ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ

 Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ

22/8/2012

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TVΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ανζί δίνει 68 εκατ. για τον Φαλκάο! 

22/8/2012

Η Ανζί δίνει 68 εκατ. για τον Φαλκάο!
Κι όμως η μεταγραφή του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς μπορεί να μην αποτελέσει και την ακριβότερη για την τρέχουσα περίοδο. Και αυτό γιατί η Ανζί, φαίνεται να επέστρεψε μετά από την απόκτηση του Ετό, και να κατέθεσε μια πρόταση στην Ατλέτικο Μαδρίτης με ένα… καράβι χρήματα για την απόκτηση του Φαλκάο.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της Ανζί προσέφεραν στην Ατλέτικο το ποσό των 68 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του Κολομβιανού επιθετικού. Το ποσό αυτό είναι κατά επτά εκατομμύρια ευρώ μικρότερο σε σχέση με τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του Φαλκάο με την ομάδα της Μαδρίτης.

Σε περίπτωση πραγματοποιηθεί η μεταγραφή αυτή θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του αθλήματος, μετά από αυτές των Κριστιάνο Ρονάλντο (από Γιουνάιτεντ σε Ρεάλ Μαδρίτης), Ζιντάν (από Γιουβέντους σε Ρεάλ Μαδρίτης) και Ιμπραίμοβιτς (από Μίλαν σε Μπαρτσελόνα).

Ένας χάκερ ανακοίνωσε τον… Μόντριτς 

22/8/2012

Ένας χάκερ ανακοίνωσε τον… Μόντριτς
Οι ισπανικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν ως θέμα χρόνου την επισημοποίηση της απόκτησης του Λούκα Μόντριτς από την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ένας χάκερ φρόντισε αυτό να γίνει λίγο… νωρίτερα. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην επίσημη ιστοσελίδα της «βασίλισσας» ο Κροάτης άσος φαινόταν να ανήκει στο ρόστερ της ομάδας.

Μάλιστα, υπήρξαν και πλήρη στοιχεία για τον Κροάτη, όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε παίκτη που συνεργάζεται με την ομάδα της Μαδρίτης.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει τότε έδρασαν γρήγορα και «κατέβασαν» τις πληροφορίες από την ιστοσελίδα η οποία πλέον πουθενά δεν αναγράφει το όνομα του Μόντριτς.

Σε ενημέρωσή της η «βασίλισσα» υποστήριξε ότι ήταν ένα χτύπημα από hacker, όμως πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι οφείλεται σε λάθος των υπευθύνων, οι οποίοι απλώς εμφάνισαν καλά λάθος νωρίτερα τη σελίδα με τις πληροφορίες του νέου μεταγραφικού αποκτήματος.

Κινδυνεύει με πρόστιμο ο Βίγια 

22/8/2012

Κινδυνεύει με πρόστιμο ο Βίγια
Χρηματικό πρόστιμο αναμένεται να επιβληθεί στον Νταβίντ Βίγια γιατί έβγαλε τη φανέλα του και είχε άλλη μπλούζα με φωτογραφία της οικογένειάς του, όταν σκόραρε για την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σοσιεδάδ.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε το πέμπτο γκολ των «μπλαουγκράνα» στην αναμέτρηση και στο πανηγυρισμό του έβγαλε τη φανέλα του και από μέσα φορούσε ένα t-shirt που είχε μία φωτογραφία με τη σύζυγο του και τις δύο κόρες τους.

Επίσης, είχε το ακόλουθο μήνυμα: «Αδύνατο χωρίς εσάς»!

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Marca», νεοσυσταθείσα Ισπανική Επιτροπή Ανταγωνισμού θα τον τιμωρήσει με πρόστιμο μεταξύ 2.000 ευρώ και 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 91 υπαγορεύει: «Κάθε ποδοσφαιριστής που βγάζει την μπλούζα του χωρίς άδεια και επιδεικνύει κάθε είδους διαφημιστικό σλόγκαν, ατάκα, λογότυπα ή εικόνες, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο ή το σκοπό του, θα πρέπει να τιμωρείται με ελάχιστο πρόστιμο από 2.000 ευρώ μέχρι 3.000 ευρώ και μια προειδοποίηση».

Και η Ρεάλ κοιτάει Μεντέλ 

22/8/2012

Και η Ρεάλ κοιτάει Μεντέλ
Την περίπτωση του Γκάρι Μεντέλ εξετάζει η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Χιλής.

Την περσινή σεζόν ο 25χρονος χαφ εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Σεβίλλης και βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο ψάχνει για κάποιον αμυντικογενή ποδοσφαιριστή μετά τον διαφαινόμενο δανεισμό του Νούρι Σαχίν στην Άρσεναλ.

Το «πίτμπουλ», όπως είναι το παρατσούκλι του, φαίνεται ότι απασχολεί και τη Νάπολι, όμως η διοίκηση της Σεβίλλης τον παραχωρεί έναντι 10 εκατ. ευρώ.

«Ο λιγότερο σημαντικός τίτλος» 

22/8/2012

«Ο λιγότερο σημαντικός τίτλος»
Η συνέντευξη τύπου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ζοσέ Μουρίνιο να… ρίξει λίγο τους τόνους, καθώς όπως τόνισε: «Είναι ο λιγότερο σημαντικός τίτλος που διεκδικούμε».

Επιπλέον ο Πορτογάλος τεχνικός αρνήθηκε την ηγεμονία των «μπλαουγκράνα» τα τελευταία χρόνια και πιστεύει ότι οι Μαδριλένοι θα συνεχίσουν τα καλά παιχνίδια στο Καμπ Νου.

«Αν μου έλεγε κάποιος ότι αν χάσω το Σούπερ Καπ θα πάρω το πρωτάθλημα, θα το δεχόμουν ευχαρίστως γιατί δεν θεωρώ ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτός ο τίτλος», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσον αφορά την περίπτωση του Πέπε, τόνισε ότι ο άνθρωπος και όχι το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικό, ενώ ανακοίνωσε και τον αντικαταστάτη του:

«Δεν θα μπορούσα να πάρω ένα τόσο μεγάλο ρίσκο, που θα έθετε σε κίνδυνο έναν άνθρωπο. Το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σημασία μπροστά στον άνθρωπο. Αντικαταστάτης του Πέπε θα είναι ο Αλπμιόλ, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα για την ενδεκάδα που θα ξεκινήσω».

Ο Μουρίνιο μίλησε επίσης και για όσα λέγονται περί ηγεμονίας τα τελευταία χρόνια της Μπαρτσελόνα, σχολιάζοντας: «Αν δεν έχεις κερδίσει τουλάχιστον δύο συνεχόμενα Champions League κανείς δεν μπορεί να μιλάει για ηγεμονία. Η Μπαρτσελόνα απλά είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες».

Αναφορικά με την απόδοση της Ρεάλ στα τελευταία της παιχνίδια στη Βαρκελώνη, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κερδίσαμε την περασμένη σεζόν σε αυτό το γήπεδο. Κάνουμε καλά παιχνίδια στο Καμπ Νου και ήμασταν άτυχοι που δεν είχαμε πάρει τη νίκη νωρίτερα».

Ένα «ευχαριστώ» αξίας 3000 ευρώ 

22/8/2012

Ένα «ευχαριστώ» αξίας 3000 ευρώ
Να ευχαριστήσει την οικογένειά του που τον βοήθησε τόσο πολύ όταν είχε τον σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, θέλησε ο Νταβίντ Βίγια. Εξ ου και το μπλουζάκι που φορούσε μέσα από τη φανέλα του, που είχε φωτογραφία των δικών του ανθρώπων και το μότο «Αδύνατο χωρίς εσάς».

Ωστόσο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανικής Ομοσπονδίας, δεν φαίνεται να συγκινήθηκε ιδιαίτερα με την κίνηση του επιθετικού της Μπαρτσελόνα και τον τιμώρησε με πρόστιμο 3000 ευρώ.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει:

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τιμωρεί τον Νταβίντ Βίγια με πρόστιμο 3000 ευρώ, για το γεγονός ότι έβγαλε τη φανέλα του κατά την διάρκεια πανηγυρισμού και φορούσε μπλούζα, που ανέγραφε κάποιο σλόγκαν. Η τιμωρία της κίτρινης κάρτας παραμένει».

Οι νόμοι πρέπει να ακολουθούνται λοιπόν, καθώς αυτό είναι η τιμωρία στην Ισπανία όσων βγάζουν τη φανέλα τους στους πανηγυρισμούς και εξαίρεση δεν αποτελεί κανένας, ακόμα και αν γίνεται για έναν τόσο ευγενικό σκοπό.

Στη Θέλτα ο Κρον-Ντέλι 

22/8/2012

Στη Θέλτα ο Κρον-Ντέλι
Παίκτης της Θέλτα είναι και επίσημα ο Μίκαελ Κρον-Ντέλι.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δανίας στο φετινό Euro, υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με την ομάδα του Βίγκο.

Την περσινή χρόνια αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της χώρας του με τη φανέλα της Μπρόντμπι, έχοντας 27 συμμετοχής και πέντε τέρματα.

«Όχι και το τέλος του κόσμου μια ήττα» 

22/8/2012

«Όχι και το τέλος του κόσμου μια ήττα»
Την δική του οπτική για την μεγάλη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, έδωσε ο Τίτο Βιλανόβα. Για τον προπονητή των «μπλαουγκράνα» μία ήττα δεν θα σημάνει και το τέλος του κόσμου.

Επίσης τόνισε ότι δεν θέλει ο ίδιος να παίξει λίγο ή πολύ ρόλο στην αναμέτρηση, καθώς αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο παιχνίδι.

«Δεν σκέφτομαι τον ρόλο που θα έχω μέσα στο παιχνίδι. Δεν κάνω τα πλάνα μου για το αν θα είναι μικρός ή μεγάλος. Θέλω να ζω με ηρεμία το επάγγελμ’ά μου. Ωστόσο, αυτό που ξέρω είναι ότι δουλεύω για το καλύτερο και δεν σκέφτομαι ότι ακόμα και σε περίπτωση ήττας θα έρθει το τέλος του κόσμου. Στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσον αφορά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα, τον Άλεξ Σονγκ και τον βαθμό ετοιμότητάς του, είπε:

«Θα είναι σύντομη η προσαρμογή του στην ομάδα και θα βοηθήσει άμεσα», για να προσθέσει στην συνέχεια: «Πάντως θα ήθελα να είχε μείνει και ο Κεϊτά».

Αναφορικά με τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στο παιχνίδι και κυρίως τον τερματοφύλακα, ο Βιλανόβα είπε ότι θα το ξεκαθαρίσει λίγο πριν την αναμέτρηση, ενώ για τη συμμετοχή ή όχι του Πέπε της Ρεάλ, σχολίασε: «Αυτό είναι κάτι που αφορά εκείνους και μόνο. Έχουν προπονητή για να αποφασίσει».

ΙΤΑΛΙΑ

Μένει στη Ρόμα ο Ντε Ρόσι 

22/8/2012

Μένει στη Ρόμα ο Ντε Ρόσι
Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αφήνει την Ρόμα για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι έβαλε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, τονίζοντας πως το μόνο που θέλει είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στους «τζιαλορόσι».

Το όνομα του 29χρονου Ιταλού χαφ «έπαιζε» όλο το καλοκαίρι για λογαριασμό των πρωταθλητών Αγγλίας, ωστόσο ο ίδιος φρόντισε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, να διαψεύσει τα πάντα, βάζοντας οριστικό τέλος στις… ορέξεις των «πολιτών».

«Θα μείνω στη Ρόμα. Είμαι χαρούμενος εδώ και ποτέ δεν ζήτησα από την ομάδα μου να αποχωρήσω. Γράφονται διάφορα για εμένα και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Κάποια από αυτά με έκαναν να γελάσω και κάποια άλλα να νευριάσω…

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ πως την ημέρα που θα αποφασίσω να φύγω από την Ρόμα θα το πω δημόσια. Προτίμησα νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι να μην τοποθετηθώ, γιατί σεβόμουν το γεγονός πως είχα υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα.

Υπήρχαν προσφορές. Ένας σύλλογος, που όλοι γνωρίζεται ποιος είναι ενδιαφέρθηκε για εμένα. Μια-δυο ακόμα ασχολήθηκαν αλλά μόνο σε φιλολογικό επίπεδο. Δεν ξέρω αν θέλουν να με πουλήσουν, αλλά θεωρώ πως από τη στιγμή που μου προσφέρθηκε ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο τον περασμένο Μάιο, υπολογίζουν σε εμένα» ήταν τα λόγια του Ντε Ρόσι.

Αλλαγή κανονισμού στους ιταλικούς πάγκους 

21/8/2012

Αλλαγή κανονισμού στους ιταλικούς πάγκους
Το δικαίωμα να διαθέτουν 12 παίκτες στον πάγκο -και όχι επτά που ίσχυε μέχρι σήμερα- θα έχουν οι ομάδες στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας.

Μάλιστα, ο νέος κανονισμός θα εφαρμοστεί άμεσα, δηλαδή, από το προσεχές σαββατοκύριακο που ξεκινά η φετινή Serie A, ενώ το ίδιο θα γίνεται στο Κύπελλο, στο Σούπερ Καπ και στο πρωτάθλημα Νέων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι ομάδες, πριν από κάθε ματς, θα δηλώνουν 23 και όχι 18 παίκτες.

«Θα δώσει ενθουσιασμό στην Ίντερ ο Κασάνο» 

22/8/2012

«Θα δώσει ενθουσιασμό στην Ίντερ ο Κασάνο»
Την εκτίμηση που τρέφει για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Αντόνιο Κασάνο, καθώς και την ελπίδα πως ο παίκτης θα καταφέρει να ωριμάσει, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, μιλώντας σε δημοσιογράφους της διαδικτυακής έκδοσης της «Gazzetta dello sport». Ο ποδοσφαιριστής πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και ανήκει και τυπικά, πλέον, στους «νερατζούρι».

Η πολύκροτη ανταλλαγή του Αντόνιο Κασάνο με τον Τζαμπάολο Πατσίνι είναι γεγονός. Οι δύο ποδοσφαιριστές που δεν ήταν ικανοποιημένοι στις ομάδες τους, πέτυχαν αυτό που επιθυμούσαν και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Την ίδια αισιοδοξία έχει και ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, που μίλησε στην «Gazzetta dello sport» αμέσως μετά την τυπική ολοκλήρωση της ανταλλαγής. «Ο Κασάνο μου αρέσει πολύ. Αλλά και σε ποιον δεν αρέσει; Η έλευση του ελπίζω να δώσει ενθουσιασμό στην ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και είμαι αισιόδοξος πως θα προσφέρει στην ομάδα. Οι επιθετικοί που έχουμε έχουν κάνει καλή δουλειά, τώρα ο Αντόνιο μπορεί να τους βοηθήσει και να γίνουμε πιο δυνατοί», δήλωσε ο Μοράτι.

Σε ποια θέση θα αγωνιστεί ο Κασάνο κατά την άποψη του Μοράτι; Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος. «Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής, που ζήτησε την προσθήκη αυτή. Εκείνος ξέρει καλά και δεν είναι δουλειά μου να παρεμβαίνω στις επιλογές του.»

Ο προβληματικός χαρακτήρας του Κασάνο δεν προβληματίζει τον πρόεδρο; «Ο Κασάνο έχει την προσωπικότητα να μπει σε μια σειρά από μόνος του και να ωριμάσει. Πιστεύω πως δεν θα δημιουργήσει προβλήματα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ίντερ.

Επανέρχεται για Γιόβετιτς η Γιουβέντους 

22/8/2012

Επανέρχεται για Γιόβετιτς η Γιουβέντους
Έτοιμη να καταθέσει την τελική της πρόταση στη Φιορεντίνα για την απόκτηση του Στέφαν Γιόβετιτς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ότι οι πρωταθλητές Ιταλίας θα κάνουν ακόμη μία προσπάθεια για να πάρουν στο Τορίνο τον Μαυροβούνιο επιθετικό και θα κάμψουν τις αντιστάσεις που έχουν παρουσιάσει οι «βιόλα».

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος της Φλωρεντίας τονίζει ότι ο παίκτης δεν πωλείται, αλλά παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο μίας πρότασης που θα φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο αθλητικός διευθυντής των «μπιανκονέρι», Μπέπε Μαρότα, θα προσφέρει τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα ως έμψυχο αντάλλαγμα και χρήματα για τον νεαρό φορ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η «Γιούβε» προσπάθησε να αποκτήσει κάποιον επιθετικό υψηλού επιπέδου, αλλά ο Φαν Πέρσι έγινε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επίσης, η ιταλική ομάδα είχε εξετάσει τις περιπτώσεις του Εντίν Τζέκο της Μάντσεστερ Σίτι και του Φερνάντο Γιορέντε της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Μεντέλ αντικαταστάτης του Γκαργκάνο 

 22/8/2012

Ο Μεντέλ αντικαταστάτης του Γκαργκάνο
Η παραχώρηση του Βάλτερ Γκαργκάνο στην Ίντερ, υποχρεώνει τη Νάπολι να κινηθεί άμεσα για την εύρεση του αντικαταστάτη του. Ισπανικές εφημερίδες αναφέρουν πως αυτός ενδέχεται να είναι ο Γκάρι Μεντέλ της Σεβίλλης, αν και ακόμα δεν έχουν γίνει σαφείς οι αξιώσεις των Ισπανών.

Ο Βάλτερ Γκαργκάνο βρίσκεται ήδη στο Μιλάνο και η αποχώρησή του από τη Νάπολι αφήνει σημαντικό κενό στο κέντρο της ομάδας του Βάλτερ Ματζάρι. Ο Ιταλός τεχνικός έχει ζητήσει την άμεση αντικατάσταση του παίκτη, με τον χρόνο να πιέζει, αφού η μεταγραφική περίοδος λήγει στις 31 Αυγούστου.

Πληροφορίες που φτάνουν από την Ισπανία κάνουν λόγο για πρόθεση της Νάπολι να κάνει κρούση στη Σεβίλλη για να αποκτήσει τον Γκάρι Μεντέλ. Η «Corriere dello sport» επιβεβαιώνει τις πληροφορίες αυτές, προσθέτοντας πως η διοίκηση των «παρτενοπέι» είναι αποφασισμένη να επενδύσει αμέσως τα χρήματα που εισέπραξε από την Ίντερ, με τον Μεντέλ να είναι μια αξιόπιστη λύση, που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του προπονητή.

Ο Χιλιανός μέσος, που στην πατρίδα του έχει το παρατσούκλι «πίτμπουλ», θεωρείται ιδανική λύση, αλλά η Σεβίλλη δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν τον πουλάει και με ποια τιμή. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι άνθρωποι της Νάπολι να κινηθούν γρήγορα, ώστε να προλάβουν να εξετάσουν άλλες λύσεις, αν η Σεβίλλη αρνηθεί να παραχωρήσει τον παίκτη.

«Μπορεί τίτλο η Νάπολι» 

22/8/2012

«Μπορεί τίτλο η Νάπολι»
Μπορεί την πρώτη αγωνιστική να τίθεται αντιμέτωπη με την ομάδα του, ωστόσο ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη Νάπολι. Ο πρόεδρος της Παλέρμο παραχώρησε συνέντευξη στο διαδικτυακό «Napoli Magazine» και ανέφερε πως οι «παρτενοπέι» είναι από τα φαβορί για τον τίτλο.

Η σχέση που έχει αναπτύξει ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, με τη Νάπολι και τον κόσμο της, είναι γνωστή σε όλη την ποδοσφαιρική Ιταλία. Η εκτίμηση που τρέφει ο Τζαμπαρίνι για τους «παρτενοπέι» φάνηκε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Napoli Magazine».

Την πρώτη αγωνιστική το Παλέρμο υποδέχεται τη Νάπολι. Ποιες είναι οι σκέψεις του Τζαμπαρίνι; «Η Νάπολι είναι δυνατή και έμπειρη. Εμείς τώρα χτίζουμε την ομάδα. Είμαι βέβαιος πως θα γίνει καλό παιχνίδι, αφού και οι δύο θα παίξουμε για τη νίκη», τόνισε, αναφερόμενος στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο, ο πρόεδρος της Παλέρμο.

Προγνωστικά θα κάνει ο πρόεδρος; «Ποτέ δεν κάνω προγνωστικά, το ματς είναι ανοικτό. Πάντως φαβορί είναι η Νάπολι, που δείχνει πιο έτοιμη από εμάς», απάντησε ο Τζαμπαρίνι.

Για το πρωτάθλημα, ποιες θα είναι οι πρωταγωνίστριες; «Η Γιουβέντους είναι πιο μπροστά από όλους. Μετά βάζω τη Νάπολι, που θεωρώ πιο δυνατή από τις ομάδες του Μιλάνου. Για μένα η Νάπολι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Όσο για εμάς, ελπίζω να βρεθούμε πάνω από τη μέση της βαθμολογίας. Όπως είπα, τώρα χτίζουμε τη νέα Παλέρμο», τόνισε ο Τζαμπαρίνι, που δεν κρύβει το θαυμασμό του για τους «παρτενοπέι».

Δεν έγινε δεκτή η έφεση του Κόντε 

22/8/2012

Δεν έγινε δεκτή η έφεση του Κόντε
Απορρίφθηκε η έφεση που είχε καταθέσει κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης ο Αντόνιο Κόντε και έτσι ο τεχνικός της Γιουβέντους είναι αναγκασμένος να εκτίσει ποινή 10 μηνών για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο Κόντε, που αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, προτίθεται να προσφύγει και σε τρίτο βαθμό δικαιοσύνης.

Ένας από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης των στημένων αγώνων που συγκλόνισε την Ιταλία, ήταν ο Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός τεχνικός κρίθηκε ένοχος για προκαθορισμό του αποτελέσματος σε δύο αγώνες της τότε ομάδας του, της Σιένα και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 10 μηνών από κάθε αγωνιστική δράση.

Ο Κόντε που αρνείται κάθε ανάμειξη με τα στημένα παιχνίδια, άσκησε έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης. Οι δικηγόροι του ήταν σίγουροι πως με τα στοιχεία που είχαν συλλέξει, θα έπειθαν τον αθλητικό δικαστή για την αθωότητα του πελάτη τους.

Τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους, αφού ο αθλητικός δικαστής απέρριψε, ουσιαστικά, την έφεση, επικυρώνοντας την πρωτοβάθμια απόφαση. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αθλητικών δικαστών, έγινε δεκτή η έφεση για το ματς Νοβάρα - Σιένα, αλλά απέρριψαν εκείνη που αφορούσε το παιχνίδι Αλμπινολέφε - Σιένα. Έτσι στον Κόντε επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 10 μηνών.

Σύμφωνα με δηλώσεις των δικηγόρων του τεχνικού της «Γιούβε», αναμένεται να ασκηθεί νέα έφεση, με σκοπό να «πέσει» εντελώς η ποινή στον τρίτο βαθμό δικαιοσύνης.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η ανταλλαγή 

22/8/2012

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η ανταλλαγή
Ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Αντόνιο Κασάνο από την Ίντερ, καθώς και εκείνη του Τζαμπάολο Πατσίνι από τη Μίλαν. Οι δύο παίκτες, που πέρασαν με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψαν τα συμβόλαια τους, έχουν ήδη κάνει τις πρώτες προπονήσεις με τις νέες τους ομάδες.

Η ανταλλαγή του Αντόνιο Κασάνο με τον Τζαμπάολο Πατσίνι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά από το βράδυ της Τρίτης. Η Μίλαν και η Ίντερ είχαν συναινέσει για τους όρους αυτής της ανταλλαγής, ενώ και οι δύο παίκτες είχαν συμφωνήσει με τις ομάδες. Αυτό που απέμενε ήταν να περάσουν τα ιατρικά τεστ και να υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια.

Το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε και τυπικά η ανταλλαγή αυτή. Η Ίντερ εξέδωσε την ανακοίνωση της απόκτησης του Κασάνο, που αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ της ομάδας. «Η Ίντερ καλωσορίζει τον Αντόνιο Κασάνο. Τα έγγραφα της απόκτησης των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από τη Μίλαν, έχουν κατατεθεί στα γραφεία της Λίγκας της Serie A. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε διετές συμβόλαιο, που λήγει τον Ιούνιο του 2014», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Μίλαν, επισημοποιώντας την απόκτηση του Πατσίνι. «Η Μίλαν ανακοινώνει την απόκτηση των δικαιωμάτων του Τζαμπάολο Πατσίνι από την Ίντερ, ενώ ταυτόχρονα παραχωρεί τα δικαιώματα του Αντόνιο Κασάνο στην Ίντερ.»

Οριστικό: Tο Καμπιονάτο στην ΟΤΕ TV! 

22/8/2012


Οριστικό: Το Καμπιονάτο στην ΟΤΕ TV!
Πριν από λίγα λεπτά, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως θα δείχνει τους αγώνες του Καμπιονάτο και τη φετινή σεζόν. Όπως ακριβώς γράψαμε απ' το πρωί.

Το ξεκίνημα θα γίνει το Σάββατο, στις 19.00, με την αναμέτρηση Φιορεντίνα-Ουντινέζε! Όπως ανακοινώθηκε: «Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιταλίας, το Campionato di Serie A εξασφάλισε αποκλειστικά για τους συνδρομητές του έως τη σεζόν 2014-2015.

Είκοσι σύλλογοι, δέκα αναμετρήσεις κάθε αγωνιστική, 420 ματς το χρόνο, περισσότεροι από 1.260 αγώνες συνολικά για τα επόμενα 3 χρόνια και φυσικά όλα τα μεγάλα ντέρμπι, με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη θα φιλοξενούνται αποκλειστικά, ζωντανά και σε υψηλή ευκρίνεια, στα αθλητικά κανάλια του OTE TV».


Αναλυτικά το πρόγραμμα των ΟΤΕ TV το Σαββατοκύριακο:

Σάββατο 25.08.12
01.30 ATP 250 Winston-Salem Open semifinal 2 LIVE OTE sport2
11.05 MotoGP BRNO FP3 LIVE OTE sport3
14.00 Κότμπους-Σαν Πάουλι Bundesliga 2 3η αγ. LIVE OTE sport2
14.50 MotoGP BRNO QUAL LIVE OTE sport3
16.30 Γκλάντμπαχ-Χοφενχάιμ Bundesliga 1η LIVE OTE sport2
16.30 Γκρόιτερ Φίρτ-Μπάγερν Bundesliga 1η LIVE OTE sport1
16.30 Αμβούργο-Νυρεμβέργη Bundesliga 1w LIVE OTE sport3
19.00 Φιορεντίνα-Ουντινέζε Serie A 1w LIVE OTE sport2
19.30 ATP 250 Winston-Salem Open final LIVE OTE sport3
19.30 Αιντραχτ Φρ.-Λεβερκούζεν Bundesliga 1η LIVE OTE sport1
21.45 Γιουβέντους-Πάρμα Serie A 1w LIVE OTE sport3
22.00 Μπέτις-Βαγιεκάνο Primera Division 2w LIVE OTE sport1
22.00 Εσπανιόλ-Σαραγόσα Primera Division 2w LIVE OTE sport2
23.45 Άουγκσμπουργκ-Φ. Ντίσελντορφ Bundesliga 1η LIVE OTE sport3 (25.08 16.30)
00.00 Μάλαγα-Μαγιόρκα Primera Division 2w LIVE OTE sport1
00.00 Φράιμπουργκ-Μάιντς Bundesliga 1η LIVE OTE sport2 (25.08 16.30)

Κυριακή 26.08.12
05.30 San Jose Earthquakes-Colorado Rapids MLS 25 LIVE OTE sport1
11.45 Moto3 BRNO RACE LIVE OTE sport3
13.05 Moto2 BRNO RACE LIVE OTE sport3
14.30 Σοσιεδάδ-Θέλτα Primera Division 2w LIVE OTE sport2 (25.08 20.00)
14.30 Καιζερσλάουτερν-Μόναχο 1860 Bundesliga 2 3η αγ. LIVE OTE sport2
14.30 MotoGP BRNO RACE LIVE OTE sport3
16.30 Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ Bundesliga 1η REC OTE sport1 (25.08 21.45)
19.00 Μίλαν-Σαμπντόρια Serie A 1w LIVE OTE sport3
20.00 Οσασούνα-Μπαρτσελόνα Primera Division 2w LIVE OTE sport2
20.00 Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης Primera Division 2w LIVE OTE sport1
21.45 Πεσκάρα-Ιντερ Serie A 1w LIVE OTE sport3
22.00 Γρανάδα-Σεβίλη Primera Division 2w LIVE OTE sport1
22.30 Παλέρμο-Νάπολι Serie A 1w live delayed OTE sport2
23.45 Αννόβερο-Σάλκε Bundesliga 1w REC OTE sport3 (26.08 18.30)
00.00 Βαλένθια-Λα Κορούνια Primera Division 2w LIVE OTE sport1

Mήνυμα του αρχηγού με πολλούς αποδέκτες

22/8/2012

Μήνυμα του αρχηγού με πολλούς αποδέκτες
Με τα καλύτερα λόγια αποχαιρέτισε τον Βάλτερ Γκαργκάνο ο Πάολο Καναβάρο. Ο αρχηγός της Νάπολι ευχήθηκε τα καλύτερα στον Ουρουγουανό πρώην συμπαίκτη του και κάλεσε όσους έμειναν στην ομάδα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η μεταγραφή του Βάλτερ Γκαργκάνο από τη Νάπολι στην Ίντερ προκάλεσε δυσφορία στους οπαδούς των «παρτενοπέι». Ο Γκαργκάνο ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες της ομάδας τους και η απώλειά του θεωρείται δυσαναπλήρωτη.

Ανάμεσα στους παίκτες της Νάπολι υπάρχουν ανάλογα συναισθήματα. Όλοι είναι στενοχωρημένοι για την αποχώρηση του Γκαργκάνο, όπως φαίνεται από τα λόγια του Πάολο Καναβάρο. «Μιλάω εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου και δηλώνω πως είμαστε πικραμένοι και απογοητευμένοι από την αποχώρηση του Βάλτερ. Περάσαμε πέντε φανταστικά χρόνια μαζί, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Γκαργκάνο έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο σταθμό της καριέρας του, ελπίζοντας πως απομακρύνθηκε από την οικογένειά μας προσωρινά», ήταν τα λόγια του Καναβάρο.

Ο αρχηγός της Νάπολι, όμως, είχε και ένα μήνυμα για τους συμπαίκτες του. «Όσοι θα βρίσκονται εδώ μετά το τέλος του μήνα, πρέπει να δώσουν και την ψυχή τους για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτοί που πιστεύουν στην ομάδα, πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Αν κάποιος δεν είναι σίγουρος πως θέλει να παίζει στη Νάπολι, καλό θα ήταν να το πει τώρα και να φύγει», τόνισε, με σκληρά λόγια, ο Καναβάρο.

Αυτό μοιάζει σαν μήνυμα προς τον Καβάνι. Ποια πιστεύει ο Καναβάρο πως θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης του Ουρουγουανού; «Δεν νομίζω πως θα γίνει κάτι. Η διοίκηση δεν θα πουλήσει τους πάντες μέσα σε λίγες μέρες, αντίθετα πιστεύω πως θα έρθει κάποιος σημαντικός παίκτης. Αλλά για τις μεταγραφές γνωρίζω λιγότερα από τους δημοσιογράφους», κατέληξε ο αρχηγός.

Ζητάει Ζε Εντουάρντο η Μίλαν 

22/8/2012

Ζητάει Ζε Εντουάρντο η Μίλαν
Συνεχίζονται οι προσπάθειες των ανθρώπων της Μίλαν να ενισχύσουν την ομάδα τους. Μετά την απόκτηση του Πατσίνι, ο ισχυρός άντρας των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Τζένοα για το δανεισμό του Ζε Εντουάρντο.

Η αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απογοήτευσε τους οπαδούς της Μίλαν, που ήλπιζαν σε αντικατάσταση του Σουηδού με έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου. Η απογοήτευση αυτή μεγάλωσε μετά και την φυγή του Αντόνιο Κασάνο, που ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της ομάδας. Αυτό που περιμένουν οι «τιφόζι» τώρα είναι η απόκτηση κάποιων παικτών ικανών να «σηκώσουν» το βάρος της φανέλας της ομάδας τους.

Η αρχή έγινε με τον ερχομό του Τζαμπάολο Πατσίνι. Ο πρώην παίκτης της Ίντερ, όμως, δεν μπορεί από μόνος του να αποτελέσει το «φάρμακο» για τους οπαδούς. Για το λόγο αυτό η διοίκηση της Μίλαν προσπαθεί να προχωρήσει και σε νέες κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία, το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αντριάνο Γκαλιάνι γευμάτισε με τον πρόεδρο της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι, ζητώντας του το δανεισμό του Ζε Εντουάρντο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Πρετσιόζι δεν είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά. Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται πως μόλις ξεκίνησαν.

Απομένει να δούμε την αντίδραση των οπαδών της Μίλαν, αφού ο Ζε Εντουάρντο δεν μοιάζει να είναι ο επιθετικός που ονειρεύονται.

Νέος τραυματισμός για Πάτο 

22/8/2012

Νέος τραυματισμός για Πάτο
Δεν του έφτανε το ότι την περασμένη σεζόν τα περισσότερα παιχνίδια της Μίλαν τα παρακολούθησε από το… σπίτι του λόγω τραυματισμού, ήρθε και ένας εκ νέου τραυματισμός για να τον αφήσει εκτός της πρεμιέρας του ιταλικού πρωταθλήματος με την Σαμπντόρια.

Ο λόγος για τον Αλεξάντρε Πάτο, οποίος παρουσίασε ένα πρόβλημα στον αριστερό μηρό και αποχώρησε από την προπόνηση των «ροσονέρι».

Όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του Μιλάνο ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα υποβληθεί και τις επόμενες ημέρες σε διάφορες εξετάσεις, ώστε να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του και να διαπιστωθεί το χρονικό διάστημα της απουσίας του.

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους για το «Τρόπαιο Μπερλουσκόνι» ήταν το πρώτο του Πάτο στο «Σαν Σίρο» μετά από έξι μήνες.

Πλέον εντείνονται οι σκέψεις στο «στρατόπεδο» της Μίλαν για την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού, εκτός του Πατσίνι, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με τους συχνούς τραυματισμούς του Βραζιλιάνου επιθετικού.
ΑΓΓΛΙΑ

Συμφωνία για Σαχίν 

22/8/2012

Συμφωνία για Σαχίν
Τώρα, όλα εξαρτώνται από την επιθυμία του ποδοσφαιριστή! Η Άρσεναλ απέσπασε τη συγκατάθεση της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Νούρι Σαχίν και πλέον, ο νεαρός μέσος καλείται να αποφασίσει αν θέλει να μετακομίσει στην Αγγλία ή να παραμείνει στη «βασίλισσα» και να παλέψει για μια θέση στα πλάνα του Μουρίνιο.

Ο 23χρονος άσος, προορίζεται για την αντικατάσταση του Σονγκ και την κάλυψη του κενού που άφησε ο Καμερουνέζος με την αποχώρησή του από το «Έμιρεϊτς» για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Οι διοικούντες την Άρσεναλ, πρόλαβαν να τηλεφωνήσουν στον Σαχίν προτού αυτός έρθει σε επαφή με τη Λίβερπουλ και με άμεσες κινήσεις, οι «κανονιέρηδες» ήρθαν σε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όλα εξαρτώνται από την επιλογή που θα κάνει ο παίκτης, που στους «μερένχες» δεν κατάφερε ποτέ να παρουσιάσει τον καλό του εαυτό.

Στην ΚΠΡ ο Καρβάλιο 

22/8/2012

Στην ΚΠΡ ο Καρβάλιο
Παίκτης της ΚΠΡ θα είναι για τη σεζόν 2012-2013 ο Ρικάρντο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ θα αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στους Λονδρέζους χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τη συμφωνία των δύο ομάδων.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός επιστρέφει στα αγγλικά γήπεδα αφού μέχρι το 2010 και για έξι χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα της Τσέλσι. Στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού έχοντας μόλις 41 συμμετοχές στις τελευταίες δύο σεζόν.

«Γλυκοκοιτάζει» Νάβας ο Βενγκέρ 

22/8/2012

«Γλυκοκοιτάζει» Νάβας ο Βενγκέρ
Έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στη Σεβίλλη για την απόκτηση του Χεσούς Νάβας παρουσιάζεται η Άρσεναλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «AS» υποστηρίζει ότι οι Λονδρέζοι προσφέρουν το ποσό των 15 εκατ. ευρώ στην ισπανική ομάδα για την παραχώρηση του Ισπανού εξτρέμ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ φέρεται να είναι θαυμαστής του 26χρονο παίκτη και θέλει να δυναμώσει την επίθεση των «κανονιέρηδων» μετά την πώληση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Νάβας, ο οποίος μετρά 250 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα για τους Ανδαλουσιανούς, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2015 και η ρήτρα αποδέσμευσής του φτάνει τα 35 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Σεβίλλη διαψεύδει ότι έχει δεχθεί προτάσεις όλο αυτό το διάστημα ή κάποια άλλη ομάδα την έχει προσεγγίσει για τον Ισπανός εξτρέμ.

Αζάρ όπως λέμε… Τζόλα 

22/8/2012

Αζάρ όπως λέμε… Τζόλα
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο για τον Εντέν Αζάρ. Ο τεχνικός της Τσέλσι δεν δίστασε να παρομοιάσει το Βέλγο με τον Τζανφράνκο Τζόλα, τον ποδοσφαιριστή που έγραψε τη δική του ιστορία στο «Στάνφορντ Μπριτζ», αν και τόνισε πως χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να γίνει παίκτης αυτού του επιπέδου.

Μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές του καλοκαιριού ήταν αυτή του Εντέν Αζάρ από τη Λιλ στην Τσέλσι. Ο νεαρός Βέλγος είχε απασχολήσει πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, με τους «μπλε» του Λονδίνου να καταφέρνουν να τον κάνουν δικό τους.

Η πρεμιέρα του Αγγλικού πρωταθλήματος απέδειξε πως οι άνθρωποι της Τσέλσι έκαναν σωστά που επένδυσαν στον Αζάρ, αφού η απόδοσή του ήταν αυτή που, εν πολλοίς, έκρινε το αποτέλεσμα και έδωσε τη νίκη στους Λονδρέζους με 2-0 κόντρα στη Γουίγκαν.

Ο προπονητής του Αζάρ, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, μιλώντας σε Αγγλικά μέσα, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Βέλγο. «Ο Αζάρ ξεκίνησε καλά. Μπορεί να εξελιχθεί σε καλλιτέχνη της μπάλας, όπως ήταν ο Τζόλα», τόνισε ο Ιταλός. Ο Τζανφράνκο Τζόλα ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες που πέρασαν από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και η σύγκριση που κάνει ο Ντι Ματέο μοιάζει υπερβολική. Ο κόουτς της Τσέλσι δεν συμφωνεί. «Θα καταφέρει να ακολουθήσει τα χνάρια του Τζόλα, μόνο αν δουλέψει σωστά και σκληρά. Ο Αζάρ έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας σημαντικός παίκτης της ομάδας. Μένει να δούμε πόσο καιρό χρειάζεται για να το πετύχει αυτό», απάντησε ο Ντι Ματέο.

«Εδεσε» τον Γουέλμπεκ! 

22/8/2012

«Εδεσε» τον Γουέλμπεκ!
Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για άλλα τέσσερα χρόνια θα είναι ο Ντάνι Γουέλμπεκ καθώς η διοίκηση της ομάδας, αναγνωρίζοντας την προσφορά και τις δυνατότητες του, του πρόσφερε νέο συμβόλαιο.

Η έλευση του Φαν Πέρσι στο Old Trafford φούντωσε την φημολογία για τον Γουέλμπεκ που έχει παίξει σε 64 αγώνες με τη Γιουνάιτεντ, πετυχαίνοντας 17 γκολ.

Αλλά η διοίκηση αντί να τον διώξει, τον κράτησε με νέο συμβόλαιο μέχρι το 2016, με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να τονίζει:

«Ο Ντάνι είναι στην ομάδα από 8 ετών και έχει κάνει φανταστική πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, πρώτα ως δανεικός και πέρσι ως βασικός στην ομάδα. Εχει γίνει σημαντικός παίκτης και σε διεθνές επίπεδο, όπως φάνηκε και από την ωριμότητα που έδειξε στο Euro. Aυτή η χρονιά θα είναι εξίσου σημαντική για αυτόν. Εχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του μίλησε και ο ίδιος ο 21χρονος ποδοσφαιριστής.

«Να παίζω για την Γιουνάιτεντ είναι αυτό που ήθελα πάντα. Είναι η ομάδα που με υποστήριξε σε όλη μου την ζωή. Περιμένω με ανυπομονησία την πρόκληση της νέας σεζόν. Μαθαίνω συνεχώς από τον καλύτερο προπονητή».

«Κλείνει» Γκοντίν η Σίτι 

22/8/2012

«Κλείνει» Γκοντίν η Σίτι
Μια… ανάσα από την απόκτηση του Ντιέγκο Γκοντίν βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η «Mundo Deportivo» υποστηρίζει ότι ο βρετανικός σύλλογος ήρθε σε συμφωνία με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την μεταγραφή του Ουρουγουανού αμυντικού.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν κινηθεί για τον Ντάνιελ Άγκερ της Λίβερπουλ, όμως δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειές τους, και στράφηκαν στον 26χρονο παίκτη. Ο Γκοντίν εντάχθηκε στο ρόστερ των «ροχιμπλάνκος» από τη Βιγιαρεάλ το 2010 έναντι 8 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Εκτός από τη Σίτι, ενδιαφέρον για τον παίκτη είχαν εκδηλώσει η Νάπολι και η Λίβερπουλ, αλλά όλα δείχνουν ότι θα κλείσει για 10 εκατ. ευρώ στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Συνελήφθη ο Σάντος μετά από καταδίωξη!

 22/8/2012
Ο αμυντικός της Άρσεναλ συνελήφθη από την αστυνομία για επικίνδυνη οδήγηση μετά από καταδίωξη
Ο Αντρέ Σάντος συνελήφθη από τη λονδρέζικη αστυνομία μετά από καταδίωξη γιατί παραβίασε το όριο ταχύτητας!
Ο αμυντικός της Άρσεναλ... ξέφυγε λίγο με το αυτοκίνητό του και έτρεξε αρκετά παραπάνω από το όριο της περιοχής όπου οδηγούσε με αποτέλεσμα να του κάνουν νόημα οι αστυνομικοί να σταματήσει.
Ο ίδιος όμως έδειχνε να μην θέλει να σταματήσει στο μπλόκο πατώντας περισσότερο το γκάζι και αναπτύσσοντας ταχύτητα.
Η εφημερίδα "Sun" που αποκάλυψε το περισσότερο έγραψε ότι ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη αρκετής ώρες στους δρόμους του Λονδίνου.
Μάλιστα το περιστατικό συνέβη πριν από τον πρώτο αγώνα της Άρσεναλ στην πρεμιέρα της Premier League.
Ο Σάντος αντιμετωπίζει τώρα τις συνέπειες με το δικαστήριο του να έχει οριστεί για τον επόμενο μήνα.
Όπως διευκρινίστηκε από τις αρχές δεν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ κάτι που σημαίνει πως θα είναι σίγουρα πιο μικρή η τιμωρία.

«Θα λατρέψουν τον Μιραλάς» 

22/8/2012

«Θα λατρέψουν τον Μιραλάς» 
Βέβαιος ότι ο Κέβιν Μιραλάς θα πετύχει στην Αγγλία με την φανέλα της Έβερτον εμφανίστηκε ο Ρόι Κάρολ.

Ο πρώην πια συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, με θητεία στα βρετανικά γήπεδα πιστεύει ότι ο Βέλγος έχει όλα τα στοιχεία που θα του επιτρέψουν να σταθεί στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Αναλυτικά, όσα είπε στο σάιτ της Έβερτον:

«Ήρθα (στον Ολυμπιακό) τον Ιανουάριο και δουλέψαμε μαζί για έξι μήνες. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, νεαρός και θέλει να μάθει. Την περασμένη σεζόν πέτυχε αρκετά γκολ για την ομάδα μας. Είναι πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Η εθνική ομάδα του Βελγίου είναι γεμάτη τέτοιους και είναι ένας από αυτούς. Ξέρω την Πρέμιερ Λιγκ. Πριν έρθει του είπα ότι είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα, αλλά με τον χρόνο τα πράγματα θα πάνε καλά γι’ αυτόν.

Ο Μιραλάς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού πέρυσι και η μετακίνηση στην Αγγλία είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει την Έβερτον και οι φίλαθλοι θα τον λατρέψουν. Έχει αυτοπεποίθηση, πιστεύει στον εαυτό του και νομίζω ότι το χρειάζεται για να αγωνιστεί στην Αγγλία. Όπως και την ενδεδειγμένη συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Σοκ με Αγουέρο 

22/8/2012

Σοκ με Αγουέρο
Εκτός δράσης για ένα μήνα θα μείνει ο Σέρχιο Αγουέρο που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ με την Σαουθάμπτον.

Ως εκ τούτου, ο Αργεντινός σταρ και καλύτερος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, θα χάσει τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαντσίνι ήδη πονοκεφαλιάζει αφού χάνει έναν εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών του στην αρχή της σεζόν. Το χτύπημα του Νέιτ Κλάιν στο γόνατο του Αγουέρο, αρχικά δεν φάνηκε να είναι τόσο σοβαρό παρά το γεγονός πως ο «Κουν» αποχώρησε με φορείο.

Η πεποίθηση αυτή τονώθηκε όταν ο ίδιος ο Αγουέρο έγραψε στο twitter του πως δεν έχει κάτι σοβαρό, αλλά όπως αποδείχθηκε από τις εξετάσεις, έκανε λάθος. Εκτός του Κυριακάτικου ντέρμπι στο Άνφιλντ με την Λίβερπουλ, ο Μαντσίνι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αργεντινού επιθετικού ούτε την επόμενη αγωνιστική στο Ετιχαντ με την ΚΠΡ του Σισέ, ούτε με την Στόουκ στις 15 Σεπτεμβρίου και θα δώσει αγώνα δρόμου να προλάβει το ντέρμπι με την Άρσεναλ στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ σίγουρα θα απουσιάζει και την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ (18-19 Σεπτεμβρίου)

Προς Ρέντινγκ ο Αγιού 

22/8/2012

Προς Ρέντινγκ ο Αγιού
Μία «ανάσα» από την απόκτηση του Τζόρνταν Αγιού βρίσκεται η Ρέντινγκ.

Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, Άντον Ζινγκάρεβιτς, τα έχει βρει σε όλα με τη Μαρσέιγ για την παραχώρηση του Γκανέζου μέσου, με το κόστος της μεταγραφής να είναι κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τζόρνταν Αγιού έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 με τη Μαρσέιγ, ωστόσο λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής που έχει, ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Δεν είμαι εδώ για να κάθομαι στον πάγκο», δήλωσε αρχικά ο διεθνής Γκανέζος και πρόσθεσε:

«Θέλω να μου δείχνουν εμπιστοσύνη και να παίζω, είτε είμαι στη Μαρσέιγ, είτε κάπου αλλού. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, στις 4 Σεπτεμβρίου, όλα είναι μπορούν να συμβούν».

Διαψεύδει ο Σάντος την... καταδίωξη! 

22/8/2012

Διαψεύδει ο Σάντος την... καταδίωξη!
Μια ιστορία από το πουθενά, που μάλιστα θα «τσαλάκωνε» σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια εικόνα του, προσπάθησε να δημιουργήσει η «Sun» το πρωί της Τετάρτης, όπως τόνισε ο Αντρέ Σάντος!

Ο άσος της Άρσεναλ «κατηγορήθηκε» από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα για ανυπακοή στις Αρχές και πρωταγωνιστικό ρόλο σε… καταδίωξη!

Η «Sun», υποστήριξε πως ο Σάντος, βρέθηκε να οδηγεί έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ταχύτητας και μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το βρετανικό Μέσο, ο ποδοσφαιριστής, αντί να σταματήσει, επιτάχυνε μόλις είδε αστυνομία στο δρόμο!

Διαβάζοντας όσα κυκλοφόρησαν, ο Σάντος προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

«Ήθελα να πάω στην πρωινή προπόνηση. Ήταν περίπου 8:30 το πρωί. Οδηγούσα στον αυτοκινητόδρομο και ήμουν ελάχιστα πάνω από το όριο ταχύτητας. Μόλις είδα αστυνομία και μου έκαναν σήμα, τότε σταμάτησα αμέσως. Μου ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα και επειδή σεβάστηκα το γεγονός πως έκαναν τη δουλειά τους, έδειξα την άδεια οδήγησης και το διαβατήριό μου. Η αλήθεια είναι ότι πήγαινα λίγο πιο γρήγορα απ’ όσο θα έπρεπε και στο φινάλε, έχασα την προπόνηση. Μόλις έφτασα στο προπονητικό μας κέντρο, είπα στον προπονητή μου και στους ανθρώπους της Άρσεναλ τι ακριβώς συνέβη και μου είπαν ότι θα με βοηθήσουν. Τον Σεπτέμβρη, οφείλω να παρουσιαστώ ξανά στο τμήμα, για να παρουσιάσω και τα υπόλοιπα έγγραφα που μου ζήτησαν για τα τυπικά. Έτρεχα, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που ανέφερε η Sun».

Ρότζερς: «Δεν υποτιμούμε τη Χαρτς, αλλά…» 

22/8/2012

Ρότζερς: «Δεν υποτιμούμε τη Χαρτς, αλλά…»
Αφήνοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές στο Μέρσεϊσαϊντ, με νεαρούς παίκτες και φυσικά με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στη Λίβερπουλ να αισιοδοξεί για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έφτασαν στο Εδιμβούργο οι «κόκκινοι».

Οι «κόκκινοι» ταξίδεψαν στη Σκοτία για το πρώτο ματς των πλέι-οφ της προκριματικής φάσης της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, χωρίς τους Τζέραρντ, Λουίς, Σκρτελ και Τζόνσον, αφού ο προπονητής της ομάδας… προσέχει για να έχει εν όψει και της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Σίτι, στο «Άνφιλντ», για τη 2η αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

«Δεν σημαίνει ότι υποτιμούμε τη Χαρτς. Είχαμε δύσκολο παιχνίδι και στον τρίτο προκριματικό κόντρα στην Γκομέλ, στη Λευκορωσία. Πάλι καλά που στο εκτός έδρας ματς πήραμε τη νίκη με 1-0. Η Χαρτς θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Πήρα μαζί μου ένα καλό σύνολο παικτών. Είναι ευκαιρία να αναμείξω ορισμένους νεαρούς με μερικούς έμπειρους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και η αλήθεια είναι ότι έχουμε μικρό ρόστερ, οπότε πρέπει να ξεκουράσω ορισμένους ποδοσφαιριστές» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μπρένταν Ρότζερς.

Τα χρειάστηκε... 

23/8/2012

Τα χρειάστηκε...
Από γιορτή σε… «θρίλερ» και πάλι πίσω! Όσοι οπαδοί της Τσέλσι βρέθηκαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», το βράδυ της Τετάρτης καρδιοχτύπησαν βλέποντας το σε βάρος τους 2-1 του ημιχρόνου, αλλά οι «μπλε» είχαν τα… κλειδιά της νίκης και χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Έφτασαν στο 4-2 και έσωσαν τα προσχήματα παίρνοντας το «τρίποντο».

Ο Αζάρ… έβγαλε πάλι μάτια, ο Λάμπαρντ έδωσε το προβάδισμα στην Τσέλσι, αλλά οι νεοφώτιστοι με τους Πογκρέμπνιακ και Γκάθρι γύρισαν το ματς τούμπα! Στην επανάληψη, με άγχος, το μυαλό να «θολώνει», αλλά με τύχη και την εκτελεστική δεινότητα του Τόρες, οι Πρωταθλητές Ευρώπης πήραν και τους τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι, ήταν προγραμματισμένο για την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω του αγώνα της Τσέλσι με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ, την 31η Αυγούστου.

Α’ ημίχρονο:

Γκολ και… μπλακ – άουτ! Αυτό ακριβώς δείχνει τι έπαθε η Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Ρέντινγκ! Οι «μπλε», με τον Αζάρ να πραγματοποιεί ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, να συνεργάζεται άψογα με τον Ραμίρες και τον Μάτα και να κερδίζει πέναλτι στο 17ο λεπτό, έστελνε μήνυμα εύκολης νίκης. Ο Φρανκ Λάμπαρντ εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-0, αλλά μετά… σκοτάδι! Στο 25ο λεπτό ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ με δυνατή κεφαλιά από σέντρα του ΜακΚλίρι ισοφάρισε και ο Γκάθρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, είδε τον Τσεχ να πέφτει πολύ νωρίς και τη μπάλα να περνάει από πάνω του για το 2-1 και την ολική ανατροπή!

Β’ ημίχρονο:

Το άγχος ήταν πλέον… μονοπώλιο για την Τσέλσι, αφού αυτή έπρεπε να τρέξει δύο φορές περισσότερο, να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης κι έπειτα αυτό της νίκης. Η Ρέντινγκ, με δεμένες τις γραμμές της, κυκλοφορούσε με άνεση και τεράστια ψυχραιμία τη μπάλα, χωρίς να κλειστεί στα καρέ της, υπερασπίζοντας το προβάδισμα που είχε πάρει. Ο Ντι Ματέο έριξε στο ματς και τον Όσκαρ στη θέση του Ραμίρες, οι «μπλε» έγιναν ακόμη πιο επικίνδυνοι, αλλά και πάλι έλειπε η μεγάλη ευκαιρία. Ο Φεντέριτσι όμως, φρόντισε να… ξεχρεώσει τον Τσεχ, κάνοντας λάθος υπολογισμό σε σουτ του Κέιχιλ στο 69ο λεπτό για να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του και να γίνει το 2-2! Ήρθε και… ο Φερνάντο Τόρες στο 82’ για να «σπάσει» το οφσάιντ και να πλασάρει σωστά για τη δεύτερη ανατροπή του ματς, με τον Ιβάνοβιτς να γράφει το τελικό 4-2 στις καθυστερήσεις με σουτ σε κενή εστία λόγω της προώθησης του Φεντέριτσι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Κέιχιλ, Τέρι, Ραμίρες (57’ Όσκαρ), Λάμπαρντ, Μίκελ, (68’ Στάριτζ), Αζάρ, Τόρες, Μάτα (84’ Μεϊρέλες)

Ρέντινγκ: Φεντέριτσι, Γκάντερ, Πιρς, Γκορκς, Χαρτ, Κάρακαν (71’ Λε Φοντρ), Λέιερτγουντ, ΜακΆναφ, Γκάθρι, Πογκρέμπνιακ (77’ Χαντ), ΜακΚλίρι (86’ Ρόμπσον)

C4-2R www.fasthighlights.com από fasthighlights-2012


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

«Μήλον της Έριδος» ο Ρολάντο 

22/8/2012

«Μήλον της Έριδος» ο Ρολάντο
Παρελθόν από την Πόρτο θα αποτελέσει σύντομα ο Ρολάντο, όπως αναφέρεται σε πορτογαλικές εφημερίδες. Ο κεντρικός αμυντικός, που γεννήθηκε στο Πράσινο Ακρωτήρι αλλά είναι διεθνής με την Πορτογαλία, αποτελεί μεταγραφικό στόχο πολλών ομάδων και η Πόρτο είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει σε όποιον κάνει την καλύτερη προσφορά.

Αν και επανειλημμένα έχει δηλώσει πως είναι ευχαριστημένος στην Πόρτο, φαίνεται πως ο Ρολάντο δεν πρόκειται να μείνει στους «δράκους». Οι ομάδες που ερίζουν για την απόκτησή του είναι πολλές και κάθε μία από αυτές προσπαθεί να πείσει τη διοίκηση των πρωταθλητών να της παραχωρήσει τον παίκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την Πορτογαλία, τέσσερεις είναι οι ομάδες που μέχρι τώρα έχουν καταθέσει προσφορά στην Πόρτο. Η Μίλαν και η Ρόμα προσφέρουν 8 εκατ. ευρώ, η Λάτσιο ένα περισσότερο, ενώ η Φενερμπαχτσέ προσφέρει τα περισσότερα, φτάνοντας στα 10 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στην «O’Jogo» ο Αριέντο Μπράιντα, υπεύθυνος μεταγραφών στη Μίλαν, αρνήθηκε πως η ομάδα του ενδιαφέρεται για τον Ρολάντο. Οι Πορτογάλοι, όμως, είναι βέβαιοι πως οι «ροσονέρι» είναι έτοιμοι να καταθέσουν βελτιωμένη πρόταση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, προσπαθώντας να «προσπεράσουν» την αντίστοιχη των Τούρκων, που αυτή τη στιγμή μοιάζουν να βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία με τη διοίκηση της Πόρτο.

Αυτό, πάντως, που μοιάζει σίγουρο είναι πως ο Ρολάντο θα φύγει από την Πορτογαλία. Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο προορισμός του.



ΓΑΛΛΙΑ

Άνοιξε ο δρόμος για Μούτου 

22/8/2012

Άνοιξε ο δρόμος για Μούτου
Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει από την Αζαξιό για την απόκτηση του Άντριαν Μούτου.

Ο Ρουμάνος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Τσεζένα και τη Δευτέρα (27/8) αναμένεται στην Κορσική, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα είναι διάρκειας δύο ετών.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου