ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Οι σκέψεις του Ζαρντίμ για το ματς με τη Βέροια

Οι σκέψεις του Ζαρντίμ για το ματς με τη Βέροια

Στην χρησιμοποίηση του Φουστέρ στο αρχικό σχήμα για το ματς με τη Βέροια προσανατολίζεται ο Ζαρντίμ. Δίλημμα για Τζεμπούρ ή Μήτρογλου στην επίθεση, προβάδισμα Κάρολ για τον "άσο". Τι έχει δείξει ο Πορτογάλος έως τώρα στα φιλικά και τι σκέφτεται να αλλάξει.
Η πρεμιέρα για το πρωτάθλημα 2012-13 της Super League πλησιάζει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος την Κυριακή (26/8, 21:30 Novasports) αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας την ομώνυμη ομάδα που κέρδισε την περσινή σεζόν την άνοδο της από την Football League.

Όπως είναι λογικό, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τις τελευταίες ημέρες καταστρώνει τα πλάνα του προσπαθώντας να καταλήξει στο καλύτερο δυνατό σχήμα προκειμένου να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Τι δείχνει λοιπόν ο Πορτογάλος τεχνικός στις πρόσφατες προπονήσεις της ομάδας; Κατ' αρχήν σκέφτεται να ξεκινήσει τον Νταβίδ Φουστέρ στο ματς με τη Βέροια.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στην προετοιμασία, δείχνοντας πως ελάχιστα τον επηρέασε η φυγή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ζαρντίμ ξεχώρισε αμέσως τον Φουστέρ και είχε ουκ ολίγα τετ - α - τετ μαζί του στην προετοιμασία, δείχνοντας πως τον υπολογίζει ως μια βασική μονάδα για τη νέα σεζόν.

Ωστόσο ο τραυματισμός στην γάμπα άφησε για περίπου ένα μήνα εκτός αγώνων (φιλικών) τον 30χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεν έχει ρυθμό, γεγονός που προβληματίζει τον 38χρονο προπονητή. Οι τρεις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας θα κρίνουν εν πολλοίς την συμμετοχή ή μη του Φουστέρ στην βασική ενδεκάδα κόντρα στην Βέροια. Αν ο Ζαρντίμ τον δει σε καλή κατάσταση θα τον ξεκινήσει, διαφορετικά θα τον κρατήσει στον πάγκο.

Ο Πορτογάλος βλέποντας την ομάδα να έχει πρόβλημα μαρκαρισμάτων στο κέντρο τη δεδομένη στιγμή, ποντάρει πολλά στο γεγονός πως ο πρώην άσος της Βιγιαρεάλ βοηθάει πολύ και σε αυτό το κομμάτι με το αδιάκοπο πρέσινγκ στους αντιπάλους.

Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο ο Ζαρντίμ αγωνιά για την κατάσταση του Φουστέρ, είναι πως σκέφτεται να μπει ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Βέροια με πρέσινγκ ψηλά. Αφενός για να κερδίσει μπάλες και να πιάσει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, αφετέρου για να αποφορτίσει όσο το δυνατόν την αμυντική γραμμή της δικής του ομάδας, που μετά την απώλεια των Μέλμπεργκ και Αβραάμ (γυρίζει μετά τα Χριστούγεννα) μοιάζει ασταθής, με τους νέους παίκτες να χρειάζονται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να "δέσουν".

Μπορεί ο 38χρονος τεχνικός των ερυθρολεύκων να έδειξε στα φιλικά ένα τρόπο άμυνας που η πίεση ξεκινά από το κέντρο του γηπέδου και όχι πιο μπροστά, αλλά το στυλ αυτό το δοκίμασε περισσότερο για το Champions League, παρά για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για την επιθετική γραμμή, ο Ζαρντίμ βρίσκεται στο δίλημμα "Μήτρογλου ή Τζεμπούρ", με τους δύο σέντερ φορ να έχουν πιθανότητες 50% - 50%. Στην ουσία ο Έλληνας και ο Αλγερινός επιθετικός μοιράστηκαν τον χρόνο συμμετοχής στα φιλικά, σε πολλά από αυτά δοκιμάστηκαν και ως δίδυμο και όπως φαίνεται θα παλέψουν από την ίδια αφετηρία για την θέση του βασικού.

Στην άμυνα τα πράγματα δείχνουν πιο απλά, καθώς οι Τοροσίδης και Χολέμπας είναι ακλόνητοι, ο Σιόβας ήταν ο πιο "βασικός" στην καλοκαιρινή προετοιμασία και για το ματς της πρεμιέρας αναζητείται ο παρτενέρ του στην καρδιά της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής. Θα είναι ο Παπάζογλου ή ο Κοντρέρας;

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Χιλιανός αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος της Χιλής με την Κόλο - Κόλο και θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν η ποινή του θα ισχύσει τελικά για το ελληνικό πρωτάθλημα...

Την θέση κάτω από τα γκολπόστ διεκδικούν οι Κάρολ και Μέγκιερι, με τον Βορειοϊρλανδό να έχει το προβάδισμα. Εξάλλου στα δύο πιο δυνατά εκτός έδρας φιλικά με Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Νάπολι, ο Κάρολ ήταν βασικός και δείχνει να τον προτιμά ο Ζαρντίμ αυτή την εποχή.

Γρίφο αποτελούν επί της ουσίας οι τρεις θέσεις του κέντρου. Ο Μασάδο θα παίξει στο πλάι σαν "αντί - Μιραλάς", ή πίσω από τον επιθετικό; Ο Φουστέρ αν χρησιμοποιηθεί, θα πάει και αυτός στις πτέρυγες ή στον κλασικό του ρόλο; Ο Ιμπαγάσα μπορεί να παίξει από την αρχή (με το κακό τερέν πάντως στην Βέροια να μην ευνοεί την συμμετοχή του...) ή είναι για αλλαγή;

Αν κάποιος από τους προαναφερθέντες χρησιμοποιηθεί στην τριάδα του άξονα, τότε μένουν δύο ακόμη θέσεις "κενές" για τους Φέισα, Μανιάτη και Γκρέκο, ενώ υπάρχει και η λύση του πιο αμυντικογενή και σκληροτράχηλου Μοδέστο.

Εδώ λοιπόν οι λύσεις στα χέρια του Ζαρντίμ είναι σαφώς περισσότερες και ο Πορτογάλος θα έχει ευχάριστο "πονοκέφαλο" για την τελική επιλογή. Όπως και να 'χει, ο Λεονάρντο θα δει την κατάσταση των παικτών στο Ρέντη αυτές τις ημέρες και στη συνέχεια θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου