ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Νάπολι - Ολυμπιακός 3-0

Νάπολι - Ολυμπιακός 3-0

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TVΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στην φιλική αναμέτρηση με τη Νάπολι, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 στο "Σαν Πάολο" από τους "παρτενοπέι". Ασύνδετοι, άχρωμοι και χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό οι ερυθρόλευκοι. Τζεμαϊλί (24'), Χάμσικ (48') και Γκαμπερίνι (60') τα γκολ (video).
Πρόβα τζενεράλε ήταν για τον Ολυμπιακό το Κυριακάτικο (19/8) φιλικό με τη Νάπολι στο "Σαν Πάολο" και αν κρίνει κανείς από την εικόνα των ερυθρολεύκων στον αγωνιστικό χώρο επί 90 λεπτά, τότε οι Νταμπλούχοι Ελλάδας είναι επικίνδυνα ανέτοιμοι ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα!

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 3-0 από τους "παρτενοπέι", έχοντας αποκαρδιωτική εικόνα σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση. Ασύνδετος, άχρωμος και χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό στο γήπεδο ο Ολυμπιακός έμοιαζε σαν να βρίσκεται στο ξεκίνημα και όχι στο τέλος της καλοκαιρινής του προετοιμασίας!

Το μόνο παρήγορο (αν μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο) είναι πως το ματς με την ιταλική ομάδα ήταν φιλικό και όχι επίσημο. Όμως πλέον ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και οι ερυθρόλευκοι στην πρεμιέρα ταξιδεύουν στην Βέροια, όπου το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τη βγάλουν... καθαρή με τέτοια απόδοση.

Στα ευχάριστα ήταν η απόδοση του Μασάδο, ο οποίος έδειξε πως έχει όλα τα στοιχεία να βοηθήσει την ομάδα μέσα στη σεζόν. Έχει ποιότητα και αυτό φαίνεται εύκολα από μια απλή του επαφή με την μπάλα. Καλός δημιουργικά και ο Γκρέκο, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, όπως και ο Ιμπαγάσα.

Το ματς:

O Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό σε σύστημα 4-3-3 και με τον Ρόι Κάρολ κάτω από τα γκολπόστ. Οι Τοροσίδης, Παπάζογλου, Σιόβας, Χολέμπας ήταν η αμυντική τετράδα (από αριστερά προς τα δεξιά), με τους Φέισα (μπροστά από τα στόπερ), Μανιάτη και Μασάδο (σε πιο επιθετικό ρόλο) να αποτελούν την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Αμπντούν από δεξιά και Λυκογιάννης από αριστερά αγωνίστηκαν στα "φτερά" της επίθεσης, με τον Τζεμπούρ να αποτελεί τον κλασικό επιθετικό στην γραμμή κρούσης.

Με διάταξη 4-2-3-1 κατέβασε τη Νάπολι ο Βάλτερ Ματσάρι, επιλέγοντας για την αρχική ενδεκάδα τους Ροζάτι, Μπρίτος, Αρόνικα, Βάργκας, Μάτζιο, Χάμσικ, Τζεμαΐλι, Ινσίνιε, Καναβάρο, Καμπερίνι και Ινλέρ.

Η Νάπολι μπήκε στο ματς με σαφή διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μόλις στο 5'ο Ινλέρ βρήκε στην πλάτη του Παπάζογλου τον Ινσίνιε (τον έχασε ο στόπερ του Ολυμπιακού), αλλά το κακό κοντρόλ του τελευταίου έδωσε την ευκαιρία στον Σιόβα να απομακρύνει. Ένα λεπτό αργότερα ο Αμπντούν προσπάθησε να βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Λυκογιάννη, αλλά ο Καναβάρο με ωραία προβολή έσωσε την ομάδα του από μια επικίνδυνη κατάσταση.

Το σουτ του Τζεμπούρ στο 10' δεν ανησύχησε τον Ροζάτι, ενώ η προσπάθεια του Τζεμαϊλί στο 12' βρήκε σε ετοιμότητα τον Κάρολ. Άστοχο ήταν το σουτ του Ινσίνιε στην αμέσως επόμενη φάση των γηπεδούχων, με τη Νάπολι να αυξάνει σταδιακά την πίεση της στα καρέ του Ολυμπιακού.

Η εικόνα των ερυθρόλευκων στον αγωνιστικό χώρο ήταν προβληματική, καθώς η κυκλοφορία της μπάλας ήταν απογοητευτική ενώ και αμυντικά δεν υπήρχαν αλληλοκαλύψεις ούτε στο κέντρο στην άμυνα.

Στο 24ο λεπτό η Νάπολι άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζεμαϊλί λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Αξίζει να σημειώσουμε πως ουδέποτε υπήρξε παράβαση από τον Σιόβα, ο οποίος είχε κόψει καθαρά τον Ινσίνιε, αλλά ο ρέφερι είχε διαφορετική άποψη. Όπως και να 'χει, ο Τζεμαϊλί ανέλαβε το ελεύθερο χτύπημα, με την μπάλα να περνάει το τείχος και να καταλήγει στα δίχτυα των Πειραιωτών, αφήνοντας "άγαλμα" τον Κάρολ.


Νάπολι-Ολυμπιακός 1-0 από texniti
 
Ο Ολυμπιακός... πελαγοδρομούσε στο γήπεδο και ο Σιόβας με σωτήρια επέμβαση προ του Ινλέρ στο 25', έσωσε την ομάδα του από το 2-0! Στο 29' ο Τοροσίδης έκανε την κούρσα από δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Τζεμπούρ αλλά ο Καναβάρο με τάκλιν απομάκρυνε προ του Αλγερινού σε κόρνερ. Ο Μασάδο ανέλαβε την εκτέλεση και ο "τρομοκράτης" έπιασε την γυριστή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ στη συνέχεια και η επόμενη καλή φάση σημειώθηκε στο 44' και ανήκε στον Ολυμπιακό. Ο Τοροσίδης ανέβηκε από δεξιά, έψαξε με σέντρα τον Τζεμπούρ και ο Αλγερινός πρόλαβε την έξοδο του Ροζάτι χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τη Νάπολι να προηγείται με 1-0 στο σκορ και τους ερυθρόλευκους να έχουν μια απογοητευτική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πέρασε στο ματς τους Μήτρογλου, Γκρέκο, Ιμπαγάσα και Κοντρέρας αντί των Λυκογιάννη, Φέισα, Αμπντούν και Παπάζογλου και συνάμα άλλαξε το 4-3-3 με τη διάταξη 4-2-3-1. Ο Τζεμπούρ πέρασε σε ρόλο δεξιού κυνηγού, ο Μασάδο πήγε αριστερά με τον Γκρέκο στο πλάι του Μανιάτη, ο Ιμπαγάσα ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού και ο Κοντρέρας έπαιξε μαζί με τον Σιόβα στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας.

Και πάλι το ξεκίνημα του Ολυμπιακού όμως ήταν κακό και η Νάπολι έκανε το 2-0 στο 48'. Ο Βάργκας βγήκε φάτσα με τον Κάρολ, ο Βορειοϊρλανδός έσωσε σε πρώτο χρόνο αλλά η μπάλα κατέληξε εντέλει στον Χάμσικ που την έστειλε στα δίχτυα. Στο 50' οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως οι Μήτρογλου και Τζεμπούρ δεν πρόλαβαν το παράλληλο γύρισμα του Ιμπαγάσα από αριστερά.


Νάπολι-Ολυμπιακός 2-0 από texniti
 
Δύο λεπτά αργότερα ο Κάρολ μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Χάμσικ εκτός περιοχής και ο Ολυμπιακός απάντησε με την ευκαιρία του Τοροσίδη στο 55'. Ο Μανιάτης τροφοδότησε σωστά τον αρχηγό της ομάδας σε θέση μέσα δεξιά, αλλά το σουτ του "Τόρο" ήταν άστοχο.

Στο 57' ο Σιόβας απομάκρυνε σωτήρια την κεφαλιά – πάσα του Βέργκας στον Χάμσικ και στο επόμενο λεπτό ο στόπερ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά τον Ροζάτι μετά από χτύπημα κόρνερ του Μασάδο.

Η επιθετική λειτουργία των ερυθρολεύκων είχε κάπως βελτιωθεί μετά τις αλλαγές του ημιχρόνου, όμως πίσω το... καράβι έμπαζε! Και αυτό κυρίως λόγω της ανύπαρκτης σχεδόν ανασταλτικής λειτουργίας στην μεσαία γραμμή.

Το 3-0 για τους "παρτενοπέι" ήρθε σε ρυθμούς προπόνησης, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας στο 60', ο Γκαμπερίνι πήδηξε με όλη του την άνεση και από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε εύκολα τον Κάρολ.


Νάπολι-Ολυμπιακός 3-0 από texniti
 
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Μασάδο (σουτ, μπλόκαρε ο Ροζάτι), Τζεμπούρ (δεν πρόλαβε το γύρισμα του Μασάδο) και Γκρέκο (από εξαιρετική ασίστ του Μασάδο, μόνος απέναντι στον Ροζάτι πλάσαρε ψηλά άουτ) να μειώσει το σκορ, στο 63', 64' και 65' αντίστοιχα! Οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά στο 74', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκρέκο να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 79' ο Φουστέρ πέρασε στο ματς αντί του Τοροσίδη, με τον Μανιάτη να πηγαίνει σε θέση δεξιού μπακ και ο Ισπανός στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Κοντρέρας επενέβη σωτήρια με τάκλιν στο 84ο λεπτό προ του Τζεμαϊλί που ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Κάρολ και λίγο μετά ο Βλαχοδήμος μπήκε στην αναμέτρηση αντί του Τζεμπούρ.


Γήπεδο: "Σαν Πάολο"

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νάπολι (Ματσάρι): Ροζάτι, Μπρίτος, Αρόνικα, Βάργκας, Μάτζιο, Χάμσικ, Τζεμαΐλι, Ινσίνιε, Καναβάρο, Καμπερίνι, Ινλέρ.

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (79' Φουστέρ), Χολέμπας, Παπάζογλου (46' Κοντρέρας), Σιόβας, Φέισα (46' Γκρέκο), Μανιάτης, Μασάδο (74' Μοδέστο), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα), Λυκογιάννης (46' Μήτρογλου), Τζεμπούρ.

Πάγκος: Μέγκιερι, Μανωλάς, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοdέστο, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος, Κοντρέρας.

Κίτρινες κάρτες: -

Κόκκινες κάρτες: -


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου