ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πρώτα ο Άρης μετά ο Παναθηναϊκός

Πρώτα ο Άρης μετά ο Παναθηναϊκός

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκαθάρισε στους ποδοσφαιριστές του πως θα πρέπει να έχουν το μυαλό τους μόνο στο ματς με τον Άρη (5/1), καθώς το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ακόμη αργεί.
Στον Ολυμπιακό προετοιμάζονται για το σημαντικό ματς του Σαββάτου (5/11) απέναντι στον Άρη (19:30, NOVA), το οποίο θα διεξαχθεί στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ορισμένοι, βέβαια, έχουν και το μυαλό τους στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, όταν και οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τον Παναθηναϊκό την 19η Νοεμβρίου.
Τόσο οι ερυθρόλευκοι, όσο και οι πράσινοι, μετρούν αυτή τη στιγμή έξι παιχνίδια στη Superleague, ασχέτως και αν ετοιμαζόμαστε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς αμφότερες οι ομάδες είχαν δύο ρεπό αυτό το διάστημα. Το "τριφύλλι" (16β), όμως, βρίσκεται στο +2 από τον Ολυμπιακό (14β) στον βαθμολογικό πίνακα και αυτό διότι οι Πειραιώτες μετρούν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες απέναντι σε ΑΕΚ και ΟΦΗ, ενώ ο Παναθηναϊκός μετράει ένα "Χ".

Και την μόνη ισοπαλία που έχουν οι πράσινοι στο φετινό πρωτάθλημα την έφεραν στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, ο οποίος, μάλιστα, ηγείται στη βαθμολογία με 16 πόντους σε οκτώ, όμως, αγώνες. Τυπικά, οι ερυθρόλευκοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τρίτη θέση και αυτό που θέλουν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό εκεί που ανήκουν, δηλαδή στη κορυφή της Superleague. Ορισμένοι, μάλιστα, προσπερνούν στο μυαλό τους το ματς με τον Άρη, σκεπτόμενοι από τώρα το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Φάληρο.

Ο Ισπανός τεχνικός, όμως, ξεκαθάρισε στους ποδοσφαιριστές του πως το παιχνίδι απέναντι στο "τριφύλλι" αργεί, επισημαίνοντας τους πως θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο επόμενο ματς του Ολυμπιακού απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Στη προπόνηση της Πέμπτης (3/11) ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε στους παίκτες του στο Ρέντη πως ο αγώνας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" θα είναι δύσκολος, ενώ τους σχολίασε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο λόγω ότι ακόμη δεν έχει νίκη στη Superleague (4 Ισοπαλίες και 2 ήττες).

Προετοίμασε τους νέους παίκτες στην ομάδα πως το κλίμα που θα συναντήσουν στην έδρα των κιτρινόμαυρων δεν θα είναι... φιλόξενο, υπογραμμίζοντας τους πως δεν θα πρέπει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να επηρεαστούν ή να χάσουν τον έλεγχο. Ο προπονητής των Πρωταθλητών δήλωσε στους ποδοσφαιριστές του πως ενδεχόμενη επικράτηση στη "συμπρωτεύουσα" θα είναι υπερπολύτιμη ενόψει της συνέχειας και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" είναι ξεκάθαρο: μόνο νίκη!

Όσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε; Περισσότερο εύκολο είναι να πιάσεις το... τζόκερ, παρά να πετύχεις την ακριβή ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Ισπανός τεχνικός, καθώς συνηθίζει, σχεδόν πάντα,  να κάνει ροτέσιον στο βασικό του σχήμα, έχοντας, συνήθως, ορισμένες μικρές εκπλήξεις στις επιλογές του. Παίρνοντας, πάντως, ένα μικρό ρίσκο, μπορούμε να πούμε πως ο Μπάλας Μέγκιερι θα ντεμπουτάρει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας μπροστά του τους Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ, στα δεξιά της άμυνας τον Γιάννη Μανιάτη και αριστερά τον Χοσέ Χολέμπας.

Στον άξονα θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Πάμπλο Ορμπάιθ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας κατά πάσα πιθανότητα δίπλα του τον Λιούμπομιρ Φέισα, όπως συνέβη και στο Ντόρτμουντ. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα παίξει πίσω από τον σέντερ φορ στη κορυφή της επίθεσης, Ραφίκ Τζεμπούρ, ενώ στα άκρα θα βρεθεί σίγουρα ο Κέβιν Μιραλάς από τη μία πλευρά ως χαφ-εξτρέμ, ενώ από την άλλη αυξάνονται οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Φρανθίσκο Γέστε.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου