ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός 81-79

Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός 81-79

Ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά είχε το πάνω χέρι στη Βιτόρια, αλλά έχασε από την Κάχα Λαμποράλ με σκορ 81-79 χάρη σε δίποντο του Πριτζιόνι 1,7'' πριν από τη λήξη του αγώνα.
Ο Ολυμπιακός έλεγχε το παιχνίδι για 35 λεπτά, έχοντας καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ, αλλά στην τελευταία περίοδο "πελάγωσε" στην επίθεση και έχασε τη συγκέντρωση του, δίνοντας το δικαίωμα στην Κάχα Λαμποράλ να κάνει την ανατροπή. Το ματς, βέβαια, εξελίχθηκε σε... θρίλερ, καθώς ο Σπανούλης με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (79-79) στα 8'' πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά ο Πριτζιόνι με ένα δύσκολο καλάθι στα 1,7'' πριν το τέλος, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, με τους Πειραιώτες να χάνουν το ματς, στην ουσία, για... ένα σουτ.
Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, θα πρέπει να κρατήσουν την εξαιρετική εμφάνιση που έκαναν στη Βιτόρια, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρουσίασαν μία πολύ καλή εικόνα, στέλνοντας... μήνυμα πως από αγώνα σε αγώνα η ομάδα βρίσκει ρυθμό, αλλά και την απαραίτητη χημεία στο παιχνίδι της. Οι Πειραιώτες μπορεί να έχασαν, αλλά κέρδισαν σίγουρα τις εντυπώσεις. Έπαιξαν ομαδικά (28 ασίστ), υπερείχαν στα ριμπάουντ (28-30), ενώ σημείωσαν και 7 τρίποντα. Χαλάρωσαν, όμως, στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς δέχτηκαν 49 πόντους.

Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση ο ηγέτης Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους και 7 ασίστ, έχοντας για άξιους συμπαραστάτες τους Κάιλ Χάινς (14π, 5ρ) και Λάζαρο Παπαδόπουλο (6π, 8ρ, 5ασ), ο οποίος ήταν καταπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο. Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Πέρο Άντιτς (14π, 5ρ), ενώ από τους Ισπανούς ξεχώρισαν οι Τελέτοβιτς (20π), Σαν Εμετέριο (15π) και Σεραφίν (13π),  ενώ έκανε την "ζημιά" στο τέλος ο Πριτιζόνι στο μόνο (!) σουτ που ευστόχησε στο ματς.


Σούπερ Λάζαρος και "βομβαρδισμός" τριπόντων

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας για πεντάδα τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Κέσελ, Άντιτς και Παπαδόπουλο. Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Red-Bill, ενώ στη συνέχεια "πυροβόλησε" δύο φορές από την περιφέρεια ο Σκοπιανός φόργουορντ, κάνοντας το σκορ 6-8 στο 4'. Ο ερυθρόλευκος "βομβαρδισμός" πίσω από τα 6.75 μέτρα συνεχίστηκε, όταν ο "Λάζος" έβγαλε μία από τις γνωστές του παράλληλες ασίστ στις γωνίες, με τον Σέρβο φόργουορντ να σημειώνει το τέταρτο τρίποντο (3/4) των ερυθρολεύκων στο ματς, "γράφοντας" το 6-11 στο 5'. Με πόντους από τους Μπιέλιτσα και Τελέτοβιτς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν (9-11), αλλά ο Μάρκο με ωραία προσπάθεια αύξησε το προβάδισμα για τους Πειραιώτες (9-13), ενώ το ίδιο έκανε και ο Λάζαρος στη συνέχεια (11-15).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα στην πρώτη περίοδο, κατάφεραν να περιορίσουν τους Ισπανούς, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Παπαδόπουλος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και προσέφερε στην ομάδα τόσο στην επίθεση (11-17) με ενέργειες αλά... Χακίμ Ολάζον, όσο και στη δημιουργία, καθώς με μία ακόμη υπέροχη ασίστ στον Πέριτς, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +8 (11-19) στο 9'. Οι ασίστ του "Λάζου" έφτασαν τις τέσσερις, όταν με μία ακόμη υπέροχη παράλληλη πάσα στη γωνία προς τον αμαρκάριστο Κέσελ, ο Μάρκο (2/2τρ) ευστόχησε ξανά από την περιφέρεια, φέρνοντας τους Πειραιώτες στο +9 (13-22) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Κράτησε την Κάχα σε απόσταση ελέγχοντας τον ρυθμό

Στο δεύτερο δεκάλεπτο πέρασαν στο ματς οι Παπανικολάου, Πρίντεζης και Γκετσεβίτσιους, με τον υπέροχο Παπαδόπουλο, όμως, να συνεχίζει να σκοράρει, ανεβάζοντας την διαφορά σε διψήφιο αριθμό, στο +11 (13-24). Η Κάχα, πάντως, αντέδρασε αμέσως, όταν οι Ερτέλ και Σαν Εμετέριο έκανα ένα σερί 4-0, με τον Χάινς, όμως, να απαντάει με ένα εντυπωσιακό ντράιβ, διατηρώντας την διαφορά στο +9 (17-26) στο 13' για την ομάδα του. Το μεγάλο αστέρι των Ισπανών, Τελέτοβιτς, είχε μείνει για περίπου 14 λεπτά δίχως καλάθι, αλλά με έμμεσο τρίποντο ο Βόσνιος φόργουορντ μείωσε σε 20-26, με την κερκίδα να "ζεσταίνεται" ξανά καθώς επικρατούσε "παγομάρα" από την εξαιρετική παρουσία του Ολυμπιακού στο ματς. Η Κάχα στα επόμενα λεπτά ξεκίνησε να κάνει φάουλ στον Ολυμπιακό, αλλά οι ερυθρόλευκοι αρχικά ήταν αξιόπιστοι με τους Άντιτς και Γκετσεβίτσιους από την γραμμή των βολών, κάνοντας το σκορ 22-30 στο 15'.

Ο Λιθουανός γκαρντ, στη συνέχεια, έκανε λάθος στο κατέβασμα της μπάλας, το οποίο στοίχισε με καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Ρίμπας, αλλά ο Μαρτίνας απάντησε με ένα μακρινό σουτ (πάταγε γραμμή) φέρνοντας την διαφορά στο +8 (24-32). Ο Ερτέλ, όμως, σημείωσε στη συνέχεια το πρώτο τρίποντο (1/7) των Ισπανών στο ματς (27-32) στο 16', ενώ ακολούθησε ένα κάρφωμα από τον Χάινς, με τους Πειραιώτες να δείχνουν αποφασισμένοι ώστε να φύγουν νικητές από τη Βιτόρια. Ο Σπανούλης με μία από τις χαρακτηριστικές του διεισδύσεις κράτησε τους φιλοξενούμενους στο +7, αλλά μετά ανέλαβαν δράση οι Τελέτοβιτς και Ρίμπας για τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να μειώσουν την διαφορά στο +4 (32-36) στο 18', με τους ερυθρόλευκους στην επίθεση να κάνουν λάθη και να αστοχούν σε βολές (5/10).  Ο Ολυμπιακός στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως, συγκεντρώθηκε στην άμυνα, έκλεψε μπάλες, και μπόρεσε να φύγει σε αιφνιδιασμούς, καταφέρνοντας να ανεβάσει την διαφορά ξανά στο +8, με την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ημίχρονο να προηγείται με 32-40, διατηρώντας τον έλεγχο του ρυθμού και έχοντας την Κάχα πάντα σε απόσταση.


 
Η διαφορά στο +12 και το ερυθρόλευκο μπλακ-άουτ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο παρκέ με τους Λούκας, Σπανούλη, Κέσελ, Άντιτς και Χάινς στο παιχνίδι, με τον "εκρηκτικό" Σκοπιανό φόργουορντ να φέρνει την διαφορά στο +10 (32-42). Ο Σαν Εμετέριο απάντησε με έμμεσο τρίποντο, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Red-Bill, ο οποίος με αριστερό ντράιβ "έγραψε" το 35-44. Ο Λαρισαίος γκαρντ στην επόμενη φάση έδωσε μία υπέροχη ασίστ στον Αμερικανό σέντερ, ενώ ακολούθως ο Λούκας με μπάσιμο στον αιφνιδιασμό έφερε την διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στο +12 (37-49) στο 23', με τον προπονητής της Κάχα Λαμποράλ να παίρνει τάιμ-άουτ, καθώς οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ένα γρήγορο σερί 6-0 στο ματς, συνεχίζοντας να αποδεικνύουν πως είναι το "αφεντικό" στον αγώνα. Ο Σεραφίν απάντησε μετά από αρκετή ώρα για τους Ισπανούς (39-49). Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους, με τον Βασίλη να δίνει μία ακόμη ασίστ στο τέλος του χρόνου στον Μάρκο, με τους Πειραιώτες να παραμένουν στο +10 (41-51) στο 24'.

Η Κάχα Λαμποράλ έψαχνε τρόπο ώστε να απειλήσει από την περιφέρεια και το κατάφερε με τον Ρίμπας, ο οποίος με τρίποντο "έγραψε" το 44-51, ενώ στη συνέχεια οι Ισπανοί με φάουλ φρόντισαν να στέλνουν στις βολές τον Σπανούλη, ο οποίος ήταν σχεδόν αλάνθαστος (3/4), με το σκορ να είναι στο 45-54 στο 25'. Ο Τελέτοβιτς ευστόχησε σε σουτ από την περιφέρεια, καταφέροντας να ρίξει την διαφορά στο +6 (48-54), ενώ με βολές του Βόσνιου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο -4 (50-54) στο 26'. Το σταθερό χέρι του Άντιτς από την γραμμή της...φιλανθρωπίας έκανε το 50-56, αλλά οι Βάσκοι κατάφεραν να πλησιάσουν τους Πειραιώτες σε απόσταση αναπνοής, καθώς με καλάθια από τους Τελέτοβιτς και Ρίμπας "έγραψαν το 54-56, με τους γηπεδούχους να μετρούν ένα επί μέρους σκορ 17-7 μέσα σε τρία λεπτά. Ο Ίβκοβιτς σε εκείνο το σημείο πήρε τάιμ-άουτ και στην επόμενη επίθεση ο Λούκας με τρίποντο έδωσε "πνοή" (54-59) στους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία δύο λεπτά της περιόδου κρατούσε την διαφορά στο +5 με δύο σερί καλάθια από τον Πρίντεζη, με τους Ισπανούς να χάνουν την ευκαιρία με το σκορ στο 60-63 να φέρουν το σκορ στα ίσα, καθώς πήραν δύο σερί επιθετικά ριμπάουντ, αλλά αστόχησαν στις προσπάθειες τους. Στο τέλος το "πλήρωσαν" στην άμυνα, όταν και ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο έφερε την ομάδα του στο +6 (60-66).

Ισοφάρισε ο Σπανούλης, αλλά ο Πριτζιόνι έδωσε τη νίκη

Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε νευρικός στο παιχνίδι, ήταν άστοχος και χαλάρωσε στην άμυνα, με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να το εκμεταλλευτεί η Κάχα, η οποία με τον Σεραφίν κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα 66-66 στο 33'. Οι ερυθρόλευκοι ήταν δίχως πόντο για περίπου τρία λεπτά, αλλά ο Σπανούλης με μία ακόμη υπέροχη ασίστ προς τον Άντιτς, έδωσαν τέλος στην αδράνεια των φιλοξενούμενων στην επίθεση, παίρνοντας ξανά κεφάλι στο σκορ με 68-66. Οι Πειραιώτες, όμως, έδειχναν εγκλωβισμένοι στην επίθεση, δεν έβρισκαν λύσεις, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τους Σεραφίν και Σαν Εμετέριο, μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με 70-68 στο 35'. Το παιχνίδι εξελισσόταν σε πραγματικό ντέρμπι, με τον Λαρισαίο γκαρντ να "γράφει" με λέι-απ το 70-70 και τους προπονητές να παίρνουν τάιμ-άουτ ώστε να εφαρμόσουν καλύτερα τις τακτικές τους.

Στο 36', σε ένα κρίσιμο σημείου του αγώνα, ο Σαν Εμετέριο μετρώντας, μάλιστα, έξι σερί πόντους, έφερε την Κάχα στο +4 (74-70) και η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν αναγκαία ώστε να επιστρέψει στο ματς. Ο Χάινς δέχτηκε αντιαθλητικό φάουλ στη συνέχεια, ευστόχησε στις βολές, αλλά στην επαναφορά ο Λούκας στην πρωτοβουλία που ανάλαβε έκανε λάθος πάσα, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να φύγουν στον αιφνιδιασμό, να σημειώσουν γκολ-φάουλ με τον Σεραφίν, το οποίο και αξιοποίησε, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο +5 (77-72) στο 37'. Ο Σπανούλης στις βολές ήταν ψύχραιμος (77-74) και το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους ήταν οι καλές άμυνες.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν να πιέζουν, οι "μάχες" ήταν... ομηρικές στο παρκέ, ο Λαρισαίος γκαρντ έκλεψε τη μπάλα, αλλά το τρίποντο του Πρίντεζη για την ισοφάριση βρήκε στεφάνη, όπως και του αρχηγού για να μειώσει, με τους Βάσκους να βρίσκονται στο +5 (79-74) στο 39'. Με καλάθι του Κάιλ 60'' πριν το τέλος, οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο 79-76, ενώ στην επόμενη φάση ο Σαν Εμετέριο έκανε λάθος. Στα 8'' πριν το τέλος ο Σπανούλης με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (79-79), αλλά ο Πριτζιόνι με ένα δύσκολο καλάθι στο 1.7'' πριν τη λήξη, με τον Πρίντεζη να τον χάνει στην άμυνα, ο Αργεντινός γκαρντ έδωσε το... φιλί της ζωής και τη νίκη στην ομάδα του. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, έχοντας ελάχιστο χρόνο στην διάθεση του ο Ολυμπιακός, ο Άντιτς έκανε την επαναφορά, έδωσε πάσα στον Γκετσεβίτσιους, αλλά ο Λιθουανός, όντας υπό πίεση, δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε από τα 6.75 μέτρα, διαμαρτυρόμενος, πάντως, για φάουλ που του έγινε στη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-40, 60-66, 81-79

Ανά δεκάλεπτο: 13-22, 19-18, 28-26, 21-13

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ: (26/38δ, 3/17τρ, 20/24β, 28ρ, 10κλ, 12λ, 12ασ): Ρίβας 9 (1), Πριτζιόνι 3 (1/1δ, 0/5τ, 1/2β), Μ.Μπιέλιτσα 6, Σεραφέν 15 (7/8δ, 5ρ), Σαν Εμετέριο 15 (5/6δ, 3ρ), Ερτέλ 5 (1), Όλεσον 2, Τελέτοβιτς 20 (3/10 δ, 1/6τρ, 11/13β, 5ρ), Ν.Μπιέλιτσα 2, Ουίλιαμς 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (21/37δ, 7/22ΤΡ, 16/23Β, 30Ρ, 5ΚΛ, 13λ, 15 ασίστ): Χάινς 14 (5/7δ, 4/5β, 5ρ), Λούκας 5 (1), Άντιτς 14 (2/3δ, 2/5τρ, 4/4β, 6ρ), Σπανούλης 19 (5/8δ, 1/5τρ, 6/8β, 7 ασίστ), Κέσελ 10 (2/2δ, 2/3τρ), Παπαδόπουλος 6 (3/7δ, 0/4τρ, 8ρ, 5 ασ), Γκετσεβίτσιους 7 (1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης.

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:



Aναλυτικά τα στατιστικά των παικτών της Κάχα Λαμποράλ στο ματς:



Aναλυτικά τα στατιστικά των ομάδων στο ματς:


 
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου