ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ

 H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ

21/8/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ              

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Σήμερα κρίνεται του Μόντριτς 

21/8/2012

Σήμερα κρίνεται του Μόντριτς
Μία τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης και την αντίστοιχη της Τότεναμ απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λούκα Μόντριτς στη «βασίλισσα».

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ελπίζει να καρποφορήσουν οι προσπάθειες της πρωταθλήτριας Ισπανίας για την απόκτηση του Κροάτη μεσοεπιθετικού για τον οποίο προσφέρει 35 εκατ. ευρώ στους Λονδρέζους.

Οι εκπρόσωποι του διεθνούς χαφ βρίσκονται από χθες στη Μαδρίτη και αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να κάνουν το «deal» με το παραπάνω ποσό.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει νέα επαφή ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και ίσως τελειώσει το θέμα του Μόντριτς.

Δεν παίζει με Μπαρτσελόνα ο Πέπε 

21/8/2012

Δεν παίζει με Μπαρτσελόνα ο Πέπε
Χωρίς τον Πέπε θα αγωνιστεί η Ρεάλ Μαδρίτης την Πέμπτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ο Πορτογάλος στόπερ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της «βασίλισσας» με τη Βαλένθια και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί τονίζουν ότι η κατάσταση του διεθνούς κεντρικού αμυντικού δεν είναι ανησυχητικοί, όμως το ιατρικό επιτελείο των «μερένχες» σκοπεύει να τον προφυλάξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο λόγος είναι ότι έχει χτυπήσει στο κεφάλι και δεν θέλει να υποστεί κάποια επιπλοκή σε νέο χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Άλλωστε, και ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά τη λήξη της κυριακάτικης αναμέτρησης είχε δηλώσει: «Ο αγώνας για το Σούπερ Καπ είναι απλώς ένας αγώνας και τίποτα περισσότερο. Ο Πέπε είναι πιο σημαντικός και θέλουμε να είναι καλά».

Όλα δείχνουν ότι ο Αλμπιόλ θα αποτελέσει με τον Ράμος το αμυντικό δίδυμο της Ρεάλ στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για την πρώτη αγωνιστική της Primera Division.

Βιλανόβα: «Θα σας κάνουμε πάλι χαρούμενους» 

21/8/2012

Βιλανόβα: «Θα σας κάνουμε πάλι χαρούμενους»
«Περήφανος» που έχει αναλάβει την «καλύτερη ομάδα στον κόσμο» δήλωσε ο Τίτο Βιλανόβα πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Σαμπντόρια. Επίσης, ο Καταλανός τεχνικός ότι θα περιμένει όσο χρειαστεί την επιστροφή του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος έχει δώσει δύναμη σε ολόκληρη την ομάδα με τη μάχη που έχει δώσει κόντρα στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τίτο Βιλανόβα

Για την επιστροφή του Ερίκ Αμπιντάλ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται μαζί μας ο Αμπιντάλ. Εάν αισθάνεται δυνατός θα περιμένουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Η μάχη που έδωσε είναι η δύναμη μας».

Για τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Σεϊντού Κεϊτά, οι οποίοι φέτος αποχώρησαν για διαφορετικούς λόγους

«Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή τύχη στον Γκουαρντιόλα και τον Κεϊτά για τα τέσσερα χρόνια που ήταν μαζί μας στην πρώτη ομάδα».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας

«Ως Καταλανός και οπαδός της Μπαρτσελόνα έχω το προνόμιο να προπονώ την πρώτη ομάδα. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και επέλεξε εμένα για αυτή τη θέση. Θα εργαστώ σκληρά για να σας κάνω να αισθανθείτε χαρούμενη με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο».

Αποφασίζει για το μέλλον του ο Γιορέντε 

21/8/2012

Αποφασίζει για το μέλλον του ο Γιορέντε
Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Φερνάντο Γιορέντε ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη, Κάρλος Αρίνο Μπάγιο, ο Βάσκος επιθετικός έχει ήδη αποφασίσει που θα παίζει την επόμενη χρονιά και θα κάνει γνωστή την απόφασή του μέχρι την Τετάρτη.

Από τη στιγμή που ο Φερνάντο Γιορέντε ανακοίνωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η διοίκηση της ομάδας υποχρεώθηκε να τον θέσει προς πώληση. Οι ομάδες που κινήθηκαν για την απόκτησή του ήταν αρκετές, παρά τις δηλώσεις των ανθρώπων της Μπιλμπάο πως ο παίκτης θα παραχωρηθεί σε όποιον καταβάλει ολόκληρο το ποσό της ρήτρας, που ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Η αναμονή για όλους τους «μνηστήρες» τελειώνει. Ο μάνατζερ του Γιορέντε, Κάρλος Αρίνο Μπάγιο, δήλωσε πως ο πελάτης του θα ανακοινώσει εντός των προσεχών ωρών την επιλογή του. «Μέχρι την Τετάρτη ο Γιορέντε θα γνωστοποιήσει την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του», δήλωσε ο Μπάγιο στην Αγγλική «Daily Telegraph».

Μετά από επίμονες ερωτήσεις, ο μάνατζερ έγινε λίγο πιο σαφής. «Ο Φερνάντο ενδέχεται να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι προτάσεις από την Αγγλία είναι δύο, μία από ομάδα του Μάντσεστερ και μια από ομάδα του Λονδίνου. Αλλά σας μιλάω ειλικρινά πως ακόμα και εγώ δεν γνωρίζω την απόφαση του πελάτη μου», συμπλήρωσε ο Μπάγιο.

Κοντά σε Σισοκό η Βαλένθια 

21/8/2012

Κοντά σε Σισοκό η Βαλένθια
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αλί Σισοκό βρίσκεται η Βαλένθια. Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την Ισπανία, ο παίκτης της Λιόν έχει συμφωνήσει με τις «νυχτερίδες» και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την επισημοποίηση της μεταγραφής του.

Ένα από τα ονόματα που «έπαιξαν» πολύ στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ήταν αυτό του Αλί Σισοκό. Ο ακραίος αμυντικός της Λιόν, που βρισκόταν στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, είναι κοντά στο να φορέσει τη φανέλα της Βαλένθια, αφού έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Ισπανούς.

Ο Σισοκό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιταλικού «Calcio Sport 24», θα εισπράξει 2.5 εκατ. ευρώ συν μπόνους το χρόνο, ποσό που απαιτούσε ο μάνατζέρ του και πείστηκε να προσφέρει η διοίκηση των «νυχτερίδων».

Αυτό που ακόμα λείπει είναι η συμφωνία ανάμεσα στη Λιόν και τη Βαλένθια. Οι Γάλλοι αξιώνουν 10 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσουν τον παίκτη, ενώ οι Ισπανοί δεν προτίθενται να ανέβουν από τα 8 εκατ. Η διαφορά μοιάζει μεγάλη, αλλά οι πληροφορίες που φτάνουν από την Ιβηρική χερσόνησο κάνουν λόγο για αμοιβαίες υποχωρήσεις, που θα ανάψουν το «πράσινο φως» για τη μετακίνηση του Σισοκό από τη Λιόν στη Βαλένθια.

Αν η διαφορά παραμείνει αγεφύρωτη, η διοίκηση της Βαλένθια θα προσπαθήσει να αποκτήσει τον παίκτη ως δανεικό, με οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι.

Σoνγκ: «Ευκαιρία ζωής η Μπαρτσελόνα» 

21/8/2012

Σoνγκ: «Ευκαιρία ζωής η Μπαρτσελόνα»
«Το ότι μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα είναι μία ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στη ζωή του κάθε ανθρώπου», με αυτά τα λόγια επέλεξε να ξεκινήσει τις δηλώσεις του το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «μπλαουγκράνα», Άλεξ Σoνγκ, στην επίσημη παρουσίασή του από τον σύλλογο.

Ο Καμερουνέζος αμυντικός χαφ ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την μεταγραφή του και εμφανίστηκε έτοιμος να προσφέρει όποτε του ζητηθεί.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα παίξω στην Μπαρτσελόνα. Ήρθα σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και θέλω να κερδίσω πολλούς τίτλους, γιατί βρίσκομαι σε μία ομάδα πρωταθλητών. Όταν άκουσα για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα δεν άργησα απαντήσω θετικά σε αυτή την προοπτική που ανοίχτηκε μπροστά μου», είπε αρχικά ο Σονγκ.

Στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός ότι το περιβάλλον στη Βαρκελώνη του φαίνεται αρκετά οικείο, για τους νέους του συμπαίκτες, αλλά και την σεζόν που ξεκίνησε, λέγοντας:

«Τα πάντα εδώ μου φαίνονται οικεία. Πιστεύω ότι δεν θα έχω πρόβλημα να προσαρμοστώ. Ο Σεσκ, είναι πολύ καλός φίλος και μου έχει πει σχεδόν για τον σύλλογο. Ξέρω ότι είμαι σε μία ομάδα πολλών αστέρων και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για μένα, ώστε να μάθω ακόμη περισσότερα. Όποτε με χρειαστεί ο προπονητής μου θα είμαι έτοιμος να προσφέρω. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να κατακτούμε τίτλους και πιστεύω ότι θα έχω έρθει στην καταλληλότερη ομάδα για αυτό».

Ο Καμερουνέζος χαφ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην προπονητή του, τον Αρσέν Βενγκέρ, τονίζοντας: «Ό,τι είμαι σαν παίκτης το οφείλω σε εκείνον και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ωστόσο, είναι όπως όταν το παιδί μεγαλώνει και πρέπει να φύγει από το σπίτι».

Όσον αφορά τον αιώνιο αντίπαλο της Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, σχολίασε: «Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και την σέβομαι απόλυτα. Ωστόσο, εμείς είμαστε καλύτεροι», και ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του είπε: «Ζήτω η Μπάρτσα, ζήτω η Καταλονία»

ΑΓΓΛΙΑ

Ο Τζορτζ Σόρος μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

21/8/2012

Ο Τζορτζ Σόρος μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο περίφημος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, που κυριαρχεί στο παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο, αποφάσισε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο και πλέον κατέχει κι ένα μικρό ποσοστό των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φτάνει το 2%.

Ο 82χρονος επενδυτής αγόρασε το 7, 85% των μετοχών της αγγλικής ομάδας που ήταν διαθέσιμες πριν από λίγες ημέρες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και αντιστοιχούν συνολικά στο 1,9% των μετοχών των «κόκκινων διάβολων», όπως αναφέρει το Reuters.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανήκει από το 2005 στην οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία είναι επίσης ιδιοκτήτρια της αμερικανικής ομάδας ράγκμπι Τάμπα Μπέις.

Στη Νόριτς ο Μπασόνγκ 

21/8/2012

Στη Νόριτς ο Μπασόνγκ
Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση στα μετόπισθεν πέτυχε η Νόριτς. Ο Σερμπαστιάν Μπασόνγκ, ο οποίος άνηκε στην Τότεναμ αλλά πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός με τη φανέλα της Γουλβς, θα συνεχίσει την καριέρα του στο «Κάροου Ρόουντ»

Ο Μπασόνγκ μετακόμισε στην Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα στην Νιούκαστλ το 2008 αφήνοντας το γαλλικό πρωτάθλημα και τη Μετς ενώ ένα χρόνο μετά πήρε μεταγραφή για την Τότεναμ με την οποία πραγματοποίησε 44 συμμετοχές.

Πέρυσι βρέθηκε εκτός πλάνων του Χάρι Ρέντναπ και δόθηκε δανεικός στη Γουλβς στο δεύτερο μισό της σεζόν όπου δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, έχοντας μόλις εννέα εμφανίσεις.

Πλέον ο 26χρονος αμυντικός ανήκει στη Νόριτς, υπογράφοντας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2015.

«Κόκκινος διάβολος» ο Μπίτνερ 

21/8/2012

«Κόκκινος διάβολος» ο Μπίτνερ
Την ολοκλήρωση της απόκτησης του Αλέξαντερ Μπίτνερ ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο νεαρός μπακ, έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας που του πρόσφεραν οι «κόκκινοι διάβολοι» και όπως τόνισε και ο ίδιος: «το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνειρο, έγινε πραγματικότητα».

Ο Ολλανδός άσος, αφήνει την Ολλανδία και τη Φίτεσε έπειτα από τέσσερα χρόνια, για να συνεχίσει την καριέρα του στο «Ολντ Τράφορντ», αποτελώντας ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Πατρίς Εβρά στο αριστερό άκρο της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με τη φανέλα του ολλανδικού συλλόγου συμπλήρωσε 119 συμμετοχές.

Το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστή η συμφωνία των «κόκκινων διαβόλων» με τη Φίτεσε, τη Δευτέρα ο παίκτης πέρασε τα ιατρικά τεστ και πλέον, με την υπογραφή του πενταετούς συμβολαίου, ολοκλήρωσε και το τυπικό σκέλος της μετακίνησής του στο Μάντσεστερ.

«Είναι, αναμφίβολα, μια από τις καλύτερες και πιο χαρούμενες μέρες της ζωής μου. Θαύμαζα και παρακολουθούσα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από μικρός και ανυπομονώ να παίξω για τον σύλλογο και να τον βοηθήσω να επιστρέψει στις επιτυχίες» είπε ο Μπίτνερ.


Μιραλάς: «Με κέρδισε ο Μόγιες»

21/8/2012
Μιραλάς: «Με κέρδισε ο Μόγιες»
Από την… πρώτη λέξη που βγήκε από το στόμα του Ντέιβιντ Μόγιες στην επαφή που είχαν οι δυο τους, ο Κέβιν Μιραλάς αντιλήφθηκε ότι η Έβερτον ήταν η καλύτερη επιλογή για να συνεχίσει την καριέρα του. Αυτό υποστήριξε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου σαν «ζαχαρωτό», το μεσημέρι της Τρίτης!

Μάλιστα, εκτέλεσε και… χρέη μοντέλου για χάρη της προώθησης της τρίτης φανέλας της ομάδας για τη νέα σεζόν!

Ο Βέλγος επιθετικός άφησε τον Ολυμπιακό για να μετακομίσει στην Πρέμιερ Λιγκ και πιο συγκεκριμένα στο Μέρσεϊσαϊντ για λογαριασμό της Έβερτον. Αν και φαινόταν να «κλείνει» στην Άρσεναλ, μόλις ο Ντέιβιντ Μόγιες ήρθε σε επαφή μαζί του, όλα ήταν απλά θέμα χρόνου!

«Οι συζητήσεις με την Άρσεναλ ήταν σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, αλλά ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Ήταν πολύ σημαντικά όσα άκουσα από τον προπονητή της Έβερτον και από την πρώτη στιγμή με “κέρδισε”» ήταν το πρώτο σχόλιο του Μιραλάς, που πρόσθεσε:

«Αυτό που έχει σημασία για εμένα, είναι να πάρω αρκετό χρόνο συμμετοχής. Πιστεύω ότι στην Έβερτον θα έχω περισσότερες ευκαιρίες και θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε πολλά παιχνίδια».

Ερωτηθείς για το ρόλο που έπαιξε ο Μαρουάν Φελαϊνί και την επιρροή που είχε από τον υψηλόσωμο χαφ όταν πήρε την απόφασή του, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου είπε:

«Φυσικά και η παρουσία του Μαρουάν Φελαϊνί ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την έλευσή μου εδώ. Μου είπε ότι η Έβερτον είναι πολύ σπουδαίος σύλλογος και πως το κλίμα ήταν εξαιρετικός. Σαν μια μεγάλη οικογένεια. Θα με βοηθήσει και στην προσαρμογή μου. Είναι πολύ ωραίο να έχεις κι έναν συμπατριώτη να σε βοηθάει σε ένα νέο ξεκίνημα».

Μάλιστα, σχολιάζοντας την εμφάνιση του νέου του συμπαίκτη, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τόνισε:

«Όλοι είδαν την εμφάνισή του και το αντίκτυπο που είχε στο παιχνίδι. Βοηθάει πολύ σε άμυνα κι επίθεση. Μιλούσα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου σήμερα και μου είπαν ότι μάλλον ήταν η καλύτερή του εμφάνιση με την Έβερτον. Ήταν εντυπωσιακός και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο κόσμος τον στηρίζει και τον αγαπάει».

Ο Κέβιν Μιραλάς, αποθεώθηκε και από τους οπαδούς της Έβερτον, το βράδυ της Δευτέρας, αφού έκανε μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του «Γκούντισον Παρκ», λίγο πριν την πρώτη σέντρα στη νίκη (1-0) της νέας του ομάδας επί των «κόκκινων διαβόλων».

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ο 24χρονος άσος εκτέλεσε και… χρέη μοντέλου, παρουσιάζοντας την τρίτη εμφάνιση των «ζαχαρωτών» για τη νέα αγωνιστική περίοδο!

«Σπιρούνι» ο Αντεμπαγιόρ! 

21/8/2012

«Σπιρούνι» ο Αντεμπαγιόρ!
Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» βρίσκει τη νέα, μόνιμη, ποδοσφαιρική του στέγη, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ! Ο Τονγκολέζος επιθετικός ανήκει κι επίσημα στην Τότεναμ, η οποία, μετά τον περσινό δανεισμό του, προχώρησε στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή με κανονική μεταγραφή από τη Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 5 εκατ. λιρών.

Με την προσθήκη του Αντεμπαγιόρ στο ρόστερ, τα «σπιρούνια» ολοκληρώνουν τις κινήσεις τους για τη γραμμή κρούσης, αφού θα παραμείνει στον σύλλογο και ο Ζερμέιν Ντεφό, όπως έχει αναφέρει ο Αντρέ Βίλας – Μπόας!

Ο Αντεμπαγιόρ, δεν κατάφερε να κρατήσει το «μυστικό» μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της Τότεναμ και έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Είμαι και πάλι εδώ! Έρχομαι Τότεναμ και είμαι έτοιμος για πολλά γκολ! Ετοιμαστείτε!».

Η ομάδα του Λονδίνου, στην επίσημη ιστοσελίδα της, ανέφερε: «Η Τότεναμ ανακοινώνει με μεγάλη ευχαρίστηση την ολοκλήρωση της απόκτησης του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ από τη Μάντσεστερ Σίτι».

ΙΤΑΛΙΑ

 

 Θελει Μπερμπατωφ ο Μοντελα

21/8/2012

Θέλει Μπερμπάτοφ ο Μοντέλα
Αν και απομένουν λίγες μέρες ως την έναρξη του ιταλικού πρωταθλήματος, οι μεταγραφικές κινήσεις της Φιορεντίνα φαίνεται πως δεν έχουν ολοκληρωθεί. Πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία κάνουν λόγο για προσπάθεια των «βιόλα» να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, τον οποίον ο Βιτσέντζο Μοντέλα θεωρεί σημαντικό για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής.

Η καριέρα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βαίνει προς το τέλος της. Η απόκτηση του Ρόμπι Φαν Πέρσι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την παραμονή του Βούλγαρου φορ, ο οποίος αναζητεί την επόμενη ομάδα του, στην οποία επιθυμεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέχρι τώρα αρκετές είναι εκείνες που έκαναν την πρώτη κρούση στον παίκτη, αλλά ακόμα καμία δεν έχει αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού συνδρομητικού καναλιού «Sky» στη διεκδίκηση του Μπερμπάτοφ αναμένεται να μπει η Φιορεντίνα. Ο νέος προπονητής των «βιόλα» Βιτσέντζο Μοντέλα θεωρεί πως ο Βούλγαρος είναι ιδανικός για να ηγηθεί της επιθετικής του γραμμής, αφού η ικανότητά του στο σκοράρισμα δεν αμφισβητείται.

Οι πρώτες επαφές της Φιορεντίνα με την πλευρά του παίκτη έχουν ήδη γίνει. Ελπίδα όλων στη Φλωρεντία είναι να καταφέρουν να «προσπεράσουν» τη Νιούκαστλ και την ΚΠΡ, που μοιάζουν να βρίσκονται πιο κοντά στον Μπερμπάτοφ και να πείσουν τον έμπειρο φορ να αποδεχτεί τη δική τους προσφορά.

Και η Εσπανιόλ για Βάργκας 

21/8/2012

Και η Εσπανιόλ για Βάργκας
Πληθαίνουν οι διεκδικητές του Εντουάρντο Βάργκας, του Χιλιανού επιθετικού της Νάπολι, που ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό. Μετά τη Τζένοα, στη λίστα των ομάδων που επιθυμούν να τον αποκτήσουν προστέθηκε η Εσπανιόλ.

Τις προηγούμενες μέρες ο Εντουάρντο Βάργκας εξεδήλωσε την επιθυμία του να αγωνίζεται περισσότερο και ζήτησε από την ομάδα του, τη Νάπολι, να τον παραχωρήσει δανεικό. Ο προπονητής των «παρτενοπέι», Βάλτερ Ματζάρι, έχει δηλώσει πως ο παίκτης δεν παραχωρείται, αφού οι αυξημένες υποχρεώσεις της ομάδας τον αναγκάζουν να υπολογίζει κάθε παίκτη. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει πολλές ομάδες να κινηθούν για να τον αποκτήσουν.

Πληροφορίες που φτάνουν από τη Χιλή κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Εσπανιόλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Tercera» οι Καταλανοί είναι διατεθειμένοι να δώσουν 500 χιλ. δολάρια στη Νάπολι για μονοετή δανεισμό του Βάργκας. Επιπλέον προτίθενται να καλύψουν μέρος των ετήσιων αποδοχών του, που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Ανάλογες πληροφορίες φτάνουν και από την Ισπανία. Ο αντιπρόεδρος της Εσπανιόλ, Χέρμαν Ντε Λα Κρουζ, μιλώντας στην «Mundo Deportivo» παραδέχτηκε πως η ομάδα του ενδιαφέρεται για τον Βάργκας. «Ο ποδοσφαιριστής μας ενδιαφέρει και τον παρακολουθούμε, αλλά δεν είναι ο μόνος παίκτης που μας απασχολεί. Εξετάζουμε κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση», τόνισε.

Κόντε: «Ανοιχτή πληγή» 

21/8/2012

Κόντε: «Ανοιχτή πληγή»
«Ανοιχτή πληγή» χαρακτήρισε ο Αντόνιο Κόντε τον δεκάμηνο αποκλεισμό του από τους αγωνιστικούς χώρους για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο τεχνικός της Γιουβέντους τόνισε πως εμπιστεύεται τους δικαστές, τονίζοντας πώς αν εξετάσουν με προσοχή τα στοιχεία θα τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες, καθώς όπως υποστήριξε είναι αβάσιμες.

«Η κατάσταση είναι μια ανοιχτή πληγή για μένα και θα είναι πολύ δύσκολο να το ξεχάσω. Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Είμαι σίγουρος πως οι δικαστές θα διαβάσουν τα στοιχεία με προσοχή και θα με απαλλάξουν από τις κατηγορίες. Η συνείδηση μου είναι καθαρή και δεν μπορώ να πω ότι το ίδιο ισχύει για τους ανθρώπους που με κατηγορούν.

Επαναλαμβάνω πως έχω εμπιστοσύνη στους δικαστές, η παρουσία μου ήταν απλά μια ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπό τους
», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

Οδεύει προς Τουρκία ο Ζάρατε 

21/8/2012

Οδεύει προς Τουρκία ο Ζάρατε
Ασφυκτικό είναι το πρέσινγκ που ασκεί η Γαλατασαράι στη Λάτσιο, για την απόκτηση του Μάουρο Ματίας Ζάρατε. Οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μεγάλες μεταγραφές, προσπαθώντας να ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα τους.

Η επιστροφή του Μάουρο Ματίας Ζάρατε από την Ίντερ, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός τη χρονιά που πέρασε, στη Λάτσιο, συνοδεύτηκε με δηλώσεις τόσο του ίδιου του παίκτη, όσο και των ανθρώπων της ομάδας, σύμφωνα με τις οποίες ο Αργεντινός θα αποτελέσει ένα σημαντικό ποδοσφαιριστή για τη χρονιά που ξεκινάει. Ο Ζάρατε τόνιζε πως είναι ευτυχισμένος στη Ρώμη, ενώ ο νέος προπονητής της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, επαναλάμβανε πως υπολογίζει τον ποδοσφαιριστή.

Οι τελευταίες μέρες των μεταγραφών μπορεί να διαψεύσουν αμφότερες τις πλευρές. Η Γαλατασαράι κάνει προσπάθειες να αποκτήσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η περίπτωση του Κακά. Η άφιξη, όμως, του Βραζιλιάνου στην Κωνσταντινούπολη μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη, κάτι που αναγκάζει τους ανθρώπους της Τούρκικης ομάδας να στραφούν σε άλλες λύσεις, μία από τις οποίες είναι ο Ζάρατε.

Ο πρόεδρος της Γαλατά, Ουνάλ Αϊσάλ, δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα. «Ο Ζάρατε μοιάζει να είναι πιο κοντά από τον Κακά στο να έρθει. Έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου για την πραγματοποίηση και των δύο μεταγραφών. Για τον Ζάρατε η Λάτσιο αξιώνει 12 εκατ. ευρώ, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να μειώσουμε κάπως αυτό το ποσό. Αν ο Λοτίτο (σ.σ. πρόεδρος της Λάτσιο) δεν υποχωρήσει, δεν θα επιμείνουμε, αλλά είμαι αισιόδοξος», παραδέχτηκε ο Αϊσάλ.

Περνάει από ιατρικές εξετάσεις ο Πατσίνι 

21/8/2012

Περνάει από ιατρικές εξετάσεις ο Πατσίνι
Ένα βήμα πιο κοντά στο νέο σταθμό της καριέρας του βρίσκεται ο Τζαμπάολο Πατσίνι. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky» ο πρώην διεθνής επιθετικός αυτή την ώρα περνάει από ιατρικές εξετάσεις, πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τη Μίλαν.

Το σίριαλ που κράτησε αρκετές μέρες και αφορούσε την ανταλλαγή του Τζαμπάολο Πατσίνι με τον Αντόνιο Κασάνο, οδεύει προς το τέλος του. Αργά το βράδυ της Δευτέρας οι ιθύνοντες της Μίλαν και της Ίντερ ήρθαν σε συμφωνία και οι δύο ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν αντίθετη πορεία.

Ο Κασάνο ακόμα δεν έχει συμφωνήσει για τη μετακίνησή του στην Ίντερ, αν και αυτό μοιάζει να είναι μια τυπική εκκρεμότητα που αναμένεται να διευθετηθεί τις αμέσως επόμενες ώρες.

Αντίθετα ο Πατσίνι είναι ήδη σύμφωνος να μεταγραφεί στη Μίλαν. Σύμφωνα με το ιταλικό «Sky», μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής αυτή την ώρα περνάει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αν όλα πάνε καλά, κάτι που μοιάζει βέβαιο, ο Πατσίνι θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροσονέρι» και θα αποτελέσει την προσθήκη στην επίθεση που τόσο χρειάζεται ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Θερμή υποδοχή υπόσχεται ο Ζανέτι 

21/8/2012

Θερμή υποδοχή υπόσχεται ο Ζανέτι
Ενθουσιασμένος με την προοπτική της απόκτησης του Αντόνιο Κασάνο, είναι ο Χαβιέρ Ζανέτι. Ο Αργεντινός μιλώντας στο «Sky» δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την άφιξη του Κασάνο, τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλο ποδοσφαιριστή.

Μπορεί να απομένουν κάποιες λεπτομέρειες μέχρι να επισημοποιηθεί η ανταλλαγή του Τζαμπάολο Πατσίνι με τον Αντόνιο Κασάνο, ο Χαβιέρ Ζανέτι, ωστόσο, είναι ήδη έτοιμος να υποδεχτεί τον πρώην - πια - επιθετικό της Μίλαν. «Ο Κασάνο είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αν τελικά έρθει, θα είναι μια σημαντικότατη προσθήκη και θα μας βοηθήσει πολύ στην προσπάθειά μας να επανέλθουμε στην κορυφή», δήλωσε ο Ζανέτι στο συνδρομητικό «Sky».

Ο Κασάνο, όμως, έγινε γνωστός και για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. Αυτό δεν φοβίζει τον ηγέτη της Ίντερ; «Όλοι ξέρουμε πως ο Κασάνο είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος, κάνει πλάκες και μοιάζει σαν να μην μεγαλώνει. Αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για μας. Να είναι βέβαιος πως όλοι θα τον υποδεχτούμε με ενθουσιασμό, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν ποδοσφαιριστή μεγάλης αξίας. Ελπίζω μαζί του να καταφέρουμε να δώσουμε θέαμα και χαρές στους οπαδούς μας. Ο ερχομός του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα, που θέλει να ξαναγίνει πρώτη», δήλωσε με νόημα ο Ζανέτι.

Ενθουσιασμένος ο Τζόρβας με Τζένοα 

21/8/2012

Ενθουσιασμένος ο Τζόρβας με Τζένοα
Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Τζένοα, έκανε ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έδειξε ικανοποιημένος με την επιλογή του και υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για τη νέα του ομάδα.

Η καριέρα του Αλέξανδρου Τζόρβα στο Καμπιονάτο δεν εξελίχθηκε όπως την ονειρευόταν. Η χρονιά που έκανε στην Παλέρμο δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την ομάδα της Σικελίας. Νέος σταθμός της καριέρας του, η Τζένοα.

Ο Τζόρβας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της Τζένοα, μιλώντας στο επίσημο σάιτ της νέας του ομάδας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στο να επιλέξει τη Τζένοα. «Βρισκόμουν σε μια φάση όπου ήθελα να γυρίσω σελίδα και να αφήσω πίσω μου την περασμένη χρονιά. Είχα ακούσει από όλους πολύ καλά λόγια, τόσο για την ομάδα, όσο και για την πόλη. Έκανα την πιο σωστή επιλογή για να κάνω μια νέα αρχή», επεσήμανε ο Τζόρβας.

Η προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον θα είναι δύσκολη; Τι πιστεύει ο Αλέξανδρος; «Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Περιμένω να έρθουν εδώ η σύζυγός μου και το παιδί μου. Με την οικογένεια στο πλευρό μου η προσαρμογή θα είναι πιο εύκολη», απάντησε ο Αλέξανδρος.

Οι στόχοι του ποιοι είναι; «Θα δώσω τα πάντα για την ομάδα και τον κόσμο. Έχω μεγάλο ενθουσιασμό και περιμένω να δουλέψω με τον Σεμπαστιάν Φρέι, που είναι γκολκίπερ παγκόσμιας κλάσης. Είμαι σίγουρος πως μαζί θα κάνουμε ένα ισχυρό δίδυμο τερματοφυλάκων», δήλωσε με σιγουριά ο Τζόρβας.

Πογκμπά: «Δεν μετανιώνω» 

21/8/2012

Πογκμπά: «Δεν μετανιώνω»
Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να συνεχίσει την καριέρα του στην Γιουβέντους εξέφρασε ο Πολ Πογκμπά.

Ο 19χρονος μέσος τόνισε πως δεν μετανιώνει για αυτό, καθώς το μόνο που θέλει είναι να αγωνίζεται και να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

«Δεν μετανιώνω για καμία απόφαση μου, έμαθα πολλά στη Γιουνάιτεντ, αλλά θα πρέπει να είσαι μέλος για να καταλάβει κάποιος την επιλογή μου. Ο Άλεξ Φέργκιουσον με εμπιστευόταν, αλλά δεν με έβαζε να παίξω γιατί ήμουν πολύ νέος.

Στόχος μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο και είμαι ανυπόμονος. Τώρα θέλω να αγωνίζομαι σε σταθερή βάση και να γίνω ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο
», ήταν τα λόγια του 19χρονου μέσου για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Δεν πήγα στη Γιουβέντους γιατί ξέρω ότι θα παίζω σε κάθε παιχνίδι. Δεν έχω κάτι σίγουρο, απλά ο τεχνικός μου είχε πει πως ήθελε έναν αντικαταστάτη για τους Πίρλο και Βιντάλ», πρόσθεσε.

Συμφώνησε και ο Κασάνο 

21/8/2012

Συμφώνησε και ο Κασάνο
Μετά την επισημοποίηση της μετακίνησης του Τζαμπάολο Πατσίνι από την Ίντερ στη Μίλαν, ήρθε και αυτή του Αντόνιο Κασάνο, που θα ακολουθήσει την αντίθετη πορεία, για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων τις τελευταίες μέρες. Ο Κασάνο θα περάσει αργότερα μέσα στην ημέρα τις ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Το πρωί της Τρίτης ήταν ο Πατσίνι που περνούσε τις ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να υπογράψει με τη Μίλαν. Την ώρα εκείνη η υπόθεση του Κασάνο παρουσίαζε ακόμα κάποιες μικρές εκκρεμότητες, που είχαν να κάνουν με τις ετήσιες αποδοχές του Μπαρέζου επιθετικού.

Μετά από συζητήσεις του μάνατζερ του Κασάνο με τους ανθρώπους της Ίντερ, επήλθε συμφωνία και ο παίκτης είναι ένα βήμα μακριά από τους «νερατζούρι».

Ο αθλητικός διευθυντής της Ίντερ, Πιέρο Αουζίλιο, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. «Ακόμα εργαζόμαστε για την υπόθεση του Αντόνιο, αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μέσα στην ημέρα ο Κασάνο θα περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και αν όλα πάνε καλά, θα υπογράψει το συμβόλαιό του», τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί πως απομένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του Κασάνο στην Ίντερ.

Στην Ίντερ ο Γκαργκάνο 

21/8/2012

Στην Ίντερ ο Γκαργκάνο
Με τη φανέλα της Ίντερ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Βάλτερ Γκαργκάνο.

Οι «νερατζούρι» έδωσαν τα χέρια με τη Νάπολι για τον μονοετή δανεισμό του Ουρουγουανού μέσου, με τους «παρτενοπέι» να βάζουν στα ταμεία τους το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Εφόσον η Ίντερ μείνει ικανοποιημένη από τον Γκαργκάνο και θέλει να τον αποκτήσει στο τέλος της σεζόν, τότε θα πρέπει να καταβάλει στη Νάπολι το ποσό των 5,25 εκατ. ευρώ.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Η νέα Μπάγερν (video) 

21/8/2012

Η νέα Μπάγερν (video)
Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας προκρίθηκε η Μπάγερν νικώντας εύκολα με 4-0 τη Γιαν Ράγκενσμπουργκ, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία.

Όλα τα γκολ των Βαυαρών ήρθαν από νεοαποκτηθέντες παίκτες, καθώς δύο τέρματα πέτυχε ο Μάριο Μάντζουκιτς (32’, 80’), ένα ο Σερντάν Σακίρι με εκτέλεση φάουλ (60’), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κλαούντιο Πισάρο (88’).


Αναλυτικά, το πρόγραμμα (σε παρένθεση η κατηγορία που αγωνίζονται οι ομάδες):

Παρασκευή 17/8

Ζόνενχοφ (4)-FSV Φρανκφούρτης (2) 1-2

Λίμπεκ (4)-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (2) 0-3

Βίλχελμσχαφεν (4)-Άουγκσμπουργκ (1) 0-2

Σάββατο 18/8

Χάλεσερ (3)-Ντούισμπουργκ (2) 0-1

Ομπερνόιλαντ (4)-Ντόρτμουντ (1) 0-3

Ουντεράχινγκ (3)-Κολωνία (2) 1-2

Φάλκενζεε (ερασιτ.)-Στουτγκάρδη (1) 0-5

Βικτόρια Αμβούργου (4)-Φράιμπουργκ (1) 1-2

Οφένμπουργκερ (ερασιτ.)-Ζανκτ Πάουλι (2) 0-2

Άαχεν (3)-Γκλάντμπαχ (1) 0-2

Καρλ Τσάις Γιένα (4)-Λεβερκούζεν (1) 0-4

Μπερλίνερ ΑΚ 07 (4)-Χόφενχαϊμ (1) 4-0

Χάιντενχαϊμ (3)-Μπόχουμ (2) 0-2

Σένμπεργκ (ερασιτ.)-Βόλφσμπουργκ (1) 0-5

Κίκερς Όφενμπαχ (3)-Γκρόιτερ Φιρτ (1) 1-0

Κυριακή 19/8

Νέτινγκεν (ερασιτ.)-Ανόβερο (1) 1-6

Βορμάτια Βορμς (4)-Χέρτα Βερολίνου (2) 2-1

Καρλσρούη (3)-Αμβούργο (2) 4-2

Χένεφ (ερασιτ.)-Μόναχο 1860 (2) 0-6

Χάφελζε (4)-Νυρεμβέργη (1) 3-2 στην παράταση (κ.α. 2-2)

Άαλεν (2)-Ίνγκολσταντ (2) 3-0

Αρμίνια Μπίλεφελντ (3)-Πάντερμπορν (2) 3-1

Ζααρμπρίκεν (3)-Σάλκε (1) 0-5

Άουε (2)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1) 3-0

Πρόισεν Μίνστερ (3)-Βέρντερ Βρέμης (1) 4-2 στην παράταση (κ.α. 2-2)

Χάνσα Ροστόκ (3)-Καϊζερσλάουτερν (2) 1-3

Βάκερ Μπουργκχάουζεν (3)-Φορτούνα Ντίσελντορφ (1) 0-1

Ρόσμπαχ/Φέρσαϊντ (ερασιτ.)-Μάιντς (1) 0-4

Δευτέρα 20/8

19:30 Ζαντχάουζεν (2)-Κότμπους (2) 3-0

19:30 Ροτ-Βάις Έσεν (2)-Ουνιόν Βερολίνου (2) 0-1 στην παράραση

19:30 Χέμνιτσερ (3)-Δυναμό Δρέσδης (2) 0-3

21:30 Γιαν Ρέγκενσμπουργκ (2)-Μπάγερν Μονάχου (1) 0-4


ΓΑΛΛΙΑ

Πλήγμα με Γκουρκίφ 

20/8/2012

Πλήγμα με Γκουρκίφ
Η ατυχία χτύπησε και φέτος τον Γιοάν Γκουρκίφ.

Ο μέσος της Λιόν, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στην αναμέτρηση κόντρα στην Τρουά, υπέστη κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού του γονάτου, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον δύο μήνες.

Ήδη από την περσινή σεζόν, ο Γιοάν Γκουρκίφ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, μετρώντας μόλις 13 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ούτε φέτος φαίνεται να είναι η… χρονιά του, καθώς ο νέος τραυματισμός του αναμένεται να τον αφήσει εκτός για τουλάχιστον δύο μήνες, με τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις να τον θέλουν να επιστρέφει σε τρεις.

«Δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε» 

21/8/2012

«Δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε»
Τους στόχους της νέας χρονιάς έθεσε ο Κάρλο Αντσελότι, μιλώντας σε Γάλλους δημοσιογράφους. Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν δεν παρέλειψε να εκδηλώσει και τη λατρεία του για τη Μίλαν, την οποία θα προπονούσε και δωρεάν, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πολλές και ακριβές μεταγραφές που οι Γάλλοι πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν μπόρεσαν ακόμα να προσαρμοστούν και έτσι οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος βρήκαν τους πρωτευουσιάνους μακριά από τις νίκες.

Έντονη κριτική έχει δεχτεί ο προπονητής της Παρί, Κάρλο Αντσελότι. Ο πετυχημένος τεχνικός, μιλώντας σε Γαλλικά μέσα, τόνισε πως ο πρώτος στόχος του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε, πρέπει να κερδίσουμε τον τίτλο», παραδέχτηκε ο Αντσελότι.

Η Παρί, όμως, έχει και ευρωπαϊκές βλέψεις. Ποια είναι η γνώμη του προπονητή; «Αν δουλέψουμε σωστά, σε δύο χρόνια μπορούμε να είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης.»

Σχολιάζοντας το μέλλον του Κακά, που εμφανίστηκε ως μεταγραφικός στόχος των Γάλλων, ο Κάρλο ήταν σαφής. «Ο Κακά δεν είναι τελειωμένος. Πρέπει να παίξει σε μια ομάδα που θα του δείξει εμπιστοσύνη. Μια πιθανή επιστροφή του στη Μίλαν θα ήταν αναζωογονητική και για εκείνον και για την ομάδα. Εμείς δεν τον χρειαζόμαστε.»

Για τη Μίλαν, όμως, είχε να πει και κάτι ακόμα. «Θα επέστρεφα στη Μίλαν για να την προπονήσω ακόμα και χωρίς να πάρω ούτε ευρώ. Αυτό το ξέρει ο Γκαλιάνι και μάλλον για αυτό με εκμεταλλεύτηκε λιγάκι στο παρελθόν», είπε με χιούμορ, αλλά και με μια δόση πίκρας ο Αντσελότι.

Προς Παρί ο Λιχστάινερ 

21/8/2012

Προς Παρί ο Λιχστάινερ
Σε συμφωνία με τη Γιουβέντους για την παραχώρηση του Στέφαν Λιχστάινερ ήρθε η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως αποκάλυψε το «eurosport.fr».

Οι πρωτευουσιάνοι βρίσκονται σε αναζήτηση ενός δεξιού μπακ, ύστερα από το ναυάγιο με τον Άντονι Ρεβεγιέρ, καταλήγοντας στον διεθνή Ελβετό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γιουβέντους αναμένεται να βάλει στα ταμεία της κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ, με τον Λιχστάινερ να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με την Παρί Σεν Ζερμέν.


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Τρέλανε κόσμο η Ακαντέμικα 

21/8/2012

Τρέλανε κόσμο η Ακαντέμικα
Τι και αν έπαιζε με δέκα παίκτες από το έβδομο κιόλας λεπτό; Τι και αν στο 69’ έχανε 3-0 και, μάλιστα, εκτός έδρας; Τίποτα από τα παραπάνω δεν εμπόδισε την Ακαντέμικα να έρθει 3-3 με την Μπέιρα Μαρ και να φύγει με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από το «Αβέιρο», στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Τρομερό ματς από τον Εντίνιο, που σκόραρε δύο τέρματα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, με αποτέλεσμα στο 7’ να κάνουν το 1-0, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαβιέρ Μπαλμπόα. Μάλιστα, το κακό για τους φιλοξενούμενους ήταν διπλό, καθώς εκτός από το γκολ που δέχτηκαν, την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα πήρε ο Ζοάο Ρεάλ. Οι παίκτες της Μπέιρα Μαρ συνέχιζαν να πιέζουν για δεύτερο γκολ, κάτι που τελικά πέτυχαν στο 42΄με τον Καμαρά. Ο ίδιος παίκτης στο 56’ έκανε το 3-0.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Μπέιρα Μαρ έχει εξασφαλίσει μία άνετη νίκη, οι ποδοσφαιριστές της Ακαντέμικα είχαν άλλη γνώμη. Έτσι, στο 69’ με τον Όγκου έκαναν αρχικά το 3-1, όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Τη "σκυτάλη" στο σκοράρισμα πήρε ο πρώην παίκτης των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Εντίνιο, ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα στο 81’ και στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:


Παρασκευή 18/8

Ολιανένσε-Εστορίλ 2-1

Σάββατο 19/8

Ρίο Άβε-Μαρίτιμο 0-1
(87’ Ζοάο Γουλιέρμε )

Μπενφίκα-Μπράγκα 2-2
(49’ Σάλβιο, 73’ Καρντόσο- 54’ Μελγκαρέχο (αυτ.), 62’ Μοσορό)

Κυριακή 20/8

Νασιονάλ-Σετούμπαλ 2-2

Πάσος Φερέιρα-Μορεϊρένσε 1-1

Ζιλ Βιθέντε-Πόρτο 0-0

Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-0

Δευτέρα 21/8

Μπέιρα Μαρ-Ακαντέμικα 3-3
(7’ Χαβιέρ Μπαλμπόα, 42’, 56’ Καμαρά- 69’ Όγκου, 81’,87’ Εντίνιο)

Η επόμενη (δεύτερη) αγωνιστική:

Ακαντέμικα-Ολιανένσε
Εστορίλ-Πάσος Φερέιρα
Πόρτο-Γκιμαράες
Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε
Μορεϊρένσε-Νασιονάλ
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρίο Άβε
Σετούμπαλ-Μπενφίκα

 ΒΕΛΓΙΟ

Η κορυφή έχει χώρο για… όλους 

21/8/2012

Η κορυφή έχει χώρο για… όλους
Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή στο Βέλγιο μετά την τέταρτη αγωνιστική, καθώς και οι τρεις ομάδες που βρίσκονται σε αυτή (Άντερλεχτ, Κλάμπ Μπριζ, Ζούλτε Βάρεγκεμ) νίκησαν είτε εύκολα είτε δύσκολα, τις αντιπάλους τους.

Πιο αναλυτικά, η Κλάμπ Μπριζ δεν δυσκολεύτηκε και νίκησε 3-1 στην έδρα της την Γκέρμιναλ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς με αποτέλεσμα ο Μπάκα στο 19’ να κάνει το 1-0. Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 47’ με τον Βούιτενς. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με τους Μπλοντέλ και Μουνιέρ, οι οποίοι σκόραραν στο 74’ και στο 94’ αντίστοιχα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Όσον αφορά την αναμέτρηση της Άντερλεχτ με την Μονς, οι πρωταθλητές του 2012 νίκησαν δύσκολα 2-1. Οι «μοβ» ήταν εκείνοι που έβαλαν πρώτοι γκολ με τον Γιοβάνοβιτς στο 43’, όμως η «απάντηση» για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 56’ με τον Γιαρίτσου. Ωστόσο, το τελικό σκορ για τον σύλλογο του Βαν Ντερ Μπρομ διαμόρφωσε στο 69’ ο Λακοβένκο.

Η τρίτη ομάδα της κορυφής η Ζούλτε Βάρεγκεμ νίκησε 2-0 στην έδρα της την Κόρτραϊκ. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Νάεσενς και Λέντριτς στο 65’ και 90’ αντίστοιχα.

Σάββατο 18/8

Άντερλεχτ-Μονς 2-1
(43’ Γιοβάνοβιτς, 69’ Λακοβένκο- 56’ Γιαρίτσου)

Κλάμπ Μπριζ-Γκέρμιναλ 3-1
(19’ Μπάκα, 74’ Μπλοντέλ, 94’ Μουνιέρ -47’ Βούιτενς)

Λιρς-Γκένκ 1-1
(86’ Αντεσάνγια- 79’ Ζόσεφ Μονρός)

Λόκερεν-Μαλίν 2-1
(61’ Μάριτς, 65’ Χαρμπάουι- 93’ Ντέρστορμ)

Λέουβεν-Σερκλ Μπριζ 3-2
(38’ Ενγκλοκ, 64’ Σάβενχ, 82’ Γκέρετς- 27’ Λάτσουτουκ, 61’ Ρούντι)

Μπέβερεν-Γάνδη 0-2
(86’ Βαν Ντερ Μπρούγκεν, 88’ Μπρούλς)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Κόρτραϊκ 2-0
(65’Νάεσενς, 90’ Λέντριτς)

Κυριακή 19/8 (19:00)

Σαρλερουά-Σταντάρ Λιέγης

Επόμενη αγωνιστική (5η)

Σάββατο 25/8

Λέουβεν-Άντερλεχτ
Γκέρμιναλ -Σαρλερουά
Κλάμπ Μπριζ-Λιρς
Κόρτραϊκ- Μπέβερεν

Κυριακή 26/8

Σταντάρ Λιέγης-Μαλίν
Γκενκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γάνδη-Λόκερεν
Μονς-Σερκλ Μπριζ

«Περίπατος» για Σταντάρ 

21/8/2012

«Περίπατος» για Σταντάρ
Ένα παιχνίδι που μέχρι το 30ο λεπτό έδειχνε ότι θα ήταν ντέρμπι, η Σταντάρ Λιέγης το μετέτρεψε σε… περίπατο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 6-2 εκτός έδρας της Σαρλερουά, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος.

Καθοριστική, ωστόσο, ήταν κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο 38’ ο παίκτης των γηπεδούχων, Ντζίνιτς, ο οποίος έκανε και πέναλτι, δίνοντας την ευκαιρία στον Σέιγιας να κάνει το 3-1.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο λαός και η Σταντάρ το έκανε πράξη ανοίγοντας το σκορ στο 2ο μόλις λεπτό με Εζέκιελ. Η απάντηση της Σαρλερουά ήταν άμεση και ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Γκνόχερ. Ο Ατζάρβιτς έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 35’. Η αποβολή του Ντζίνιτς στο 38’ άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και σε συνδυασμό με το εύστοχο πέναλτι του Σέιγιας στο 39’, που έκανε το 3-1, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Σταντάρ.

Το κύκνειο άσμα των γηπεδούχων ήταν η μείωση του σκορ σε 3-2 στο 60’ με τον Μπόγιοβιτς. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Λιέγης πάτησε… το γκάζι και με τα δύο τέρματα του Μπούγιενς στο 63’ και στο 80’, αλλά και το δεύτερο στην αναμέτρηση του Εζέκιελ στις καθυστερήσεις, έφτασε στον θρίαμβο του 6-2.

Σάββατο 18/8

Άντερλεχτ-Μονς 2-1
(43’ Γιοβάνοβιτς, 69’ Λακοβένκο- 56’ Γιαρίτσου)

Κλάμπ Μπριζ-Γκέρμιναλ 3-1
(19’ Μπάκα, 74’ Μπλοντέλ, 94’ Μουνιέρ -47’ Βούιτενς)

Λιρς-Γκένκ 1-1
(86’ Αντεσάνγια- 79’ Ζόσεφ Μονρός)

Λόκερεν-Μαλίν 2-1
(61’ Μάριτς, 65’ Χαρμπάουι- 93’ Ντέρστορμ)

Λέουβεν-Σερκλ Μπριζ 3-2
(38’ Ενγκλοκ, 64’ Σάβενχ, 82’ Γκέρετς- 27’ Λάτσουτουκ, 61’ Ρούντι)

Μπέβερεν-Γάνδη 0-2
(86’ Βαν Ντερ Μπρούγκεν, 88’ Μπρούλς)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Κόρτραϊκ 2-0
(65’Νάεσενς, 90’ Λέντριτς)

Κυριακή 19/8

Σαρλερουά-Σταντάρ Λιέγης 2-6
(6’ Γκνόχερ, Μπόγιοβιτς, 2’, 90’ Εζέκιελ, 35’ Ατζάρεβιτς, 39’ Σέιγιας (πεν), 63’, 80’ Μπούγιενς)

Επόμενη αγωνιστική (5η)

Σάββατο 25/8

Λέουβεν-Άντερλεχτ
Γκέρμιναλ -Σαρλερουά
Κλάμπ Μπριζ-Λιρς
Κόρτραϊκ- Μπέβερεν

Κυριακή 26/8

Σταντάρ Λιέγης-Μαλίν
Γκενκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γάνδη-Λόκερεν
Μονς-Σερκλ Μπριζ



ΣΚΩΤΙΑ

Έγινε του… φιλοξενούμενου! 

21/8/2012

Έγινε του… φιλοξενούμενου!
Κακή μέρα για τους γηπεδούχους αποδείχθηκε η τρίτη αγωνιστική της Σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ, αφού σε τέσσερις αγώνες οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τρεις φορές. «Διπλό» και κορυφή για Μάδεργουελ με συγκάτοικο την Χαρτς που «αυτοκτόνησε» εντός έδρας.

Η Χαρτς προηγήθηκε με 2-0 στο 41’ και μετά την αποβολή του Φοράν για την Ινβερνές (45’), φάνηκε πως το τρίποντο είχε «κλειδώσει». Παρόλα αυτά με πέναλτι του Σάινι στο 58’ και γκολ του Πέπερ στο 90+4’, οι φιλοξενούμενοι πήραν ανέλπιστο βαθμό. Με δύο γκολ του Μέρφι «καθάρισε» η Μάδεργουελ και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Νίκες για Αμπερντίν, Χιμπέρνιαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ρος Κάουντι-Σέλτικ 1-1
(Μπρίτεν 49’-Κόμονς 90+2’)

Χαρτς-Ινβερνές 2-2
(Νοβίκοβας 15’, Σάτον 41’-Σάινι 58’, Πέπερ 90+4’)

Σεντ Τζόνστον-Αμπερντίν 1-2
(Χάσελμπαϊνκ 83’-Όζμπορν 16’, 47’)

Σεντ Μίρεν-Χιμπέρνιαν 1-2
(Τόμσον 63’-Γκρίφιθς 15’, 61’)

Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ 1-2
(Χάρκινς 30’-Μέρφι 12΄, 37’)

Κυριακή 19/8

Νταντί Γιουνάιτεντ-Νταντί 14:45

*Πρώτη νίκη για την Ρέιντζερς, η οποία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της τρίτης κατηγορίας, διέσυρε με 5-1 την Ιστ Στέρλινγκ

Στις χαρές και στις λύπες μαζί! 

18/8/2012

Στις χαρές και στις λύπες μαζί!
Μπορεί η Ρέιντζερς να υποβιβάστηκε στην τέταρτη εθνική κατηγορία της Σκοτίας, ωστόσο οι φίλοι της απέδειξαν στην αναμέτρηση κόντρα στην Ιστ Στέρλινγκ (5-1) πως δεν θα την αφήσουν ποτέ!

Το σημερινό (18/8) παιχνίδι στο «Άιμπροξ» παρακολουθήσαν 41.118 φίλαθλοι των «διαμαρτυρόμενων», με αυτό να αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης θεατών στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης σε γήπεδο τέταρτης κατηγορίας κρατούσε από το 1961 στην Αγγλία και την αναμέτρηση ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και τη Μίλγουολ, την οποία παρακολούθησαν 37.774 θεατές.

Από τριάρα σε τριάρα 

21/08/2012

Από τριάρα σε τριάρα
Η Νταντί Γιουνάιτεντ ήταν η νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι της πόλης, κόντρα στην Νταντί.

Οι γηπεδούχοι πήραν μία άνετη νίκη με 3-0, κάνοντας το δύο στα δύο στην έναρξη του πρωταθλήματος της Σκοτίας, δεδομένου ότι δεν αγωνίστηκαν στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στη Σέλτικ, ενώ στην πρεμιέρα είχαν πάρει τη νίκη κόντρα στη Χιμπέρνιαν πάλι με 3-0.

Με την εν λόγω νίκη η Νταντί Γιουνάιτεντ ανέβηκε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας έξι βαθμούς, έναν περισσότερο από τις Χαρτς και Μάδεργουελ που συγκατοικούν στη δεύτερη.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ κόντρα στους νεοφώτιστους με τον Γκάνινγκ στο 14’ λεπτό, ενώ ο Ράσελ ήταν ο σκόρερ των άλλων δύο τερμάτων (35’ και 38΄) που διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ρος Κάουντι-Σέλτικ 1-1
(Μπρίτεν 49’-Κόμονς 90+2’)

Χαρτς-Ινβερνές 2-2
(Νοβίκοβας 15’, Σάτον 41’-Σάινι 58’, Πέπερ 90+4’)

Σεντ Τζόνστον-Αμπερντίν 1-2
(Χάσελμπαϊνκ 83’-Όζμπορν 16’, 47’)

Σεντ Μίρεν-Χιμπέρνιαν 1-2
(Τόμσον 63’-Γκρίφιθς 15’, 61’)

Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ 1-2
(Χάρκινς 30’-Μέρφι 12΄, 37’)

Κυριακή 19/8

Νταντί Γιουνάιτεντ-Νταντί 3-0
(Γκάνινγκ 14’, Ράσελ 35’-38’)

Υπογράφει στη Ρέιντζερς ο Αργυρίου 

21/8/2012

Υπογράφει στη Ρέιντζερς ο Αργυρίου
Έτοιμος να υπογράψει στη Ρέιντζερς εμφανίζεται ο Ανέστης Αργυρίου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο 24χρονος δεξιός μπακ, που έλυσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, δοκιμάζεται από την Παρασκευή στην σκοτσέζικη ομάδα, η οποία λόγω χρεών θα συμμετέχει την ερχόμενη περίοδο στην τέταρτη κατηγορία της χώρας.

Όλα δείχνουν ότι ο Άλι ΜακΚόιστ έχει σχηματίσει θετική άποψη για τον Έλληνα αμυντικό και το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει ότι η διοίκηση του συλλόγου σκοπεύει να του προσφέρει συμβόλαιο με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 90.000 ευρώ.

Τις επαφές για την υλοποίηση αυτή της μεταγραφής έκανε ο Νίκος Λυράκης, ο οποίος εκτελεί χρέη μάνατζερ.

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου