ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ

 Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ

23/8/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ

  ΑΓΓΛΙΑ

Σπάει τα ταμεία για τον Λουίζ 

23/8/2012

Σπάει τα ταμεία για τον Λουίζ
Πρόταση ύψους 30 εκ. λιρών ετοιμάζει η Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Νταβίντ Λουίζ σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας ψάχνει το τελευταίο μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού και βλέπει στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου αμυντικού της Τσέλσι, την ιδανική λύση.

Τροφή για να ξεκινήσουν τα δημοσιεύματα αποτέλεσε η απουσία του Λουίζ από το παιχνίδι με την Ρέντινγκ, η οποία έγινε γνωστή μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Βραζιλιάνου στο twitter.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από χθες το βράδυ. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2009 που η Σίτι προσπαθεί να αποκτήσει παίκτη της Τσέλσι αφού πριν τρία χρόνια είχε προσπαθήσει να πάρει τον Τζον Τέρι, σε ένα θέμα που τότε κράτησε για αρκετές εβδομάδες μέχρι τελικά ο αρχηγός να μείνει στο Λονδίνο.

Οι Έλληνες «κόκκινοι διάβολοι»! 

23/8/2012

Οι Έλληνες «κόκκινοι διάβολοι»!
Το ρητό λέει πως «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω κάποιον Έλληνα».

Ε, αν το διασταυρώσεις με το (επίσης αληθές) «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω κάποιον οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», τι βγαίνει;

Το νέο κλαμπ φίλων των «κόκκινων διαβόλων» στη χώρα μας, που εδώ και λίγες μέρες αναγνωρίστηκε και επίσημα από τον αγγλικό σύλλογο και αριθμεί ήδη (σε λιγότερο από ένα μήνα) περισσότερα από 100 εγγεγραμμένα μέλη!

Ένας αριθμός που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του «Manchester United Greek Supporters Club», είναι πολύ μικρός για το μεγαλείο του συλλόγου. Όπως τονίζουν οι ίδιοι όμως «είναι απλά η αρχή και η συνέχεια προβλέπεται καταιγιστική».

Εξάλλου, η προσπάθεια (που διεξάγεται κατά βάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά έχει επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και σε Έλληνες του εξωτερικού) έχει αγκαλιαστεί από τους οπαδούς του συλλόγου στη χώρα μας και αναμένεται να γιγαντωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Αν είσαι φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λοιπόν, μπορείς να μπεις στη σελίδα του κλαμπ στο Facebook (https://www.facebook.com/groups/manutdgr/files/) και να μάθεις τα πάντα για το πώς μπορείς να γίνεις επίσημο μέλος της ελληνικής παρέας των «κόκκινων διαβόλων».

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις με το κλαμπ στο mugfc@hotmail.gr και να καλέσεις στα τηλέφωνα

6938975761 (Αργύρης Τσακιργιάννης)
6972433596 (Μιχάλης Καρυστινός)
6972963236 (Δημήτρης Τερζής)

«Η μόνη αναγνωρισμένη λέσχη από τη United είμαστε εμείς» 

23/8/2012

«Η μόνη αναγνωρισμένη λέσχη από τη United είμαστε εμείς»
Διευκρινιστική ανακοίνωση όσον αφορά σε θέματα του εν Ελλάδι οργανωμένου κινήματος οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε η πανελλήνια λέσχη φίλων του αγγλικού συλλόγου.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, ο συγκεκριμένος σύνδεσμος είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος από τους «κόκκινους διαβόλους» στη χώρα μας.

Με αφορμή, δε, τη δημοσιοποίηση διάφορων σχολίων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει πως οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης των μελών του θα τα βρει έτοιμα να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψή τους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή τη δημοσιοποίηση ορισμένων αναληθειών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη λειτουργία της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ MANCHESTER UNITED (MANCHESTER UNITED HELLENIC SUPPORTERS CLUB), δηλώνουμε τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ MANCHESTER UNITED» ιδρύθηκε το έτος 2005 και είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επίσημα αναγνωρισμένη από τη Manchester United λέσχη φίλων της ομάδας στην Ελλάδα.

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ MANCHESTER UNITED» έχει αναγνωριστεί και ως σωματείο, δυνάμει της υπ’ αρ. 3627/2006 απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Από την αρχή της ύπαρξής της, η ΛΕΣΧΗ μας λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί με κανόνες πλήρους και απόλυτης διαφάνειας αναφορικά με τα οικονομικά της στοιχεία, παρέχοντας σε όλα τα μέλη της τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα τηρούμενα βιβλία εσόδων/εξόδων αυτής.

Ουδέποτε υπήρξαν «κρυφές» χρεώσεις αναφορικά με το ύψος της ετήσιας συνδρομής των μελών της ΛΕΣΧΗΣ μας, η οποία γινόταν εξαρχής γνωστή σε κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο μέλος, ενώ φυσικά παρέμενε ΣΤΑΘΕΡΗ για όλο το χρονικό διάστημα της ισχύος της.

Η ΛΕΣΧΗ ανέκαθεν έδινε και εξακολουθεί να δίνει το δικαίωμα επιλογής στα υποψήφια μέλη της, αναφορικά με το είδος της ετήσιας συνδρομής τους.

Συγκεκριμένα, το κάθε μέλος μπορεί να καταβάλλει είτε το ποσό που αντιστοιχεί μόνο στην εγγραφή του στην ελληνική λέσχη, είτε και στο σκέλος του σχήματος «ONE UNITED» στην Αγγλία, έτσι ώστε να δικαιούται εισιτήρια αγώνων της ομάδας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που παρέχονται (OneUnited Review, εκπτώσεις κ.α.).

Το ύψος της ετήσιας συνδρομής ήταν και εξακολουθεί να είναι ΚΟΙΝΟ για όλα τα μέλη της ΛΕΣΧΗΣ, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του κάθε μέλους, τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό. Αυτό μάλιστα αποτελεί πολιτική όχι μόνο της δικής μας ΛΕΣΧΗΣ, αλλά και αντίστοιχων supporters’ clubs άλλων ξένων ομάδων στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατή η μείωση της ετήσιας συνδρομής των μελών μας βασιζόμενη σε γεωγραφικά κριτήρια.

Το γεγονός ότι η έδρα της ΛΕΣΧΗΣ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως και ο χώρος συγκέντρωσης και παρακολούθησης των αγώνων της ομάδας μας, δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αντιδικίας και πρόφαση για την καταβολή μειωμένης συνδρομής από κάποια μέλη που κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε, ο χώρος της ΛΕΣΧΗΣ είναι αυτονόητο ότι ανήκει σε όλα τα μέλη μας ανεξαιρέτως, τα οποία και είναι ευπρόσδεκτα να τον επισκεφθούν όποτε βρίσκονται στην πόλη. Κατά συνέπεια, απόψεις του τύπου «γιατί να πληρώνω για τα λειτουργικά έξοδα της έδρας αφού δεν ζω στη Θεσσαλονίκη;» αντίκεινται στο ίδιο το πνεύμα και στο νόημα της ύπαρξης της ΛΕΣΧΗΣ, προτάσσοντας μικροπρέπειες και τοπικιστικά θέματα άνευ ουσίας.

Ως εκ τούτου, διάφορες αναρτήσεις που υπονοούν οικονομικές ατασθαλίες και από πλευράς της διοίκησης της ΛΕΣΧΗΣ είναι απολύτως αβάσιμες και μόνο ως κακοπροαίρετες μπορούν να εκληφθούν. Η ιδέα της ΛΕΣΧΗΣ «γεννήθηκε» και μετουσιώθηκε σε πράξη στη Θεσσαλονίκη, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει. Εν τούτοις, η ΛΕΣΧΗ από ιδρύσεώς της ανήκε και εξακολουθεί να ανήκει ισότιμα σε ΟΛΑ τα μέλη της, ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής ή κατοικίας τους, γιατί αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της λέξης UNITED! Έτσι, ουδέποτε προβάλλαμε αυτό το γεωγραφικό στοιχείο ως λόγο διαχωρισμού των μελών μας σε «παιδιά και αποπαίδια» και είναι λυπηρό που αυτός φαίνεται να είναι και ο πραγματικός λόγος των όσων γίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Συμπερασματικά, η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ MANCHESTER UNITED» εξακολουθεί να παραμένει η μία και μοναδική ΕΠΙΣΗΜΑ αναγνωρισμένη από την ομάδα λέσχη υποστηρικτών στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου (πλην του Ην. Βασιλείου). Κάθε προσπάθεια σπίλωσης των μελών και της διοίκησης της ΛΕΣΧΗΣ μέσω ψευδών, συκοφαντικών ή υβριστικών αναρτήσεων και σχολίων θα μας βρει αντιμέτωπους και υποχρεωμένους να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψή μας με κάθε νόμιμο μέσο.

Η ιδέα της MANCHESTER UNITED θα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει.

Με τιμή,

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ MAN.UTD»


Τα βρήκαν για Μόουσες! 

24/8/2012

Τα βρήκαν για Μόουσες!
Αποδεκτή έκανε η Γουίγκαν την τελευταία πρόταση που κατέθεσε η Τσέλσι για την απόκτηση του Βίκτορ Μόουσες και πλέον, ο παίκτης θα συζητήσει με τους «μπλε» για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους, βάζοντας τη μετακίνησή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στην τελική ευθεία!

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης προσπάθησαν πολύ, πίεσαν τους «λάτικς», κατέθεσαν… αλλεπάλληλες προσφορές για τον ποδοσφαιριστή και τελικά, η αντίσταση της διοίκησης της Γουίγκαν κάμφθηκε!

«Έπειτα από τέσσερις ανεπιτυχείς προτάσεις, η πέμπτη και τελευταία που κατατέθηκε από την Τσέλσι για τον ποδοσφαιριστή μας, Βίκτορ Μόουσες, έγινε αποδεκτή, ικανοποιώντας τις οικονομικές μας απαιτήσεις. Ο παίκτης έλαβε την άδειά μας να συζητήσει πλέον με τον λονδρέζικο σύλλογο τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ!

Το ποσό της μεταγραφής, λέγεται πως έφτασε στα 9 εκατ. λίρες.


ΙΤΑΛΙΑ

«Θα μπω φυλακή αν τους βρω μπροστά μου» 

23/8/2012

«Θα μπω φυλακή αν τους βρω μπροστά μου»
Φανερά οργισμένος και με απειλητικές διαθέσεις εμφανίστηκε στα μικρόφωνα του καναλιού «Sportitalia» ο Εμανουέλε Πέζολι, ένας από τους παίκτες που ήταν κατηγορούμενος και κρίθηκε ένοχος για τα στημένα παιχνίδια στην Ιταλία. Ο Πέζολι προειδοποίησε δύο συναδέλφους του, που θεωρεί υπεύθυνους για την τιμωρία που του επιβλήθηκε, πως θα τον βρουν μπροστά τους.

Τις προηγούμενες μέρες ο Εμανουέλε Πέζολι είχε προβεί σε μια ακραία μορφή διαμαρτυρίας, ξεκινώντας απεργία πείνας, θέλοντας να πείσει την κοινή γνώμη πως δεν έχει καμία σχέση με τα στημένα παιχνίδια και το γνωστό σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ιταλία. Ο Πέζολι είχε κριθεί ένοχος και του επιβλήθηκε τριετής αποκλεισμός από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ο ίδιος ήλπιζε πως η ποινή θα μειωθεί μετά την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε, αλλά η ετυμηγορία ήταν η ίδια.

Ο Πέζολι μίλησε στο «Sportitalia» αμέσως μετά την δευτεροβάθμια απόφαση και εμφανίστηκε οργισμένος. «Ο αθλητικός δικαστής επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τα παρατήσω. Είμαι καθαρός και θα κάνω τα πάντα για να το αποδείξω», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής.

Η ποινή που του επιβλήθηκε οφείλεται, σύμφωνα με τον Πέζολι, στις καταθέσεις δύο συναδέλφων του, του Κάρλο Τζερβαζόνι και του Φίλιππο Καρόμπιο, τους οποίους δεν δίστασε να απειλήσει. «Αυτοί οι δύο έκαναν πολλές βρωμιές. Ήθελα να καταθέσουμε κατ’ αντιπαράσταση για να πειστούν όλοι πως είπαν τρομερά ψέματα. Τώρα σκοπεύω να καταθέσω αγωγή σε βάρος τους για συκοφαντική δυσφήμηση. Με κατέστρεψαν. Θα έμπαινα στη φυλακή για αυτά που θα μπορούσα να τους κάνω», προειδοποίησε ο εξοργισμένος Πέζολι.

Χάνει την πρεμιέρα ο Μπουφόν 

23/8/2012

Χάνει την πρεμιέρα ο Μπουφόν
Χωρίς τον Τζίτζι Μπουφόν είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει το Καμπιονάτο η Γιουβέντους. Ο έμπειρος τερματοφύλακας τραυματίστηκε σε προπόνηση των «μπιανκονέρι» και οι εξετάσεις έδειξαν πως πρέπει να ξεκουραστεί για προληπτικούς λόγους. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Μάρκο Στοράρι.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, ολοκληρώνει την προετοιμασία της ενόψει της πρεμιέρας του Καμπιονάτο, που τη βρίσκει αντιμέτωπη με την Πάρμα. Τα προβλήματα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει η «Μεγάλη Κυρία» δεν έχουν να κάνουν μόνο με την απουσία του προπονητή της, Αντόνιο Κόντε, λόγω της ποινής που του έχει επιβληθεί. Στην τελευταία προπόνηση αναγκάστηκε να αποχωρήσει κουτσαίνοντας ο Τζίτζι Μπουφόν.

Ο διεθνής τερματοφύλακας υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα και σε μαγνητική, που έδειξαν ένα ελαφρύ τράβηγμα του δικέφαλου του δεξιού του ποδιού. Οι γιατροί τόνισαν πως το τραύμα δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά συνέστησαν ξεκούραση στον παίκτη. Αυτό αναγκάζει τον Κόντε να αντικαταστήσει τον Μπουφόν με τον δεύτερο τερματοφύλακα της ομάδας, Μάρκο Στοράρι.

Έτσι ο Μπουφόν δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί εναντίον της ομάδας στην οποία έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, της Πάρμα, μεταθέτοντας την πρώτη του φετινή εμφάνιση για τη δεύτερη αγωνιστική, στο Φριούλι κόντρα στην Ουντινέζε.

«Βιονικός ο Ζανέτι» 

23/8/2012

«Βιονικός ο Ζανέτι»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Αντρέα Στραματσόνι για τον Χαβιέ Ζανέτι. Ο προπονητής της Ίντερ, μιλώντας την παραμονή του αγώνα κόντρα στη Βασλούι για το Γιουρόπα Λιγκ, χαρακτήρισε «βιονικό» τον Αργεντινό, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του.

Το βράδυ της Πέμπτης, στο ματς του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Βασλούι, ο Αντρέα Στραματσόνι θα κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς ως προπονητής της Ίντερ. Στο ίδιο παιχνίδι ο Χαβιέ Ζανέτι θα συμπληρώσει 800 συμμετοχές με τη φανέλα των «νερατζούρι». Ένα γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο στην καθιερωμένη συνέντευξη που παραχώρησε ο κόουτς την παραμονή του αγώνα.

«Αμφιβάλω αν σε όλη μου τη ζωή έχω παρακολουθήσει 800 παιχνίδια. Ο Χαβιέ αυτά τα παιχνίδια τα έχει παίξει! Είναι βιονικός, δεν είναι άνθρωπος. Θα έπρεπε να τον κλωνοποιήσουμε», είπε αστειευόμενος ο Στραματσόνι.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ, ο προπονητής της Ίντερ φάνηκε επιφυλακτικός. «Η Βασλούι είναι καλή ομάδα, το διαπίστωσα παρακολουθώντας την με τη Φενερμπαχτσέ. Το Γιουρόπα Λιγκ είναι δύσκολο, γιατί πολλές ομάδες είναι άγνωστες αλλά πολύ φιλόδοξες και μπορούν να κάνουν ζημιά. Πρέπει να παίξουμε σαν Ίντερ και να πάρουμε από το πρώτο ματς την πρόκριση», τόνισε.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Στραματσόνι αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έχει κάνει η ομάδα του. «Ο Κασάνο, ο Γκαργκάνο και όλοι όσοι ήρθαν θα μας βοηθήσουν. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που έχω. Το ρόστερ είναι πλήρες και αυτό θα φανεί μόλις επιστρέψουν οι τραυματίες. Πάντως είμαι χαρούμενος που δουλεύω με αυτούς τους επαγγελματίες», είπε ο προπονητής της Ίντερ, δείχνοντας να εκτιμάει τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του.

Φαβορί η Γιουβέντους για τον Πραντέλι 

23/8/2012

Φαβορί η Γιουβέντους για τον Πραντέλι
Δύο ημέρες πριν την έναρξη του Καμπιονάτο, η «Corriere dello sport» ζήτησε από τον Τσέζαρε Πραντέλι την άποψή του για το επερχόμενο πρωτάθλημα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας έχρισε φαβορί για τον τίτλο τη Γιουβέντους, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά που έχουν κάνει οι «μπιανκονέρι».

Λίγο πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Ιταλίας, τα στοιχήματα και οι προβλέψεις «δίνουν και παίρνουν». Οι ειδικοί, αλλά και οι λιγότερο ειδικοί, αναλύουν τα δεδομένα και χρίζουν τα δικά τους φαβορί. Ανάμεσα σε αυτούς που δικαιούνται να εκφέρουν άποψη, λόγω γνώσεων, είναι ο Τσέζαρε Πραντέλι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην «Corriere dello sport» και δήλωσε πως η Γιουβέντους είναι πιο μπροστά από όλους τους άλλους στην «κούρσα» του πρωταθλήματος. «Η Γιουβέντους προέρχεται από μια εκπληκτική χρονιά. Η δουλειά που έχουν κάνει οι άνθρωποι της ομάδας είναι εξαιρετική, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Οι μεταγραφές είναι καλά μελετημένες και η ομάδα έχει χτιστεί για να πρωταγωνιστήσει και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.»

Αναφερόμενος στις υπόλοιπες ομάδες, ο Πραντέλι ήταν σαφής. «Η Ρόμα του Ζέμαν μπορεί να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο. Η Νάπολι θα είναι πιο δυνατή, αφού ο Ματζάρι πάντα καταφέρνει να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. Η Μίλαν έχασε παίκτες, αλλά είναι μεγάλος σύλλογος και μπορεί να φανεί η δουλειά του Αλέγκρι με τους νεαρούς παίκτες. Η Ίντερ από τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε δείχνει πως όλα είναι σωστά προγραμματισμένα και θα δούμε τη φιλοσοφία του Στραματσόνι. Αυτές θα παλέψουν για τον τίτλο, αλλά όλες είναι ένα βήμα πίσω από τη Γιουβέντους», ανέφερε ο Πραντέλι.

Διαφωνεί με την ανταλλαγή ο Μπονινσένια 

23/8/2012

Διαφωνεί με την ανταλλαγή ο Μπονινσένια
Η ομάδα που κέρδισε περισσότερα από την ανταλλαγή του Κασάνο με τον Πατσίνι δεν είναι η Ίντερ. Αυτό πιστεύει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ρομπέρτο Μπονινσένια, που μίλησε στο διαδικτυακό «Calcio Sport 24» και άσκησε έντονη κριτική στους «νερατζούρι», θεωρώντας πως ο Κασάνο είναι λιγότερο χρήσιμος από τον Πατσίνι.

Μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής του Πατσίνι με τον Κασάνο, πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να καταλάβουν ποια από τις Ίντερ ή Μίλαν βγήκε κερδισμένη από την κίνηση αυτή. Το «Calcio Sport 24» ζήτησε την άποψη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Ίντερ, Ρομπέρτο Μπονινσένια, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός για την πρώην ομάδα του.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζα πως η Ίντερ δεν θα προχωρήσει στην ανταλλαγή αυτή. Γιατί; Μα γιατί η Ίντερ δεν χρειαζόταν έναν παίκτη σαν τον Κασάνο. Χρειαζόταν έναν καθαρό φορ, για να μπορεί να αντικαταστήσει τον Μιλίτο. Αν ο Αργεντινός απουσιάζει, ποια λύση θα βρει ο Στραματσόνι;» αναρωτήθηκε ο Μπονινσένια.

«Αντίθετα η Μίλαν κέρδισε. Ο Πατσίνι είναι καλός παίκτης, δεν μπορεί να ξέχασε να σκοράρει. Θα φανεί πολύ χρήσιμος στον Αλέγκρι. Μπορεί σαν παίκτης να μην είναι καλύτερος από τον Κασάνο, ωστόσο μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα», συνέχισε ο παλαίμαχος άσος.

«Η απάντηση, πάντως, θα δοθεί εντός του αγωνιστικού χώρου, εκεί που ο κάθε παίκτης θα προσπαθήσει να δικαιώσει όσους πίστεψαν στις ικανότητές του. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως η Μίλαν κέρδισε από την ανταλλαγή», κατέληξε ο Μπονινσένια.

Χάλασε του Ζε Εντουάρντο στη Μίλαν 

23/8/2012

Χάλασε του Ζε Εντουάρντο στη Μίλαν
Τελείωσε πριν καν ξεκινήσει η περιπέτεια του Ζε Εντουάρντο στη Μίλαν. Οι ιταλικές εφημερίδες εμφάνιζαν ως βέβαιο το δανεισμό του Βραζιλιάνου από τη Τζένοα, τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν και ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στην ομάδα της Γένοβας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αντριάνο Γκαλιάνι είχε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι αμέσως ανέφεραν πως αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος του ισχυρού άντρα των «ροσονέρι» για τον Βραζιλιάνο επιθετικό Ζε Εντουάρντο. Η Μίλαν, στην προσπάθεια της διοίκησης να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας, ζητούσε τον δανεισμό του παίκτη της Τζένοα.

Και ενώ όλοι ήταν βέβαιοι πως η μετακίνηση του Ζε Εντουάρντο στη Μίλαν ήταν γεγονός, το πρωί της Πέμπτης τα δεδομένα άλλαξαν και ο παίκτης έπαψε να απασχολεί τους Μιλανέζους.

Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας προσπαθούν να αιτιολογήσουν αυτή την εξέλιξη. Πιθανολογούν πως ο παίκτης δεν ήθελε να περάσει ένα χρόνο υπό δοκιμή στη Μίλαν, αισθανόμενος πως η πίεση θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας στην απόδοσή του.

Μια άλλη εικασία που κάνουν, έχει να κάνει με την άποψη του προπονητή των «ροσονέρι», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για τον παίκτη, που φαίνεται να μην εκτιμάει ιδιαίτερα τις ικανότητες του Ζε Εντουάρντο.

Γεγονός, πάντως, είναι πως ο παίκτης δεν θα μετακινηθεί στη Μίλαν. Προς μεγάλη ανακούφιση των οπαδών της ομάδας, που δεν πρόκειται πέσουν σε κατάθλιψη από την εξέλιξη αυτή.

Όλα ανοικτά για Μαϊκόν 

23/8/2012

Όλα ανοικτά για Μαϊκόν
Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η περίοδος των μεταγραφών, ο μάνατζερ του Μαϊκόν, Ρομπέρτο Καλέντα, μίλησε στο διαδικτυακό «Calciomercato.com» προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση του πελάτη του. Επιβεβαίωσε πως για τον Βραζιλιάνο ενδιαφέρονται κάποιες σημαντικές ομάδες, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ίντερ.

Ένα από τα σίριαλ της μεταγραφικής περιόδου που σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται είναι αυτό του Μαϊκόν. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός της Ίντερ τη μία μέρα φερόταν να είναι πολύ κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης, την επομένη στην Τσέλσι, ενώ και η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε να τον διεκδικεί.

Για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση του Μαϊκόν κλήθηκε να μιλήσει ο μάνατζερ του, Ρομπέρτο Καλέντα. «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η άψογη στάση του Μαϊκόν, που ποτέ δεν απαίτησε να φύγει, παρά τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν φτάσει στα χέρια μας. Στα χρόνια που αγωνίζεται στην Ίντερ έχει αποδείξει τον επαγγελματισμό του», δήλωσε ο μάνατζερ.

Ποιες ήταν αυτές οι προτάσεις; «Ενδιαφέρον για τον πελάτη μου έχουν δείξει η Ρεάλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι. Αυτά που ακούστηκαν για τη Μίλαν ή τη Γιουβέντους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Μαϊκόν δεν θα πήγαινε σε καμία από αυτές τις ομάδες», απάντησε ο Καλέντα.

Τελικά ποια θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης του πελάτη του; «Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να μελετήσει διεξοδικά κάθε πρόταση. Για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος, που αρχίζει, όμως να λιγοστεύει. Συνεπώς η πιθανότητα να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ίντερ, δεν πρέπει να αποκλειστεί», δήλωσε ο μάνατζερ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Μαϊκόν ενδέχεται να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τους «νερατζούρι», που λήγει το καλοκαίρι του 2013.

Πρωταγωνίστρια παντού η Λάτσιο 

23/8/2012

Πρωταγωνίστρια παντού η Λάτσιο
Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένει την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της ομάδας του ο προπονητής της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Ο νέος προπονητής των «Λατσιάλι» τόνισε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ και ζήτησε τη νίκη κόντρα στη Σλοβένικη Μούρα, ώστε να εξασφαλιστεί αμέσως η πρόκριση στους ομίλους.

Η νέα χρονιά για τη Λάτσιο ξεκινάει από τη Σλοβενία, όπου το βράδυ της Πέμπτης αντιμετωπίζει τη Μούρα. Το παιχνίδι που γίνεται στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ είναι μια καλή ευκαιρία για τον προπονητή Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς να διαπιστώσει την κατάσταση της ομάδας του, ενόψει και της πρεμιέρας του Καμπιονάτο.

Ο Πέτκοβιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε την επιθυμία του για νίκη στο παιχνίδι της Σλοβενίας. «Θέλω να νικήσουμε και να εξασφαλίσουμε την πρόκρισή μας από το πρώτο ματς. Ακόμα δεν ξέρω σε ποια κατάσταση είμαστε, αφού είμαστε στην αρχή και κάθε εκτίμηση είναι δύσκολη. Το σίγουρο είναι πως δεν είμαστε στο επίπεδο που θα ήθελα, αλλά είναι νωρίς για κάτι τέτοιο. Μια νίκη, όμως, θα μας δώσει ώθηση και θα μας βοηθήσει και για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος», δήλωσε ο Πέτκοβιτς.

Η νέα Λάτσιο, ποιους στόχους έχει; Ο Πέτκοβιτς είναι ξεκάθαρος. «Θα παλέψουμε σε όλα τα μέτωπα. Θέλω να κερδίζω σε κάθε παιχνίδι, είτε είναι πρωτάθλημα είτε αγώνας κυπέλλων. Το ρόστερ που έχουμε μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως θα τα καταφέρουμε», απαντά με σιγουριά ο προπονητής της Λάτσιο.

«Ποτέ στην Κατάνια, είναι θέμα αξιοπρέπειας» 

23/8/2012

«Ποτέ στην Κατάνια, είναι θέμα αξιοπρέπειας»
Με χιούμορ, αλλά και μια διάθεση κριτικής, αντιμετώπισε την ανταλλαγή του Τζαμπάολο Πατσίνι με τον Αντόνιο Κασάνο ο Φαμπρίτσιο Μίκολι. Ο βραχύσωμος επιθετικός μίλησε στο ιταλικό «Sky sport» και παραδέχτηκε πως αυτές οι μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν ρουτίνα και θα πρέπει ο κόσμος να συνηθίσει στην ιδέα να βλέπει ποδοσφαιριστές να μεταπηδούν σε άλλη ομάδα, ακόμα και σε ανταγωνιστική.

Η μετακίνηση του Πατσίνι στην Μίλαν, με την ταυτόχρονη μετακόμιση του Κασάνο στην Ίντερ, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Ιταλίας. Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν την άποψή τους για την ανταλλαγή αυτή, είναι και ο Φαμπρίτσιο Μίκολι, που μίλησε στο συνδρομητικό «Sky».

«Αυτού του είδους οι ανταλλαγές θα γίνονται ολοένα και πιο συχνά. Ειδικά στις μέρες μας, που η οικονομική κρίση έχει αγγίξει το ποδόσφαιρο. Είναι μεταγραφικές κινήσεις που μπορεί να μην αρέσουν σε πολλούς φιλάθλους, αλλά είναι σημεία των καιρών μας. Θα πρέπει να συνηθίσουν όλοι στην ιδέα να αποθεώνουν έναν παίκτη που έβριζαν πριν λίγο καιρό», είπε με νόημα ο Μίκολι, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν συμφωνεί με τις ανταλλαγές παικτών.

Είναι πράγματι έτσι; Ο Μίκολι διαφωνεί με αυτές τις κινήσεις; «Αν διαφωνώ; Για να καταλάβετε, δεν θα μπορούσα ποτέ να πάω στην Κατάνια, είτε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας, είτε γιατί ούτε και εκείνοι θα το ήθελαν αυτό», απαντά γελώντας ο Μίκολι. Για να προσθέσει πως «η αντιπαλότητα, αν περιορίζεται σε αθλητικό επίπεδο και δεν επεκτείνεται σε προσωπικό, μου αρέσει. Μπορεί να μετατραπεί σε κίνητρο για να βελτιωθείς.»
Πάντα ευθύς και ειλικρινής ο Φαμπρίτσιο Μίκολι.

Ξέσπασμα Κόντε! 

23/8/2012

Ξέσπασμα Κόντε!
Ο Αντόνιο Κόντε δεν έχει πιστέψει ακόμη όλο αυτό που του συμβαίνει στην προπονητική του καριέρα και μετά την απόρριψη της έφεσης στην τιμωρία αποκλεισμού 10 μηνών, ξέσπασε!

Ο κόουτς της Γιουβέντους κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο τελευταίο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Ιταλία, επιβαρύνθηκε με τιμωρία αποκλεισμού 10 μηνών και παρά την έφεση που κατέθεσε, η ποινή παρέμεινε ως είχε.

Έπειτα από τη μάχη που έδωσε για ανατροπή της απόφασης και την απογοήτευση για την εξέλιξη, ο Αντόνιο Κόντε ξέσπασε:

«Είναι η απόλυτη ντροπή αυτό που συμβαίνει! Είμαι αθώος! Δεν έχω να πω τίποτα για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας. Τελείωσα μαζί τους. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι πάντα έδειχνα σεβασμό στους νόμους και τους κανονισμούς και ποτέ δεν είχα παραβεί κανέναν από αυτούς. Είναι εντελώς παράλογο όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν έχω καμία σχέση με το στοίχημα και δεν έχω ποντάρει ποτέ, πουθενά στη ζωή μου» ήταν τα λόγια του.

Υπενθυμίζεται, πως τη θέση του στον πάγκο της «γηραιάς κυρίας» για τους επόμενους 10 μήνες θα πάρει ο βοηθός του, Μάσιμο Καρέρα.

Το πρωτάθλημα της… λιτότητας 

24/8/2012

Οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα της Ιταλίας, που αρχίζει το Σάββατο, δεν είναι και οι πιο κολακευτικοί. «Το πρωτάθλημα της λιτότητας», «η διοργάνωση τωνπερικοπών» και ο «φτωχότερος μαραθώνιος των τελευταίων χρόνων», είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους των εφημερίδων της γειτονικής χώρας.

Ακόμα και έτσι, όμως, το Καμπιονάτο διατηρεί τη γοητεία του και ξεκινάει με την προσδοκία όλων μας να είναι θεαματικό, «καθαρό» και να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι την τελευταία του αγωνιστική.

Οι 20 μονομάχοι λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα.

Οι 20 ομάδες της Serie A βρίσκονται στους… βατήρες της εκκίνησης, με διαφορετικούς στόχους και προσδοκίες. Οι γνώμες των ειδικών συμφωνούν πως το φαβορί της φετινής διοργάνωσης είναι η Γιουβέντους, με τις ομάδες του Μιλάνου να αποτελούν τα μεγάλα ερωτηματικά, τη Νάπολι να φαντάζει ως το απόλυτο αουτσάιντερ και τη Ρόμα να είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα προς την κορυφή.

Η κάτοχος του τίτλου Γιουβέντους ξεκινάει ως το απόλυτο φαβορί της φετινής κούρσας. Η ομάδα που κατέκτησε αήττητη το περσινό πρωτάθλημα, θέλει να επαναλάβει το θρίαμβό της στηριζόμενη στην ομοιογένειά της και στην ανεβασμένη της ψυχολογία. Η «Μεγάλη Κυρία» μπορεί να έχασε τον ηγέτη της, Άλεξ Ντελ Πιέρο, του οποίου το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε, έκανε ωστόσο μελετημένες μεταγραφικές κινήσεις και δείχνει ενισχυμένη. Πήρε τον Ασαμόα και τον Ίσλα από την Ουντινέζε, πρόσθεσε εμπειρία με τον Λούσιο και ενθουσιασμό με τον Τζοβίνκο, ενώ οι οπαδοί της περιμένουν την έλευση ενός φορ υψηλού επιπέδου για να ολοκληρωθεί ένα, ήδη, δυνατό ρόστερ. Στα αρνητικά της χρονιάς η 10μηνη τιμωρία του Αντόνιο Κόντε και η κόντρα των «μπιανκονέρι» με την ηγεσία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η Νάπολι θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Η ομάδα του νότου μπορεί να έχασε τους Λαβέτσι και Γκαργκάνο, κράτησε όμως τον Καβάνι και πρόσθεσε στην περσινή ομάδα ταλέντο με τον Ινσίνιε και τον Μπεχράμι. Η ομοιογένεια και οι προπονητικές ικανότητες του Βάλτερ Ματζάρι αποτελούν εγγύηση για μια καλή χρονιά, που ξεκινάει με τον ενθουσιασμό της κατάκτησης του περσινού κυπέλλου.

Η Ρόμα μοιάζει ικανή για το καλύτερο. Η παρουσία του Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο της εγγυάται θέαμα, όχι όμως, απαραίτητα και καλά αποτελέσματα. Οι προσθήκες του Μπαλτζαρέτι, του Ντέστρο και του δικού μας Ταχτσίδη, γεμίζουν με ταλέντο μια ομάδα που ήταν ήδη δυνατή. Με ηγέτες τον Τότι και τον Ντε Ρόσι, οι πρωτευουσιάνοι αισιοδοξούν πως θα κάνουν το μεγάλο άλμα προς τον τίτλο.

Η Ίντερ επιχείρησε τη μεγάλη ανανέωση. Η παρουσία του νεαρού Αντρέα Στραματσόνι αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Μάσιμο Μοράτι. Πολλοί παίκτες αποχώρησαν, με τους Κασάνο, Γκαργκάνο και Χαντάνοβιτς να αποτελούν τις σημαντικότερες προσθήκες. Πρόβλημά της η επιθετική γραμμή, που μοιάζει να στηρίζεται αποκλειστικά στον Ντιέγκο Μιλίτο. Η διοίκηση προσπαθεί να ενισχύσει περεταίρω την ομάδα, αλλά ως τώρα οι «νερατζούρι» δεν μοιάζουν να μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Η συμπολίτισσα της Ίντερ, Μίλαν, δείχνει να βρίσκεται στην πιο δύσκολη χρονιά της. Η πώληση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Τιάγκο Σίλβα στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και οι αποχωρήσει των μεγάλων παικτών των προηγούμενων χρόνων, Ιντζάγκι, Ζέεντορφ, Γκατούζο, Νέστα, Φαν Μπόμελ, σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών του Πάτο, έριξαν σε κατάθλιψη τους οπαδούς των «ροσονέρι». Η διοίκηση προσπαθεί να ενισχύσει την ομάδα, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να ξοδέψει σημαντικά ποσά. Το όνειρο της επιστροφής του Κακά ακόμα δεν έχει σβήσει, αλλά δεν μοιάζει και ικανό να ανατρέψει τα προγνωστικά, που θέλουν την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τη χρονιά που έρχεται.

Από τους υπόλοιπους, η Ουντινέζε θα παλέψει για να επαναλάβει τα θαύματα των τελευταίων χρόνων, η Φιορεντίνα ξεκινάει με ενθουσιασμό αλλά στηρίζεται υπερβολικά στις διαθέσεις του Στέβαν Γιόβετιτς, η Λάτσιο μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη αν αντέξει στην πίεση του Καμπιονάτο ο νέος της προπονητής Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Τορίνο, Σαμπντόρια, Κίεβο, Σιένα, Πεσκάρα, Πάρμα, Παλέρμο, Τζένοα, Κατάνια, Μπολόνια, Κάλιαρι και Αταλάντα συμπληρώνουν τους 20 μονομάχους.

Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26Αυγούστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Σάββατο, 25/09
Φιορεντίνα - Ουντινέζε 19.00
Γιουβέντους - Πάρμα 21.45

Κυριακή, 26/09 (21.45)
Μίλαν - Σαμπντόρια 19.00
Αταλάντα - Λάτσιο
Κίεβο - Μπολόνια
Τζένοα - Κάλιαρι
Παλέρμο - Νάπολι
Πεσκάρα - Ίντερ
Ρόμα - Κατάνια
Σιένα - Τορίνο

Η δεύτερη αγωνιστική θα γίνει τις δύο πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

Τορίνο - Πεσκάρα
Μπολόνια - Μίλαν
Ουντινέζε - Γιουβέντους
Κάλιαρι - Αταλάντα
Κατάνια - Τζένοα
Ίντερ - Ρόμα
Λάτσιο - Παλέρμο
Νάπολι - Φιορεντίνα
Πάρμα - Κιέβο
Σαμπντόρια - Σιένα


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δεν «βλέπει» εκπλήξεις ο Μίλερ 

23/8/2012

Δεν «βλέπει» εκπλήξεις ο Μίλερ
Την πεποίθηση ότι η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρτμουντ θα είναι οι δύο ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν στη μάχη του φετινού τίτλου της Γερμανίας εξέφρασε ο Τόμας Μίλερ.

Ο Γερμανός επιθετικός των «Βαυαρών» επισήμανε πως στην έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχουν αρκετές ομάδες που παρουσιάζονται ανταγωνιστικές, ωστόσο δεν έχουν την ποιότητα για να παραμείνουν… στο παιχνίδι μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Πάντα υπάρχουν ομάδες που έχουν πολύ καλό ρυθμό για κάποιο διάστημα, αλλά νομίζω πως η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ είναι οι δύο ομάδες που έχουν περισσότερη ποιότητα και συνέπεια», ήταν τα λόγια του 22χρονου επιθετικού.

Μισός αιώνας… Bundesliga 

24/8/2012

Μισός αιώνας… Bundesliga
Στον πεντηκοστό χρόνο ζωής της μπαίνει η Bundesliga που αρχίζει το βράδυ της Παρασκευής με την νταμπλούχο Ντόρτμουντ να υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στοχεύει στο τρίτο συνεχές πρωτάθλημα. Ενισχύθηκε σημαντικά με τον Μάρκο Ρόις από την Γκλάντμπαχ, ενώ αξιόλογες προσθήκες είναι οι Γιούλιαν Σίμπερ από τη Στουτγκάρδη και Όλιβερ Κιρχ από την Καϊζερσλάουτερν. Πάντως σημαντική απώλεια αποτελεί ο Σίντζι Καγκάουα που μετακόμισε στη Μαν. Γιουνάιτεντ και ο Λούκας Μπάριος που συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα. Από την πρεμιέρα θα απουσιάσει ο τραυματίας Σβεν Μπέντερ. Η Βέρντερ άρχισε με το αριστερό τη σεζόν, καθώς αποκλείστηκε από την Πρόισεν Μίνστερ, της τρίτης κατηγορίας, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (αγοράστηκαν τα δικαιώματά του) μάλλον αποδυναμώθηκε αφού αποχώρησαν μεταξύ άλλων οι Μάρκο Μαρίν (Τσέλσι), Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν), Νάλντο (Βόλφσμπουργκ) και Μάρκους Ρόζενμπεργκ (Γουέστ Μπρομ). Από την άλλη η ομάδα του Τόμας Σάαφ δανείστηκε τον Κέβιν Ντε Μπράινε από την Τσέλσι και τον Νιλς Πέτερσεν από την Μπάγερν, ενώ πήρε τον Ελιέρο Ελία από τη Γιουβέντους.

Η Μπάγερν που μετά την περσινή σεζόν που έφτασε κοντά σε τρεις τίτλους αλλά δεν πήρε κανέναν, αρχίζει τη σεζόν απέναντι στην πρωτάρα στη μεγάλη κατηγορία Γκρόιτερ Φιρτ. Οι Βαυαροί θέλουν να εκθρονίσουν τη Ντόρτμουντ και προχώρησαν σε σημαντικές μεταγραφές όπως των Μάριο Μάντζουκιτς (Βόλφσμπουργκ), Ντάντε (Γκλάντμπαχ), Σερντάν Σακίρι (Βασιλεία) και Κλαούντιο Πισάρο (Βέρντερ), ενώ αποχώρησαν οι Ίβιτσα Όλιτς (Βόλφσμπουργκ), Ντάνιελ Πράνιτς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας) και Νιλς Πέτερσεν (δανεικός στη Βέρντερ). Πάντως ο Γιουπ Χάινκες στην πρεμιέρα θα έχει πολλές απουσίες, καθώς τραυματίες είναι οι Γκόμεζ, Αλάμπα, Κοντέντο, Βαν Μπούιτεν και Ραφίνια.

Η Σάλκε, που στην πρεμιέρα έχει δύσκολο έργο στο Ανόβερο, θέλει να μπει «σφήνα» στη δυάδα της κορυφής. Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο πλέον βασικό και αναντικατάστατο, έκανε μετρημένες κινήσεις αγοράζοντας τα δικαιώματα του Τσινέντου Ομπάσι από τη Χόφενχαϊμ και αποκτώντας τους Τρανκίλο Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν) και Ρόμαν Νοϊστέντερ (Γκλάντμπαχ). Μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτή του Ραούλ, ο οποίος μετακόμισε στην Αλ Σαντ.

Η Γκλάντμπαχ τερμάτισε τέταρτη, αλλά μετά την ήττα της στο «Μπορούσια Παρκ» από τη Ντιναμό Κιέβου με 3-1, το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League απομακρύνεται. Η αποδυνάμωσή της με την αποχώρηση των Ρόις και Ντάντε είναι εμφανής. Ενισχυμένη αναμένεται να εμφανιστεί η Βόλφσμπουργκ με τις προσθήκες των Όλιτς, Νάλντο, Πιλάρ, Πόγκατετς και Λάκιτς, παρά την πώληση του Μάντζουκιτς στην Μπάγερν.

Όπως και πέρυσι, οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του Champions League, ενώ ο τέταρτος συμμετέχει στα προκριματικά. Ο πέμπτος και ο έκτος της βαθμολογίας, μαζί με τον Κυπελλούχο, συμμετέχουν στο Europa League. Οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται απευθείας, ενώ ο 16ος δίνει διπλό αγώνα μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Σημειώνεται πως η χειμερινή διακοπή θα διαρκέσει από τις 15 Δεκεμβρίου του 2012 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2013, ενώ το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας
Παρασκευή 24/8
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 21:30

Σάββατο 25/8 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Αμβούργο-Νυρεμβέργη
Γκρόιτερ Φιρτ-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν 19:30
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 21:45

Κυριακή 26/8
Ανόβερο-Σάλκε 18:30

Η επόμενη αγωνιστική
Παρασκευή 31/8
Μάιντς-Γκρόιτερ Φιρτ 21:30

Σάββατο 1/9 (16:30)
Σάλκε-Άουγκσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο
Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 2/9
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 18:30


ΓΑΛΛΙΑ

Ζητάει παραπάνω η Λιόν για Σισοκό 

23/8/2012

Ζητάει παραπάνω η Λιόν για Σισοκό
Δύο εκατομμύρια ευρώ παραπάνω ζητάει η Λιόν από τη Βαλένθια για να παραχωρήσει τον Αλί Σισοκό, σύμφωνα με την «Equipe».

Συγκεκριμένα, οι «νυχτερίδες» προσφέρουν έξι εκατ. για να αποκτήσουν τον Γάλλο αριστερό μπακ, τον οποίο προορίζουν για αντικαταστάτη του Ζόρντι Άλμπα, με τους «λιονέ» να θέλουν οκτώ.

Την περσινή χρονιά, ο Σισοκό ήταν βασικό στέλεχος της Λιόν, μετρώντας 48 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

«Μπορώ να σκοράρω περισσότερο από τον Ζλάταν» 

23/8/2012

«Μπορώ να σκοράρω περισσότερο από τον Ζλάταν»
Ιδιαίτερα υψηλές υποσχέσεις για την χρονιά που έρχεται άφησε ο Άντριαν Μούτου. Ο Ρουμάνος επιθετικός, ο οποίος θα αγωνίζεται στο εξής στην Αζαξιό, θα συναντήσει στο γαλλικό πρωτάθλημα τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και δεν δίστασε να δηλώσει πως μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με τον σταρ της Παρί.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος γνωρίζει καλά τον Σουηδό από την κοινή τους θητεία το 2005-2006 στη Γιουβέντους, εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι δυο τους μπορούν να «κονταροχτυπηθούν» για την πρώτη θέση των σκόρερ στη Λιγκ 1, παρά την ηλικία του και την φθίνουσα πορεία που έχει η καριέρα του τα τελευταία χρόνια:

«Ξέρω πολύ καλά τον Ιμπραΐμοβιτς. Είναι ένας παίκτης που πάντα επέλεγε ομάδες οι οποίες τον εξέλισσαν. Η Παρί είναι μια πολύ καλή επιλογή για εκείνον. Όσο με αφορά, δεν έχω πρόβλημα. Θα δούμε μια «μονομαχία» μεταξύ μας, δέχομαι την πρόκληση για το ποιος θα σκοράρει τα περισσότερα γκολ». 

Στην έξοδο ο Τετέι 

23/8/2012

Στην έξοδο ο Τετέι
Παρελθόν από τη Ρεν αναμένεται να αποτελέσει εντός των προσεχών ημερών ο Αλεξάντερ Τετέι.

Ο 26χρονος μέσος έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με την ομάδα της Βρετάνης, ωστόσο δεν επιθυμεί να παραμείνει, ενώ φέρεται να εξετάζει προτάσεις που έρχονται από την Τουρκία.

Την περσινή χρονιά, ο Νορβηγός μετρούσε 19 συμμετοχές και ένα τέρμα στη Ligue 1.

Ακόμα… ψάχνουν Μονπελιέ και Παρί 

23/8/2012

Ακόμα… ψάχνουν Μονπελιέ και Παρί
Την πρώτη τους νίκη στη φετινή σεζόν θα επιδιώξουν η πρωταθλήτρια Μονπελιέ και η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα σε Μαρσέιγ και Μπορντό αντίστοιχα, για την τρίτη αγωνιστική της Ligue 1.

Με τον… αέρα του δύο στα δύο, η Λιόν δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στην Εβιάν, ενώ η νεοφώτιστη και εντυπωσιακή Μπαστιά αντιμετωπίζει τη Ρεν.

Δύσκολη έξοδο για τη Λιλ, η οποία μετά την ήττα με σκορ 1-0 από την Κοπεγχάγη για τα play offs του Europa League, καλείται να πάρει το «τρίποντο» στη δύσκολη έδρα της Νις.

Τους πρώτους τους βαθμούς στο φετινό Championnat θα κυνηγήσουν -στη μεταξύ τους αναμέτρηση- Ρεμς και Σοσό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Σεντ Ετιέν, η οποία υποδέχεται στο «Ζοφρουά Γκισάρ» την Μπρεστ.

Η 3η αγωνιστική:

Παρασκευή 24/8

Εβιάν-Λιόν (21:45)

Σάββατο 25/8

Νις-Λιλ (18:00)
Τρουά-Λοριάν (21:00)
Νανσί-Τουλούζ
Ρεμς-Σοσό
Ρεν-Μπαστιά
Βαλενσιέν-Αζαξιό

Κυριακή 26/8

Μονπελιέ-Μαρσέιγ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (22:00)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Σάββατο 1/9

Λιόν-Βαλενσιέν (18:00)
Αζαξιό-Εβιάν (21:00)
Μπαστιά-Σεντ Ετιέν
Λοριάν-Νανσί
Σοσό-Μονπελιέ
Μπρεστ-Τρουά
Τουλούζ-Ρεμς

Κυριακή 2/9

Μπορντό-Νις (15:00)
Μαρσέιγ-Ρεν (18:00)
Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

«Αφήστε τις φωτογραφίες και δουλέψτε» 

23/8/2012

«Αφήστε τις φωτογραφίες και δουλέψτε»
Την αισιοδοξία του παρά το κακό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα, εξέφρασε ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μιλώντας στην «L’Equipe» εμφανίστηκε βέβαιος για το πρότζεκτ που έχει εκπονηθεί από τη διοίκηση και καθησύχασε τους φιλάθλους της ομάδας σχετικά με την προοπτική της.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές του Σαμπιονά απέδειξαν πως μόνο τα χρήματα δεν αρκούν για να φτάσει μια ομάδα στην επιτυχία. Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να ξόδεψε περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ, δεν κατάφερε ωστόσο να κερδίσει κανένα από τα δύο παιχνίδια που έδωσε.

Για το γεγονός αυτό μίλησε στην «L’Equipe» ο αθλητικός διευθυντής των Παριζιάνων, Λεονάρντο και καθησύχασε τους οπαδούς της ομάδας του. «Ο τίτλος δεν κρίνεται στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Το πρότζεκτ της διοίκησης είναι μακρόπνοο και δεν βιαζόμαστε να φτάσουμε στις επιτυχίες. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα πανίσχυρη και θα το πετύχουμε. Ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα.»

Για ποιο λόγο η Παρί δεν μπόρεσε να κερδίσει σε κανένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια; «Η ομάδα άλλαξε στο σύνολό της. Καμία άλλη δεν είχε τόσες αλλαγές όσες εμείς. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι δεμένες και έμπειρες, με παραστάσεις από το Σαμπιονά. Αυτή η εμπειρία αντιπαρατίθεται στην ποιότητα των δικών μας παικτών. Θα δούμε ποιος θα επικρατήσει», απάντησε ο Λεονάρντο.

Κλείνοντας έστειλε και ένα μήνυμα στους ποδοσφαιριστές της Παρί. «Δεν είμαι εδώ για να είμαι φίλος τους, είμαι εδώ για να εργαστώ για την ομάδα. Πρέπει να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουμε. Όποιος δεν είναι πεπεισμένος ή δεν καταλαβαίνει το πρότζεκτ, μπορεί να αποσυρθεί. Τέρμα τα λόγια και οι φωτογραφίες. Χρειάζεται δουλειά», τόνισε με αυστηρό ύφος ο Λεονάρντο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ



Όχι άλλες ισοπαλίες 

23/8/2012

Όχι άλλες ισοπαλίες
Να αφήσουν πίσω τους τις ισοπαλίες της πρεμιέρας, έξι τον αριθμό, θέλουν οι ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Εξαίρεση της πρώτης αγωνιστικής αποτέλεσε η Ολιανένσε, η οποία στοχεύει στο δύο στα δύο κόντρα στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική Ακαντέμικα, ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Ζιλ Βιθέντε η Πόρτο θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη σεζόν κόντρα στη Γκιμαράες.

…Γεμάτο είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα των Μπράγκα, Μαρίτιμο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οι οποίες μετά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με Ουντινέζε, Ντίλα Γκλόρι και Χόρσενς, αντίστοιχα, θα φιλοξενήσουν τις Μπέιρα Μαρ, Ζιλ Βιθέντε και Ρίο Άβε (εντός έδρας).

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι προπονητές σκέφτονται κάποιες αλλαγές με σκοπό να διατηρήσουν τις ομάδες τους σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Η δεύτερη αγωνιστική:

Παρασκευή, 24 Αυγούστου
Ακαντέμικα-Ολανένσε (18:00)

Σάββατο, 25 Αυγούστου
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ (20:15)
Πόρτο-Γκιμαράες (22:30)

Κυριακή, 26 Αυγούστου
Μορεϊρένσε-Νασιονάλ (18:00)
Εστορίλ-Πάσος Φερέιρα (19:00)
Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε (20:00)
Σετούμπαλ-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα, 27 Αυγούστου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρίο Άβε (22:15)

Η επόμενη αγωνιστική 2/9:

Μπέιρα Μαρ- Μορεϊρένσε
Μπενφίκα- Νασιονάλ
Ζιλ Βιθέντε-Σετούμπαλ
Γκιμαράες- Εστορίλ
Μαρίτιμο- Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ολιανένσε- Πόρτο
Πάσος Φερέιρα-Μπράγκα
Ρίο Άβε-Ακαντέμικα


IΣΠΑΝΙΑ

Κοντά στη Σαμπντόρια ο Μαρέσκα 

23/8/2012

Κοντά στη Σαμπντόρια ο Μαρέσκα
Η νίκη με σκορ 2-0 της Μάλαγα επί του Παναθηναϊκού και η προοπτική να αγωνιστεί στο Champions League δεν δείχνει να συγκινεί τον Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος φαίνεται έτοιμος να αφήσει την ισπανική ομάδα για χατίρι της Σαμπντόρια.

Μάλιστα, ο Ιταλός ποδοσφαιριστής που κόντρα στους «πράσινους» ήταν από τους κορυφαίους παίκτες, όπως αναφέρουν Μέσα στη χώρα της Ιβηρικής, βρέθηκε στα γραφεία της Μάλαγα προκειμένου να συζητήσει με τους υπεύθυνους της ομάδας τον τρόπο αποδέσμευσής του.

Ο Μαρέσκα προφανώς αντιλαμβάνεται πως ο ανταγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα της Μάλαγα είναι πολύ πιο έντονος και ο ίδιος προτιμά μια λύση που θα του επιτρέπει να αγωνίζεται περισσότερο.

Ανακοίνωσε Σισοκό η Βαλένθια 

23/8/2012

Ανακοίνωσε Σισοκό η Βαλένθια
Με τη φανέλα της Βαλένθια θα αγωνίζεται τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Αλί Σισοκό.

Οι «νυχτερίδες» ήρθαν σε συμφωνία με τη Λυών ανακοινώνοντας την Πέμπτη την απόκτηση του 24χρονου Γάλλου αριστερού μπακ, ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ζόρντι Άλμπα.

Ο τεχνικός διευθυντής του ισπανικού συλλόγου, Μπραούλιο Βάθκεθ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για το νέο της μεταγραφικό απόκτημα: «Ο Αλί είναι ένας παίκτης με εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και έχει συμμετάσχει σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα πολύ δυνατό παιδί και κάποιος που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ομάδας ειδικά στην αριστερή της πλευρά».

SUPER CUP ΙΣΠΑΝΙΑΣ-Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (Τελικό) 

23/8/2012

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (Τελικό)
Ολοκληρώθηκε το πρώτο «clasico» της χρονιάς για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-2 με γκολ των Πέδρο (57'), Μέσι (70' πεν.) και Τσάβι (78').

Ο Ρονάλντο (55') είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στη "βασίλισσα", με τον Ντι Μαρία να μειώνει στο φινάλε.

Την εξέλιξη του αγώνα παρακολουθήσατε live από το sport-fm.gr



90': Τελευταίο σφύριγμα στο Καμπ Νου.

90': Τρία λεπτά θα είναι ο χρόνος των καθυστερήσεων.

87' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Στη θέση του Πέδρο περνάει ο Άλμπα.

85' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ!: "Εγκληματικό" λάθος του Βαλντές, του "τσιμπάει" την μπάλα ο Ντι Μαρία και σε ανυπεράσπιστη εστία μειώνει για τη "βασίλισσα". Δευτερόλεπτα πριν ο Μέσι έχει χάσει μοναδική ευκαιρία για το 4-1!

83' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Στη θέση του Τσάβι περνάει ο Φάμπρεγας.

82' - Αλλαγή για τη Ρεάλ: Στη θέση του Εζίλ περνάει ο Μαρσέλο.

78' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Ο Ινιέστα αποφεύγει όποιον βρίσκει στον διάβα του, "σερβίρει" στον Τσάβι και ο αρχηγός με ιδανικό τελείωμα διευρύνει το προβάδισμα των "μπλαουγκράνα".

72' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Στη θέση του Σάντσες μπαίνει ο Τέγιο.

70' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Ο Μέσι αναλαμβάνει την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία (ο Κασίγιας έπεσε από την άλλη) έδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα.

69' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Ο Ινιέστα μπήκε από δεξιά στην περιοχή, απέφυγε υπέροχα τον Ράμος κι εκείνος τον ανέτρεψε καθαρά!

63': Από την εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά, ο Πικέ πιάνει δύσκολη κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι.

62': Ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Μετά από υπέροχη ενέργεια του Μέσι, ο Άλβες μπαίνει από δεξιά και αδειάζει έναν αντίπαλο, αλλά το πλασέ που επιχειρεί αποκρούεται σε κόρνερ από τον Κασίγιας!

61' - Αλλαγή για τη Ρεάλ: Στη θέση του Μπενζεμά περνάει ο Ιγκουαΐν.

57' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Άμεση απάντηση από τους Καταλανούς! Ο Πέδρο φεύγει από πολύ οριακή θέση -μετά από εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Μαστσεράνο- κοντρολάρει υπέροχα και με δυνατό πλασέ νικά τον Κασίγιας!

55' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ρονάλντο νικά στον αέρα τον Μπουσκέτς και με δυνατή κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βαλντές!

50' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Αλμπιόλ, που σταμάτησε με άτσαλο μαρκάρισμα τον Πέδρο.

46': Έναρξη του β' μέρους.

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

45' - Κίτρινη κάρτα για την Μπαρτσελόνα: Ο Μαστσεράνο έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Εζίλ.

44' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Την αντικρίζει ο Αρμπελόα για ένα φάουλ στον Τσάβι λίγο έξω από την περιοχή.

40': Ο Τσάβι δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39': Πέναλτι ζητάει η Μπαρτσελόνα σε τάκλιν του Ράμος στον Σάντσες. Ο Ισπανός αμυντικός, πάντως, δεν μοιάζει να έχει βρει τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα.

32': Κι άλλη καλή φάση για τους Καταλανούς! Ο Πέδρο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Κασίγιας αντέδρασε σωστά και απέκρουσε σε κόρνερ.

29': Ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Ο Μέσι ξεπερνά όποιον βρίσκει μπροστά του -κινούμενος παράλληλα με την περιοχή- αλλά το συρτό σουτ που κάνει όταν μπαίνει σ' εκείνη, φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι.

25': Η Μπαρτσελόνα έχει τον έλεγχο του ματς και σταδιακά ανεβάζει στροφές. Αρκετά αμυντικό παιχνίδι από τη Ρεάλ μέχρι τώρα.

19': Μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Μετά από γύρισμα του Άλβες από δεξιά, ο Μέσι κοντρόλαρε την μπάλα και έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί "Γ" του Κασίγιας.

17': Πρώτο σουτ στο παιχνίδι. Το κάνει ο Πικέ από αρκετά μεγάλη απόσταση, αλλά η μπάλα φεύγει αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι.

11' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Τσάμπι Αλόνσο για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Μπουσκέτς.

8': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Παρόλα αυτά η Ρεάλ είχε μια κάτι-σαν-φάση πριν λίγο, όταν ο Πικέ πρόλαβε τελευταία στιγμή ωραία ξεδιπλωμένη αντεπίθεση.

1': Ξεκίνησε το παιχνίδι.

-Με μια πρώτη ματιά, είναι εμφανείς οι εκπλήξεις στις ενδεκάδες των δυο ομάδων. Κι αυτό διότι ο μεν Μουρίνιο κρατά εκτός ενδεκάδας τον Ιγκουαΐν, ενώ το ίδιο κάνει και ο Τίτο Βιλανόβα με τους Πουγιόλ, Φάμπρεγας και Βίγια.

-Αναπληρωματικοί για τους Καταλανούς θα είναι οι: Φάμπρεγας, Άλμπα, Πίντο, Πουγιόλ, Τέγιο, Βίγια, Σέρχι Ρομπέρτο

-Στον πάγκο για τους Μαδριλένους θα είναι οι: Ντι Μαρία, Αντάν, Ιγκουαΐν, Γκρανέρο, Ντιαρά, Μαρσέλο, Βαράν

-Την ίδια ώρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει επιλέξει τους εξής για τη Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ, Καγιεχόν, Μπενζεμά.

-Για την Μπαρτσελόνα, λοιπόν, ο Τίτο Βιλανόβα ξεκινά τους εξής: Βαλντές, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Σάντσες.

-Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο όμως, ας δούμε τις συνθέσεις με τις οποίες θα παραταχθούν οι δυο ομάδες...

-Το σημερινό παιχνίδι όμως έχει ξεχωριστή σημασία και για έναν ακόμα λόγο: Το γεγονός πως οι συνολικές νίκες των δυο ομάδων όσες φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε όλες τις διοργανώσεις απέχουν πλέον μόλις κατά μια (87-86). Θα ισοφαρίσει ή Μπαρτσελόνα ή θα το... αναβάλλει (ή και ματαιώσει όπως ελπίζουν οι φίλοι της) η Ρεάλ;

-Κανονικά το Σούπερ Καπ δεν θεωρείται κάποιος σπουδαίος τίτλος. Όταν παίζεται σε άλλη χώρα. Ή όταν δεν το διεκδικούν οι (ικανές να σκοτωθούν και στο τάβλι) Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Και οποιος δεν το πιστεύει, μπορεί να θυμηθεί τι έγινε πέρυσι. Όταν -μέχρι να το κατακτήσουν τελικά οι Καταλανοί- χρειάστηκαν πρώτα δυο ματσάρες, πολλά νεύρα και επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων ο Ζοσέ Μουρίνιο πήγε να... ξεματιάσει (με την κυριολεκτική έννοια) τον Τίτο Βιλανόβα.





ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα) Βαλντές, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Σάντσες

Στον πάγκο: Φάμπρεγας, Άλμπα, Πίντο, Πουγιόλ, Τέγιο, Βίγια, Σέρχι Ρομπέρτο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ, Καγιεχόν, Μπενζεμά

Στον πάγκο: Ντι Μαρία, Αντάν, Ιγκουαΐν, Γκρανέρο, Ντιαρά, Μαρσέλο, Βαράν

Γκρίνια Μουρίνιο για τη διαιτησία 

24/8/2012

Γκρίνια Μουρίνιο για τη διαιτησία
Με τη διαιτησία τα έβαλε ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα με 3-2 στο «Καμπ Νου» στον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ.

«Στο πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα ο βοηθός έκανε σοβαρό λάθος και δεν καταλόγισε οφσάιντ. Δεν θέλω όμως να μιλάω από το πρώτο παιχνίδι για τη διαιτησία. Καταλαβαίνετε τι εννοώ», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής. «Δεν μου άρεσε το πρώτο ημίχρονο. Αμυνθήκαμε καλά, αλλά δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη σε εκείνο το διάστημα. Στο δεύτερο μέρος έγινε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι», πρόσθεσε.

Όσο για την απουσία του Κακά από τη 18άδα, είπε: «Επέλεξα να έχω στον πάγκο ως επιθετικές επιλογές τον Ιγκουαΐν και τον Ντι Μαρία. Ο κακά δεν ήταν στα πλάνα μου για το παιχνίδι αυτό. Είχαμε επίσης στον πάγκο τον Ντιαρά και τον Γκρανέρο για το κέντρο, όπως και τους Μαρσέλο και Βαράν για την άμυνα».

Βιλανόβα: «Καμία έκπληξη τα παράπονα του Μουρίνιο» 

24/8/2012

Βιλανόβα: «Καμία έκπληξη τα παράπονα του Μουρίνιο»
Το τρίτο ημίχρονο ενός «κλάσικο» δεν είναι ποτέ αδιάφορο. Έτσι ο Τίτο Βιλανόβα σχολίασε λιτά αλλά καυστικά τα όσα είπε ο Ζοσέ Μουρίνιο για τη διαιτησία μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 στο «Καμπ Νου» στον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ.

«Δεν μου προκαλεί έκπληξη που ο Μουρίνιο μίλησε για τη διαιτησία», αρκέστηκε να πει ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Όσο για τον αγώνα, τόνισε: «Ήμασταν σε καλή κατάσταση, είχαμε την κατοχή της μπάλας, κυριαρχήσαμε στο ματς και είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες, ενώ δεν απειληθήκαμε πολλές φορές από τη Ρεάλ. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 4-1, αλλά δυστυχώς στην επόμενη φάση ήρθε το 3-2. Σε κάθε περίπτωση είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη και την εμφάνιση. Στον επαναληπτικό περνάμε και με ισοπαλία, αλλά δεν θα παίξουμε για αυτό το αποτέλεσμα. Όλα είναι ανοικτά για τη ρεβάνς».

Τέλος, για το λάθος του Βίκτορ Βαλντές που «χάρισε» το 3-2 στη Ρεάλ, ανέφερε: «Συχνά ο Βαλντές βοηθά βγάζοντας την μπάλα σωστά από την άμυνα. Έκανε ένα λάθος, αλλά δεν θα του απαγορεύσουμε να παίζει με την μπάλα στα πόδια. Καλά κάνει. Δεν έχω να του πω κάτι».


-
ΟΛΛΑΝΔΙΑ

          Xαμηλά εμπόδια για τους «μεγάλους»

Xαμηλά εμπόδια για τους «μεγάλους» 

23/8/2012

Συνέχεια στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις θέλει να δώσει ο Άγιαξ, για την τρίτη αγωνιστική της Eredivisie μετά την σαρωτική επικράτηση επί της Ναϊμέγκεν με σκορ 6-1 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας θα έχουν μια καλή ευκαιρία να το επιτύχουν, αφού υποδέχονται τη Μπρέντα στην «Άμστερνταμ Αρίνα», η οποία μέχρι στιγμής έχει μία ισοπαλία και μια ήττα.

Στο μεταξύ, είναι η σειρά της πρωτοπόρου Τβέντε να περάσει από την έδρα της Ναϊμέγκεν και μένει να φανεί αν θα καταφέρει να έχει ένα εξίσου εύκολο απόγευμα εκεί με αυτό του «Αίαντα» πριν από λίγες μέρες.

Τέλος, η Αϊντχόφεν δοκιμάζεται στο σπίτι της Γκρόνιγκεν και χρειάζεται τη νίκη για να μη χάσει και άλλο έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου, μετά την απροσδόκητη ήττα της πρώτης αγωνιστικής από τη Βάαλβαϊκ, ενώ η Φέγενορντ αντιμετωπίζει τη Χέρακλες εκτός έδρας.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής:
Παρασκευή, 24/8

Βάαλβικ-Ρόντα (19:00)

Σάββατο, 25/8

Ουτρέχτη-Τσβόλε (17:45)
Φένλο-Ντεν Χάαγκ (18:45)
Άγιαξ-Μπρέντα (19:45)

Κυριακή, 26/8

Άλκμααρ-Χέρενφεν (11:30)
Χέρακλες-Φέγενορντ (13:30)
Ναϊμέγκεν-Τβέντε (13:30)
Βίλεμ-Φίτεσε (13:30)
Γκρόνιγκεν-Αϊντχόφεν (15:30)

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 31/8

Ντεν Χάαγκ-Γκρόνιγκεν (19:00)

Σάββατο, 1/9


Ρόντα-Βίλεμ (17:45)
Τσβόλε-Ναϊμέγκεν (18:45)
Βάαλβαϊκ-Χέρακλες (18:45)
Μπρέντα-Ουτρέχτη (19:45)

Κυριακή 2/9

Φίτεσε-Φέγενορντ (11:30)
Αϊντχόφεν-Άλκμααρ (13:30)
Τβέντε-Φένλο (13:30)
Χέρενφεν-Άγιαξ (15:30)



ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου