ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η συνέχεια...SUPER LEAGUE

Η συνέχεια...

28/08/2011
Η συνέχεια... 
Το δεύτερο μέρος της… κουτσουρεμένης πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας διεξάγεται σήμερα Κυριακή. Στη μάχη του πρωταθλήματος ρίχνεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος αντιμετωπίζει την Κέρκυρα εκτός έδρας και ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται την SKODA Ξάνθη στην Τούμπα.

Το τρίτο παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό του Πανιώνιου με τον Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη.

Το πρόγραμμα:

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Σάββατο, 27/08
ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0
Ολυμπιακός – Καβάλα (ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ)
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ)

Κυριακή, 28/08
Κέρκυρα – Παναθηναϊκός (19.15)
Πανιώνιος – Εργοτέλης (19.15)
ΠΑΟΚ – SKODA Ξάνθη (21.30)
ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου (ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ)

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της πρεμιέρας ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο αλλά στο… βραδινό ματς στα Γιάννενα, ΠΑΣ και Άρης «κόλλησαν» στο 0-0, με τις φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Σκάνδαλα, αποφάσεις δικαστηρίων, συνεδριάσεις, συσκέψεις και πόλεμοι… κύκλων διοικήσεων ομάδων έμειναν για λίγο στην… απ’ έξω. ΟΦΗ και Ατρόμητος στην Κρήτη, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας.
Φαίνεται αδιανόητο, αλλά συνέβη!

Το πρώτο ματς της φετινής «κούρσας» της Σούπερ Λίγκας είχε ενδιαφέρον ακόμη και για τον πιο απαιτητικό φίλαθλο.

Μέσα στην παραζάλη των… σκανδάλων και των πολυσυζητημένων αποφάσεων των οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΟΦΗ και Ατρόμητος, έκλεισαν τα… αυτιά τους και, παρότι έμειναν στο 1-1 στο «Γεντί Κουλέ», κατάφεραν να δημιουργήσουν ελπίδες ότι φέτος ίσως και να δούμε μπάλα!

Το σκορ σε ένα παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος άνοιξαν οι Περιστεριώτες με αυτογκόλ του Μπουλούτ στο 10’ και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους ο Γεωργίου στο 75’.



Επιτέλους λίγη μπάλα! Δεν ξέρουμε αν οφειλόταν στην… έλλειψη και στις υπερβολικές δόσεις σκανδάλων και παρασκηνίου, αλλά ΟΦΗ και Ατρόμητος μας θύμισαν ότι, έστω και στην Ελλάδα, μπορούμε -υπό προϋποθέσεις- να δούμε καλό ποδόσφαιρο.

Δεν μιλάμε για θέαμα επιπέδου Primera Division και Premier League, σε καμία περίπτωση, αλλά σίγουρα ήταν ένα ματς ικανό να κρατήσει σε εγρήγορση οποιονδήποτε ποδοσφαιρόφιλο.

Τόσο οι Κρητικοί όσο και οι Περιστεριώτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να παίξουν και κατάφεραν να διατήρησαν τον ρυθμό σε καλό επίπεδο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

Στο πρώτο μέρος αν και η ομάδα του Αναστόπουλου φαινόταν να είχε το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Το αυτογκόλ του Μπουλούτ- έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία στο 10’- ανέβασε την ψυχολογία των «κυανόλευκων», οι οποίοι αν είχαν σε λίγο καλύτερη μέρα τον Αναστασάκο, τότε θα μπορούσαν να είχαν οδηγηθεί στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα τριών γκολ!

Ο επιθετικός των «κυανόλευκων» είχε δύο φορές (12’, 16’) την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς για την ομάδα του, όμως δεν τα κατάφερε.

Οι ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με την ίδια δίψα για τη νίκη και ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο. Όσο κυλούσαν τα λεπτά όμως και η αναμέτρηση πλησίαζε στο τέλος της, ο Ατρόμητος έχανε την υπεροχή του ειδικά στον άξονα όπου μέχρι το 70’ τα πήγαινε περίφημα. Ο ΟΦΗ από την άλλη ανέβαινε για να πραγματοποιήσει την ισοφάριση και έψαχνε εναγωνίως να βρει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ- ο οποίος είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις και κατέβασε τα ρολά σε αρκετά μακρινά σουτ των γηπεδούχων.

Τελικώς, το γκολ ήρθε στο 75΄ για τον ΟΦΗ, όταν σε μία φάση πανικού της άμυνας του Ατρομήτου, ο Γεωργίου από πολύ κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.



ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Γαλανόπουλος, Βερόν (92' Ταυλαρίδης), Κάλαιτζιτς, Ρόβας (82' Σουμπίνιο), Ζορμπάς (65' Ουκάρ), Παπουλής, Καπάνταης.

Στον πάγκο: Κάρολ, Ζαχαράκης, Νύκταρης

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Ζουέλα, Φυντανίδης, Σκόνδρας, Μακρής, Γκαρσία, Τάτος (82' Μπέλιτς), Καραγκούνης, Επστάιν (78' Σφακιανάκης), Αναστασάκος (70' Μήτρογλου)

Στον πάγκο: Ράντμαν, Νάστος, Τομάς, Μπάλλας

Διαιτητής: Κωνσταντινέας.
Γήπεδο: "Γεντί Κουλέ"


Κάτι η πρεμιέρα, κάτι τα δοκάρια…

Κάτι η πρεμιέρα, κάτι τα δοκάρια…
…οδήγησαν ΠΑΣ και Άρη σε ένα «άνοστο» 0-0 στους Ζωσιμάδες στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Το άγχος για καλό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα και η διπλή απίστευτη ευκαιρία του Άρη, με τους Τόχα και Καπετάνο να σημαδεύουν το ίδιο δοκάρι του Φέγκρους δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να φτάσουν στο γκολ.

Δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν οι «κίτρινοι», για πέναλτι στο τέταρτο λεπτό, σε μαρκάρισμα του Κώτσιου στο Νέτο.



Αποφασισμένος να πάρει τη νίκη μπήκε στην αναμέτρηση ο Άρης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ξεκίνησε με διάταξη 4-4-2 και από τα πρώτα λεπτά πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Με κινητήριο μοχλό το Νετό και τους Σολτάνι, Καστίγιο να ταλαιπωρούν τους αμυντικούς του ΠΑΣ, οι φιλοξενούμενοι είχαν δημιουργήσει ήδη με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών τρείς σημαντικές στιγμές.

Στο τέταρτο λεπτό, ο Νέτο, μπήκε στην περιοχή του Φέγκρους, ο Κώτσιος φάνηκε να τον ανατρέπει λανθασμένα ο διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση. Οι παίκτες του Άρη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τον Καστίγιο να μην μπορεί σε δύο στιγμές να δώσει προβάδισμα.

Ο ΠΑΣ στη συνέχεια προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και ισορρόπησε το παιχνίδι χωρίς να μπορεί, όμως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σηφάκη. Το κυριότερο πρόβλημα, ήταν ότι δεν υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ των ποδοσφαιριστών του κέντρου, με αποτέλεσμα να επιτίθεται μόνον με μακρινές πάσες που δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στην άμυνα του Άρη.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους και πάλι οι παίκτες του Τσιώλη απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο και θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα στο 38΄, όταν ο Τόχα και εν συνέχεια ο Καπετάνος σημάδεψαν το δοκάρι του Φέγκρους στην σημαντικότερη ευκαιρία της αναμέτρησης.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ελέγχει το χώρο του κέντρου και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες. Η άνοδος των γηπεδούχων οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Κεϊτά και Λίλα. Για 20 λεπτά, η ομάδα του Ντεμόλ κατάφερε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα, χωρίς να έχει σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Το παιχνίδι στα τελευταία του λεπτά δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο με το 0-0 να έρχεται φυσιολογικά.

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί, πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή και έδειξε ότι θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί και να βρει το ρυθμό του.




ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Κεϊτά (86' Τζημόπουλος), Λίλα, Ντε Βισέντι (81' Ζαϊρί), Μπακαγιόκο, Τζάνης (66΄Γεωργίου)

Στον πάγκο: Κηπουρός, Μιχαήλ, Ανδράλας, Βίλα

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ντίκο, Μίσελ, Φατί, Τόχα (61΄Αγγελούδης), Νέτο, Καπετάνος, Σολτάνι, Καστίγιο (90' Παπαστεριανός)

Στον πάγκο: Διούδης, Παπαζαχαρίας, Γιαννιώτας, Κοτσώνης, Πρίττας

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Βοηθοί: Πέτρος Τρύφων(Δράμα), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδική).

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου