ Οικονομόπουλος), Michel (82′ Sakata), Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας (50′ Κοτσώνης), Faty (82′ Τοπούζης), Toja (46′ Portilla), Neto (80′ Κατίδης), Καπετάνος (46′ Cesarex), Castillo (71′ Παπαστεριανός), Soltani (63′ Αγτζίδης)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου