ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη νίκη με 4-0 επί του ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ", που φέρνει τους ερυθρόλευκους τρεις πόντους μακριά από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δύο γκολ ο Τζεμπούρ, από ένα Βλαχοδήμος και Παπάζογλου, επανεμφάνιση για τον Αβραάμ και πολύ καλός ο Αμπντούν.
Με δύο γκολ του Τζεμπούρ και από ένα των Βλαχοδήμου και Παπάζογλου, ο Ολυμπιακός πέρασε με το εμφατικό 4-0 από το "Γεντί Κουλέ", επικρατώντας ολοκληρωτικά του ΟΦΗ στην αναμέτρηση. Πλέον στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", οι Πειραιώτες φτάνουν και μαθηματικά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο Μίτσελ με ελάχιστες εξαιρέσεις, είδε τους παίκτες του να πιάνουν κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση στο ματς και τους έδωσε τα εύσημα στη συνέντευξη Τύπου.
Μέγκιερι: Καταπληκτική η επέμβαση του Ούγγρου γκολκίπερ στο 28', που οριζοντιώθηκε στο φαλτσαριστό χαμηλό σουτ του Λαμπρόπουλου στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Είχε άλλες δύο καλές εξόδους απομακρύνοντας εγκαίρως τον κίνδυνο για την εστία του. Στην επανάληψη ειδικά δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου. Έβγαλε τίμια το... μεροκάματο.

Παπάζογλου: Αν και ο ρόλος του δεξιού μπακ δεν του ταιριάζει ιδιαίτερα, ο Τάσος προσπαθεί σε κάθε ματς να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αμυντικά δεν προβληματίστηκε παρά ελάχιστες φορές και μπροστά το παλεύει αλλά δεν έχει στοιχεία ακραίου επιθετικού μπακ. Δεν είχε καλές σέντρες αλλά στο 86' κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι έπειτα από κόρνερ του Ιμπαγάσα και γύρισμα του Σιόβα στο δεύτερο δοκάρι. Θετική η παρουσία του.

Μανωλάς: Καλό ματς για τον 22χρονο στόπερ, στο πρώτο του παιχνίδι ως παρτενέρ του Αβραάμ στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας. Βγήκε πρώτος πάνω στην μπάλα, είχε γρήγορες επεμβάσεις, ενώ η απουσία του Παπάζογλου από την επίθεση του ΟΦΗ ήταν αρκετή ώστε ο Μανωλάς να μην έχει πρόβλημα ούτε όταν η μπάλα βρισκόταν στον αέρα. Ικανοποίησε με την απόδοση του. Άφησε τη θέση του στον Σιόβα στο 79'.

Αβραάμ: Η είδηση της επιστροφής του στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού ύστερα από σχεδόν 10 μήνες, είναι από μόνη της υπεραρκετή δίχως να χρειάζεται η οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στα αγωνιστικά πεπραγμένα του αρχηγού των Πειραιωτών. Ο Αβραάμ είναι ο Αβραάμ. Σιδερένιος κάπτεν!

Χολέμπας: Αν εξαιρέσει κανείς 1-2 εύκολα πουλήματα της μπάλας στην επίθεση, ο Χοσέ έκανε ένα αρκετά καλό ματς στο "Γεντί Κουλέ". Σταθερός πίσω, πάντα επικίνδυνος μπροστά, ένας φύσει επιθετικός μπακ όπως ο Χολέμπας ήταν αναμενόμενο να ταλαιπωρήσει τους αντιπάλους. Μια πολύ όμορφη δική του ενέργεια και σέντρα από αριστερά στο 78', έδωσε την ευκαιρία στον Βλαχοδήμο να πετύχει ένα πολύ εύκολο γκολ με το κεφάλι - το πρώτο του με τα ερυθρόλευκα. Αρκετά καλή η παρουσία του Χοσέ στην αναμέτρηση.

Φέισα: Πλέον μετά από 7 σερί ματς, τα υπέρ και τα κατά στο παιχνίδι του Σέρβου είναι ευδιάκριτα. Στον δημιουργικό τομέα ο Λιούμπο ήταν πάρα πολύ καλός. Πλην μιας περίπτωσης, μετέφερε την μπάλα με ασφάλεια στους παίκτες της επιθετικής γραμμής. Με ψυχραιμία κράτησε τον ρυθμό στον άξονα του κέντρου αλλά εμφάνισε ξανά αδυναμίες ανασταλτικά. Ο 25χρονος μέσος έχει πρόβλημα όταν ο αντίπαλος βγαίνει στην κόντρα αλλά και όταν έρχεται αντιμέτωπος με γρήγορο και τεχνίτη παίκτη. Αντιθέτως δεν είναι τόσο κακός σε οργανωμένη άμυνα, καθώς βγαίνει από πίσω και κλέβει την μπάλα. Σε κλειστούς χώρους είναι "οκ" αμυντικά, σε ανοιχτούς χωλαίνει. Αν βελτιωθεί ανασταλτικά μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία μονάδα για τον Ολυμπιακό.

Μασάντο: Στο 14' νικήθηκε από τον Αγριμάκη στο τετ-α-τετ, ενώ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είπε ξανά "όχι" σε σουτ του Πορτογάλου εκτός περιοχής τρία λεπτά αργότερα. Στο 53' βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά ο Σαρ με σωτήριο τάκλιν κόντραρε σε κόρνερ την προσπάθεια του 27χρονου μέσου. Στο 60' ο Μασάντο είδε την κίτρινη κάρτα του Κάκου για θέατρο και στο 67' άφησε τη θέση του στον Μανιάτη. Ξεκίνησε καλά το ματς ο Πορτογάλος, βρέθηκε σε θέση βολής τρεις φορές δίχως να σκοράρει, όμως η συνολική του παρουσία στο παιχνίδι για ακόμη μια φορά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο.

Γκρέκο: Μια από τα ίδια για τον Ιταλό. Κακό δεν τον λες, αδιάφορο σίγουρα όχι αλλά και πάλι δεν έδωσε το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή. Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να γίνει απειλητικός ο ίδιος, ενώ το πάλεψε και ανασταλτικά. Όπως το δει κανείς...

Βλαχοδήμος: Η καλύτερη στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 44', όταν από την μεταβίβαση του Τζεμπούρ κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αγριμάκη. Κάτι που έκανε με το κεφάλι στο 69', εκμεταλλευόμενος την άψογη σέντρα του Χολέμπας στο δεύτερο δοκάρι. Παραδόξως σκόραρε στο ματς που ήταν λιγότερο καλός σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του! Ίσως και καλύτερα έτσι, από το να έπαιζε πάλι καλά και να μην έβρισκε δίχτυα. Πιθανόν να "λυθεί" μετά από αυτό το γκολ. Αντικαταστάθηκε από τον Ιμπαγάσα στο 73'.

Αμπντούν: Στο 7' έδωσε την ασίστ στον Τζεμπούρ που έκανε το 1-0 και στο 14' είχε νέα εντυπωσιακή ενέργεια βγάζοντας φάτσα με τον Αγριμάκη τον Μασάντο που όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Από μεταβίβαση του στον Τζεμπούρ ξεκίνησε και η φάση με τη χαμένη ευκαιρία του Βλαχοδήμου στο 44', ενώ είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ των ερυθρολεύκων στο ματς. Στο 85' έπαιξε καταπληκτικό "1-2" με τον Ιμπαγάσα αλλά ο Μπούρμπος πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ την μπάλα, πριν πλασάρει τον Αγριμάκη ο Αλγερινός εξτρέμ. Ο Τζαμέλ ήταν μια διαρκής απειλή για την άμυνα του ΟΦΗ και ικανοποίησε απόλυτα με την απόδοση του στο ματς.

Τζεμπούρ: Ο Αγριμάκης τον νίκησε στην πρώτη τους μονομαχία στο 7', αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ράφικ πήρε το αίμα του πίσω σκοράροντας με το κεφάλι στην εξαιρετική σέντρα του Αμπντούν. Στο 44΄τροφοδότησε ωραία τον Βλαχοδήμο στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο 22χρονος εξτρέμ σπατάλησε την ευκαιρία. Ο "τρομοκράτης" πέτυχε το 20ο του γκολ στην Super League, όταν ο Μπούρμπος αρχικά τον έκοψε πριν πλασάρει τον Αγριμάκη αλλά στη συνέχεια ο άσος του ΟΦΗ έδιωξε την μπάλα πάνω στον επιθετικό του Ολυμπιακού και αυτή κατέληξε στα δίχτυα! Πέρα από τα δύο γκολ, ο Τζεμπούρ ήταν αρκετά κινητικός και συμμετείχε στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας.

Μανιάτης: Πήρε τη θέση του Μασάντο στο 67' και έπαιξε ως δεξιός χαφ μετά την είσοδο του Ιμπαγάσα στο ματς 6 λεπτά αργότερα. Σίγουρα μια δοκιμή του Μίτσελ για το μέλλον, ενώ κάτι ανάλογο έχει πράξει και ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική. Πρόκειται για μια θέση που δεν βολεύει ιδιαίτερα τον 26χρονο άσο, χωρίς να σημαίνει πως δεν προσπάθησε και από εκεί να προσφέρει στην ομάδα του. Δύσκολα θα τον δούμε να παίζει εκεί πολλές φορές.

Ιμπαγάσα: Πήρε τη θέση του Βλαχοδήμου στο 73' και στο 25λεπτο που αγωνίστηκε πρόλαβε να κάνει όσα δεν μπόρεσε ο Μασάντο σε 67 λεπτά συμμετοχής του στο ματς. Από δική του προσπάθεια και γύρισμα στην περιοχή προήλθε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Στο 85' έδωσε καταπληκτική ασίστ στον Αμπντούν που δεν έγινε γκολ ελέω Μπούρμπου. Ο ίδιος εκτέλεσε το κερδισμένο κόρνερ που κατέληξε στο γκολ του Παπάζογλου (ο Σιόβας πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι), ενώ στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να πετύχουν και 5ο γκολ οι Πειραιώτες από ωραία εκτέλεση φάουλ του "Κάνιο" στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Πολύ ουσιαστική εμφάνιση μετά από καιρό για τον Αριέλ.

Σιόβας: Αντικατέστησε τον Μανωλά στο 79' και συμμετείχε ενεργά στο γκολ του Παπάζογλου στο 86', όταν μετά το κόρνερ του Ιμπαγάσα γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι δίνοντας την ευκαιρία στον συμπαίκτη του να σκοράρει.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου