Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «sportnetcy.com» παραχώρησε ο Ιβάν Μαρκάνο και αναφέρθηκε στην κλήρωση του Ολυμπιακού για τη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, τονίζοντας πως με την εικόνα που έδειξε η ομάδα στα παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να προχωρήσει και μετά τους «16». Βέβαια, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την κλήρωση δύσκολη, ειδικά σε ότι αφορά τα δύο πρώτα παιχνίδια, με την Ρουμπίν Καζάν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρκάνο:
-Συνεχίσατε με νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα. Πες μου την άποψη σου για το παιχνίδι.
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στο Α΄ μέρος δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και καταφέραμε να πετύχουμε δύο στο πρώτο, αποκτώντας ένα καλό πλεονέκτημα, το οποίο διατηρήσαμε μέχρι το τέλος. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμάς το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, καθώς είχαμε να δώσουμε πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα, λόγω και του Τσάμπιονς Λιγκ».
-Τώρα παίζετε με τον Πιερικό για το Κύπελλο. Πως το βλέπεις το συγκεκριμένο ματς;
«Έχουμε μπροστά μας έναν σημαντικό αγώνα για το Κύπελλο. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς είναι ένα εκτός έδρας ματς. Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση, καθώς θέλουμε να προχωρήσουμε αρκετά και στον θεσμό του Κυπέλλου. Με νίκη θα κάνουμε καλές γιορτές».
-Το 2011 ολοκληρώνεται. Πως πιστεύεις ότι ήταν αυτή η χρονιά για την ομάδα σου;
«Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Στο Τσάμπιονς Λιγκ κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις και θα μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ καταφέραμε να πάρουμε το “εισιτήριο” για το Γιουρόπα. Στο πρωτάθλημα έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε. Στην κορυφή. Κοντά μας στην βαθμολογία βρίσκονται και οι ΠΑΟ και ΑΕΚ. Όποιος κάνει τις λιγότερες απώλειες θα πάρει τον τίτλο και αυτός ελπίζω να είμαστε εμείς»
-Πως είδες την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ;
«Η Ρουμπίν είναι μια πολύ καλή ομάδα. Την γνωρίζουμε καθώς διαθέτει κάποιους καλούς παίκτες όπως ο Νάβας. Στην έδρα της είναι αρκετά δυνατή και θα έχουν μαζί τους το γεγονός ότι εκεί η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, καθώς αυτοί είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται με τόσο κρύο. Πιστεύω ότι αν αγωνιστούμε όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε πιθανότητες πρόκρισης».
-Η κλήρωση και για τους «32» αλλά και για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, είναι σχετικά βατή για εσάς. Πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε ακόμη και έως την κατάκτηση του τίτλου;
«Είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Αυτή την στιγμή κοιτάμε να προκριθούμε στους «16» και στην συνέχεια θα κοιτάξουμε τα υπόλοιπα. Σίγουρα έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι στην συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν πολλοί μεγάλοι σύλλογοι, όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίτι, Πόρτο και Άγιαξ. Ωστόσο έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά στο Γιουρόπα».
-Τώρα που βρισκόμαστε στα Χριστούγεννα θα ήθελα να μου κάνεις και μια ευχή.
«Ζούμε σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα και γενικότερα τον κόσμο, λόγω κρίσης. Η κατάσταση μόνο εύκολη δεν είναι, όμως ο κόσμος μας συμπαραστέκεται δίνοντας το παρών σε κάθε παιχνίδι. Για αυτό τον λόγο θα ήθελα να ευχηθώ στον κόσμο μας υγεία, ευτυχία και το πρωτάθλημα τον Μάιο».
- Τι δώρο θα ήθελες από τον Άγιο Βασίλη;
«Να μας φέρει πολλές νίκες στον δεύτερο γύρο και μαζί και το πρωτάθλημα».

www.thrylos.gr/