ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση-ξέσπασμα από Λίβερπουλ!

Ανακοίνωση-ξέσπασμα από Λίβερπουλ!

20/12/2011
Ανακοίνωση-ξέσπασμα από Λίβερπουλ!
Με μία ανακοίνωση οργής και αποριών η Λίβερπουλ τονίζει για ακόμη μία φορά την πεποίθησή της ότι ο Λουίς Σουάρες κατηγορήθηκε και τιμωρήθηκε άδικα. Οι «κόκκινοι» θα μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε έφεση. Απαιτούν μάλιστα την τιμωρία και του Εβρά για προσβλητικά σχόλια στο Σουάρες!

Η απόφαση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να τιμωρήσει τον Λουίς Σουάρες με οχτώ αγωνιστικές τιμωρία εξόργισε τη διοίκηση της Λίβερπουλ που εξέφρασε τα συναισθήματά της μέσω μία εκτενούς ανακοίνωσης:

«Η Λίβερπουλ μένει έκπληκτη και απογοητευμένη από την απόφαση της FA να κρίνει ένοχο τον Σουάρες.
Περιμένουμε την δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης. Θα μελετήσουμε τους λόγους που επικαλέστηκε η Επιτροπή και θα κρίνουμε αν προσφύγουμε κατά της απόφασης.

Είναι αξιοπερίεργο πως κρίθηκε ένοχος ενώ κανείς άλλος στο γήπεδο συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των συμπαικτών του Εβρά, αφού όλοι ήταν μαζεμένοι για εκτέλεση κόρνερ σε ένα γήπεδο με πολύ φασαρία από τους οπαδούς.

Η ομάδα παίρνει πολύ σοβαρά τη μάχη κατά του ρατσισμού και έχει συνεισφέρει και η ίδια, ενώ διατηρεί πολύ καθαρό μητρώο για ανάλογες περιπτώσεις. Επιμένουμε μάλιστα σε αυτές τις αρχές της ισότητας και των ιδανικών.

Ο ρατσισμός σε κάθε του μορφή είναι απαράδεκτος και κατακριτέος. Όμως μελετώντας όλα μας τα στοιχεία έχουμε καταλήξει ότι ο Λουίς Σουάρες είναι αθώος. Οι κατηγορίες του ήταν ανυπόστατες.

Ακόμη και ο Πατρίς Εβρά στην γραπτή του κατάθεση, ανέφερε: «Δεν πιστεύω πως ο Σουάρες είναι ρατσιστής». Η FA στην προανακριτική της έρευνα είχε και αυτή αποδεχτεί ότι ο Σουάρες δεν είναι ρατσιστής.

Ο Λουίς μάλιστα είναι από μία οικογένεια όπου ο παππούς του είναι μαύρος. Από το Μουντιάλ του 2010 συμμετείχε σε φιλανθρωπική δράση με μότο ότι το χρώμα του δέρματος δεν σημαίνει τίποτα.

Έχει αγωνιστεί δίπλα σε λευκούς, μαύρους και διάφορων εθνικοτήτων παίκτες τόσο στον Άγιαξ ως αρχηγός, όσο και στην εθνική Ουρουγουάης και είναι καλός φίλος με πολλούς από αυτούς.

Είναι αδιανόητο ένας παίκτης τέτοιου φυλετικού περιβάλλοντος να κρίνεται ένοχος για ρατσισμό και με τέτοια αποδεικτικά στοιχεία. Δεν αναγνωρίζουμε την ενοχή του.

Νιώθουμε ότι η FA είχε ήδη αποφασίσει για την ενοχή του πριν ακόμη αρχίσει η έρευνα και η συζήτηση μαζί του στις αρχές Νοέμβρη. Τίποτα από όσα ακούσαμε στο δικαστήριο δεν άλλαξε την άποψή μας για τον παίκτη και την πεποίθησή μας για την αθωότητα του. Θα του παρέχουμε οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί για να καθαρίσει την υπόληψή του.

Περιμένουμε να μάθουμε τώρα πότε σκοπεύει η FA να κατηγορήσει και τον Πατρίς Εβρά για τα προσβλητικά σχόλια που μόνος του παραδέχτηκε ότι έκανε στον Σουάρες, με τον Λουίς να τονίζει ότι άκουσε κάτι».
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου