ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
08/03/2013

Μπαρτζώκας: "Πάμε για τη νίκη στη Σιένα"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέδωσε την ήττα από την Μπαρτσελόνα στην κακή άμυνα της ομάδας του και το άσχημο ποσοστά στα τρίποντα, υποστηρίζοντας ωστόσο πως ο Ολυμπιακός θα πάει για τη νίκη στη Σιένα προκειμένου να προλάβει το τρένο της 2ης θέσης στον όμιλο.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου για την ήττα στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα ήταν ψύχραιμος, κάνοντας τη δική του ανάλυση στο ματς, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις. Στάθηκε στα άσχημο ποσοστό στα τρίποντα, αλλά και στις χαμένες βολές, όταν υπήρχε το μομέντουμ. Παράλληλα μίλησε και στο γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Σερμαντίνι στο ματς.
"Παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό ματς. Εμείς προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η ποιότητα της Μπαρτσελόνα. Σούταραν με υψηλά ποσοστά και εμείς δεν υπερασπιστήκαμε την ρακέτα μας. Φάγαμε πολλά καλάθια από τον Λόρμπεκ και τον Τόμιτς με τον ίδιο τρόπο ενώ είχαμε 2/17 τρίποντα. Με αυτό το ποσοστό δεν μπορείς να έχει τύχη", τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός για την ήττα από τους Καταλανούς με 77-90 και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην φάση όπου ο Ολυμπιακός απώλεσε τέσσερις συνεχόμενες βολές και ένα σουτ τριών πόντων σε μια επίθεση.

Είχαμε 0/4 βολές στο κρίσιμο σημείο και άστοχο σουτ τριών πόντων. Αντί να είμαστε μπροστά, βρεθήκαμε και πίσω με τρεις. Χρειαζόμασταν περισσότερους παίκτες σε καλή κατάσταση αλλά δεν τους είχαμε. Είμαστε ακόμα βέβαια στον στόχο της πρόκρισης αλλά και στην διεκδίκησης της δεύτερης θέσης. Πάμε για τη νίκη στη Σιένα".

Όσον αφορά τη μη χρησιμοποίηση του Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο κόουτς Μπαρτζώκας υποστήριξε τα εξής: "Δεν είχε κάνει ουσιαστικά προπόνηση λόγω ίωσης. Ήταν απόφαση δική μου".

Σλούκας: "Δεν τελείωσε τίποτα, συνεχίζουμε"

Ο Σλούκας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα και στάθηκε στην κακή άμυνα της ομάδας του, τονίζοντας ωστόσο πως τίποτα δεν χάθηκε ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση. Βίντεο από τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια.
Την ήττα με σκορ 77-90 γνώρισε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός που δεν βρήκε λύσεις στα προβλήματα που του έβαλε στο ματς η Μπαρτσελόνα. Ο Κώστας Σλούκας στάθηκε στην κακή άμυνα της ομάδας αλλά και την φάση που οι ερυθρόλευκοι δεν εκμεταλλεύθηκαν την τεχνική ποινή στους Καταλανούς και έχασαν τέσσερις σερί βολές και ένα τρίποντο σε μια ουσιαστικά επίθεση. Ωστόσο ο γκαρντ των Πειραιωτών υποστήριξε πως τίποτα δεν χάθηκε ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.
Ο Κώστας Σλούκας σχολίασε τα εξής: "Ξέραμε πως θα έπρεπε πάση θυσία να κοντρολάρουμε τον ρυθμό στο ματς, αλλά αυτό δε συνέβη. Αντιμετωπίσαμε την πρώτη ομάδα του ομίλου, αλλά και την πιο φορμαρισμένη στην Ευρωλίγκα. Δεν ήταν εύκολο να την αντιμετωπίσουμε, καθώς έπαιξε αρκετά καλά. Θεωρώ πως το μομέντουμ μας χάθηκε την στιγμή που είχαμε ανατρέψει στο σκορ και ειδικά στο σημείο με τις χαμένες βολές.

Είχαμε την ευκαιρία να φτάσουμε στο +6, αλλά έχασε δύο σερί βολές ο Χάινς και μετά ο Σπανούλης, ενώ ακολούθως αστοχήσαμε και σε τρίποντο. Είχαμε αυτή την ευκαιρία και την χάσαμε και η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα η οποία δεν συγχωρεί. Δεν τελείωσε τίποτα και ούτε χάθηκε κάτι. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά.

Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως διαθέτει χαρακτήρα νικητή όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Δεχθήκαμε 90 πόντους και είναι ένα δείγμα για την άμυνα μας στο παιχνίδι".

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Σλούκα στα αποδυτήρια:

RedPlanet.gr - Ο Σλούκας για την ήττα από την... από redplanetgr

Πάουελ: "Δεν παίξαμε άμυνα"

Ο Πάουελ τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχασε το μομέντουμ και δεν έπαιξε καλή άμυνα με συνέπεια να ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα. "Αυτή η ήττα να μας γίνει μάθημα για το μέλλον", υποστήριξε ο Αμερικανός σέντερ. Δείτε το βίντεο από τα αποδυτήρια.
Για την 10η αγωνιστική του Top-16 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα με 77-90, χάνοντας έδαφος στο κυνήγι της 2ης θέσης του ομίλου. Ο Τζος Πάουελ προσπάθησε με 16 πόντους να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους να κερδίσουν το ματς, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό.
"Χάσαμε το μομέντουμ στο ματς και αυτό μας κόστισε. Δεν παίξαμε καλή άμυνα, παρουσιάσαμε ορισμένες αδυναμίες, δεν είχαμε ενέργεια στο τέλος και χάσαμε το ματς. Είναι πολύ δυνατή ομάδα η Μπαρτσελόνα και έπαιξε πολύ καλά. Ειδικά οι ψηλοί της έκαναν καλή δουλειά.

Είμαστε στεναχωρημένοι. Ελπίζω αυτό το ματς και αυτή η ήττα να αποτελέσει μάθημα για εμάς για το μέλλον.

Στην 3η περίοδο βελτιωθήκαμε και ανατρέψαμε το σκορ και έπρεπε να συνεχίσουμε όπως παίζαμε καλά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά", τόνισε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αμερικανός σέντερ.

Στο βίντεο οι δηλώσεις του Πάουελ στα αποδυτήρια:

RedPlanet.gr - Πάουελ για την ήττα από την...

Πασκουάλ: "Ήμασταν καλοί σε επίθεση και άμυνα"

Ο Πασκουάλ στάθηκε στην τρίτη περίοδο που ο Ολυμπιακός πήγε να αντιδράσει, δήλωσε πως έγινε ένα καλό ματς ανάμεσα σε δυνατούς αντιπάλους, επισημαίνοντας πως η ομάδα του έπαιξε καλά τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.
Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν εμφανώς χαρούμενος και ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του στη συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας πως η Μπαρτσελόνα έπαιξε καλά τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Παράλληλα επεσήμανε πως πως έγινε ένα ματς ανάμεσα σε δύο δυνατούς αντιπάλους.
Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα αρχικά σχολίασε: "Ευχαριστούμε τους Έλληνες φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για την υποστήριξη που μας έδωσαν σήμερα, μας βοήθησαν πολύ. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που δε θέλουν απλά την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά θέλουν να βρεθούν στο Final Four. Π

αίξαμε πολύ καλά και στα δύο μέρη του γηπέδου, αλλά στην 3η περίοδο χάσαμε τα ριμπάουντ δεν είχαμε σωστή κίνηση και ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Στην τελευταία περίοδο παίξαμε πολύ καλύτερα. Γυρίσαμε καλύτερα την μπάλα, τα ποσοστά μας ήταν πολύ καλύτερα, είχαμε προβλήματα με τα φάουλ αλλά δεν μας εμπόδισε και στο τέλος η διαφορά στο σκορ έδειξε πόσο εύκολα κερδίσαμε.

Ίσως είναι μια από τις καλύτερες στιγμές και να έχουμε πολλούς έξυπνους παίκτες, αλλά και το 2010 που κερδίσαμε το Final Four είχαμε πολλούς καλούς και έξυπνους παίκτες. Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί. Είμαστε στην πρώτη θέση, αλλά έχουμε τέσσερα παιχνίδια ακόμη και πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θεωρώ ότι θα φτάσουν στα προημιτελικά, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνουν μετά γιατί εκεί θα υπάρχουν πολύ καλές ομάδες".

Λόρμπεκ: "Παίξαμε πολύ καλά στην 4η περίοδο"

Ο Λόρμπεκ στις δηλώσεις του στάθηκε στις τέσσερις σερί χαμένες βολές του Ολυμπιακού, ενώ επεσήμανε πως η Μπαρτσελόνα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ στην 4η και κρίσιμη περίοδο. Ι
Ο Εράζεμ Λόρμπεκ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο ματς με 21 πόντους, κάνοντας την "ζημιά" στους Πειραιώτες. Στις δηλώσεις του ο Σλοβένος πάουερ-φόργουορντ στάθηκε στις τέσσερις σερί χαμένες βολές των ερυθρολεύκων όταν ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά και στο πολύ καλό μπάσκετ που έπαιξαν οι Καταλανοί στην 4η περίοδο.
Ο Εράζεμ Λόρμπεκ είπε για το ματς στο ΣΕΦ τα εξής: "Αν και ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο ανέβασε την απόδοση του και μας πίεσε πάρα πολύ, καταφέραμε, παρά το γεγονός αυτό, να ολοκληρώσουμε αυτό το δεκάλεπτο όντας εμείς μπροστά στο σκορ.

Διαχειριστήκαμε σωστά εκείνο το διάστημα και δεν αφήσαμε το ματς να μας ξεφύγει. Στην 4η περίοδο όμως πιστεύω πως παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. "Χτίσαμε" μία διαφορά ασφαλείας, την οποία και διατηρήσαμε έως το τέλος, κερδίζοντας το ματς.

Έχασαν τέσσερις συνεχόμενες βολές στην 3η περίοδο, όταν ήταν μπροστά στο σκορ και ίσως αυτό να έπαιξε τον ρόλο του, αλλά αυτά συμβαίνουν στους αγώνες.

Το πιο σημαντικό για εμάς στην αναμέτρηση ήταν το γεγονός πως δεν χάσαμε την συγκέντρωση μας σε κανένα σημείο, πως επιβάλλαμε το παιχνίδι μας, αλλά και πως όταν πήραμε μία σημαντική διαφορά φροντίσαμε να διατηρηθούμε μπροστά στο σκορ έως το τέλος".

Ναβάρο: "Δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίζεις στο ΣΕΦ"

Ο Ναβάρο τόνισε πως η Μπαρτσελόνα άντεξε στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού στην 3η περίοδο, σχολιάζοντας πως δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίζεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο Κάρλος Ναβάρο ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους και στις δηλώσεις του, όντας ικανοποιημένος από το "διπλό" της ομάδας του, επεσήμανε πως δεν είναι καθόλου εύκολο για μία ομάδα να κερδίζει τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παράλληλα, επεσήμανε πως οι Καταλανοί άντεξαν στην αντεπίθεση των Πειραιωτών.
Ο Κάρλος Ναβάρο σχολίασε για το ματς: "Θεωρώ πως ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με εξαίρεση ορισμένα λεπτά στην τρίτη περίοδο στα οποία οι αντίπαλοι μας ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και "εκρηκτικοί", παίζοντας μπάσκετ στον δικό τους ρυθμό. Ωφείλω να παραδεχτώ πως παίξαμε μπάσκετ σε μία υπέροχη ατμόσφαιρα σε αυτό το γήπεδο.

Δεν είναι καθόλου εύκολο για καμία ομάδα το να κερδίζει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρόκειται για μία σημαντική νίκη για εμάς, καθώς με αυτή παίρνουμε την πρόκριση στα προημιτελικά και πλέον σκοπός μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου. Συνεχίζουμε".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου