ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑLEX WEB RADIO/TV ΛΕΕΙ...ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΜΟΥ......


Ο ΑLEX WEB RADIO/TV ΛΕΕΙ...ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΜΟΥ......



20/11/2011


ΕΝΑ ΜΙNI ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ


 Η Βαζελίνη είναι το εμπορικό σήμα που αναφέρεται στην ζελατίνα πετρελαίου.Είναι επίσης ένα εμπορικό σήμα για κρέμες, λοσιόν, μέσων καθαρισμού, αποσμητικών και λιπαντικών δερμάτων της Unilever.
Η πρώτη γνωστή αναφορά του ονόματος βαζελίνη ήταν από τον εφευρέτη της ζελατίνας πετρελαίου, Robert Chesebrough στις ΗΠΑ που έγραψε στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της το 1872 : «Εγώ, ο Robert Chesebrough, έχω εφεύρει ένα νέο και χρήσιμο προϊόν από το πετρέλαιο που το έχω ονομάσει βαζελίνη…».Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το γερμανικό wasser (= ύδωρ) + ελληνικό elaeon (= πετρέλαιο).
Ιδανική για μωρά, προστατεύει τα ευαίσθητα σημεία τους από τους ερεθισμούς, συγκάματα και ξηρότητα. Κατάλληλη και για σκασμένα χείλη, αγκώνες, φτέρνες, γόνατα ακόμα και για το ντεμακιγιάζ των ματιών. Ιδανική και για εγκύους καθώς προστατεύει το δέρμα τους από τους ραγάδες ή την χαλάρωση.
Έχει επίσης ιδιαίτερη χρησιμότητα στους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Επίσης η ιδιάζουσα αυτή χρήση έχει περάσει ακόμα και στον αθλητισμό!
Όλοι ξέρουμε πως βάζελος λέγεται ο οπαδός του Παναθηναϊκού και κατ' επέκταση ολόκληρος ο όμιλος. Βάσει του slang.gr η λέξη βάζελος προέρχεται από την βαζελίνη, που παλιότερα ήταν συνήθως πράσινη, εξ ου και προσδιορίζει τον Παναθηναϊκό. Ο χαρακτηρισμός αυτός χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα μετά από ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην εξέδρα κρατούσαν βαζελίνη και την επεδείκνυαν εννοώντας κάτι σαν «Θα σας γαμήσουμε που θα σας γαμήσουμε, βάλτε λίγη βαζελίνη τουλάχιστον να μην πονέσει τόσο».
Κι επειδή πράγματι ο Ολυμπιακός κέρδισε εκείνο το ματς, έμεινε οι Παναθηναϊκοί να λέγονται «βάζελοι».
O Χάρυ Κλίν έχει χρησιμοποιήσει την βαζελίνη, που την ονόμασε με το όλο νόημα όνομα Arpa cola, για να σατιρίσει στο παρακάτω σύντομο σατυρικό του σποτάκι την γνωστή διαφήμιση της Amstel .


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου