Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν βάζει τίποτα μπροστά στο συμφέρον του Ολυμπιακού και για το λόγο αυτό αποφάσισε να απορρίψει εξαιρετική πρόταση της Ρούμπιν Καζάν για την αγορά του Ιβάν Μαρκάνο, ώστε να μην αποδυναμωθεί η ομάδα σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν, όπου κανείς δεν περισσεύει και η ομάδα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρωταθλητής", η διοίκηση της ρωσικής ομάδας έκανε εξωπραγματική πρόταση για τον Ιβάν Μαρκάνο στη Βιγιαρεάλ που έχει τα δικαιώματά του και στον Ολυμπιακό που παίζει ως δανεικός, αλλά οι Πειραιώτες αρνήθηκαν.
«Υπήρξε επίσημη πρόταση της Ρουμπίν για τον Ιβάν Μαρκάνο και προς τον Ολυμπιακό και προς την Βιγιαρεάλ, αλλά η απάντηση μας ήταν αρνητική, καθώς ο παίκτης είναι απαραίτητος στην ομάδα και τον προπονητή, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για να κατακτήσουμε όλους τους στόχους», ήταν η επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Μαρκάνο και την πρόταση των Ρώσων.
Η Ρούμπιν κατέθεσε πρόταση 6 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να παραπέμπουν στη Βιγιαρεάλ στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Η ρωσική ομάδα επανήλθε με πρόταση 5 εκατομμυρίων ευρώ στη Βιγιαρεάλ και 1 εκατομμύριο στον Ολυμπιακό, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν το συζήτησε καν και αρνήθηκε.