ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ
24/8/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ


         
                              




ΙΣΠΑΝΙΑ

Κασίγιας: «Λίγο-πολύ είμαστε ικανοποιημένοι» 

24/8/2012

Κασίγιας: «Λίγο-πολύ είμαστε ικανοποιημένοι»
Την ικανοποίηση του από το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το Σούπερ Καπ εξέφρασε ο Ίκερ Κασίγιας, παρά το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι γνώρισαν την ήττα (3-2).

Ο τερματοφύλακας της «βασίλισσας» τόνισε πως στόχος τους ήταν να σκοράρουν στο «Καμπ Νου» κάτι που έκαναν δύο φορές με σκόρερ τους Ρονάλντο και Ντι Μαρία.

«Περάσαμε από πολλά στάδια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια ξαναμπήκαν στο παιχνίδι και έκαναν το 3-1. Ωστόσο, όλα άλλαξαν με το γκολ του Ντι Μαρία κάτι που έκανε την ισοπαλία να μοιάζει πιο εφικτή.

Ένας από τους στόχους μας ήταν να σκοράρουμε στο Καμπ Νου και το καταφέραμε δύο φορές. Λίγο -πολύ είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα
», δήλωσε ο Ισπανός γκολκίπερ.

Ο επαναληπτικός που θα κρίνει και τον μεγάλο νικητή είναι προγραμματισμένος για τις 29 Αυγούστου.

«Σε ευχαριστούμε Βαλντές…» 

24/8/2012

«Σε ευχαριστούμε Βαλντές…»
Στο τραγικό λάθος του Βίκτορ Βαλντές στάθηκε ο Γκούτι, μέσω σχολίων που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter κατά τη διάρκεια του αγώνα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρώην παίκτης της «βασίλισσας» τόνισε ότι η ενέργεια του διεθνούς γκολκίπερ έδωσε ζωή στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ο Καταλανός τερματοφύλακας προσπάθησε στο 85’ προσπάθησε ανεπιτυχώς να ντριμπλάρει τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος του έκλεψε την μπάλα και μείωσε σε 3-2 το τελικό σκορ.

«Σε ευχαριστούμε Βαλντές», έγραψε αρχικά ο Ισπανός και λίγα λεπτά τη λήξη της αναμέτρησης σχολίασε:

«Ένα καλό παιχνίδι και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Ο Βαλντές μας έδωσε ζωή για την επαναληπτική αναμέτρηση».

Διαβάστε τα σχετικά tweets







Δείτε το λάθος του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα

Barcelona 3-2 Real Madrid από simaotvgolo12

Ελπίζει ακόμα ο Μόντριτς 

24/8/2012

Ελπίζει ακόμα ο Μόντριτς
Τη θετική απάντηση της Τότεναμ για να υπογράψει στην Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει από ώρα σε ώρα ο Λούκα Μόντριτς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Marca» αναφέρει ότι ο Κροάτης χαφ ελπίζει ότι οι Λονδρέζοι θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να μετακομίσει στην ισπανική πρωτεύουσα και να αποτελέσει μία από τις καλύτερες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού.

Εάν ο πρόεδρος του βρετανικού συλλόγου, Ντάνιελ Λίβι, να «παίξει» με τον 26χρόνο παίκτη, τότε ίσως η συγκεκριμένη ιστορία κρατήσει μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Από την πλευρά του, ο προπονητής των «σπιρουνιών» τόνισε: «Ο πρόεδρος μου ότι στις συνομιλίες που είχε υπάρχει σημαντική πρόοδος. Η κατάσταση θα μπορούσε να επιλυθεί εντός των προσεχών ημερών».

Παίρνει Αλκάθερ η Χετάφε 

24/8/2012

Παίρνει Αλκάθερ η Χετάφε
Κοντά στην απόκτηση του Πάκο Αλκάθερ βρίσκεται η Χετάφε, όπως γράφει σήμερα η ισπανική εφημερίδα «Marca».

Ο 18χρονος επιθετικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του για τις «νυχτερίδες», στην ήττα με 1-0 από τη Σοσιεδάδ τον περασμένο Ιανουάριο.

Ωστόσο, η μεταγραφή του Νέλσον Βαλντέζ από τη Ρουμπίν Καζάν μειώνει τις πιθανότητες του νεαρου οφρ να πάρει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο.

Για αυτό τον λόγο ο πρόεδρος της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, παρουσιάζεται αισιόδοξος ότι ο διεθνής με τη Νέων άσος μπορεί να αγωνίζεται από τη φετινή σεζόν στον «Αλφόνσο Πέρεθ» με τη μορφή δανεισμού και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Αμπιντάλ 

24/8/2012

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Αμπιντάλ
Στους αγωνιστικούς χώρους επέστρεψε ο Ερίκ Αμπιντάλ, μόλις πέντε μήνες μετά την μεταμόσχευση που είχε υποβληθεί στο συκώτι. Ο Γάλλος μπακ αποκάλυψε – μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook – ότι προπονείται στο γυμναστήριο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Μπαρτσελόνα και θέλησε να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν στην αποθεραπεία του.

«Γεια σας, φίλοι. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και σας γράφω για να σας δώσει μία είδηση. Ξεκίνησα να προπονούμαι στο γυμναστήριο ξανά και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Καταλανούς για το χειροκρότημά τους στο Καμπ Νου κατά την επίσημη παρουσίαση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας», έγραψε ο 33χρονος παίκτης.

Πικέ: «Να συνεχίσω έτσι όλη τη σεζόν» 

24/8/2012

Πικέ: «Να συνεχίσω έτσι όλη τη σεζόν»
Την περσινή σεζόν θέλει να την ξεχάσει γιατί δεν πρόσφερε όλα όσα ήθελε η Μπαρτσελόνα από αυτόν.

Η νέα αγωνιστική περίοδος τον βρήκε να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ο λόγος για τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος μετά το πρώτο «κλάσικο» της σεζόν δήλωσε: «Έπρεπε να φάω πολλά σκ…α πέρυσι, αλλά αυτή τη χρονιά ξεκίνησα καλά και θα συνεχίσω έτσι».

Επιπλέον ο κεντρικός αμυντικός των «μπλαουγκράνα» ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη με 3-2 της ομάδας του, αλλά στάθηκε και στο γεγονός ότι έχασαν πολλές ευκαιρίες και δικαιούνταν περισσότερα γκολ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Παίξαμε πολύ καλά και είμαστε περήφανοι για ότι πετύχαμε στην αναμέτρηση. Κάποιες φορές χρειάζεσαι πολλές ευκαιρίες για να πετύχεις ένα γκολ. Η Ρεάλ δημιούργησε μόλις δύο ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα μας και σκόραρε και στις δύο. Εμείς είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν περισσότερα τέρματα».

Ωστόσο, ο Πικέ δεν θεωρεί κακή τη νίκη με 3-2, γιατί δεν θα δώσει το δικαίωμα στον ίδιο και στους συμπαίκτες του, να χαλαρώσουν στη ρεβάνς:

«Είναι καλύτερα που πηγαίνουμε στη Μαδρίτη με το 3-2 γιατί έτσι να είμαστε σε ένταση και δεν θα χαλαρώσουμε. Πιστεύω ότι αν παίξουμε όπως παίξαμε στο πρώτο παιχνίδι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Μέσι: «Ήταν δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε» 

24/8/2012

Μέσι: «Ήταν δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε»
Το πρώτο «κλάσικο» της νέας αγωνιστικής περιόδου αποτελεί ήδη παρελθόν και πλέον άπαντες περιμένουν τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Μαδρίτη.

Ο Λιονέλ Μέσι με το γκολ που πέτυχε με πέναλτι στην πρώτη αναμέτρηση έσπασε την… κατάρα των τριών αγώνων χωρίς τέρμα απέναντι στους Μαδριλένους και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

«Η αναμέτρηση με τη Ρεάλ ήταν, όπως κάθε μεταξύ μας ντέρμπι, αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, παίξαμε πολύ καλά, καταφέραμε να κερδίσουμε και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα», έγραψε ο Μέσι στη σελίδα του στο facebook.

Επιπλέον ο Αργεντινός σούπερ σταρ ελπίζει ότι η Μπαρτσελόνα θα εμφανιστεί το ίδιο καλή στο «Μπερναμπέου» και θα καταφέρουν να πάρουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ο οποίος παράλληλα θα είναι, όπως είπε και ο ίδιος: «Ο πρώτος τίτλος του Τίτο Βιλανόβα ως προπονητής της ομάδας».

Για την πρώτη νίκη… 

24/8/2012

Για την πρώτη νίκη…
Η πρώτη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν άνοιξε με την Ρεάλ Μαδρίτης να μην μπορεί να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Βαλένθια, την στιγμή που η Μπαρτσελόνα έπαιρνε μια εύκολη νίκη κόντρα στη Σοσιεδάδ. Στην δεύτερη αγωνιστική οι δύο μεγάλοι του ισπανικού πρωταθλήματος δοκιμάζονται εκτός έδρας…

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Οσασούνα και η Ρεάλ Μαδρίτης την Χετάφε.

Ωστόσο το παιχνίδι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλες τις αναμετρήσεις είναι αυτό ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Βιθέντε Καλντερόν». Καμία από τις δύο δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν με νίκη, ωστόσο το σοκ ήταν μεγαλύτερο για τους Βάσκους οι οποίοι γνώρισαν την ήττα 5-3 στην έδρα τους από την Μπέτις.

Η Ατλέτικο, είχε πιο δύσκολο έργο, καθώς έπαιζε εκτός έδρας με την Λεβάντε και ήρθε ισόπαλη 1-1. Πλέον οι παίκτες του Σιμεόνε παίζουν στην έδρα τους και φυσικά θέλουν να συνδυάσουν το πρώτο εφετινό ματς στη Μαδρίτη με μια σημαντική νίκη.

Για την ίδια αγωνιστική η Βαλένθια υποδέχεται την Λα Κορούνια στο Μεστάγια, στο πρώτο εντός έδρας παίχνίδι του Πελεγκρίνι.


Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25/08
Σοσιεδάδ – Θέλτα (20:00)
Μπέτις – Ράγιο Βαγιεκάνο (22:00)
Εσπανιόλ – Σαραγόσα (22:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (24:00)


Κυριακή, 26/08
Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (20:00)
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Γρανάδα – Σεβίλλη (22:00)
Βαλένθια – Λα Κορούνια (24:00)

Δευτέρα, 27/08
Βαγιαδολίδ – Λεβάντε (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική
Θέλτα – Οσασούνα
Σαραγόσα – Μάλαγα
Μαγιόρκα – Σοσιεδάδ
Ράγιο Βαγιεκάνο – Σεβίλλη
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Εσπανιόλ
Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια
Μπέτις – Ατλέτικο Μαδρίτης

«Όνειρο η Βαλένθια» 

25/8/2012

«Όνειρο η Βαλένθια»
«Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να αγωνιστεί στη Βαλένθια»… Με τον τρόπο αυτό ο Αλί Σισοκό εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του στις «νυχτερίδες» στην παρουσίασή του που έγινε χθες στην Ισπανία.

«Το πρωτάθλημα στην Ισπανία είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Μπορεί να ξεχωρίζουν δύο ομάδες όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Βαλένθια είναι μια μεγάλη ομάδα και μάλιστα βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο», υποστήριξε ο Σισοκό.

Ο Γάλλος άσος αποκάλυψε ότι σημαντικός λόγος για την επιθυμία του να αγωνιστεί στη Βαλένθια έπαιξε η παρουσία συμπατριωτών του στην ομάδα, όπως ο Ματιέ και ο Ραμί, με τους οποίους είχε επικοινωνία πριν πάρει την απόφασή του.

Τσάβι: «Δικό μας το Σούπερ Καπ» 

25/8/2012

Τσάβι: «Δικό μας το Σούπερ Καπ»
Σιγουριά για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ισπανίας έδειξε ο Τσάβι Ερνάντεθ. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα ήταν ο σκόρερ του τρίτου τέρματος της ομάδας του στο 3-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και θεωρεί ότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου εν όψει της ρεβάνς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Το συγκρότημα του Τίτο Βιλανόβα δε θα πάει στη Μαδρίτη να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ αλλά θα επιδιώξει να «ντουμπλάρει» τις νίκες κόντρα στους πρωταθλητές, σύμφωνα με τον 32χρονο άσο.

«Ξεκινήσαμε τον αγώνα καλά και δείξαμε τον κατάλληλο χαρακτήρα, όταν μείναμε πίσω στο σκορ.

Η απόδοση μας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η νίκη μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αγωνιστούμε και στη Μαδρίτη. Αν πιάσουμε μια εμφάνιση εφάμιλλη με τον πρώτο αγώνα , τότε εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίζουμε
» τόνισε ο Τσάβι.

Δεν παρέλειψε επίσης να σταθεί και στο πλευρό του Βίκτορ Βαλντές,, η γκάφα του οποίου χάρισε στον Ντι Μαρία την ευκαιρία να μειώσει για το τελικό 3-2 στο τέλος του αγώνα:

«Ο Βίκτορ είναι επαγγελματίας και ο καλύτερος τερματοφύλακας που θα μπορούσαμε να έχουμε».

Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στη δράση στην Primera Division με τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Οσασούνα για τη δεύτερη αγωνιστική.


ΑΓΓΛΙΑ 

Προβάρει τα «κόκκινα» ο Σαχίν 

24/8/2012

Προβάρει τα «κόκκινα» ο Σαχίν
Στη Λίβερπουλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νούρι Σαχίν, όπως όλα δείχνουν. Οι «κόκκινοι» παίζουν πλέον μόνοι τους για το δανεισμό του Τούρκου ποδοσφαιριστή από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η Άρσεναλ απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του φαίνεται πως θα προσθέσει ο Μπρένταν Ρότζερς. Σύμφωνα με πηγές από την Αγγλία, η Λίβερπουλ έχει έρθει σε συμφωνία με τους Μαδριλένους για το δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης έδωσε τελικά τη συγκατάθεση του για τη συγκεκριμένη μετακίνηση.

Ο 23χρονος μέσος ήθελε αρχικά να μείνει στους «μερένχες» για να αποδείξει την αξία του, βλέποντας όμως πως δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο συναίνεσε να δοθεί δανεικός.

Πρώτη του προτίμηση αποτελούσε η Άρσεναλ, δεδομένου ότι αγωνίζεται στο Champions League. Ο Σαχίν έφτασε μια ανάσα από τους Λονδρέζους, όμως τελικά οι «κανονιέρηδες» απέσυραν το ενδιαφέρον τους, αφού επιθυμούσαν ο δανεισμός να γίνει με οψιόν αγοράς, κάτι στο οποίο δε βρήκαν σύμφωνη τη Ρεάλ.

Πλέον ο Τούρκος αναμένεται στο Μερσεϊσάϊντ για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, πριν από το κυριακάτικο παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Σφυρί» ο Τζάρβις 

24/8/2012

«Σφυρί» ο Τζάρβις
Στη Γουέστ Χαμ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ματ Τζάρβις, καθώς η Γουλβς αποδέχτηκε την προσφορά που κατέθεσαν οι Λονδρέζοι, ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 26χρονος εξτρέμ αποτελούσε το διακαή πόθο του Σαμ Άλαρνταϊς, ο οποίος πιστεύει πως το νέο του απόκτημα θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά με τις επιθετικές του αρετές τη Γουέστ Χαμ :

«Είναι μεγάλη υπόθεση η απόκτησή του. Είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος με την ποιότητα του μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα που ήδη έχουμε».

Τα 13,5 εκατομμύρια που θα δαπανήσουν τα «σφυριά» για τον Τζάρβις τον καθιστούν την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, ξεπερνώντας το Γκρεγκ Μπέλαμι που κατείχε αυτή την πρωτιά από το 2007 με 9,5 εκατομμυρια ευρώ.

«Λονδρέζος» και με τη βούλα ο Αθπιλικουέτα 

24/8/2012

«Λονδρέζος» και με τη βούλα ο Αθπιλικουέτα
Αίσιο τέλος είχε για την Τσέλσι το κυνήγι του Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Η αγγλική ομάδα ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση του Ισπανού αμυντικού έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος θα φορά τα μπλε για τα επόμενα 5 χρόνια.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει παίξει ήδη στις δύο πρώτες αγωνιστικές τoυ γαλλικού πρωταθλήματος, δήλωσε σχετικά με τη μεταγραφή του: «Αν η μετακίνησή μου μπορεί να βοηθήσει την οικονομική κατάσταση της Μαρσέιγ, τότε είναι μια καλή συμφωνία για όλους. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας, μού έδειχναν πάντα τη στήριξή τους, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά».

Ο Αθπιλικουέτα αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, ελπίζει πως το κενό στο δεξί άκρο της άμυνάς του θα καλυφθεί με αυτή την προσθήκη, ύστερα από τη φυγή του Ζοσέ Μποσίνγκουα και με δεδομένο ότι ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έχει εκφράσει την προτίμησή του να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

Η ισπανική αποικία πλέον μεγαλώνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού ο Αθπιλικουέτα θα συναντήσει εκεί τον Χουάν Μάτα, τον Οριόλ Ρομέου και τον Φερνάντο Τόρες

Τέλος οι μεταγραφές για Γιουνάιτεντ 

24/8/2012

Τέλος οι μεταγραφές για Γιουνάιτεντ
Μια εβδομάδα έχει μείνει πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου στη Γηραιά Ήπειρο, παρόλα αυτά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άλλες προσθήκες.

Φαίνεται πως ο Σκωτσέζος τεχνικός είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα… καλοκαιρινά του ψώνια και από το έμψυχο υλικό με το οποίο θα δουλέψει, αφού απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν άλλες μεταγραφές για τους «κόκκινους διαβόλους»: «Αποκλείεται να αγοράσουμε άλλον παίκτη, αυτό είναι σίγουρο».

Η Γιουνάιτεντ κινήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αποκτώντας τέσσερεις ποδοσφαιριστές:
Τον Σίνζι Καγκάβα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον νεαρό Νικ Πάουελ από την Κρου Αλεξάντρα, τον Αλεξάντερ Μπίτνερ από τη Φίτεσε και φυσικά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι από την Άρσεναλ.

Όσον αφορά το μέλλον του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και του Νάνι στο «Ολντ Τράφορντ», ο Φέργκιουσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησής τους: «Δεν υπάρχει κάποια κίνηση για την οποία να μπορώ να σας μιλήσω. Μένουν μόνο λίγες μέρες για τη λήξη της προθεσμίας καi αυτές θα περάσουν αρκετά γρήγορα φαντάζομαι». 

Στα μπλε ο Μόουσες! 

24/8/2012

Στα μπλε ο Μόουσες!
Παίκτης της Τσέλσι με κάθε επισημότητα είναι από το βράδυ της Παρασκευής, ο Βίκτορ Μόουσες!

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον νεαρό χαφ, που έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι «μπλε» και ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του από τη Γουίγκαν έναντι 9 εκατ. λιρών!

Ο 21χρονος άσος θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή των Λονδρέζων, αφήνοντας πίσω τους «λάτικς» έπειτα από δυόμιση χρόνια παρουσίας στο «DW Stadium».

Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Κρίσταλ Πάλας, στην πρώτη ομάδα της οποίας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, το 2007. Τον Ιανουάριο του 2010 μετακόμισε στη Γουίγκαν, από την οποία τον απέκτησε η Τσέλσι, διαθέτοντας 9 εκατ. λίρες.

Οι «μπλε» τα βρήκαν… σκούρα μέχρι να ολοκληρώσουν θετικά την υπόθεση, αφού έπρεπε να καταθέσουν πέντε προτάσεις (!) στους «λάτικς», ανεβάζοντας συνεχώς το προσφερόμενο ποσό! Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι Κυπελλούχοι Αγγλίας για να τον κάνουν δικό τους, αποδεικνύει και το γεγονός πως πρόκειται για έναν από τους ανερχόμενους πρωταγωνιστές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα λεφτά... φέρνουν τίτλους! 

24/8/2012

Τα λεφτά... φέρνουν τίτλους!
Ενίσχυση για τίτλους έχει πραγματοποιήσει η Τσέλσι το φετινό καλοκαίρι.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, έβαλε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη κι έχει διαθέσει 80 εκατ. λίρες!

Τόσα, όσα δεν είχε δώσει ούτε το 2004. Τότε που Ντρογκμπά και Τσεχ συστήνονταν στους οπαδούς των «μπλε» του Λονδίνου.

Μιραλάς: «Με ήθελε και η Πόρτο» 

25/8/2012

Μιραλάς: «Με ήθελε και η Πόρτο»
Μπορεί να ανήκει στο δυναμικό της Έβερτον, ωστόσο ακόμη και αυτή η μεταγραφή να μην είχε γίνει ο Κέβιν Μιραλάς και πάλι στη νέα αγωνιστική σεζόν δεν θα αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος επιθετικός σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε ότι εκτός από τα «ζαχαρωτά» τον ήθελε και η Πόρτο.

«Δεν είναι μόνο η Άρσεναλ που με ήθελε, αλλά και η Πόρτο. Οι συζητήσεις είχαν προχωρήσει πολύ, αλλά μετά μίλησα με την οικογένειά μου και τον ατζέντη μου και συνειδητοποίησα ότι η πιο σωστή απόφαση ήταν να έρθω στην Εβερτον», είπε ο Μιραλάς, και όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι στο φιλικό της εθνικής Βελγίου με την Ολλανδία βρέθηκε στις Βρυξέλες ο Ντέιβιντ Μόγιες, τόνισε:

«Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ήρθε να με παρακολουθήσει ο ίδιος. Κατάλαβα ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για μένα και πραγματικά με εντυπωσίασε», είπε.

Όλοι κάτι ζητάνε... 

25/8/2012

Όλοι κάτι ζητάνε...
Άλλοι αναζητούν το «ξέσπασμα», άλλοι μια ήρεμη κι εύκολη νίκη και άλλοι το… απόλυτο των βαθμών για να ακολουθήσουν μια σταθερή τροχιά.

Η δεύτερη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκει στην κορυφή της Τσέλσι, λόγω του ενός επιπλέον παιχνιδιού που έχει κληθεί να δώσει, αλλά στα ματς του Σαββατοκύριακου, όλες οι ομάδες έχουν κι από έναν διαφορετικό στόχο!

Η Πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, αφού… «καρδιοχτύπησε» για να επιβληθεί της Σαουθάμπτον και να ξεκινήσει με το δεξί, ταξιδεύει στο Μέρσεϊσαϊντ για την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το σοκ της πρώτης αγωνιστικής με την «τριάρα» από τη Γουέστ Μπρομ και την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει κάνει τα… κουμάντα της απέναντι στη Φούλαμ, περιμένοντας «στραβοπάτημα» των συμπολιτών της.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλει να «ξυπνήσει» από τον… εφιάλτη που έζησε την περασμένη Δευτέρα στο «Γκούντισον Παρκ», όπου ηττήθηκε 1-0 από την Έβερτον και με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην ενδεκάδα, υποδέχεται τους «cottagers» για να… βγάλει γούστα!

Η αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προέρχεται από το 5-0 επί της Νόριτς, με τα «καναρίνια» να ψάχνουν τη… χαμένη τους λαλιά κόντρα στην ΚΠΡ, ωστόσο, η παρέα του Τζιμπρίλ Σισέ ψάχνει την εξιλέωση για τα πέντε που δέχθηκε και αυτή από τη Σουόνσι.

Κόντρα στη Στόουκ δοκιμάζεται η Άρσεναλ μετά την ισοπαλία (0-0) της πρεμιέρας με τη Σάντερλαντ και τη γκρίνια για την αποχώρηση και του Άλεξ Σονγκ, ενώ η Τότεναμ που ξεκίνησε με το αριστερό στο «Sports Direct Arena», υποδέχεται τη Γουέστ Μπρομ.

Η Τσέλσι που καταλαμβάνει την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με το απόλυτο των βαθμών (2x2) αλλά με ένα ματς λιγότερο, φιλοξενεί τη Νιούκαστλ που μεσοβδόμαδα ταξίδεψε στην Ελλάδα για το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο στα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Europa League. Οι «μπλε» απέκτησαν και τους Αθπιλικουέτα και Μόουσες την Παρασκευή, αλλά οι «καρακάξες» δηλώνουν ξεκούραστες – φρόντισε ο Πάρντιου για αυτό – και έτοιμες για ακόμη ένα… λονδρέζικο θύμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25/8 (17:00)
Σουόνσι – Γουέστ Χαμ (14:45)
Άστον Βίλα – Έβερτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ
Νόριτς – ΚΠΡ
Σαουθάμπτον – Γουίγκαν
Σάντερλαντ – Ρέντινγκ
Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ
Τσέλσι – Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή 26/8
Στόουκ – Άρσεναλ (15:30)
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι (18:00)


ΙΤΑΛΙΑ


Αλλαγή δεδομένων για Γιόβετιτς 

24/8/2012

Αλλαγή δεδομένων για Γιόβετιτς
Την ύστατη προσπάθειά της κάνει η Μάντσεστερ Σίτι για να αποκτήσει από τη Φιορεντίνα τον Στέβαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «Βιόλα», αλλά οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να ανατρέψουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της φετινής μεταγραφικής περιόδου ήταν αυτό του Στέβαν Γιόβετιτς. Ο επιθετικός της Φιορεντίνα αποτέλεσε στόχο της Γιουβέντους και της Μάντσεστερ Σίτι, που έκαναν τις περισσότερες προσπάθειες για να τον αποκτήσουν. Η διοίκηση της Φιορεντίνα, πάντως, απέρριψε κάθε πρόταση, κάνοντας σαφές πως ο παίκτης δεν παραχωρείται.

Η «Corriere dello sport», στο φύλλο της Παρασκευής, αναφέρει πως τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Αιτία, ένα ταξίδι του μάνατζερ του Γιόβετιτς, Φάλι Ραμαντάνι, στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα ο μάνατζερ του παίκτη βρέθηκε στο Μάντσεστερ και παρουσίασε στη διοίκηση της Σίτι έγγραφο που αναφέρει πως ο Γιόβετιτς παραχωρείται αν καταβληθούν 30 εκατ. ευρώ στη Φιορεντίνα. Δεν γίνεται σαφές αν το έγγραφο αυτό αποτελεί ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα ή αν ο μάνατζερ απλά μετέφερε τις οικονομικές αξιώσεις της διοίκησης των «Βιόλα» εγγράφως.

Ο ίδιος ο Γιόβετιτς ακόμα δεν έχει πάρει θέση και όλοι, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ιταλία, περιμένουν να ακούσουν τι έχει να πει. Θα είναι, όπως φαίνεται, εκείνος που θα αποφασίσει για το μέλλον του, καθώς αν το έγγραφο έχει ισχύ και οι Άγγλοι καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσό, οι Ιταλοί δεν μπορούν να κάνουν και πολλά.

«Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη» 

24/8/2012

«Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη»
Να σταματήσουν οι κριτικές εναντίων των δικαστικών αποφάσεων, ζήτησε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιάνι Πετρούτσι. Αφορμή για την παρέμβαση αυτή αποτέλεσε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, ο οποίος επέκρινε έντονα τους δικαστές και την αθλητική δικαιοσύνη, γενικότερα.

Οι αποφάσεις των δικαστών για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Ιταλία. Κάποιοι συμφωνούν με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, κάποιοι άλλοι θεωρούν πως όσοι τιμωρούνται είναι θύματα δικαστικής πλάνης.

Αυτοί, πάντως, που πιστεύουν πως έχουν τις γνώσεις και την κατάρτιση να κρίνουν την απόφαση του εκάστοτε δικαστή και, αν δεν συμφωνούν με αυτή, να την κατακρίνουν, χρησιμοποιώντας πολλές φορές σκληρές φράσεις, είναι οι εμπλεκόμενοι με αυτό το σκάνδαλο. Όπως έκανε σε συνέντευξη τύπου ο Αντόνιο Κόντε, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη» την απόφαση της τιμωρίας του.

Η αντίδραση αυτή ενόχλησε τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιταλίας, που ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι φραστικές επιθέσεις εναντίον της δικαιοσύνης. «Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθώ μερικούς να κατακρίνουν τους δικαστές, σαν να είναι αυτοί οι ένοχοι και όχι όσοι έπραξαν παρανομίες. Είναι ντροπή να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Θα έπρεπε να πάρουν παράδειγμα από άλλα σπορ που σέβονται τους νόμους. Αυτοί του ποδοσφαίρου, μάλλον θέλουν να καταργήσουμε κάθε έννοια νομιμότητας και να ζήσουν στο χάος. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως να επιτίθενται εναντίον της δικαιοσύνης», δήλωσε με οργή ο Πετρούτσι.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ζήτησε σεβασμό στις αρχές, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Απαιτείται σεβασμός προς τους δικαστές, τους διαιτητές, όλους όσους καλούνται να υπερασπιστούν το νόμο. Η Ολυμπιακή Επιτροπή είναι εδώ για να εξασφαλίσει την τήρηση των νόμων. Το λέω σε όλους: Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη.»

Κοντά σε συμφωνία με Καβάνι η Νάπολι 

24/8/2012

Κοντά σε συμφωνία με Καβάνι η Νάπολι
Παίκτης της Νάπολι και την επόμενη χρονιά θα είναι ο Έντινσον Καβάνι. Ο πρώτος σκόρερ των «παρτενοπέι» ενδιαφέρει την Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, ωστόσο έχει εκφράσει την επιθυμία να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «παρτενοπέι».

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου και «μήλον της έριδος» για τις πλουσιότερες ομάδες της Ευρώπης. Ο λόγος για τον Έντινσον Καβάνι, που δείχνει να κλείνει τα αυτιά του στις Αγγλικές «σειρήνες» και να παραμένει στη Νάπολι, τουλάχιστον για ένα ακόμα χρόνο.

Την Πέμπτη σε συνάντηση του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις με το μάνατζερ του παίκτη, Τριούλτσι, τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης του συμβολαίου του Καβάνι. Ο Ουρουγουανός φέρεται να ζητάει 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, με την ομάδα να προσφέρει 4. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και με δεδομένη την επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, μοιάζει πιθανό να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Gazzetta dello sport» η επέκταση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή δεν επηρεάζει τη φετινή παρουσία του στη Νάπολι. Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «παρτενοπέι», με τη διοίκηση της ομάδας να του υπόσχεται πως αν υπάρξει σημαντική προσφορά το ερχόμενο καλοκαίρι, θα τον παραχωρήσει χωρίς να απαιτήσει «τρελά» ποσά.

Αρχηγός και στην εξέδρα ο Τζίτζι 

24/8/2012

Αρχηγός και στην εξέδρα ο Τζίτζι
Τη δυσαρέσκειά του για την απουσία του από το πρώτο ματς της χρονιάς, εξέφρασε μέσω της σελίδας του στο facebook ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο διεθνής τερματοφύλακας θα παραμείνει εκτός δράσης για προληπτικούς λόγους, μετά τον τραυματισμό του στο μηρό του δεξιού του ποδιού.

Η πρεμιέρα του Καμπιονάτο βρίσκει τη Γιουβέντους να υποδέχεται την Πάρμα χωρίς τον αρχηγό της, Τζίτζι Μπουφόν. Ο διεθνής τερματοφύλακας υποφέρει από ένα ελαφρύ τραυματισμό στο δεξιό μηρό του και οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση.

Αυτή η απουσία ασφαλώς δυσαρέστησε τον Μπουφόν, που ήθελε πολύ να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του, κόντρα στην ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του. Αυτό έκανε σαφές με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Γεια σας παιδιά. Όπως ξέρετε ένας ελαφρύς τραυματισμός δεν μου επιτρέπει να αγωνιστώ στο πρώτο παιχνίδι με την Πάρμα. Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν μου αρέσει, αφού ήθελα να παίξω μπροστά σας, αλλά και εναντίον της ομάδας που με έκανε ποδοσφαιριστή. Αφήνω την εστία μας σε καλά χέρια. Ο Μάρκο θα έχει την πλήρη συμπαράστασή μου, αφού θα είμαι στο στάδιο και θα ενώσω τη φωνή μου με τις δικές σας», έγραψε, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα παρακολουθήσει από κοντά το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Στραματσιόνι: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ…» 

24/8/2012

Στραματσιόνι: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ…»
Ικανοποιημένος από το τελευταίο απόκτημα της Ίντερ, τον Αλβάρο Περέιρα, εμφανίστηκε ο Αντρέα Στραματσιόνι, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Μιλάνου. Μάλιστα, ο Ιταλός προπονητής ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες των «νερατζούρι», όπως και τον Μάσιμο Μοράτι, για την υλοποίηση των μεταγραφικών επιθυμιών του.

Για την απόκτηση του Άλβαρο Περέιρα

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάρκο Μπράνκα και τον Πιέρο Αουζίλιο. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου ήταν στην Πορτογαλία τις τελευταίες 48 ώρες και έφερε τον παίκτη που θέλαμε, τον Αλβάρο Περέιρα. Τους ευχαριστώ επειδή, μαζί με τον πρόεδρο Μάσιμο Μοράτι, πραγματοποιούν τις επιθυμίες μου. Η νέα ομάδα της Ίντερ έχει δημιουργηθεί με ένα συγκεκριμένο πλάνο. Ο πρόεδρος, ο προπονητής και οι διευθυντές έχουν μερίδιο σε όλους αυτό».

Για την προσθήκη του Κασάνο από τη Μίλαν και του Γκαργκάνο από τη Νάπολι

«Έχουμε φέρει παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό το πλάνο».

Τις έχει… 800 

24/8/2012

Τις έχει… 800
Την περηφάνια και την ευτυχία του για τις 800 συμμετοχές του με τη φανέλα των «νερατζούρι»εξέφρασε ο Χαβιέ Ζανέτι, μιλώντας μετά το παιχνίδι της Ίντερ κόντρα στη Βασλούι για το Γιουρόπα Λιγκ. Στο «επετειακό», για τον Αργεντινό, παιχνίδι οι Ιταλοί κέρδισαν με 2-0, δίνοντας έναν ακόμα λόγο χαράς στον αρχηγό τους.

Το παιχνίδι της Ίντερ στη Ρουμανία, κόντρα στη Βασλούι, είχε ιδιαίτερη αξία για τον Χαβιέ Ζανέτι. Ο Αργεντινός αγωνιζόμενος σε αυτό το ματς, συμπλήρωσε 800 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας του Μιλάνου. Το επίτευγμα αυτό προκάλεσε το θαυμασμό του προπονητή του Ζανέτι, Αντρέα Στραματσόνι, που δήλωσε πως «ο Ζανέτι είναι βιονικός, εγώ ούτε που έχω παρακολουθήσει τόσα ματς στη ζωή μου».

Ο ίδιος ο Ζανέτι μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και δεν έκρυψε τη χαρά του για τις 800 συμμετοχές. «Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς για αυτά που είπε για εμένα. Η χαρά μου είναι μεγάλη. Είμαι υπερήφανος που έφτασα σε αυτόν τον αριθμό συμμετοχών, αγωνιζόμενος σε μία σπουδαία ομάδα και μάλιστα ως αρχηγός της», είπε με συγκίνηση ο Ζανέτι.

Αμέσως μετά ο Αργεντινός έδειξε γιατί οι οπαδοί της Ίντερ τον λατρεύουν. «Το σημαντικό, πάντως, είναι πως σήμερα κερδίσαμε και κάναμε ένα βήμα για την πρόκριση», δήλωσε, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές αναφορές. Για να συνεχίσει λέγοντας. «Η Βασλούι έδειξε πως είναι καλή ομάδα και χρειάστηκε να παίξουμε καλά για να τα καταφέρουμε. Πρέπει, πάντως, να είμαστε προσεκτικοί και στο Μιλάνο. Ακόμα δεν τελείωσε η πρόκριση.»

Να θυμίσουμε πως ο Ζανέτι έκλεισε τα 39 του χρόνια στις 10 Αυγούστου και παίζει στην Ίντερ από το 1995.

Τα τυπικά απομένουν για Περέιρα 

24/8/2012

Τα τυπικά απομένουν για Περέιρα
Ποδοσφαιριστής της Ίντερ και τυπικά θα είναι ο Άλβαρο Περέιρα, μετά το πέρας των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί εντός της ημέρας. Ο ποδοσφαιριστής, τον οποίον διεκδικούσαν κι άλλες ομάδες της Ιταλίας, ταξίδεψε το πρωί της Παρασκευής για το Μιλάνο και αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του μετά τη θετική εισήγηση των γιατρών.

Αποτέλεσε στόχο της Νάπολι, στην οποία φάνηκε πως θα έκλεινε. Τελικά οι αστραπιαίες κινήσεις του υπεύθυνου των μεταγραφών της Ίντερ, Μάρκο Μπράνκα, τον έφεραν στην ομάδα του Μιλάνου. Ο λόγος για τον Άλβαρο Περέιρα, που αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Μάσιμο Μοράτι.

Ο Περέιρα ταξίδεψε συνοδευόμενος από τον Μπράνκα το πρωί της Παρασκευής και λίγο μετά το μεσημέρι προσγειώθηκε στο Μιλάνο. Στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν δεν αρνήθηκε να πει λίγα λόγια, ζητώντας τους να κάνουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του από την Πόρτο.

«Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ για λογαριασμό της Ίντερ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μπράνκα και τον πρόεδρο Μοράτι, γιατί με τις δικές τους ενέργειες μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ένα όνειρό μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για μένα να είμαι ποδοσφαιριστής της Ίντερ», ήταν τα πρώτα λόγια του Περέιρα.

Να σημειωθεί πως ο Ουρουγουανός ακραίος αμυντικός αναμένεται να περάσει από τις ιατρικές εξετάσεις εντός της ημέρας και μετά να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «νερατζούρι».

Στο «σφυρί» ο Μποριέλο 

24/8/2012

Στο «σφυρί» ο Μποριέλο
Τρόπο για να απαλλαγεί από το υψηλό συμβόλαιο του Μάρκο Μποριέλο ψάχνει η Ρόμα, ύστερα από την επιστροφή του 30χρονου επιθετικού από τον εξάμηνο δανεισμό του στη Γιουβέντους. Αυτή τη φορά οι «τζιαλορόσι» έκαναν κρούση στη Τζένοα για να δανείσουν εκ νέου τον ποδοσφαιριστή, ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν.

Οι Ρωμαίοι είναι διατεθειμένοι να καλύψουν μέρος των μισθών του Μποριέλο, γεγονός που καθιστά πιο προσιτή την περίπτωσή του για τους «ροσομπλού».

Η Ρόμα φέρεται να έχει έρθει σε επαφή και με τις Μίλαν, Φιορεντίνα και Τότεναμ προκειμένου να… ξεφορτωθεί τον παίκτη, ενώ ίσως και η Γιουβέντους να αποφασίσει τελικά να χρησιμοποιήσει εκ νέου τις υπηρεσίες του, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να κλείσει κάποιον από τους Έντιν Τζέκο και Φερνάντο Γιορέντε.

Κοντά σε Ελ Καντουρί η Νάπολι 

24/8/2012

Κοντά σε Ελ Καντουρί η Νάπολι
Στο πρόσωπο του Ομάρ Ελ Καντουρί βρήκαν οι άνθρωποι της Νάπολι τον αντικαταστάτη του Βάλτερ Γκαργκάνο. Ο αθλητικός διευθυντής των «παρτενοπέι», Ρικάρντο Μπιγκόν, βρίσκεται ήδη στη Μπρέσια και διαπραγματεύεται τη μετακίνηση του Μαροκινού μέσου στην ομάδα του ιταλικού νότου.

Ο δανεισμός του Βάλτερ Γκαργκάνο στην Ίντερ δημιούργησε κενό στο χώρο του κέντρου της Νάπολι. Ο προπονητής της ομάδας Βάλτερ Ματζάρι ζήτησε αμέσως από τη διοίκηση να κινηθεί για να καλύψει αυτό το κενό, φέρνοντας έναν ικανό ποδοσφαιριστή.

Δημοσιεύματα από την Ιταλία κάνουν λόγο για επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στη Νάπολι και τη Μπρέσια για την μετακίνηση του Ομάρ Ελ Καντουρί στην ομάδα του ιταλικού νότου. Ο αθλητικός διευθυντής της Νάπολι, Ρικάρντο Μπιγκόν, θεωρεί τον 23χρονο Μαροκινό ως τον ιδανικό παίκτη για να δώσει δύναμη στο χώρο του κέντρου και να αντικαταστήσει τον Γκαργκάνο, προσφέροντας περισσότερα και στο δημιουργικό κομμάτι.

Για τον Ελ Καντουρί ενδιαφέρθηκε αυτό το καλοκαίρι η Πάρμα, ενώ τις τελευταίες μέρες ήταν η Τζένοα εκείνη που κινήθηκε για την απόκτησή του. Τελικά καμία δεν κατάφερε να κάνει δικό της τον παίκτη, ο οποίος δείχνει να καταλήγει στη Νάπολι.

Για τον ποδοσφαιριστή έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια ο προπονητής των «παρτενοπέι», Βάλτερ Ματζάρι, που ελπίζει πως η μεταγραφή του θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

«Είμαι έτοιμος για μια νέα αρχή» 

24/8/2012

«Είμαι έτοιμος για μια νέα αρχή»
Τα παράπονα που έχει από την Ίντερ αποκάλυψε ο Τζαμπάολο Πατσίνι κατά την παρουσίασή του από την νέα του ομάδα, την Μίλαν. Ο Πατσίνι που έγινε ανταλλαγή με τον Κασάνο, εξήγησε πως δεν περίμενε να τον αντιμετωπίσουν με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι της προηγούμενης ομάδας του.

Η παρουσίαση του Τζαμπάολο Πατσίνι από τη Μίλαν, ήταν μια καλή ευκαιρία για τον ίδιο, να εξηγήσει κάποια πράγματα που είχαν να κάνουν με την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ίντερ. Ο Πατσίνι αποκάλυψε πως οι σχέσεις του με την Ίντερ ουσιαστικά έπαψαν να υφίστανται από τη στιγμή που τον ενημέρωσαν πως δεν τον υπολογίζουν.

«Με πήραν τηλέφωνο την παραμονή της έναρξης της προετοιμασίας και μου είπαν πως δεν με χρειάζονται. Από τη στιγμή εκείνη οι σχέσεις μου με την ομάδα έπαψαν να υπάρχουν. Πέρασα δύσκολες μέρες και όσα είπα κατά καιρούς οφείλονται και στο άγχος που είχα. Ευτυχώς όλα τελείωσαν και τώρα θέλω να κάνω μια νέα αρχή, να πετύχω πολλά γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου», δήλωσε ο Πατσίνι.

Η ιδέα της ανταλλαγής του με τον Κασάνο αιφνιδίασε πολλούς. Όχι, όμως και τον Πατσίνι. «Όλα έγιναν μέσα σε δύο μέρες. Μιλούσα με τον Κασάνο και λέγαμε πως εκεί θα καταλήξουν οι υποθέσεις μας, να πάρει ο ένας τη θέση του άλλου. Ήταν σαν να το περιμέναμε από καιρό», απαντά ο «Πάτσο».

Αφού μιλούσε με τον Κασάνο, θα ξέρει και γιατί ο φίλος του ζήτησε να φύγει από τη Μίλαν. «Δεν θα ήθελα να απαντήσω εκ μέρους του Αντόνιο. Ρωτήστε τον και θα σας πει», ήταν η απάντηση του παίκτη.

Όσο για τις φιλοδοξίες του, ο Πατσίνι είναι ξεκάθαρος. «Θέλω να σηκώσω κύπελλα με την ομάδα. Μακάρι να το καταφέρω από την πρώτη χρονιά, θα είναι το τέλειο.»

Τελευταία προσπάθεια για Κακά 

24/8/2012

Τελευταία προσπάθεια για Κακά
Ο στόχος είναι δεδομένος εδώ και καιρό… Η επιστροφή του Κακά στη Μίλαν είναι κάτι παραπάνω από μία απλή προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας. Είναι ένα… όνειρο, ειδικά για τον Αντριάνο Γκαλιάνι.

Τις τελευταίες ώρες ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» κάνει την ύστατη προσπάθεια, ώστε να φέρει ξανά στο Μιλάνο τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος άλλωστε δείχνει να μην υπολογίζεται από τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η περίπτωση του 30χρονου μέσου αναθερμάνθηκε και πάλι με τον Μπρνζέτι να έχει την πρώτη επαφή με τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Εκείνος, όμως, που μπορεί να κλείσει οριστικά την υπόθεση του Κακά είναι ο Ανριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος ετοιμάζεται να μεταβεί στη Μαδρίτη.

Άλλωστε το είχε πει και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Μίλαν: «Οι μεγάλες αγάπες είναι παντοτινές, ανεξαρτήτως των συνθηκών».

Επιπλέον μία πιθανή μεταγραφή του Βραζιλιάνου στους «ροσονέρι» εκτός από σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας, θα… ζεστάνει τους οπαδούς του συλλόγου, που είδαν το καλοκαίρι να αποχωρούν Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα.

Στη Νάπολι ο Ελ Καντουρί

  24/08/2012

Στη Νάπολι ο Ελ Καντουρί
Τη φανέλα της Νάπολι θα φορά την επόμενη σεζόν ο Ομάρ Ελ Καντουρί, καθώς οι διαπραγματεύσεις των «παρτενοπέι» με τη Μπρέσια είχαν αίσιο τέλος, με τον παίκτη να μεταβαίνει άμεσα στη νέα του ομάδα για να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Οι Κυπελλούχοι Ιταλίας ήθελαν να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που άφησε στο κέντρο η αποχώρηση του Βάλτερ Γκαργκάνο, με τον Μαροκινό μέσο να αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση.

Τον 23χρονο παίκτη, άλλωστε, τον είχε ξεχωρίσει και ο τεχνικός της ομάδας, ο Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος είχε εισηγηθεί την απόκτησή του στους διοκούντες τη Νάπολι. Το θέλημά του φαίνεται ότι έγινε πραγματικότητα, με τους «παρτενοπέι» να ολοκληρώνουν την μεταγραφή του Ελ Καντουρί.

Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν και ο παίκτης θα ανακοινωθεί από τον σύλλογο.

Ταχτσίδης: «Δεν το πίστευα…» 

25/8/2012

Ταχτσίδης: «Δεν το πίστευα…»
To transfer story της μεταγραφής του στη Ρόμα αποκάλυψε ο Παναγιώτης Ταχτσίδη, μιλώντας στη SportDay εν όψει της σημερινής πρεμιέρας του ιταλικού πρωταθλήματος. Επίσης, ο 21χρονος χαφ αναφέρθηκε στην πρώτη του γνωριμία με τον Φραντσέσκο Τότι και τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Ταχτσίδη στη SportDay

Για την ιστορία της μεταγραφής του στη Ρόμα

«Δεν το πίστευα. Νόμιζα πως ο μάνατζέρ μου μού είχε σκαρώσει καμία πλάκα. Μέχρι να φθάσω στα γραφεία της Ρόμα έλεγα στην κοπέλα μου ότι θα πηγαίναμε για ψώνια! Τι άλλο να πω; Οτι πριν 15 μήνες έπαιζα και δεν έπαιζα στην Γκροσέτο και τώρα πάω να γίνω συμπαίκτης του Τότι;»,

Για το πώς αισθάνεται σήμερα

«Νιώθω ευλογημένος που είμαι 21 ετών και ανήκω στη Ρόμα. Νιώθω απόλυτα γεμάτος που 25.000 κόσμος στην "πρώτη" μας φώναζε ρυθμικά το όνομά μου! Μυστικό επιτυχίας; Δουλειά, επιμονή και πίστη στον εαυτό σου».

Για το πώς έγινε το κονέ

«Ο κ. Ζέμαν (σ.σ.: τεχνικός των «τζιαλορόσι») μου αποκάλυψε πως με παρακολούθησε σε κάθε μου αγώνα με τη Βερόνα. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Οπως φυσικά και τον κ. Μαντορλίνι, που πέρυσι επένδυσε πάνω στον ποδοσφαιριστή Ταχτσίδη».

Για την πρώτη του γνωριμία με τον Τότι και τον Ντε Ρόσι

«Πρώτη μέρα στα αποδυτήρια. Χαιρετάω έναν-έναν τους παίκτες και τόσο ο Τότι, όσο και ο Ντε Ρόσι ήρθαν και με αγκάλιασαν για να με καλωσορίσουν. Επαθα πλάκα. Τόσο απλοί στην καθημερινότητα, αλλά τόσο μεγάλοι ποδοσφαιρικά. Και όμως...».

Νίνης: «Γίνομαι καλύτερος» 

25/8/2012

Νίνης: «Γίνομαι καλύτερος»
Τις πρώτες του εντυπώσεις από τη ζωή στην Ιταλία μεταφέρει ο Σωτήρης Νίνης, μιλώντας στη SportDay εν όψει της πρεμιέρας του Καμπιονάτο. «Κάθε μέρα που περνάει. Γίνομαι καλύτερος σε θέματα τακτικού προσανατολισμού και συνέπειας στο γήπεδο», τόνισε ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Πάρμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωτήρης Νίνης στη SportDay

Για όσους τον συγκρίνουν με τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο

«Καλά που το πες, γιατί έχει γίνει διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Η Πάρμα δεν επένδυσε πάνω μου για να ανακαλύψει τον νέο Τζιοβίνκο. ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο».

Για τη ζωή του στην Ιταλία

«Νιώθω πιο ήρεμος από ποτέ. Η πλειονότητα των παικτών, όπως και εγώ, κατοικεί στο κέντρο της πόλης. Κυκλοφορούμε με τα ποδήλατα! Φαντάσου. Ο κόσμος δεν σε σκοτίζει. Ερχεται για αυτόγραφο και πρώτα σου ζητάει την άδεια. Πολιτισμός».

Για τις προπονήσεις της Πάρμα

«Μαθαίνω. Κάθε μέρα που περνάει. Γίνομαι καλύτερος σε θέματα τακτικού προσανατολισμού και συνέπειας στο γήπεδο. Το βασικό είναι ότι αρχίζω να μαθαίνω πού πατάω και που βρίσκομαι εντός των τεσσάρων γραμμών. Η ομάδα παίζει 3-5-2. Ο προπονητής μου (σ.σ.: Ρομπέρτο Ντοναντόνι) συνηθίζει να με χρησιμοποιεί έσω δεξιά στην τριάδα πάνω στον άξονα. Θέλω χρόνο για να προσαρμοστώ όχι μόνο στη νέα θέση μου, αλλά και στην αγωνιστική φιλοσοφία της Πάρμα».

Για το αν έχει μάθει την ιταλική γλώσσα

«Εχω ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Είμαι επιμελής μαθητής. Τα ποδοσφαιρικά ιταλικά τα κατέχω. Τα υπόλοιπα; Ας είναι καλά τα αγγλικά».

Κανονικά στον πάγκο ο Ματσάρι 

25/8/2012

Κανονικά στον πάγκο ο Ματσάρι
Σε χρηματικό πρόστιμο μετατράπηκε η ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής από τον πάγκο της Νάπολι στον Βάλτερ Ματσάρι. Ο Ιταλός τεχνικός είχε αποβληθεί στο τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας κόντρα στη Γιουβέντους και του είχε επιβληθεί αυτή η τιμωρία αλλά πλέον θα βρίσκεται στη φυσική του θέση στον αγώνα με την Παλέρμο.

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωση της στο επίσημο σάιτ της γνωστοποίησε ότι η μια αγωνιστική ποινής στον προπονητή των «παρτενοπέι» μετατράπηκε σε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Παράλληλα η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η τιμωρία των τριών παικτών της Νάπολι που τιμωρήθηκαν παραμένει ως έχει.

«Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Δικαιοσύνης μετατρέπει την τιμωρία του προπονητή της Νάπολι, Βάλτερ Ματσάρι για τις πράξεις του στον αγώνα του Σούπερ Καπ από μια αγωνιστική μακριά από τους πάγκους σε χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις για τις ποινές δύο αγωνιστικών στον Γκόραν Πάντεφ και στον Αντρέα Ντοσένα και η ποινή της μιας αγωνιστικής στον Χουάν Κάρλος Ζουνίγκα
», αναφέρει η ανακοίνωση στο σάιτ της της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η φιναλίστ του Σούπερ Καπ Ιταλίας μετά την ήττα με 4-2 από τη Γιουβέντους στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα και στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Παλέρμο.


 ΓΑΛΛΙΑ


Δύο αγωνιστικές στο Λαβέτσι 

24/8/2012

Δύο αγωνιστικές στο Λαβέτσι
Με δύο αγωνιστικές τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής τον Ιεζεκιήλ Λαβέτσι για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Αζαξιό. Ο Αργεντινός είχε αποβληθεί στο συγκεκριμένο ματς, για βίαιο μαρκάρισμα.

Οι πρώτες δύο αγωνιστικές του Σαμπιονά δεν ήταν για την Παρί Σεν Ζερμέν πετυχημένες. Υποχρεώθηκε σε ισάριθμες ισοπαλίες, με τη Λοριάν στο Παρίσι και με την Αζαξιό στην Κορσική. Στο δεύτερο, μάλιστα, παιχνίδι ο νεοφερμένος Ιεζεκιήλ Λαβέτσι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για ένα σκληρό μαρκάρισμα, ενώ και ο Κάρλο Αντσελότι αποβλήθηκε γιατί κλώτσησε ένα μπουκάλι νερό.

Την Πέμπτη έγινε γνωστή η ποινή που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στον Λαβέτσι. Ο Αργεντινός τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, τις οποίες θα εκτίσει στα παιχνίδια της ομάδας του κόντρα στη Μπορντό και τη Λιλ.

Αντίθετα ο προπονητής των πρωτευουσιάνων, Αντσελότι, κλήθηκε να απολογηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα προσπαθήσει να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν να κλωτσήσει το μπουκάλι, επιχειρώντας να πείσει τους δικαστές πως δεν είχε σκοπό να πετύχει τον βοηθό του διαιτητή.

Όπως και να έχει, η Παρί θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Λαβέτσι σε δύο σημαντικά ματς, στα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχει τον προπονητή της στον πάγκο.

Εδώ κάνεις… στοπ 

25/8/2012

Εδώ κάνεις… στοπ
Τη… φόρα της Λιόν σταμάτησε απότομα η Εβιάν.

Οι παίκτες του Πάμπλο Κορέα με τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους έμειναν στο 1-1 με τους «λιονέ» για την τρίτη αγωνιστική της Ligue 1.

Το γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Μπαρμπόσα στο 57', με τον Μπάστος να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 74ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς πολλές φάσεις, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε ρυθμό. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος αυτό άλλαξε, καθώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 57’ με τον Μπαρμπόσα.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, προκειμένου να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά αυτό ήρθε στο 74’ με τον Μισέλ Μπάστος, ο οποίος δέκα λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Λισάντρο Λόπες.

Η 3η αγωνιστική:

Παρασκευή 24/8

Εβιάν-Λιόν 1-1
(57’ Μπαρμπόσα-74’ Μπάστος)

Σάββατο 25/8

Νις-Λιλ (18:00)
Τρουά-Λοριάν (21:00)
Νανσί-Τουλούζ
Ρεμς-Σοσό
Ρεν-Μπαστιά
Βαλενσιέν-Αζαξιό

Κυριακή 26/8

Μονπελιέ-Μαρσέιγ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (22:00)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Σάββατο 1/9

Λιόν-Βαλενσιέν (18:00)
Αζαξιό-Εβιάν (21:00)
Μπαστιά-Σεντ Ετιέν
Λοριάν-Νανσί
Σοσό-Μονπελιέ
Μπρεστ-Τρουά
Τουλούζ-Ρεμς

Κυριακή 2/9

Μπορντό-Νις (15:00)
Μαρσέιγ-Ρεν (18:00)
Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Στη Ρεν ο Μακούν 

25/8/2012

Στη Ρεν ο Μακούν
Στο γαλλικό πρωτάθλημα επιστρέφει ο Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος μέσος ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την Άστον Βίλα, δόθηκε και πάλι δανεικός στη Ρεν για την αγωνιστική σεζόν που έχει αρχίσει.

Τη συμφωνία ανακοίνωσε ο γαλλικός σύλλογος χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες.

Ο Μακούν έχει αγωνιστεί με τη Λιλ και τη Λιόν στο γαλλικό πρωτάθλημα πριν πάρει μεταγραφή στην Άστον Βίλα το καλοκαίρι του 2011.

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 «Δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες» 

24/8/2012

«Δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες»
Σε ένα δυνατό ξεκίνημα ελπίζει ο Μάνουελ Νόιερ στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, στην οποία η Μπάγερν Μονάχου θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας τόνισε πως οι «Βαυαροί» πια δεν έχουν άλλες δικαιολογίες και για αυτό πρέπει από την αρχή να δείξει τις προθέσεις της.

«Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Από την αρχή πρέπει να δείξουμε το πόσο δυνατοί είμαστε και σκοπός μας είναι να είμαστε από στην πρώτη θέση ξανά», ήταν τα λόγια του Νόιερ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι των «Βαυαρών».

«Το παιχνίδι της Γκρόιτερ εξαρτάται από την πολύ καλή φυσική κατάσταση των παικτών. Θα κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν προβλήματα στην Μπάγερν».

Αυτό θα πει πρωταθλήτρια… 

24/8/2012

Αυτό θα πει πρωταθλήτρια…
Μπορεί ο Γκέμπρε Σελασιέ της Βέρντερ Βρέμης να… τρόμαξε τον κόσμο της Ντόρτμουντ με την ισοφάριση του γκολ του Ρόις, όμως ο Γκέτσε, σε μια από τις πολλές ευκαιρίες της ομάδας του Κλοπ χάρισε τη νίκη στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, στην πρεμιέρα της Bundesliga.

Οι παίκτες του Κλοπ ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και δημιούργησαν φάσεις μπροστά από την εστία της Βέρντερ Βρέμης, ενώ μπήκαν στην θέση του οδηγού μόλις στο 11’ με τον Ρόις, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των «πράσινων».

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την Ντόρτμουντ να φεύγει με το 1-0 για τα αποδυτήρια, όμως στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε λίγο διαφορετική. Έδωσε χώρο στην Βέρντερ, η οποία της δημιούργησε προβλήματα και θα μπορούσε να κάνει και την ζημιά όταν ο Γκρέμπε Σελασιέ ισοφάρισε στο 75’ με μια κεφαλιά σε μια… περίεργη φάση. Το πνεύμα των πρωταθλητών Γερμανίας μίλησε και ο Γκέτσε με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Παρασκευή 24/8

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 2-1
(11’ Ρόις, 84’ Γκέτσε – 75’ Γκέμπρε Σελασιέ)

Σάββατο 25/8 (16:30)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Αμβούργο-Νυρεμβέργη
Γκρόιτερ Φιρτ-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν 19:30
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 21:45

Κυριακή 26/8

Ανόβερο-Σάλκε 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 31/8

Μάιντς-Γκρόιτερ Φιρτ 21:30

Σάββατο 1/9 (16:30)

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο
Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 2/9

Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 18:30

 ΒΕΛΓΙΟ

«Έξοδοι» για ομάδες της κορυφής 

24/8/2012

«Έξοδοι» για ομάδες της κορυφής
Την κορυφή της βαθμολογίας της Jupiler League μοιράζονται, έχοντας από δέκα βαθμούς, η Άντερλεχτ, η Κλαμπ Μπριζ και η Ζούλτε Βάρεγκεμ. Όλα δείχνουν ότι το φετινό πρωτάθλημα στο Βέλγιο θα είναι από τα πιο συναρπαστικά, αφού δείχνει πιο αμφίρροπο από ποτέ.

Και οι τρεις προαναφερθείσες ομάδες θα αγωνιστούν αυτό το σαββατοκύριακο μακριά από τις έδρες τους και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν να παίρνουν θετικά αποτελέσματα.

Το πιο δύσκολο έργο έχει η Ζούλτε, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Γκενκ. Από την πλευρά της, η Άντερλεχτ αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη Λέουβεν και η Κλαμπ Μπριζ παίζει με την Μονς.

Η (5η) αγωνιστική

Σάββατο 25 Αυγούστου

Λέουβεν-Άντερλεχτ (19:00)
Γκέρμιναλ -Σαρλερουά (21:00)
Σερκλ Μπριζ-Λιρς (21:00)
Κόρτραϊκ- Μπέβερεν (21:00)

Κυριακή 26 Αυγούστου

Σταντάρ Λιέγης-Μαλίν (15:30)
Γκενκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ (19:00)
Γάνδη-Λόκερεν (19:00)
Μονς-Σερκλ Μπριζ (21:30)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

Μαλίν-Γκέρμιναλ (19:00)
Σαρλερουά-Γάνδη (21:00)
Λιρς-Λέουβεν (21:00)
Μπέβερεν-Σερκλ Μπριζ (21:00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μονς (21:00)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Κλαμπ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης (15:30)
Άντερλεχτ-Γκενκ (19:00)
Λόκερεν-Κόρτραϊκ (21:30)


ΣΚΩΤΙΑ


Πάει για το σερί 

24/8/2012

Πάει για το σερί
Με μοναδικό σκοπό να πανηγυρίσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του σκοτσέζικου πρωταθλήματος -που θα τη διατηρήσει στην κορυφή- η Νταντί Γιουνάιτεντ θα φιλοξενηθεί στην έδρα της υποτονικής Κιλμάρνοκ, η οποία ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο… τρίποντο.

Να αφήσει πίσω της την εντός έδρα ήττα από την Ινβερνές, στην τρίτη αγωνιστική θέλει η Χαρτς, η οποία φιλοξενείται στο γήπεδο της Αμπερντίν στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής, ώστε να μην απομακρυνθεί από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η συγκάτοικος της Χαρτς στη δεύτερη θέση, Μάδεργουέλ, θα υποδεχτεί τη Σεντ Μίρεν, η οποία μετρά μόνο μία νίκη εκτός έδρας.

Δύσκολο έργο, λόγω κούρασης, αναμένεται να έχει η πρωταθλήτρια Σέλτικ, η οποία για πέμπτο (εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Ινβερνές, η οποία μετρά τρεις ισοπαλίες.

Ακόμη, αγώνας νεοφώτιστων θα πραγματοποιηθεί στην τέταρτη αγωνιστική με την Ρος Κάουντι να φιλοξενεί την όχι ανταγωνιστική Νταντί.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 25/8
Ινβερνές-Σέλτικ (14:45)
Νταντί-Ρος Κάουντι (17:00)
Χιμπέρνιαν- Σεντ Τζόνστον (17:00)
Κιλμάρνοκ-Νταντί Γιουνάιτεντ (17:00)

Κυριακή, 26/8 (17:00)
Αμπερντίν- Χαρτς
Μάδεργουελ- Σεντ Μίρεν

Η επόμενη 5η αγωνιστική (1/9):

Αμπερντίν-Σεντ Μίρεν
Σέλτικ-Χιμπέρνιαν
Ρος Κάουντι-Κιλμάρνοκ
Σεντ Τζόνσον-Νταντί Γιουνάιτεντ
Μάδεργουελ-Ινβερνές
Χαρτς-Νταντί

Όλες οι μεταγραφές της Ευρώπης για τη σεζόν 2012-13

24/8/2012

Ανακοίνωσε Αθπιλικουέτα και Μόουζες η Τσέλσι, ενώ έδωσε 20.000.000 ευρώ η Σάντερλαντ για Άνταμ Τζόνσον και Στίβεν Φλέτσερ. Μακούν η Ρεν, Τετέι η Νόριτς, στο Μιλάνο ο Άλβαρο Περέιρα.
Η Τσέλσι ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Θέσαρ Αθπιλικουέτα από την Μαρσέιγ, στην οποία έδωσε 9.000.000 ευρώ για τον 22άχρονο Ισπανό δεξιό μπακ.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο σύλλογος του Λονδίνου ανακοίνωσε και την απόκτηση του Βίκτορ Μόουζες, 21άχρονου διεθνή Νιγηριανού μεσοεπιθετικού, για τον οποίο η Γουίγκαν πήρε 11.300.000 ευρώ.
Ο Μόουζες δεν έχει ποζάρει ακόμη με την φανέλα της Τσέλσι, έτσι δείτε τον με αυτήν της Γουίγκαν...
Moses: Set to become a Chelsea player
Ρεκόρ με Τζάρβις η Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ απέκτησε τον Ματ Τζάρβις από την Γουλβς και έσπασε το ρεκόρ του συλλόγου όσον αφορά στην ακριβότερη μεταγραφή, καθώς έδωσε 13.600.000 ευρώ για τον 26άχρονο Άγγλο μεσοεπιθετικό (winger).
Matt Jarvis
Στην Σάντερλαντ ο Φλέτσερ
Εκτός του Τζάρβις η Γουλβς πούλησε και τον Στίβεν Φλέτσερ στην Σάντερλαντ, με τις "μαύρες γάτες" να δίνουν 15.000.000 ευρώ για τον 25άχρονο διεθνή Σκωτσέζο επιθετικό, ενώ το κόστος με τα bonus μπορεί τα πλησιάσει τα 18.0000.000 ευρώ!
Σάντερλαντ και ο Άνταμ Τζόνσον
Λίγες ώρες αργότερα η Σάντερλαντ ανακοίνωσε την απόκτηση και του Άνταμ Τζόνσον, ο οποίος υπέγραψε για 4 χρόνια και στην Μάντσεστερ Σίτι δόθηκαν 12.700.000 ευρώ για τον 25άχρονο διεθνή Άγγλο μεσοεπιθετικό (winger).
Αν υπολογίσει κανείς ότι με τα bonus η μεταγραφή του Φλέτσερ μπορεί να πλησιάσει τα 18.000.000 ευρώ, τότε η Σάντερλαντ σήμερα (Παρασκευή) μαζί με τον Άνταμ Τζόνσον ξόδεψε περίπου 20.000.000 ευρώ!
 Ρεκόρ και η Σουόνσι με Κι
Την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της πραγματοποίησε η Σουόνσι, καθώς με 6.300.000 ευρώ απέκτησε τον 23άχρονο διεθνή Νοτιοκορεάτη μέσο, Κι Σουνγκ-Γουένγκ, από την Σέλτικ.
Τετέι η Νόριτς
Τον 26άχρονο αμυντικό μέσο, Αλεξάντερ Τετέι, απέκτησε η Νόριτς από την Ρεν, με τον διεθνή Νορβηγό άσο (από Γκάνα) να υπογράφει για δύο χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για ένα ακόμη.
Ζαν Μακούν αντικαταστάτης του Τετέι
Ο αντικαταστάτης του Τετέι στο κέντρο της Ρεν θα είναι ο 29άχρονος Καμερουνέζος, Ζαν Μακούν, καθώς ο γαλλικός σύλλογος ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του πρώην άσου του Ολυμπιακού με την μορφή δανεισμού από την Άστον Βίλα και προοπτική απόκτησης.
Υπέγραψε ο Αλί Σισοκό
Ο Αλί Σισοκό πέρασε ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε και παρουσιάστηκε επίσημα από την Βαλένθια, η οποία έδωσε 6.000.000 ευρώ στην Λιόν για τον 24άχρονο Γάλλο αριστερό μπακ.

Ανακοίνωσε Ελ Καντουρί η Νάπολι
Η Νάπολι ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 22άχρονου Μαροκινού επιτελικού μέσου, Ομάρ Ελ Καντουρί, από την Μπρέσια, με την μορφή συνιδιοκτησίας.
 Στο Μιλάνο ο Άλβαρο Περέιρα
Ο Άλβαρο Περέιρα πήγε στο Μιλάνο να υπογράψει για την Ίντερ, η οποία συμφώνησε με την Πόρτο στα 10.000.000 (+3.500.000 bonus) για τον 26άχρονο διεθνή Ουρουγουανό αριστερό μπακ-χαφ.
Μπέτις ο Περκίς από Σοσό
Ο 28άχρονος Γάλλος αμυντικός της Σοσό, Νταμιέν Περκίς, έφτασε στην Σεβίγια την Παρασκευή για να υπογράψει 3ετές συμβόλαιο με την Μπέτις.
 Πήρε και έδωσε η Γιουβέντους
Η Γιουβέντους απέκτησε από την Αταλάντα τον 20άχρονο Ιταλό στράικερ, Μανόλο Γκαμπιαντίνι και τον έδωσε δανεικό στην Μπολόνια, ενώ πήρε και τον 24άχρονο Αυστραλό επιτελικό μέσο, Τζέιμς Τροΐσι, από την Κάισερισπορ και τον έδωσε δανεικό στην Αταλάντα, η οποία πήρε επίσης δανεικό και τον 29άχρονο Ιταλό μέσο, Ντάβιντε Μπιοντίνι.
Παρουσίασε Τιάγκο Σίλβα η Παρί ΣΖ
Ο Τιάγκο Σίλβα παρουσιάστηκε επίσημα από την διοίκηση της Παρί Σεν-Ζερμέν. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός θυμίζουμε πως αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή για αυτό το καλοκαίρι, καθώς η Μίλαν πήρε 42.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει.
Βέβαια, η Παρί έχει συμφωνήσει στα 44.500.000 ευρώ με την Σάο Πάουλο για τον Λούκας Μόουρα, αλλά αυτή η μεταγραφή είναι για τον Ιανουάριο.
Διαβάστε περισσότερα για την παρουσίαση του Τιάγκο Σίλβα ΕΔΩ
 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σε αυτό το κομμάτι ενημερώνεστε καθημερινά για κάθε μεταγραφική κίνηση, ενώ έχετε πάντα στην διάθεσή σας αναλυτική λίστα με όλες τις κινήσεις.
Σε αυτήν την λίστα αναφέρονται όλες οι ομάδες από τα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Γαλλίας, όπως και οι σημαντικότερες ομάδες από Πορτογαλία, Ολλανδία, Τουρκία, Βέλγιο, Κύπρο και Σκωτία.
Πέραν από το αρχικό κείμενο στο οποίο θα γίνεται μια γενική αναφορά στην δραστηριότητα της ημέρας, στην αναλυτική λίστα θα ξεχωρίζουν εύκολα οι σημερινές μεταγραφές, καθώς θα έχουν κόκκινο χρώμα, ενώ αστεράκι (*) έχουν όσοι αποκτήθηκαν δανεικοί.

Αναλυτικά η λίστα με τις μεταγραφές:


ΑΓΓΛΙΑ


Μάντσεστερ Σίτι
Τζακ Ρόντγουελ (Έβερτον) [15.200.000€]

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)  [30.360.000€]
Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ) [15.000.000€]
Νικ Πάουελ (Κρου) [7.500.000€]
Αλεξάντερ Μπούτνερ (Φιτέσε) [5.000.000€]

Άρσεναλ
Σάντι Καθόρλα (Μάλαγα) [19.000.000€]
Ολιβιέ Ζιρού (Μονπελιέ) [16.000.000€]
Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία) [14.000.000€]

Τότεναμ
Γιαν Βερτόνχεν (Άγιαξ) [12.000.000€]
Γκίλφι Σίγκουρτσον (Χόφενχαϊμ) [9.000.000€] (ήταν δανεικός Σουόνσι)
Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Μάντσεστερ Σίτι) [6.300.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Νιούκαστλ
Φούρνον Ανίτα (Άγιαξ) [8.500.000€]
Ρομέν Αμαλφιτανό (Ρεμς)
Γκαέλ Μπιγκιριναμά (Κόβεντρι) [1.500.000€]
Κέρτις Γκουντ (Melbourne Heart)

Τσέλσι
Εντέν Αζάρ (Λιλ) [40.000.000€]
Οσκάρ (Ιντερνασιονάλ) [32.000.000€]
Βίκτορ Μόουζες (Γουίγκαν) [11.300.000€]
Μάρκο Μαρίν (Βέρντερ) [9.300.000€]
Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Μαρσέιγ) [9.000.000€]
Τοργκάν Αζάρ (Λανς)

Έβερτον
Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) [7.600.000€]
Στίβεν Πίνααρ (Τότεναμ) [5.800.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Στίβεν Νέισμιθ (Ρέιντζερς)
Μπεν ΜακΛάφλιν (Ντούνταλκ)

Λίβερπουλ
Τζο Άλεν (Σουόνσι) [19.000.000€]
Φάμπιο Μπορίνι (Ρόμα) [13.300.000€]
Ουσάμα Ασαϊντί (Χέρενφεν) [3.000.000€]

Φούλαμ
Μλάντεν Πέτριτς (Αμβούργο)
Ούγκο Ρονταγέγκα (Γουίγκαν)
Τζορτζ Γουίλιαμς (MK Dons)
Σάσα Ρίτερ (Κολωνία)*

Γουέστ Μπρομ
Ρομελού Λουκακού (Τσέλσι)*
Μάρκους Ρόζενμπεργκ (είχε μείνει ελεύθερος από Βέρντερ)
Γιασίν Ελ Γκανασί (Γάνδη)*
Κλαούντιο Γιάκομπ (Ράσινγκ Κλουμπ)
Μπεν Φόστερ (Μπέρμιγχαμ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Σουόνσι
Κι Σουνγκ-Γουένγκ (Σέλτικ) [6.300.000€]
Μίτσου (Ράγιο Βαγεκάνο) [3.000.000€]
Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (Βιγιαρεάλ)*
Τσίκο - Χοσέ Μανουέλ Φλόρες (Τζένοα) [3.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μαγιόρκα)
Τζέιμι Πρόκτορ (Πρέστον)

Νόριτς
Σεμπαστιάν Μπασόνγκ (Τότεναμ) [7.000.000€]
Αλεξάντερ Τετέι (Ρεν)
Στίβεν Γουίτακερ (Ρέιντζερς)
Ρόμπερτ Σνόντγκρας (Λιντς) [2.000.000€]
Μάικλ Τέρνερ (Σαουθάμπτον)
Τζέικομπ Μπάτερφιλντ (Μπάρνσλεϊ)
Χαβιέρ Γκαρίδο (Λάτσιο)*

Σάντερλαντ
Άνταμ Τζόνσον (Μάντσεστερ Σίτι) [12.700.000€]
Στίβεν Φλέτσερ (Γουλβς) [15.000.000€ + 3.000.000€ bonus]
Κάρλος Κουέγιαρ (Άστον Βίλα)

Στόουκ
Μάικλ Κάιτλι (Γουλβς)
Τζέιμι Νες (Ρέιντζερς)
Μπεν Γκλάσκοου (Άρσεναλ)

Γουίγκαν
Ιβάν Ράμις (Μαγιόρκα) [6.000.000€]
Αρούνα Κονέ (Λεβάντε) [3.500.000€]
Ρίο Μιγιάτσι (Άρσεναλ)*
Φρέιζερ Φάιβι (Αμπερντίν) [650.000€]

Άστον Βίλα
Ρον Φλάαρ (Φέγενορντ) [4.000.000€]
Μπρετ Χόλμαν (Άλκμααρ)
Καρίμ Ελ Αχμαντί (Φέγενοορντ) [4.000.000€]
Ματ Λόουτον (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) [4.000.000€]

ΚΠΡ
Ζοζέ Μποζίνγκουα (Τσέλσι)
Γι-Σουνγκ Παρκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) [3.000.000€]
Ράιαν Νέλσεν (Τότεναμ)
Άντριου Τζόνσον (Φούλαμ)
Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ)
Ντέιβιντ "Τζούνιορ" Χόιλετ (Μπλάκμπερν)
Φάμπιο ντα Σίλβα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)*
Σαμπά Ντιακιτέ (Νανσί) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρέντινγκ
Στιούαρτ Τέιλορ (Μάντσεστερ Σίτι)
Παβέλ Πογκρεμπνιάκ (Φούλαμ)
Ντάνι Γκάθρι (Νιούκαστλ)
Νίκι Σόρεϊ (Γουέστ Μπρομ)
Άντριαν Μαριάπα (Γουότφορντ)
Κρις Γκάντερ (Νότιγχαμ Φόρεστ)
Γκάραθ ΜακΚλίρι (Νότιγχαμ Φόρεστ)
Πιρς Σουέινι (Μπρέι)

Σαουθάμπτον
Ναθάνιελ Κλάιν (Κρίσταλ Πάλας) [3.200.000€]
Τζέι Ροντρίγκεθ (Μπέρνλεϊ)
Πάουλο Γκατσανίγκα (Τζίλιγχαμ)

Γουέστ Χαμ
Ματ Τζάρβις (Γουλβς) [13.600.000€]
Αλού Ντιαρά (Μαρσέιγ) [3.000.000€]
Τζέιμς Κόλινς (Άστον Βίλα)
Μποντιμπό Μαϊγκά (Σοσό)
Στίβεν Χέντερσον (Πόρτσμουθ)
Γιούσι Γιαασκελάινεν (Μπόλτον)
Μοαμέντ Ντιαμέ (Γουίγκαν)
Τζορτζ ΜακΚάρτνεϊ (Σάντερλαντ)
Ράφαελ Σπίγκελ (Γκρασχόπερς)

*Championship
Σάιμον Κοξ (Νότιγχαμ Φόρεστ από Γουέστ Μπρομ)
Ελ Χατζί Ντιούφ (Λιντς από Ντόνκαστερ)
Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς (Μπλάκμπερν από Γαλατάσαραϊ)*
Κρεγκ Μπέλαμι (Κάρντιφ από Λίβερπουλ)
Στιβ Μπελέκ (Γουότφορντ από ΑΕΚ)
Μανουέλ Αλμούνια (Γουότφορντ από Άρσεναλ)
Ντάνιελ Πούντιλ (Γουότφορντ από Γρανάδα)*
Λίον Μπεστ (Μπλάκμπερν από Νιούκαστλ) [3.800.000€]
Νούνο Γκόμες (Μπλάκμπερν από Μπράγκα)
Ντάνι Μέρφι (Μπλάκμπερν από Φούλαμ)
Ντίκσον Ετούχου (Μπλάκμπερν από Φούλαμ)
Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (Μίντλεσμπρο από Στόουκ)
Γουέιν Μπριτζ (Μπράιτον από Μάντσεστερ Σίτι) (ήταν δανεικός Σάντερλαντ)
Πέτερ Λόβεκραντς (Μπέρμιγχαμ από Νιούκαστλ)


ΙΤΑΛΙΑ


Γιουβέντους
Λούσιο (Ίντερ)
Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Σεμπάστιαν Τζοβίνκο (Πάρμα) [11.000.000€] (αποκτήθηκε το υπόλοιπο 50%)
Κουάντουο Ασαμόα (Ουντινέζε) [9.000.000€ / 50%]
Μαουρίσιο Ίσλα (Ουντινέζε) [9.400.000€ / 50%]
Νικόλα Λεάλι (Μπρέσια) [3.800.000€]
Ρίτσμοντ Μποάκι (Τζένοα) [4.000.000€ / 50%] (ήταν δανεικός Σασουόλο)
Αλμπέρτο Μάζι (Προ Βερτσέλι) (με συνιδιοκτησία)
Εμανουέλε Τζακερίνι (Τσεζένα) (αποκτήθηκε το υπόλοιπο 50%)
Μαρτίν Κάσερες (Σεβίλλη) [8.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Τζέιμς Τροΐσι (Κάισερισπορ) (δόθηκε δανεικός σε Αταλάντα)
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Αταλάντα) (δόθηκε δανεικός σε Μπολόνια)

Μίλαν
Πάολο Πατσίνι (Ίντερ) [7.000.000€ + Κασάνο]
Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα)
Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Τζένοα) [4.000.000€] (έπαιζε Κιέβο με συνιδιοκτησία)
Μπακάγ Τραορέ (Νανσί)
Γκαμπριέλ (Κρουζέιρο) [500.000€]
Κριστιάνο Σαπάτα (Βιγιαρεάλ)*
Κεβίν Κονστάν (Τζένοα)*
Σάλεϊ Μουντάρι (Ίντερ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ουντινέζε
Μαϊκοζουέλ (Μποταφόγκο) [5.500.000€]
Αλάν (Βάσκο ντα Γκάμα) [3.000.000€]
Μάρκο Φαραόνι (Ίντερ) (με συνιδιοκτησία)
Τομάς Ερτό (Καέν)
Ουίλιανς (Φλαμένγκο)
Βόιτσιεχ Παβλόβσκι (Λέγκια Γκντάνσκ)
Κρίστιαν Πασκουάτο (Γιουβέντους) [1.500.000 / 50%] (δόθηκε δανεικός σε Μπολόνια)

Λάτσιο
Έντερσον (Λιόν)
Αντόνιο Καντρέβα (Ουντινέζε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Νάπολι
Βάλον Μπεχράμι (Φιορεντίνα)
Αλεσάντρο Γκαμπερίνι (Φιορεντίνα)
Ομάρ Ελ Καντουρί (Μπρέσια) (με συνιδιοκτησία)
Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ) [7.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ίντερ
Αντόνιο Κασάνο (Μίλαν)
Άλβαρο Περέιρα (Πόρτο) [10.000.000€ + 3.500.000€ bonus]
Ροντρίγκο Παλάσιο (Τζένοα) [11.000.000€]
Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Ουντινέζε) [11.000.000€]
Βάλτερ Γκαργκάνο (Νάπολι)*
Ματίας Σιλβέστρε (Παλέρμο)*
Γκαμπριέλ Μουντιγκαγί (Μπολόνια)*
Φρέντι Γκουαρίν (Πόρτο) [11.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρόμα
Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τζένοα) [2.500.000€] (ήταν δανεικός σε Βερόνα)
Ματία Ντέστρο (Σιένα / Τζένοα) [16.000.000€]
Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι (Παλέρμο) [4.500.000€]
Ντοντό (Κορίνθιανς)
Λεάντρο Καστάν (Κορίνθιανς) [5.000.000€]
Μάικλ Μπράντλεϊ (Κιέβο) [3.500.000€]
Μαρκίνιος (Κορίνθιανς)*
Ζόναταν Λούκα (Ιντερνασιονάλ) [700.000€]
Ιβάν Πίρις (Σάο Πάουλο)*
Τόμας Σβεντκάουσκας (Σουντούβα)
Μαρκίνιο (Φλουμινένσε) [3.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Πάρμα
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός)
Αμαουρί (Φιορεντίνα)
Ισάκ Μπελφοντίλ (Λιόν) [2.500.000€]
Ντόρλαν Παμπόν (Ατλέτικο Νασιονάλ)
Φαμπιάνο Σαντακρότσε (Νάπολι) (με συνιδιοκτησία)
Αλεάντρο Ρόζι (Ρόμα)
Γιοχάν Μπεναλουάν (Τσεζένα)*
Ινάσιο Φιντέλεφ (Νάπολι)*
Μάρκο Παρόλο (Τσεζένα)*
Αλφρίνε Άκουα (Παλέρμο)*
Μίρκο Πιλιατσέλι (Ρόμα)
Ζονατάν Μπιαμπιανί (Σαμπντόρια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Χάιμε Βαλντές (Σπόρτινγκ) [1.800.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ζαρντίμ Γκονσάλο Μπραντάο (Σιένα) (με συνιδιοκτησία) (δόθηκε δανεικός σε Τσεζένα)

Μπολόνια
Αλεσάντρο Ντιαμάντι (Μπρέσια) [3.360.000€] (από συνιδιοκτησία)
Ματίας Αρμπέρο (Νασιονάλ Μοντεβιδέο)
Μαρτί Ριβερόλα (Μπαρτσελόνα)
Τσέζαρε Νατάνι (Φιορεντίνα)
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Γιουβέντους)* (μόλις αποκτήθηκε από Αταλάντα)
Τιμπέιρο Γκουαρέντε (Σεβίλλη)*
Μάρκο Μότα (Γιουβέντους)* (ήταν δανεικός Κατάνια)
Κρίστιαν Πασκουάτο (Ουντινέζε)* (μόλις αποκτήθηκε από Γιουβέντους)
Τζανλούκα Κούρτσι (Ρόμα)*
Ρόζερ Καρβάλιο (Τομπένσε)* (ήταν δανεικός σε Τζένοα)

Κιέβο
Ραφαέλε Πουτσίνο (πήρε το 50% των δικαιωμάτων του, μένει στη Βαρέζε τη νέα σεζόν)
Ντάριο Νταϊνέλι (Τζένοα)
Νταβίντ Ντι Μικέλε (Λέτσε)
Πάβολ Φάρκας (Βασλούι)
Λορέντζο Μαρκιόνι (Άσκολι)
Μάρκο Ριγκόνι (Νοβάρα)*
Ισαάκ Κόφι (Τζένοα) (με συνιδιοκτησία)
Αντριάν Στόιαν (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Αλμπέρτο Παλόσκι (Μίλαν)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

Κατάνια
Αλέξις Ρολίν (Νασιονάλ Μοντεβιδέο) [5.000.000€]
Λούκας Κάστρο (Ράσινγκ Κλουμπ) [2.900.000€]
Αλμπέρτο Φρίζον (Βιτσέντζα) (με συνιδιοκτησία)
Αμιντού Σαλιφού (Φιορεντίνα)*
Σουλεϊμάν Ντουκαρά (Βιμπονέζε)
Τακαγιούκι Μοριμότο (Νοβάρα) (από συνιδιοκτησία)
Μίρκο Αντενούτσι (Τορίνο) (από συνιδιοκτησία)

Αταλάντα
Φακούντο Πάρα (Ιντεπεντιέντε)*
Ντάβιντε Μπιοντίνι (Τζένοα)*
Τζέιμς Τροΐσι (Γιουβέντους)* (μόλις αποκτήθηκε από Κάισερισπορ)
Λούκα Τσιγκαρίνι (Νάπολι)* (ήταν ήδη δανεικός και έμεινε ως δανεικός)

Φιορεντίνα
Νταβίντ Πισάρο (Ρόμα)
Αλμπέρτο Ακουιλάνι (Λίβερπουλ) [7.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μίλαν)
Φακούντο Ρονκάγλια (Μπόκα Τζούνιορς)
Μουνίρ Ελ Χαμνταουί (Άγιαξ) [4.000.000€]
Μπόρχα Βαλέρο (Βιγιαρεάλ) [7.000.000€]
Γκονσάλο Ροντρίγκες (Βιγιαρεάλ) [1.500.000€]
Ματίας Φερνάντες (Σπόρτινγκ) [4.000.000€]
Εμιλιάνο Βιβιάνο (Παλέρμο)*
Φραντσέσκο Ντέλα Βάλε (Παλέρμο)*
Χουάν Κουαντράδο (Ουντινέζε)*
Αχμέντ Χεγκαζί (Ισμαϊλί)
Κριστιάνο Λουπαλέτι (Τζένοα)
Ματία Κασάνι (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Χουσεϊν Καρζά (Τζένοα) (από συνιδιοκτησία)
Αντρέα Λάτζαρι (Κάλιαρι) (από συνιδιοκτησία)

Σιένα
Ματίας Μαρτίνες (Ράσινγκ Κλουμπ)
Μάσιμο Πάτσι (Νοβάρα)
Αντρέα Καμπανιόλο (Κατάνια)
Φελίπε νταλ Μπέλο (Φιορεντίνα)*
Φραντσέσκο Βαλιάνι (Πάρμα)*
Ματέο Ρουμπίν (Τορίνο) (με συνιδιοκτησία)
Πάμπλο Ερνάν Ντελαφιόρε (Πάρμα) (με συνιδιοκτησία)
Φραντσέσκο Μπολτζόνι (Τζένοα) (από συνιδιοκτησία)

Κάλιαρι
Λούκα Ροσετίνι (Σιένα)
Ντανίλο Αβελάρ (Καρπάτι Λβιβ)* (ήταν δανεικός Σάλκε)
Βιντσέντζο Καμιλιέρι (Ρετζίνα)*
Ντανιέλε Ντεσένα (Σαμπντόρια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Μαουρίσιο Πινίγια (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Παλέρμο
Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος (Τιχουάνα)
Πάουλο Ντιμπάλα (Ινστιτούτο)
Στιβ βον Μπέργκεν (Τζένοα)
Φράνκο Μπριέντζα (Σιένα)
Σαμίρ Ουικάνι (Νοβάρα)
Μίτσελ Μοργκανέλα (Νοβάρα) (από συνιδιοκτησία)
Ματέο Νταρμιάν (Μίλαν) (από συνιδιοκτησία, ήταν δανεικός σε Τορίνο)

Τζένοα
Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο)
Ντάνιελ Τόζερ (Γκενκ)
Χάρα Μαρτίνες (Παλέρμο)
Μικέλε Κανίνι (Κάλιαρι)
Χουλιάν Βελάσκες (Ιντεπεντιέντε) [1.800.000€]
Φεντερίκο Ροντρίγκες (Μπολόνια) (με συνιδιοκτησία)
Ανσέλμο Ντε Μοράες (Παλμέιρας)
Αντρέα Μπερτολάτσι (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Τζανμάρκο Πιστσιτέλα (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Βαλέριο Βέρε (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Αχμέντ Μπαρούσο (Ρόμα) (ήταν δανεικός σε Νοτσερίνα)

Τορίνο
Αλέσιο Τσέρτσι (Φιορεντίνα) [2.500.000€] (με συνιδιοκτησία)
Ζαν-Φρασουά Ζιλέ (Μπολόνια) [1.700.000€]
Μάριο Σαντάνα (Νάπολι)
Γκιγέρμο Ροντρίγκες (Τσεζένα)
Αλεσάντρο Γκάτσι (Σιένα)
Νταμιάνο Φερονέτι (Ουντινέζε)
Τζανλούκα Σανσόνε (Σασουόλο)
Πάμπλο Κάσερες (Μαγιόρκα)
Ματέο Μπρίγκι (Ρόμα)*
Ματέο Νταρμιάν (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε με συνιδιοκτησία)
Ρικάρντο Μετζορίνι (Τζένοα) (ήταν δανεικός σε Νοβάρα)
Μάρκο Μαλιορίνι (Κιέτι)

Πεσκάρα
Άντε Βούκουσιτς (Χάιντουκ Σπλιτ) [3.000.000€]
Τζουζέπε Κολούτσι (Τσεζένα)
Ζόνατας (Μπρέσια)
Γκαστόν Μπρούγκμαν (Έμπολι)*
Μπίρκιρ Μπιάρνασον (Σταντάρ Λιέγης)*
Βλαντιμίρ Βάις (Μάντσεστερ Σίτι)* (ήταν δανεικός Εσπανιόλ)

Σαμπντόρια
Μάξι Λόπες (Κατάνια) [8.000.000€] (ήταν δανεικός στην Μίλαν)
Λορέντζο Ντε Σιλβέστρι (Φιορέντινα)*
Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια (Ντεπορτίβο Μαλδονάδο)*
Έντερ (Έμπολι) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ρενάν (Κλουζ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Αντρέα Κόστα (Ρετζιάνα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Πάολο Καστελίνι (Πάρμα) (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

*Serie B
Σάββας Γκέντσογλου (Λιβόρνο από Σαμπντόρια)*
Χοσέ Ερνέστο Τσεβαντόν (Λέτσε από Κολόν Σάντα Φε)
Βαγγέλης Μόρας (Ελλάς Βερόνα από Τσεζένα)


ΙΣΠΑΝΙΑ


Ρεάλ

Μπαρτσελόνα
Αλέξ Σονγκ (Άρσεναλ) [19.000.000€]
Τζόρντι Άλμπα (Βαλένθια) [14.000.000€]

Βαλένθια
Σέρχιο Κανάλες (Ρεάλ) [7.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Φερνάντο Γκάγκο (Ρεάλ) [3.500.000€]
Αλί Σισοκό (Λιόν) [6.000.000€]
Αντρές Γκουαρδάδο (Ντεπορτίβο)
Ζοάο Περέιρα (Σπόρτινγκ) [3.700.000€]
Χόναταν Βιέρα (Λας Πάλμας) [2.500.000€]
Νέλσον Βαλντές (Ρουμπίν Καζάν)*

Μάλαγα

Ατλέτικο
Κριστιάν Ροντρίγκες (Πόρτο)
Εμρέ Μπελόζογλου (Φενέρμπαχτσε)
Κάτα Ντίας (Χετάφε) [1.000.000€]
Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι) (ήταν δανεικός και έμεινε δανεικός)

Λεβάντε
Φανης Γκέκας (Σάμσουνσπορ)
Νίκος Καράμπελας (ΑΕΚ)
Ντάριους Ντούτκα (Οσέρ)
Κρίστιαν Λελ (Χέρτα)
Πέδρο Ρίος (Χετάφε)
Μίτσελ (Βαλένθια)
Παπακουλί Ντιόπ (Σανταντέρ)
Άνχελ Ροντρίγκεθ (Έλτσε)
Κέιλορ Νάβας (Αλμπαθέτε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Οσασούνα
Νάνο (Νουμάνθια)
Σίσι (Βαγιαδολίδ)
Εμιλιάνο Αρμεντέρος (Σεβίλλη)
Αλεχάντρο Αρίμπας (Ράγιο Βαγεκάνο)
Χοσέμπα Γιορέντε (Σοθιεδάδ)*
Άντονι Ανάν (Σάλκε)*

Μαγιόρκα
Άντερσον Κονσεϊσάο (Φιγκεϊρένσε)
Χάβι Μάρκεθ (Εσπανιόλ) [1.200.000€]
Αντόνιο Λόπεθ (Ατλέτικο)
Χαβιέρ Αριθμέντι (Χετάφε)
Ρουμπέν Μίνιο Περάλτα (Μπαρτσελόνα)
Πέδρο Ζερομέλ (Κολωνία)*

Σεβίλλη
Αλμπέρτο Μποτία (Χιχόν) [2.500.000€]
Χένβιχες Μαντούρο (Βαλένθια)
Ντιέγκο Λόπεθ (Βιγιαρεάλ) [3.000.000€]
Σισίνιο (Παλμέιρας) [2.000.000€]
Ζοφρουά Κοντογκμπιά (Λανς)
Μπρίαν Ραμπέγιο (Κόλο-Κόλο)
Χάβι Ερβάς (Κόρντομπα) (από Ιανουάριο, αλλά είχε μείνει δανεικός)

Μπιλμπάο
Αρίτθ Αντούριθ (Βαλένθια)
Ισμαέλ Λόπεθ (Ντεπορτίβο Λούγκο)
Ιάγκο Ερερίν (Ατλέτικο) (δόθηκε δανεικός σε Νουμάνθια)

Χετάφε
Πέδρο Λεόν (Ρεάλ)*
Αλέξις Ρουάνο (Σεβίλλη)*
Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)*
Νταβίντ Άμπρααμ (Βασιλεία)
Άνχελ Λαφίτα (Σαραγόσα)
Χάβι Τόρες (Μάλαγα) (ήταν δανεικός σε Λεβάντε) [900.000€]
Μιγκέλ Άνχελ Μογιά (Βαλένθια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Σοθιεδάδ
Γκονσάλο "Τσόρι" Κάστρο (Μαγιόρκα)
Χοσέ Άνχελ (Ρόμα)*
Κάρλος Βέλα (Άρσεναλ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Γιούρι Μπερτσίτσε (Ρεάλ Ουνιόν) (δόθηκε δανεικός σε Εϊμπάρ)

Μπέτις
Νταμιέν Περκίς (Σοσό)
Παουλάο (Σεντ-Ετιέν)
Σαλβαδόρ Άγκρα (Ολιανένσε)
Νόσα Ιγκιέμπορ (Χαποέλ Τελ Αβίβ)
Χοέλ Κάμπελ (Άρσεναλ)* (ήταν δανεικός στην Λοριάν)
Ρουμπέν Πέρεθ (Ατλέτικο)*
Χουάν Κάρλος (Μπράγκα)*

Εσπανιόλ
Σιμάο Σαμπρόσα (Μπεσικτάς)
Τζουάν Καπντεβίλα (Μπενφίκα)
Βακάσο Μουμπάρακ (Βιγιαρεάλ) [300.000€]
Ντιέγκο Κολότο (Ντεπορτίβο)
Σέρχιο Τεχέρα (Μαγιόρκα)
Ιβάν Μόγια (Έθιχα)

Ράγιο Βαγεκάνο
Αλεχάντρο Ντομίνγκεθ (Βαλένθια)
Άλεξ Γκάλβεθ (Χιχόν)
Τζόρντι Αμάτ (Εσπανιόλ)*
Ρουμπέν Μαρτίνεθ (Μάλαγα)*

Σαραγόσα
Ρομαρίκ (Σεβίλλη) (ήταν δανεικός Εσπανιόλ)
Απόνιο (Μάλαγα) [500.000€]
Γκλεν Λούβενς (Σέλτικ)
Πάκο Μοντανιές (Αλκορκόν)
Άλβαρο Γκονθάλεθ (Σανταντέρ) [1.000.000€]
Χάβι Άλαμο (Ουέλβα) [500.000€]
Χοσέ Μάρι (Ρεάλ Χαέν)
Λούκας Βίλτσες (Κόλο-Κόλο)*
Ρέθιο (Μάλαγα)*
Λούκας Πορκάρ (Βιγιαρεάλ Β)

Γρανάδα
Γιουσέφ Ελ-Αραμπί (Αλ-Χιλάλ) [5.000.000€]
Τόνιο (Σανταντέρ)
Μπόρχα Γκόμεθ (Καρπάτι Λβιβ)
Ιρινέι (Μπέτις)
Άλεξ Μπερνάλ (Μπέτις)
Χουάνμα Ορτίθ (Ρέιντζερς) (ήταν Αλμερία δανεικός)
Μπράιαν Άνγκουλο (Ατλέτικο Μπαλεάρες)
Αντόνιο Φλόρο Φλόρες (Ουντινέζε)*
Ντάνιελ Τόριε (Ουντινέζε)*
Αλάν Νιόμ (Ουντινέζε)*
Ντιέγκο Μάινθ (Ουντινέζε)*
Ντάνι Μπενίτεθ (Ουντινέζε)*
Ντάρβιν Ματσίς (Ουντινέζε)*
Όντιον Ιγκάλο (Ουντινέζε)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

Ντεπορτίβο
Κάρλος Μαρτσένα (Βιγιαρεάλ)
Χαβιέρ Καμούνιας (Βιγιαρεάλ)*
Νέλσον Ολιβέιρα (Μπενφίκα)*
Ρόντερικ (Μπενφίκα)* (πέρσι δανεικός Σερβέτ)
Πίτσι (Μπράγκα)*
Εβάλντο (Σπόρτινγκ)*
Αντρέ Σάντος (Σπόρτινγκ)*
Ντιόγκο Σαλομάο (Σπόρτινγκ)*
Αλμπέρτο Ροντρίγκες (Σπόρτινγκ)*
Αμπέλ Αγκιλάρ (Έρκουλες)*

Θέλτα
Μίκαελ Κρον-Ντέλι (Μπρόντμπι) [1.000.000€]
Αουγκούστο Φερνάντες (Βέλες Σάρσφιλντ) [1.500.000€]
Γκουστάβο Καμπράλ (Αρσενάλ Σαραντί)
Χάβι Βάρας (Σεβίλλη)*
Σαμουέλ (Έρκουλες)

Βαγιαδολίδ
Λουίς Σάστρε (Ουέσκα)
Αντόνιο Ρουκάβινα (Μόναχο 1860)
Χουάν Άνχελ Νέιρα (Λανούς)*
Πάτρικ Χέμπερτ (Χέρτα)
Ενρίκε Σερένο (Πόρτο)*

* Segunda Division
Όλοφ Μέλμπεργκ (Βιγιαρεάλ από Ολυμπιακό)
Φερνάντο Καβενάγκι (Βιγιαρεάλ από Ρίβερ Πλέιτ)


ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Ντόρτμουντ
Μάρκο Ρόις (Γκλάντμπαχ) [17.500.000€]
Γιούλιαν Σίμπερ (Στουτγκάρδη)
Όλιβερ Κιρχ (Κάιζερσλαουτερν)
Λεονάρντο Μπίτενγκμουρτ (Ένεργκι Κότμπους)

Μπάγερν
Μάριο Μάντζουκιτς (Βόλφσμπουργκ) [13.000.000€]
Τζέρνταν Σατσίρι (Βασιλεία) [13.000.000€]
Ντάντε (Γκλάντμπαχ) [3.000.000€]
Κλαούντιο Πισάρο (Βέρντερ)
Τομ Στάρκε (Χόφενχαϊμ)
Μίτσελ Βάιζερ (Κολωνία)

Σάλκε
Τρανκίλο Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν)
Ρόμαν Νόιστεντερ (Γκλάντμπαχ)

Γκλάντμπαχ
Λουκ ντε Γιονγκ (Τβέντε) [12.000.000€]
Γκρανίτ Τζάκα (Βασιλεία) [8.500.000€]
Άλβαρο Ντομίνγκεθ (Ατλέτικο)
Πενιέλ Μλαπά (Χόφενχαϊμ) [3.000.000€]
Βέγκαρ Έγκεν Χέντενσταντ (Στάμπαεκ) [500.000€]
Μπράνιμιρ Χργκότα (Γένκεπινκς Σέντρα)

Λεβερκούζεν
Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ) (έμεινε ΠΑΟΚ δανεικός)
Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ) [5.000.000€]
Τζούνιορ Φερνάντες (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) [3.000.000€]
Φίλιπ Βόλσαϊντ (Νυρεμβέργη)
Μάικλ Ορτέγκα (ανανεώθηκε ο δανεισμός του από Άτλας)

Στουτγκάρδη
Τιμ Χούγκλαντ (Σάλκε)
Τουνάι Τορούν (Χέρτα)
Τζερόμ Κίσεσβετερ (Χέρτα ΙΙ)

Ανόβερο
Φελίπε (Σταντάρ Λιέγης)
Σάμπολτς Χούστι (Ζενίτ)
Άντριαν Νίκτσι (Ζυρίχη)
Χιρόκι Σακάι (Kashiwa Reysol)

Βόλφσμπουργκ
Ίβιτσα Όλιτς (Μπάγερν)
Μπας Ντοστ (Χέφενφεν) [9.000.000€]
Νάλντο (Βέρντερ) [5.000.000€]
Φάγκνερ (Βάσκο ντα Γκάμα) [4.000.000€]
Εμάνουελ Πόγκατετς (Ανόβερο)
Κέβιν Πάνεβιτς (Χάνσα Ρόστοκ)
Βάτσλαβ Πίλαρ (Χράντετς Καρλόβετς) (ήταν δανεικός σε Βικτόρια Πλζεν)

Βέρντερ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε) [4.000.000€]
Έλτζερο Έλια (Γιουβέντους) [5.500.000€]
Τέο Γκέμπρε Σελάσιε (Σλόβαν Λίμπερετς) [2.000.000€]
Τζόζεφ Ακπάλα (Μπριζ) [2.500.000€]
Κέβιν Ντε Μπράινε (Τσέλσι)* (έπαιζε Γκενκ δανεικός)
Νιλς Πέτερσεν (Μπάγερν)*
Γιόχανες Βουρτς (Σααρμπρίκεν)
Ασανί Λουκιμιά-Μουλονγκοτί (Φορτούνα Ντίζελντορφ)
Ρίσαρντ Στράιμπινγκερ (Χέρτα ΙΙ)
Ράφαελ Βολφ (Κάπφενμπεργκ)

Νυρεμβέργη
Τίμο Γκέμπχαρτ (Στουτγκάρδη)
Χιρόσι Κιγιοτάκε (Cesezo Osaka)
Μάρκος Αντόνιο (Ραπίντ Βουκουρεστίου)
Σεμπάστιαν Πόλτερ (Βόλφσμπουργκ)*
Ρουσέλ Νγκανκάμ (Χέρτα ΙΙ)

Χόφενχαϊμ
Χοσέλου (Ρεάλ Μαδρίτης) [6.000.000€]
Ερέν Ντερντιγιόκ (Λεβερκούζεν)
Ματιέ Ντελπιέρ (Στουτγκάρδη)
Τιμ Βίζε (Βέρντερ)
Στέφαν Σρεκ (Γκρόιτερ Φιρτ)
Φίλιπ Μάλμπασιτς (Ραντ)
Κρις (Βόλφσμπουργκ)
Τακάσι Ουσάμι (Gamba Osaka)* (ήταν δανεικός στην Μπάγερν)

Φράιμπουργκ
Μαξ Κρούζε (Ζανκτ Πάουλι)
Μάρκο Τερατσίνο (Καρλσρσούη)
Εθεκιέλ Καλβέντε (Μπέτις)*

Μάιντς
Τζούνιορ Ντίας (Μπριζ)
Κινέντου Έντε (Ουνιόν Βερολίνου)

Άουγκσμπουργκ
Μίλαν Πετρζέλα (Βικτόρια Πλζεν)
Αντρέας Οτλ (Χέρτα)
Ράγκναρ Κλάβαν (Άλκμααρ) [1.500.000€]
Αριστίντ Μπανσέ (Αλ-Αχλί)
Γιαν Μοράβεκ (Σάλκε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Νόουλετζ Μουσόνα (Χόφενχαϊμ)*
Ζιοβανί Σιό (Βόλφσμπουργκ)*
Ρόνι Φιλπ (Γιαν Ρέγκενσμπουργκ)

Αμβούργο
Πολ Σάρνερ (Γουέστ Μπρομ)
Ρενέ Άντλερ (Λεβερκούζεν)
Άρτομς Ρούντνεβς (Λεχ Πόζναν)

Γκρόιτερ Φιρτ
Μπαγιέ Τζιμπί (Λόκερεν)
Θανάσης Πέτσος (Λεβερκούζεν) (ήταν δανεικός σε Νυρεμβέργη)
Τόμπιας Μίκελσεν (Νόρτζελαντ)
Ισά Ντοΐ (Βόλιν Λουτσκ)
Κέβιν Φογκτ (Μπόχουμ)
Μίχαελ Χέφελε (Ούντερχαχινγκ)
Βόλφγκανγκ Χεσλ (Ντινάμο Δρέσδης)
Τόμας Πλεντλ (Μόναχο 1860)
Μπάμπα Ράχμαν (Asante Kotoko F.C.)
Λάσε Σόμπιχ (Ντόρτμουντ)* (ήταν δανεικός σε Ζανκτ Πάουλι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βάντιμ Ντεμίντοβ (Σοθιεδάδ) [1.500.000€]
Μπάστιαν Οσίπκα (Λεβερκούζεν)
Στέφαν Άιγκνερ (Μόναχο 1860)
Στέφανο Τσελότσι (Στουτγκάρδη)
Κέβιν Τραπ (Κάιζερσλαουτερν)
Μάρτιν Λάνιγκ (Κολωνία)
Ολιβιέ Οσεάν (Γκρόιτερ Φιρτ)
Τακάσι Ινούι (Μπόχουμ)
Έρβιν Χόφερ (Νάπολι)* (ήταν δανεικός και έμεινε δανεικός)

Φορτούνα Ντίσελντορφ
Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ) [450.000€]
Νίκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Αντρέι Βορόνιν (Ντινάμο Μόσχας)*
Τσα Ντου-Ρι (Σέλτικ)
Νάντο Ραφαέλ (Άουγκσμπουργκ)
Φάμπιαν Γκίφερ (Λεβερκούζεν)
Άξελ Μπέλινχαουζεν (Άουγκσμπουργκ)
Λεόν Μπαλογκάν (Βέρντερ)
Ντάνι Σάχιν (Γκρόιτερ Φιρτ)
Ίβαν Παούρεβιτς (Ντόρτμουντ ΙΙ)
Ρόνι Γκαρμπουσέβσκι (Κέμνιτσερ)
Μπρούνο Σοάρες (Ντούισμπουργκ)
Αντρέ Φόμιτσχοβ (Βόλφσμπουργκ)
Στέφαν Ράιζινγκερ (Φράιμπουργκ)
Σαμουέλ Πιέτ (Μετζ)
Γκέριτ Βέγκαμπ (Όζναμπρικ)

*2. Fußball-Bundesliga
Γρηγόρης Μάκος (Μόναχο 1860 από ΑΕΚ) [465.000€]
Ισμαέλ Μπλάνκο (Μόναχο 1860 από Λέγκια Βαρσοβίας)


ΓΑΛΛΙΑ


Μονπελιέ
Εμανουέλ Ερέρα (Ουνιόν Εσπανιόλα)
Ντανιέλ Κοργκνέ (Τουλούζ)
Γκαετάν Σαρμπονιέ (Ανζέρ) [1.500.000€]
Αντονί Μουνιέ (Νις) [3.500.000€]

Παρί Σεν-Ζερμέν
Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν) [42.000.000€]
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι) [30.000.000€]
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν) [20.000.000€]
Μάρκο Βεράτι (Πεσκάρα) [12.000.000€]
Φρανκ Ντουφρέν (Κολμάρ)
Λούκας Μόουρα (Σάο Πάουλο) [44.500.000€] (αποκτήθηκε για Ιανουάριο)

Λιλ
Βίκτωρ Ντοριάν Κλωναρίδης (ΑΕΚ) [800.000€]
Σαλομόν Καλού (Τσέλσι)
Μαρβέν Μαρτέν (Σοσό) [10.000.000€]
Στιβ Ελανά (Μπρεστ)
Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (Τρουά)

Λιόν
Μίλαν Μπίσεβατς (Παρί Σεν-Ζερμέν) [2.750.000€]

Μπορντό
Κιμ Κιουνγκ-Γιουνγκ (Ολίμπικ Ταλίν)*

Ρεν
Ζαν Μακούν (Άστον Βίλα)* (ήταν δανεικός σε Ολυμπιακό)
Ρομέν Αλεσαντρινί (Κλερμόν)
Σαντιό Ντιαλό (Μπαστιάν) (από Ιανουάριο αλλά είχε μείνει δανεικός)

Σεντ-Ετιέν
Μπραντάο (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Ρομέν Αμουμά (Καέν)
Ρενό Κοάντ (Βαλανσιέν)
Φρανσουά Κλερκ (Νις)

Τουλούζ
Ολιβιέ Μπλοντέλ (Τρουά)
Ζονατάν Ζεμπινά (Μπρεστ)

Εβιάν
Τζακαριτζά Κονέ (Ντινάμο Βουκουρεστίου)
Ζουχέρ Ντχαουαντί (Κλουμπ Αφρικέν)
Ντάνιελ Βας (Μπενφίκα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ιχέμπ Μπαρκί (CA Bizertin)

Μαρσέιγ
Φλοριάν Ρασπεντινό (Ναντ)

Νανσί
Βενσάν Μουρατορί (Μονακό)
Ρομέν Γκρανζ (Σατορού)
Αμπντού Νταμφά (Ξαμάξ)
Τομάς Αγιάς (Αρλ-Αβινιό)
Σίμον Ζένκε (Σάμσουνσπορ)
Γιοάν Μογιό (Γρανάδα) [2.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Τομάς Μανγκανί (Μονακό) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Σαλίφ Σανέ (Μπορντό) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Βαλανσιέν
Λορίς Νερί (Σεντ-Ετιέν)

Νις
Νταρίο Σβίτανιτς (Άγιαξ) [400.000€]
Τιμοτί Κολοντζιεσάκ (Λιόν)
Ερίκ Μποτεάκ (Ντιζόν)
Γιορίς Ντελ (Μετζ)
Ρομέν Ζενεβουά (Τουρς)

Σοσό
Σεντρίκ Καντέ (Παναθηναϊκός)
Ροΐ Κοντού (Οσέρ)
Ομάρ Νταφ (Μπρεστ)
Ισμαέλ Ιάρτε (Μπενφίκα) (ήταν δανεικός σε Σερβέτ) [2.000.000€]
Σιμόν Πουμπλέν (πέρσι ελεύθερος, πρόπερσι Φράιμπουργκ)
Τιερί Ντουμπαΐ (Ουντινέζε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Μπρεστ
Καμέλ Σαφνί (Οσέρ)
Τσάρλισον Μπένσχοπ (Άλκμααρ)
Μπερνάρ Μεντί (Οντένσε)
Ισμαέλ Τραορέ (Σεντάν)
Ζοφρουά Ντερνίς (Μονπελιέ)
Αλεξίς Τεμπό (Καέν)
Αμπνούλ Σισοκό (Ουντινέζε)*

Αζαξιό
Αντριάν Μούτου (Τσεζένα)
Ρικαρντό Φατί (Άρης)
Σιγκαμαρί Ντιαρά (Λοριάν)
Μπραντόν Ντεβίλ (Άντερλεχτ)
Ουμάρ Σισοκό (Μετζ)
Σακίρ Μπελγκαζουανί (Ζούλτε Βάρεχεμ)

Λοριάν
Αλέν Τραορέ (Οσέρ)
Λουντοβίκ Ζιουλί (Μονακό)

Μπαστιά
Αντονί Μοντέστ (Μπορντό)* (ήταν δανεικός Μπλάκμπερν)
Αραούζο Ιλάν (Αζαξιό)
Σιλβέν Μαρσάλ (Σεντ-Ετιέν)
Λαντρί Μπονεφουά (Αμιάν)
Ζουλιάν Παλμιερί (Ιστρ)
Σαμπού Γιαταμπαρέ (Μονακό)
Γκαετάν Βαρέν (Κουρνόν)
Σαντιό Ντιαλό (Ρεν) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρεμς
Αντουάν Ντεβό (Τουλούζ)
Καμέλ Φατί Ζιλάς (Χαλ)
Φρανκ Σινιορινό (Λαβάλ)
Νικολά Φοβέργκ (Σεντάν)
Μοαμέντ Φοφανά (Τουλούζ)
Γκρέγκορζ Κριχόβιακ (Μπορντό)
Ζουλιάν Τουντίκ (Λανς)*

Τρουά
Ζερεμί Μπρεσέ (Σοσό)
Ζαν-Κριστόφ Μπαεμπέκ (Τρουά)
Γκραντί Ν'Γκοΐ (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Μπενζαμέν Νιβέ (Καέν)
Στεφάν Νταρμπιόν (Ξάνθη)
Ζορζ Γκοπ-Φενεπέζ (Μαγκεντά)

*Ligue 2
Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό από Άιντραχτ Φρανκφούρτης)
Εμίρ Μπαϊράμι (Μονακό από Τβέντε)*


ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Άγιαξ
Νίκλας Μοϊσάντερ (Άλκμααρ) [3.000.000€]
Κρίστιαν Πόουλσεν (Εβιάν)
Λάσε Σόσε (Νάιμεχεν)
Ιλάν Μποκαρά (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Φέγενοορντ
Γιόρις Ματάισεν (Μάλαγα)
Λεξ Ίμερς (Ντεν Χάαχ)
Ρουντ Φόρμερ (Ρόντα)
Τζον Χούσενς (Νάιμεχεν)
Ντάριλ Γιάνμαατ (Χέρενφεν)
Μίτσελ τε Φρέντε (Εξέλσιορ)
Χαρμίτ Σινγκ (Βαλερένγκα)
Ομάρ Αλαμπντελαουΐ (Μάντσεστερ Σίτι)

Αϊντχόφεν
Μαρκ φαν Μπόμελ (Μίλαν)
Λουσιάνο Νάρσινχ (Χέρενφεν) [4.100.000€]
Ματίας "Ζάνκα" Γιόργκενσεν (Κοπεγχάγη)
Μπόι Βάτερμαν (Άαχεν)
Ρουντ Σβίνκελς (FC Αϊντχόφεν)

Άλκμααρ
Βίκτορ Ελμ (Χέρενφεν)
Στέφεν Μπέρχουις (Τβέντε) (ήταν δανεικός σε Φένλο)
Ντόνι Χόρτερ (Μπρέντα)
Ίβες Ντε Βίντερ (Ντε Χράαφσχααπ)
Μίχαϊλ Ροσέουφελ (Άλμερε Σίτι)

Χέρενφεν
Μαρκ Ουτ (Κολωνία)
Μάθιου Αμόα (Μερσίν)
Κρίστιαν Κουμ (Ντεν Χάαχ)
Γιούκα Ράιταλα (Χόφενχαϊμ)
Τζάνι Ζούιφερλουν (Μαγιόρκα)
Μάρτεν ντε Ρουν (Σπάρτα Ρότερνταμ)
Άλφρεντ Φιμπόγκασον (Λόκερεν) (ήταν δανεικός σε Χέλσινγκμποργκ)

Τβέντε
Λουκ Καστενιό (Ίντερ) [6.000.000€]
Ντμίτρι Μπουλίκιν (Άγιαξ)
Ντούσαν Τάντιτς (Χρόνινχεν) [7.700.000€]
Αντρέας Μπιέλαντ (Νόρντζελαντ) [3.000.000€]
Φελίπε Γκουτιέρες (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα) [2.800.000€]
Ρόμπερτ Σχίλντερ (Μπρέντα) [1.500.000€]
Τιμ Μπρέουκερς (Χεράκλες)
Έντβιν Χιάσι (Ντε Χράαφσχαπ)

*Κρίστιαν Νέμετ (Ρόντα από Ολυμπιακό) (ήταν Βάαλβαϊκ δανεικός)


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Πόρτο
Τζάκσον Μαρτίνες (Χαγκουάρες) [8.800.000€]
Ίγκορ Στεφάνοβιτς (Σάντα Κλάρα)
Σεμπά (Κρουζέιρο)*
Ντιόγκο (Ιντερνασιονάλ)
Φαμπιάνο (Ολιανένσε) (έμεινε Ολιανένσε δανεικός)

Μπενφίκα
Εντουάρντο Σάλβιο (Ατλέτικο) [13.500.000€]
Όλα Τζον (Τβέντε) [9.000.000€]
Λουΐζίνιο (Πάσος Φερέιρα)
Μίτσελ (Πάσος Φερέιρα)
Ρικάρντο Βιγιάγκρα (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε)*

Μπράγκα
Ρούμπεν Μικαέλ (Ατλέτικο)* (ήταν δανεικός Σαραγόσα)
Έντερ (Ακαντέμικα)
Αντρέ Πίρες (Μπέιρα-Μαρ)
Ισμαΐλι (Ολιανένσε)
Φλοράν Ανέν (Λεϊσόες)
Μανοέλ (Πεναφιέλ)
Μαξιμίλιαν Χάας (Λεϊρία)
Μπέργκσον (Γκρέμιο)
Γκονσάλο Σίλβα (Γκιμαράες)
Αντερλάν Σάντος (Τροφένσε)

Σπόρτινγκ
Ντάνιελ Πράνιτς (Μπάγερν)
Καλίντ Μπουλαρούζ (Στουτγκάρδη)
Ζακαριά Λαμπιάντ (Αϊντχόφεν)
Μάρκος Ρόχο (Σπαρτάκ Μόσχας) [4.000.000€]
Βαλεντίν Βιόλα (Ράσινγκ Κλουμπ) [4.000.000€]
Ζέλσον Φερνάντες (Σεντ-Ετιέν) (ήταν δανεικός Ουντινέζε)
Λούκας Πατίνιο (Φλουμινένσε)*
Αμπντουλάχ Αλχαφίτ (Λεϊρία)
Σούνιλ Τσχέτρι (Μόχουν Μπάγκαν)


ΤΟΥΡΚΙΑ


Γαλατάσαράι
Μπουράκ Γιλμάζ (Τράμπζονσπορ) [5.000.000€]
Χαμίτ Αλτιντόπ (Ρεάλ) [3.500.000€]
Νορντίν Αμραμπάτ (Κάισερισπορ) [8.000.000€]
Ουμούτ Μπουλούτ (Τουλούζ)*
Ντανί Νουνκό (Γκαζιάντεπσπορ) [4.400.000€]

Φενέρμπαχτσε
Μίλος Κράσιτς (Γιουβέντους) [7.000.000€]
Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ)
Μεχμέτ Τοπάλ (Βαλένθια) [4.500.000€]
Εγκεμέν Κορκμάζ (Μπεσικτάς)
Χασάν Αλί Καλντιρίμ (Κάισερισπορ)
Σαλίχ Ουτσάν (Μπούτσασπορ)
Γιόζεφ Γιομπο (Έβερτον) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Τράμπζονσπορ
Γιασίν Εζτεκίν (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Εμρέ Γκιουράλ (Μπούτσασπορ)
Σολ Μπαμπά (Λέστερ)
Σονέρ Αϊντογκντού (Γκεντσλερμπιρλιγί)

Μπεσικτάς
Μπατουάν Καραντενίζ (Εσκίσεχισπορ)
Ζουλιάν Εσκουντέ (Σεβίλλη) [1.000.000]
Άλαν ΜακΓκρέγκορ (Ρέιντζερς)
Ουγκούρ Μποράλ (Σάμσουνσπορ)
Ολτσάι Σαχάν (Κάιζερσλαουτερν)
Ογκουζχάν Εζιακούπ (Άρσεναλ)
Μεχμέτ Ακγκιούν (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Μπεράτ Τσετινκαγιά (Σακάριασπορ)

*Κλέιτον (Κάισερισπορ από Παναθηναϊκό)
*Μπομπό (Κάισερισπορ από Μπεσικτάς)
*Πάμπλο Μόουτσε (Κάισερισπορ από Μπόκα Τζούνιορς) [3.000.000€]
*Χαβιέρ Ουμπίδες (Όρντουσπορ από Άρη)
*Αντρέας Ίσακσον (Κασίμπασα από Αϊντχόφεν) [4.000.000€]
*Κάλου Ούτσε (Κασίμπασα από Εσπανιόλ) [1.500.000€]
*Φάμπιαν Ερνστ (Κασίμπασα από Μπεσικτάς)
*Τρεζόρ Λομανά ΛουάΛουά (Καράμπιουκσπορ από Μπλάκπουλ)


ΚΥΠΡΟΣ


ΑΕΛ
Μιχάλης Κωνσταντίνου (Ανόρθωση)
Ορλάντο Σα (Φούλαμ)
Ρουί Μιγκέλ (Άστρα Πλοϊέστι)
Μάικον Αραούζο (Λεϊρία)
Πάουλο Σέρζιο (Γκιμαράες)
Χρίστος Θεοφίλου (Απόλλων Λεμεσού)
Μάρκο Αϊρόζα (Νασιονάλ)*
Έμπο Άντο (Πόρτο)

Ομόνοια
Αντρέ Σκέμπρι (Πανιώνιος)
Τζόνι Λεόνι (Ζυρίχη)
Αντονί Σκαραμοζινό (Σατορού)
Σάβο Παβίτσεβιτς (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Οχάντ Λεβίτα (Χαποέλ Μπιρ Σεβά)
Οζ Ράλι (Μπνέι Γεχούντα)
Μάρκο Σοάρες (Λεϊρία)
Ντανιέλσον (Νασιονάλ)
Χαμέρ Μπουαζά (Μίλγουολ)
Νούνο Ασίς (Γκιμαράες)
Ζοάο Άλβες (Γκιμαράες)
Ζοάο Πάουλο (Γκιμαράες)

ΑΠΟΕΛ
Στάθης Αλωνεύτης (Ομόνοια)
Χρήστος Καρυπίδης (Ομόνοια)
Μάριο Μπούντιμιρ (Εργοτέλης)
Φρανσίσκο Ζουέλα (Κούμπαν)
Μάριο Σέρζιο (Μεταλούργκ Ντόνετσκ)
Αρίτθ Μπόρδα (Ουέλβα)
Σελίμ Μπενασούρ (Μαρίτιμο)
Μάικ Κλουκόβσκι (Μανίσασπορ)

Ανόρθωση
Γιάννης Σκοπελίτης (ΑΕΚ)
Τόνι Κάλβο (Λέφσκι Σόφιας)
Πάουλο Ζόρζε (ΑΠΟΕΛ)
Ουίλιαμ Μποαβεντούρα (ΑΠΟΕΛ)
Σρνταν Μπλάζιτς (Παναιτωλικός)
Μόσε Οχαγιόν (Λουκέρνη)
Δημήτρης Οικονόμου (ΕΝΠ)
Χρίστος Μάστρου (Αναγέννηση Δερύνειας)
Γιώργος Σιέλης (ΑΕΠ)
Ζουλιάνο Σπαντάσιο (Άστρα Πλοϊέστι)
Νταν Αλέξα (Ραπίντ Βουκουρεστίου)
Εμίλ Ζούλα (Ντούισμπουργκ)*
Μπράνκο Ίλιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας το 2011, πέρσι ελεύθερος)
Γιαν Ρέζεκ (Βικτόρια Πλζεν) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

*Ιγκόρ Γκαμπιλόντο (ΑΕΚ από Μπιλμπάο)
*Φώτης Παπουλής (Απόλλων από ΟΦΗ)
*Γιώργος Θεοδωρίδης (Απόλλων από Παναιτωλικός)


ΒΕΛΓΙΟ


Άντερλεχτ
Γκοΐ Μπι Σιριάκ (Σταντάρ Λιέγης) [2.000.000€]
Τόμας Καμίνσκι (Λόιβεν)
Οσάμα Χαουασάουι (Αλ-Χιλάλ)
Μοαμέντ Αουλάντ (Βρυξέλλες)
Αμπντελακίμ Μπουνά (Ντιεγκέμ)

Μπριζ
Μοαμέντ Τσιτέ (Σταντάρ Λιέγης)
Ίβαν Τρίτσκοβσκι (ΑΠΟΕΛ) [1.000.000€]
Γέσπερ Γιόργκενσεν (Γάνδη) [1.500.000€]
Μπαρτ Μπούισε (Τβέντε)
Γιμ Λάρσεν (Ρόζενμποργκ)

Γκενκ
Μπέναρντ Κουμόρτζι (Ντιζόν) [700.000€]
Ζουλιάν Γκοριούς (Μέχελεν)
Στιβέν Ζοσέφ-Μονρόζ (Κόρτραϊκ)
Εντομουόνι Μπράιτ (Βέστερλο)
Καλιντού Κουλιμπαλί (Μετζ)
Λουκάς Βαλμπρέκ (Σταντάρ Λιέγης)

Γάνδη
Πάου Θεντρός (Μαγιόρκα)
Ζορντάν Ρεμάκλ (Λόιβεν)
Μάρτσελ Γκέτσοβ (Φούλαμ)
Μάγκνους Έρικσον (Ατβίνταμπεργκ)
Μοαμέντ Μεσουντί (Κόρτραϊκ)
Βάουτερ Κόρστραενς (Βέστερλο)
Ρότζερς Κόλα (Άσντοντ)
Τόμας Φόκετ (Ντίλμπικ)
Κρίστοφ Μάες (Μπίρσχοτ)

Σταντάρ Λιέγης
Μάρβιν Ογκουντζίμι (Μαγιόρκα)*
Ζέκι Φράιερς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Φρεντερίκ Μπουλό (Καέν) [1.500.000€]
Έιζι Καβασίμα (Λιρς)
Ντουντού Μπιτόν (Σαρλερουά)
Άστριτ Αϊντάρεβιτς (Νόρκεπινγκ)
Γιόαν Ταβάρες (Μπέιρα-Μαρ)
Ντάνι Φέρμπικ (Ντεν Μποσχ) (πήγε δανεικός σε Μπρέντα)

*Μίλος Μάριτς (Λόκερεν από Μπριζ)


ΣΚΩΤΙΑ


Σέλτικ
Φρέιζερ Φόρστερ (Νιούκαστλ) [3.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρέιντζερς (4η κατηγορία)
Κέβιν Κάιλ (Χαρτς)
Φρανθίσκο Σαντάθα (Σεντ Τζόνστοουν)
Εμίλσον Κριμπάρι (Κρουζέιρο)
Ίαν Μπλακ (Χαρτς)
Ντιν Σιλς (Κιλμάρνοκ)
Σεμπαστιαν Φορ (Λιόν)


Υπόλοιπο Ευρώπης...


Ντάνιελ Τσέζαρεκ (Ριέκα από Μακάμπι Χάιφα)
Τζενάρο Γκατούζο (Σιόν από Μίλαν)
Ιβάν Μαρκάνο (Ρουμπίν από Βιγιαρεάλ) [5.000.000€] (ήταν Ολυμπιακό δανεικός)
Πάμπλο Ορμπάιθ (Ρουμπίν από Μπιλμπάο) (ήταν Ολυμπιακό δανεικός)
Γκιοκχάν Τερέ (Ρουμπίν από Ανόβερο)
Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (ΑΙΚ Στοκχόλμης από Σέλτικ)
Νταμ Ν'Ντόι (Λοκομοτίβ Μόσχας από Κοπεγχάγη) [6.000.000€]
Βέντραν Τσόρλουκα (Λοκομοτίβ Μόσχας από Τότεναμ) [7.000.000€]
Ντάριο Κρέσιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας από ΠΑΟΚ)
Νίκο Κράνιτσαρ (Ντινάμο Κιέβου από Τότεναμ) [8.000.000€]
Μιγκέλ Βελόζο (Ντινάμο Κιέβου από Τζένοα)
Μάρκο Ρουμπέν (Ντινάμο Κιέβου από Βιγιαρεάλ)
Τάγε Ταΐβο (Μίλαν)* (ήταν δανεικός ΚΠΡ)
Κιμ Σέλστρεμ (Σπαρτάκ Μόσχας από Λιόν)
Ρόμουλο (Σπαρτάκ Μόσχας από Βάσκο ντα Γκάμα)
Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε (Σπαρτάκ Μόσχας από Μπόκα Τζούνιορς) [5.100.000€ / 75%]
Οτμάν Μπακάλ (Ντινάμο Μόσχας από Αϊντχόφεν) [3.500.000€] (ήταν δανεικός σε Φέγενοορντ)
Ράσμους Ελμ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας από Άλκμααρ) [6.000.000€]
Ουίλιαν (Μεταλίστ Χάρκιβ από Κορίνθιανς)
Μάρκο Ντέβιτς (Σαχτιόρ Ντόνετσκ από Μεταλίστ Χάρκιβ)
Κωνσταντίνος Μακρίδης (Μεταλούργκ Ντόνετσκ από Ομόνοια)
Αλιακσάνταρ Χλεμπ (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ από Κρίλια Σοβέτοβ)
Σάλομον Ρόντον (Ρουμπίν από Μάλαγα)

Άφησαν την Ευρώπη...

Γκάμπριελ Χάιντσε (Νιούελς Ολντ Μπόις από Ρόμα)
Βινσέντ Ενιγιάμα (Μακάμπι Τελ Αβίβ από Λιλ)
Ραούλ (Αλ-Σαντ από Σάλκε)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Shanghai Shenhua από Τσέλσι)
Ντιέγκο Φορλάν (Ιντερνασιονάλ από Ίντερ)
Ζουάν (Ιντερνασιονάλ από Ρόμα)
Κλάρενς Ζέεντορφ (Μποταφόγκο από Μίλαν)
Νικολάς Λοδέιρο (Μποταφόγκο από Άγιαξ)
Αλεσάντρο Νέστα (Montreal Impact από Μίλαν)
Μάρκο Ντι Βάιο (Montreal Impact από Μπολόνια)
Νιλμάρ (Αλ-Ραγιάν από Βιγιαρεάλ) [8.000.000€]
Σεϊντού Κεϊτά (Dalian Aerbin από Μπάρτσελόνα)
Μάξι Ροντρίγκες (Νιούελς Ολντ Μπόις από Λίβερπουλ)
Πάολο Γκερέρο (Κορίνθιανς από Αμβούργο)
Τιμ Κέιχιλ (New York Red Bulls από Έβερτον)
Ντάρσι Νέτο (Μπαΐα από Άρη)
Νέρι Καστίγιο (Πατσούκα από Άρη)
Ραούλ Ταμούδο (Πατσούκα από Ράγιο Βαγεκάνο)
Λουίς Περέα (Κρους Ασούλ από Ατλέτικο)
Χέφερσον Μοντέρο (Μορέλια από Βιγιαρεάλ) [3.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μπέτις)
Ενρίκε (Παλμέιρας από Μπαρτσελόνα)
Σισίνιο (Σπορτ Ρεσίφε από Ρόμα)
Λούκας Μπάριος (Guangzhou Evergrande από Ντόρτμουντ) [8.500.000€]
Γιακούμπου Αγεγκμπένι (Guangzhou R&F από Μπλάκμπερν)
Σεαρά (Κρουζέιρο από Παρί Σεν-Ζερμέν)
Φρεντερίκ Κανουτέ (Beijing Guoan από Σεβίλλη)
Μάρκος Ανχελέρι (Εστουδιάντες από Σάντερλαντ)
Ασαμόα Γκιάν (Αλ Αΐν από Σάντερλαντ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ντενίλσον (Άρσεναλ από Σάο Πάουλο)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

*με αστεράκι αυτοί που αποκτήθηκαν ως δανεικοί



ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου