ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η Ευρωπη παιζει μπαλα


Τα νεα της ποδοσφαιρικης Ευρωπης

18/8/2012
KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TVΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

Ανακοίνωσε Σονγκ η Μπαρτσελόνα

18/8/2012
Ανακοίνωσε Σονγκ η Μπαρτσελόνα
Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίχθηκε το θέμα της μεταγραφής του Άλεξ Σονγκ στην Μπαρτσελόνα… Ο Καμερουνέζος μέσος «κόπηκε» το μεσημέρι από την αποστολή της Άρσεναλ και λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε και επίσημα από τους «μπλαουγκράνα». Ο παίκτης θα περάσει την Δευτέρα ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο.

Η ισπανική ομάδα εδώ και αρκετές ημέρες είχε στραφεί στην περίπτωση του Σονγκ για την ενίσχυση της μεσαίας της γραμμής. Και η συμφωνία δεν άργησε… Οι δύο ομάδες συμφώνησαν το Σάββατο έναντι 19 εκατ. ευρώ και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του παίκτη.

Στο σάιτ των «μπλαουγκράνα» γίνεται γνωστό ότι ο παίκτης θα περάσει από ιατρικά την Δευτέρα, θα βάλει την υπογραφή του σε 5ετές συμβόλαιο και στην συνέχεια θα ενσωματωθεί στην νέα του ομάδα.

Ακόμα και έτσι επικίνδυνη

18/8/2012
Ακόμα και έτσι επικίνδυνη
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η Μάλαγα, η οποία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της πολύ επικίνδυνης νεοφώτιστης Θέλτα και πλέον περιμένει τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αναμέτρηση των πλέι- οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, οι Ανδαλουσιανοί έδειξαν αρκετές αδυναμίες κυρίως στον αμυντικό τομέα, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 84ο λεπτό ο Φαμπρίς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάλαγα, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος (16 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών).

Η Μάλαγα παρά τις πολλές αποχωρήσεις βασικών στελεχών της, παραμένει μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, καθώς έχει την δυνατότητα να παίζει με ταχύτητα την μπάλα και σε πολύ μικρό χώρο, ενώ ακολουθεί την φιλοσοφία του προπονητή της κατά γράμμα.

Η επιθετική της γραμμή παραμένει επικίνδυνη, παρά την απουσία παικτών όπως ο Καθόρλα και ο Ρονδόν, οι οποίοι προσέδιδαν φαντασία στην ομάδα. Η παρουσία των Ίσκο και Μπουονανότε της δίνει την επιπλέον ποιότητα που χρειάζεται, καθώς απο το πουθενά μπορούν να βγάλουν φάση στην αντίπαλη άμυνα.

Στον αντίποδα οι Ανδαλουσιανοί φανέρωσαν στην πρεμιέρα τους στο ισπανικό πρωτάθλημα και κάποιο αδύναμο σημείο, το οποίο είναι η αμυντική λειτουργία. Η Θέλτα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αμυντικών της Μάλαγα, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες, με την μπάλα να μην της κάνει το χατίρι, με αποτέλεσμα στο τέλος να φύγει ηττημένη από το γήπεδο.

Όπως και να έχει η Μάλαγα σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα φόβητρο, αλλά επίσης δεν μπορεί κανείς να την υποτιμήσει.

Με το δεξί η Σεβίλλη

18/8/2012
Με το δεξί η Σεβίλλη
Τη νίκη πανηγύρισε στην πρεμιέρα της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η Σεβίλλη, επικρατώντας 2-1 της Χετάφε μέσα στην έδρα της. Οι Σεβιγιάνοι πήραν τους τρεις βαθμούς πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ έχασαν και πολλές ευκαιρίες, ώστε να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Τα τέρματά τους οι γηπεδούχοι τα πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο, μετά το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, με τον Φάτσιο στο 34ο λεπτό και τον Νεγρέδο στο 38’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Για τους φιλοξενούμενους της Χετάφε το σκορ μείωσε ο Αλέξις στο 50ο λεπτό.

Ωστόσο, η Χετάφε δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τη Σεβίλλη με ισοφάριση, με τους γηπεδούχους να φτάνουν δίκαια στη νίκη και να κατακτούν τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα.


Σάββατο, 18/08

Θέλτα – Μάλαγα 0-1
(84’ Φαμπίς)
Σεβίλλη – Χετάφε 2-1
(34’ Φάτζιο, 38’ Νεγρέδο(πεν.), 50’ Αλέξις)
Μαγιόρκα – Εσπανιόλ (24:00)

Κυριακή, 19/08

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπέτις (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια (20:00)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)
Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης (24:00)

Δευτέρα, 20/08

Λα Κορούνια – Οσασούνα (20:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα (22:00)
Σαραγόσα – Βαγιαδολίδ (24:00)


Το πρόγραμμα της επόμενης (2ης) αγωνιστικής

Σάββατο, 25/08

Σοσιεδάδ – Θέλτα (20:00)
Μπέτις – Ράγιο Βαγιεκάνο (22:00)
Εσπανιόλ – Σαραγόσα (22:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (24:00)

Κυριακή, 26/08

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (20:00)
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)
Γρανάδα – Σεβίλλη (22:00)
Βαλένθια – Λα Κορούνια (24:00)

Δευτέρα, 27/08

Βαγιαδολίδ – Λεβάντε (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Το μήνυμα της Νιούκαστλ

18/8/2012
Το μήνυμα της Νιούκαστλ
Πέρυσι ξάφνιασε με την πορεία της στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος, με το «καλημέρα» στη σεζόν, η Νιούκαστλ φρόντισε να στείλει το μήνυμά της προς όλους όσοι θεώρησαν ότι ήταν «πυροτέχνημα». Επικράτησε 2-1 της Τότεναμ εντός έδρας με τέρματα των Μπα και Μπεν Αρφά ενώ έδειξε προσωπικότητα όταν ισοφαρίστηκε από τον Ντεφό.

Η ομάδα του Πάρντιου μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Κρουλ είδε την μπάλα να καταλήγει δύο φορές στο δοκάρι του, ισορρόπησε. Η υπεροχή της Τότεναμ ειδικά στην μεσαία γραμμή, στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε την θέση της στο πάθος και την δυναμική της έδρας και ο Ντεμπά Μπα στο 55΄με ένα εκπληκτικό πλασέ από πλάγια θέση έκανε το 1-0.

Στο 76ο λεπτό η Τότεναμ έφερε το ματς στα ίσια με τον Ντεφό να σκοράρει από κοντά μετά από ασταθή απόκρουση του Κρουλ. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Μπεν Αρφά στο 80΄με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος…

Έτσι, η Νιούκαστλ μπήκε στην σεζόν με τον καλύτερο τρόπο και πήρε την νίκη με σκορ 2-1 έστω και αν ο Πάρντιου είδε τα τελευταία λεπτά από τις εξέδρες αφού αποβλήθηκε γιατί… έσπρωξε τον βοηθό πάνω στην διαμαρτυρία του για μία φάση.

Βενγκέρ: «Ίσως πάρουμε κάποιον παίκτη»

18/8/2012
Βενγκέρ: «Ίσως πάρουμε κάποιον παίκτη»
Ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης στη μεσαία γραμμή άφησε ο Αρσέν Βενγκέρ μετά το 0-0 της Άρσεναλ με τη Σάντερλαντ στο «Emirates» και στον απόηχο της πώλησης του Άλεξ Σονγκ στην Μπαρτσελόνα.

«Έχουμε τον Γουίλσιρ που σύντομα επιστρέφει, ενώ έχει ήδη γυρίσει ο Ντιαμπί. Σύντομα θα είναι έτοιμος και ο Ροσίτσκι, ενώ ίσως πάρουμε κάποιον παίκτη», δήλωσε ο Αλσατός τεχνικός.

Για το στραβοπάτημα της πρεμιέρας ανέφερε: «Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά μας έλειψε η αποτελεσματικότητα για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας. Δεν είχαμε πολλή ισορροπία στο παιχνίδι μας και δεν δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις. Η Σάντερλαντ μπλόκαρε το κέντρο μας».

Όσο για την απόδοση των νεοαποκτηθέντων, είπε: «Είναι δύσκολο να μην είσαι ικανοποιημένος με την απόδοση του Καθόρλα. Δημιούργησε όλες τις ευκαιρίες μας. Ο Ποντόλσκι δεν είναι 100% έτοιμος από φυσικής κατάστασης, αλλά η ποιότητά του είναι δεδομένη. Ο Ζιρού έχασε μία μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύω πως είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να πλασάρει από ό,τι νόμιζε. Έπρεπε να είχε σκοράρει σε αυτή τη φάση».

Πρώτη μπουκιά και… κόκκαλο!

18/8/2012
Πρώτη μπουκιά και… κόκκαλο!
Μία Λίβερπουλ για… κλάματα μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ με μία «ξεγυρισμένη» τριάρα από την Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας (3-0).

Με το… αριστερό και η Άρσεναλ που «κόλλησε» στο 0-0 με την Σάντερλαντ μέσα στο «Έμιρεϊτς».

Εντυπωσιακές Φούλαμ και Σουόνσι, άρχισαν με 5άρες την σεζόν.

Οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι του αναμενομένου και πριν βγει το πρώτο μέρος είδαν τον Ζόλταν Γκέρα να σκοράρει και να κάνει το 1-0 για την Μπρομ. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να συνέλθει αλλά η αποβολή του Άγκερ στο 58΄με απευθείας κόκκινη κάρτα, δεν την άφησε να πιάσει την απόδοση που ήθελε.

Μάλιστα, ο Λονγκ έχασε το πέναλτι για τους γηπεδούχους που όμως σκόραραν από την άσπρη βούλα στο 64΄με τον Οντεμβίγκι. Το τελειωτικό χτύπημα στους «κόκκινους» έδωσε ο Λουκάκου στο 77΄κάνοντας το τελικό 3-0.


Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάντερλαντ μέσα στο «Έμιρεϊτς». Οι «κανονιέρηδες» στην μετά… Φαν Πέρσι εποχή έμειναν στο 0-0 με τις «μαύρες γάτες» με ολοφάνερο πρόβλημα στην επίθεση και τον Ζιρού στο φινάλε να χάνει τα…άχαστα. Μάλιστα, παράλληλα, ολοκληρωνόταν η μεταγραφή του Σονγκ στην Μπαρτσελόνα έναντι 19 εκατ. ευρώ.

Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για την Νιούκαστλ με σκορ 2-1 επί της Τότεναμ εντός έδρας. Εξαιρετικό τέρμα σημείωσε ο Ντεμπά Μπα, το δεύτερο για την ομάδα του Πάρντιου πέτυχε ο Μπεν Αρφά.

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακή ήταν η Φούλαμ που «φιλοδώρησε» με πέντε γκολ (5-0) την Νόριτς στο «Κρέιβεν Κότατζ» με τον Πέτριτς να πετυχαίνει δύο γκολ ενώ με εμφατικό τρόπο μπήκε στην σεζόν η Σουόνσι που συνέτριψε 5-0 εκτός έδρας την ΚΠΡ.


Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 18/8

Άρσεναλ-Σάντερλαντ 0-0

Φούλαμ-Νόριτς 5-0
(26΄Νταφ, 41΄, 54΄Πέτριτς, 66΄Κατσανίκλιτς, 87΄Σίντγουελ)

ΚΠΡ-Σουόνσι 0-5
(8΄, 53΄Μίτσου, 63΄, 71΄Ντάιερ, 81΄Σινκλέρ)

Ρέντινγκ-Στόουκ 1-1
(90΄Λε Φόντρε-34΄Κάιτλι)

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 3-0
(43΄Γκέρα, 64΄Οντεμβίγκι, 77΄Λουκάκου)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 1-0
(40΄Νόλαν)

Νιούκαστλ-Τότεναμ 2-1
(55΄Μπα, 80΄Μπεν Αρφά-76΄Ντεφό)

Κυριακή 19/8

Γουίγκαν-Τσέλσι (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον (18:00)

Δευτέρα 20/8

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Η υπόσχεση του Σισέ

18/8/2012
Η υπόσχεση του Σισέ
Έτοιμος για τη νέα σεζόν δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. O επιθετικός της ΚΠΡ ευχαρίστησε όλους όσους τον υποστήριξαν ενώ υποσχέθηκε πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό τη χρονιά που ξεκινάει σήμερα (Σάββατο, 18/8).

«Γεια σας, το πρωτάθλημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη. Σας υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», έγραψε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Αλέγκρι: «Ένα βήμα μπροστά η Γιουβέντους»

18/8/2012
Αλέγκρι: «Ένα βήμα μπροστά η Γιουβέντους»
Τη Γιουβέντους χαρακτήρισε φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Ιταλίας ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως η Μίλαν έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να αποδεσμεύσει τους μεγάλους παίκτες όπως και τους Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα.

Ωστόσο, ο προπονητής των «ροσονέρι» ανέφερε πως θα αγωνιστούν για την πρώτη τριάδα.

«Πιστεύω ότι σε αυτή την περίοδο με δεδομένη την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες, η ομάδα έκανε τις σωστές επιλογές και προσαρμόστηκε στις συνθήκες με την αποχώρηση των μεγάλων παικτών, οι οποίοι ωστόσο έγραψαν την ιστορία της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, ο σύλλογος μας θα αγωνιστεί για τις πρώτες τρεις θέσεις, σίγουρα η Γιουβέντους είναι το φαβορί, καθώς είναι ένα βήμα μπροστά από τις Ίντερ, Ρόμα, Νάπολι και Μίλαν
», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

Χωρίς Ταχτσίδη η Ρόμα με Άρη

18/8/2012
Χωρίς Ταχτσίδη η Ρόμα με Άρη
Ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο θα στερήσει στον Παναγιώτη Ταχτσίδη τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο αυριανό φιλικό της Ρόμα με τον Άρη στο «Ολίμπικο» (21:45). Ο Ζντένεκ Ζέμαν απέκλεισε από την αποστολή τον νεαρό Έλληνα μέσα, όπως και τους Περότα και Μποριέλο, που είναι υπό παραχώρηση.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Μπόγκνταν Λόμποντ, Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ,

Αμυντικοί: Νικολάς Μπουρντίσο, Φεντερίκο Μπαλτσαρέτι, Λεάντρο Καστάν, Ντοντό, Ιβάν Πίρις, Αλέσιο Ρομανιόλι.

Μέσοι: Μάικλ Μπράντλεϊ, Μαρκίνιο, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, Ματία Ντέστρο, Αλεσάντρο Φλορέντσι, Έρικ Λαμέλα, Μιραλέμ Πιάνιτς, Ροντρίγκο Ταντέι, Φραντσέσκο Τότι.

Επιθετικοί: Μπόγιαν Κρκιτς, Νίκολας Λόπες, Πάμπλο Οσβάλντο.

Προχωράει για δύο «δράκους» η Ίντερ

18/8/2012
Προχωράει για δύο «δράκους» η Ίντερ
Διπλό μεταγραφικό χτύπημα με ποδοσφαιριστές της Πόρτο ετοιμάζει η Ίντερ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» αναφέρει ότι ο σύλλογος του Μιλάνου σκοπεύει να δώσει 10,5 εκατ. ευρώ (συν 1,5 εκατ. ευρώ ως μπόνους επίτευξης στόχων) στους Πορτογάλους για τον Αλβάρο Περέιρα και να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Φερνάντο.

Ο αθλητικός διευθυντής των «νερατζούρι», Μάρκο Μπράνκα, βρέθηκε στο Οπόρτο για να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις που αφορούν τους δύο παίκτες. Η Ίντερ καλείται να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό της Νάπολι για τον Ουρουγουανό μπακ.

Έξω ένας ακόμη μεγάλος, πέρασαν οι «λύκοι»

18/8/2012
Έξω ένας ακόμη μεγάλος, πέρασαν οι «λύκοι»
Μετά τη Χόφενχαϊμ, μία ακόμη ομάδα της Bundesliga έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας. Ο λόγος για την Γκρόιτερ Φιρτ, που λίγες μέρες πριν την εμφάνισή της στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχασε με 2-0 από την Κίκερς Όφενμπαχ, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα τελείωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες.

Στο άλλο βραδινό ματς του Σαββάτου, η Βόλφσμπουργκ συνέτριψε με 5-0 την ερασιτεχνική (πέμπτης κατηγορίας) Σένμπεργκ, με τον Ίβιτσα Όλιτς στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τους «λύκους» να κάνει χατ τρικ (28’, 30’, 68’). Ο Ντιέγκο, που κερδίζει την εμπιστοσύνη του Φέλιξ Μάγκατ, στο 43’ και ο Ντοστ στο 66’ πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ των νικητών. Βασικός και σε όλη τη διάρκεια του ματς αγωνίστηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Νωρίτερα, μία μεγάλη έκπληξη περιλάμβανε το πρώτο πιάτο των αγώνων του Σαββάτου. Η Μπερλίνερ ΑΚ, που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία, όχι απλώς απέκλεισε τη Χόφενχαϊμ, αλλά τη διέσυρε με 4-0!

Η κάτοχος Ντόρτμουντ δεν αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς πέρασε με 3-0 από την έδρα της Ομπερνόιλαντ με τον Ρόις να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Μπορούσια στο 11’ και τους Μπλαστσικόφσκι (38’) και Πέρισιτς (67’) να βάζουν το λιθαράκι τους στη νίκη.

Η Γκλάντμπαχ ζεστάθηκε εν όψει των play offs του Champions League με 2-0 απέναντι στην Αάχεν χάρη σε γκολ των Αράνγκο (70’) και Νόρντβαϊτ (91’), ενώ η Λεβερκούζεν συνέτριψε με 4-0 την Καρλ Τσάις Γένα με 4-0 με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (2’ Ρόλφες, 15’ Μπελαράμπι, 81’ Κίσλινγκ, 90’ Φερνάντες).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που αγωνίζονται οι ομάδες):

Παρασκευή 17/8

Ζόνενχοφ (4)-FSV Φρανκφούρτης (2) 1-2

Λίμπεκ (4)-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (2) 0-3

Βίλχελμσχαφεν (4)-Άουγκσμπουργκ (1) 0-2

Σάββατο 18/8

Χάλεσερ (3)-Ντούισμπουργκ (2) 0-1

Ομπερνόιλαντ (4)-Ντόρτμουντ (1) 0-3

Ουντεράχινγκ (3)-Κολωνία (2) 1-2

Φάλκενζεε (ερασιτ.)-Στουτγκάρδη (1) 0-5

Βικτόρια Αμβούργου (4)-Φράιμπουργκ (1) 1-2

Οφένμπουργκερ (ερασιτ.)-Ζανκτ Πάουλι (2) 0-2

Άαχεν (3)-Γκλάντμπαχ (1) 0-2

Καρλ Τσάις Γιένα (4)-Λεβερκούζεν (1) 0-4

Μπερλίνερ ΑΚ 07 (4)-Χόφενχαϊμ (1) 4-0

Χάιντενχαϊμ (3)-Μπόχουμ (2) 0-2

Σένμπεργκ (ερασιτ.)-Βόλφσμπουργκ (1) 0-5

Κίκερς Όφενμπαχ (3)-Γκρόιτερ Φιρτ (1) 1-0

Κυριακή 19/8

15:30 Νέτινγκεν (ερασιτ.)-Ανόβερο (1)
15:30 Βορμάτια Βορμς (4)-Χέρτα Βερολίνου (2)
15:30 Καρλσρούη (3)-Αμβούργο (2)
15:30 Χένεφ (ερασιτ.)-Μόναχο 1860 (2)
15:30 Χάφελζε (4)-Νυρεμβέργη (1)
17:00 Άαλεν (2)-Ίνγκολσταντ (2)
17:00 Αρμίνια Μπίλεφελντ (3)-Πάντερμπορν (2)
17:00 Ζααρμπρίκεν (3)-Σάλκε (1)
17:00 Άουε (2)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1)
17:00 Πρόισεν Μίνστερ (3)-Βέρντερ Βρέμης (1)
19:30 Χάνσα Ροστόκ (3)-Καϊζερσλάουτερν (2)
19:30 Βάκερ Μπουργκχάουζεν (3)-Φορτούνα Ντίσελντορφ (1)
21:30 Ρόσμπαχ/Φέρσαϊντ (ερασιτ.)-Μάιντς (1)

Δευτέρα 20/8

19:30 Ζαντχάουζεν (2)-Κότμπους (2)
19:30 Ροτ-Βάις Έσεν (2)-Ουνιόν Βερολίνου (2)
19:30 Χέμνιτσερ (3)-Δυναμό Δρέσδης (2)
21:30 Γιαν Ρέγκενσμπουργκ (2)-Μπάγερν Μονάχου (1)

Σοκ για Χόφενχαϊμ, εύκολα η Ντόρτμουντ

18/8/2012
Σοκ για Χόφενχαϊμ, εύκολα η Ντόρτμουντ
Μία μεγάλη έκπληξη περιλάμβανε το πρώτο πιάτο των αγώνων του Σαββάτου για το Κύπελλο Γερμανίας. Η Μπερλίνερ ΑΚ, που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία, όχι απλώς απέκλεισε τη Χόφενχαϊμ, αλλά τη διέσυρε με 4-0!

Η κάτοχος Ντόρτμουντ δεν αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς πέρασε με 3-0 από την έδρα της Ομπερνόιλαντ με τον Ρόις να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Μπορούσια στο 11’ και τους Μπλαστσικόφσκι (38’) και Πέρισιτς (67’) να βάζουν το λιθαράκι τους στη νίκη.

Η Γκλάντμπαχ ζεστάθηκε εν όψει των play offs του Champions League με 2-0 απέναντι στην Αάχεν χάρη σε γκολ των Αράνγκο (70’) και Νόρντβαϊτ (91’), ενώ η Λεβερκούζεν συνέτριψε με 4-0 την Καρλ Τσάις Γένα με 4-0 με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (2’ Ρόλφες, 15’ Μπελαράμπι, 81’ Κίσλινγκ, 90’ Φερνάντες).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που αγωνίζονται οι ομάδες):

Παρασκευή 17/8

Ζόνενχοφ (4)-FSV Φρανκφούρτης (2) 1-2

Λίμπεκ (4)-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (2) 0-3

Βίλχελμσχαφεν (4)-Άουγκσμπουργκ (1) 0-2

Σάββατο 18/8

Χάλεσερ (3)-Ντούισμπουργκ (2) 0-1

Ομπερνόιλαντ (4)-Ντόρτμουντ (1) 0-3

Ουντεράχινγκ (3)-Κολωνία (2) 1-2

Φάλκενζεε (ερασιτ.)-Στουτγκάρδη (1) 0-5

Βικτόρια Αμβούργου (4)-Φράιμπουργκ (1) 1-2

Οφένμπουργκερ (ερασιτ.)-Ζανκτ Πάουλι (2) 0-2

Άαχεν (3)-Γκλάντμπαχ (1) 0-2

Καρλ Τσάις Γιένα (4)-Λεβερκούζεν (1) 0-4

Μπερλίνερ ΑΚ 07 (4)-Χόφενχαϊμ (1) 4-0

Χάιντενχαϊμ (3)-Μπόχουμ (2) 0-2

21:30 Σένμπεργκ (ερασιτ.)-Βόλφσμπουργκ (1)
21:30 Κίκερς Όφενμπαχ (3)-Γκρόιτερ Φιρτ (1)

Κυριακή 19/8

15:30 Νέτινγκεν (ερασιτ.)-Ανόβερο (1)
15:30 Βορμάτια Βορμς (4)-Χέρτα Βερολίνου (2)
15:30 Καρλσρούη (3)-Αμβούργο (2)
15:30 Χένεφ (ερασιτ.)-Μόναχο 1860 (2)
15:30 Χάφελζε (4)-Νυρεμβέργη (1)
17:00 Άαλεν (2)-Ίνγκολσταντ (2)
17:00 Αρμίνια Μπίλεφελντ (3)-Πάντερμπορν (2)
17:00 Ζααρμπρίκεν (3)-Σάλκε (1)
17:00 Άουε (2)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1)
17:00 Πρόισεν Μίνστερ (3)-Βέρντερ Βρέμης (1)
19:30 Χάνσα Ροστόκ (3)-Καϊζερσλάουτερν (2)
19:30 Βάκερ Μπουργκχάουζεν (3)-Φορτούνα Ντίσελντορφ (1)
21:30 Ρόσμπαχ/Φέρσαϊντ (ερασιτ.)-Μάιντς (1)

Δευτέρα 20/8

19:30 Ζαντχάουζεν (2)-Κότμπους (2)
19:30 Ροτ-Βάις Έσεν (2)-Ουνιόν Βερολίνου (2)
19:30 Χέμνιτσερ (3)-Δυναμό Δρέσδης (2)
21:30 Γιαν Ρέγκενσμπουργκ (2)-Μπάγερν Μονάχου (1)

Ομάδα για «κηδείες»

18/8/2012
Ομάδα για «κηδείες»
Την πρώτη αγωνιστική ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ στη δεύτερη, το «θύμα» της Λοριάν ήταν η Μονπελιέ, την οποία νίκησε με σκορ 2-1.

Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν στο 37’ με τον Ερέρα, ωστόσο οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά (90' και 90+2') για να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το «τρίποντο».

Το δύο στα δύο έκανε η νεοφώτιστη Μπαστιά με το 2-1 επί της Ρεμς, με την Μπρεστ να παίρνει τη νίκη στο 90’ κόντρα στην Εβιάν.

Στο 0-0 έμειναν Βαλενσιέν και Νις.

Την πρώτη της φετινή νίκη πανηγύρισε η Τουλούζ, η οποία επικράτησε με σκορ 2-1 της Σεντ Ετιέν, με τους «στεφανουά» να μετρούν ισάριθμες ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/8

Λιλ-Νανσί 1-1
(42’ Καλού – 34’ Μπακάρ)

Σάββατο 18/8

Λιόν-Τρουά 2-1
(51’, 90+2’ Γκομίς, 66’ Μπάστος, 88’ Λισάντρο-47’ Μπαεμπέκ)

Μπαστιά-Ρεμς 2-1
(62’ πεν. Μοντέστ, 90+5’ Ιλάν-5’ Φοβέργκ)

Λοριάν-Μονπελιέ 2-1
(90’ Τραορέ, 90+2’ Αλαντιέρ-37’ Ερέρα)

Μπρεστ-Εβιάν 1-0
(90’ Μπαΐς)

Τουλούζ-Σεντ Ετιέν 2-1
(35’ Καπουέ, 59’ Μπεν Γιεντέρ-90+1’ πεν. Γκραντέλ)

Βαλενσιέν-Νις 0-0

Κυριακή 19/8

Μαρσέιγ-Σοσό (18:00)
Μπορντό-Ρεν
Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

Παρασκευή 24/8

Εβιάν-Λιόν (21:45)

Σάββατο 25/8

Νις-Λιλ (18:00)
Τρουά-Λοριάν (21:00)
Νανσί-Τουλούζ
Ρεμς-Σοσό
Ρεν-Μπαστιά
Βαλενσιέν-Αζαξιό

Κυριακή 26/8

Μονπελιέ-Μαρσείγ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (22:00)

«Καυτή» η Λιόν

18/8/2012
«Καυτή» η Λιόν
Μπορεί η αναμέτρηση στο «Ζερλάν» να γινόταν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (37 βαθμούς Κελσίου), ωστόσο το ίδιο… καυτή με τον καιρό ήταν και η Λιόν, καθώς επικράτησε 4-1 της Τρουά, κάνοντας το δύο στα δύο, στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι νεοφώτιστοι έκαναν το «λάθος» να προηγηθούν με τον Μπαεμπέκ στο 47’, όμως στη συνέχεια ακολούθησαν δύο γκολ από τον Γκομίς, ενώ από ένα σημείωσαν οι Μπάστος και Λισάντρο Λόπες.

Ο Γιοάν Γκουρκίφ αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 12ο λεπτό, με τον Γκρενιέ να παίρνει τη θέση του και να τον αντικαθιστά επάξια, καθώς ήταν μέσα στα τρία από τα τέσσερα τέρματα. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η Τρουά, με τον Φοσουριέ να αποβάλλεται στο 68ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/8

Λιλ-Νανσί 1-1
(42’ Καλού – 34’ Μπακάρ)

Σάββατο 18/8

Λιόν-Τρουά 2-1
(51’, 90+2’ Γκομίς, 66’ Μπάστος, 88’ Λισάντρο-47’ Μπαεμπέκ)

Μπαστιά-Ρεμς (21:00)
Λοριάν-Μονπελιέ
Μπρεστ-Εβιάν
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν
Βαλενσιέν-Νις

Κυριακή 19/8

Μαρσέιγ-Σοσό (18:00)
Μπορντό-Ρεν
Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

Παρασκευή 24/8

Εβιάν-Λιόν (21:45)

Σάββατο 25/8

Νις-Λιλ (18:00)
Τρουά-Λοριάν (21:00)
Νανσί-Τουλούζ
Ρεμς-Σοσό
Ρεν-Μπαστιά
Βαλενσιέν-Αζαξιό

Κυριακή 26/8

Μονπελιέ-Μαρσείγ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (22:00)

Οριστικά εκτός ο Ιμπραΐμοβιτς

18/8/2012
Οριστικά εκτός ο Ιμπραΐμοβιτς
Τις υπηρεσίες του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα στερηθεί η Παρί Σεν Ζερμέν στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Αζαξιό, για τη δεύτερη αγωνιστική της Ligue 1.

Ο Σουηδός φορ δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που αποκόμισε στην πρεμιέρα με τη Λοριάν, με αποτέλεσμα ο Κάρλο Αντσελότι να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Πέρα από τον Ιμπραΐμοβιτς οι πρωτευουσιάνοι δεν έχουν στη διάθεσή τους, επίσης, τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος έχει ακόμα τρεις μέρες άδεια αλλά και τους Ματιέ Μποντμέρ, Νικολά Ντουσέζ, Μοχάμεντ Σισοκό και Τιάγκο Μότα.
πηγη:www.sport-fm.gr
ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEXWEBRADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου