ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μπαρτζώκας: "Η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει στο ΣΕΦ"

Μπαρτζώκας: "Η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει στο ΣΕΦ"

O Mπαρτζώκας τόνισε πως η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα της Euroleague μέχρι στιγμής, αλλά επεσήμανε πως εδώ στο ΣΕΦ μπορεί να χάσει! "Έχουμε μεγάλο κίνητρο για νίκη", σχολίασε ο Έλληνας κόουτς.
Το απόγευμα (17:30) της Τετάρτης (6/3) ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπως συμβαίνει πάντα μία μέρα πριν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Euroleague. Ο προπονητής των Πειραιωτών αναφέρθηκε στο σημαντικό ματς της Πέμπτης (7/3, 21:45) κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κάνοντας την δική του ανάλυση για την αναμέτρηση, ενώ απάντησε και σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο Έλληνας τεχνικός επεσήμανε πως οι Καταλανοί δεν είναι άτρωτοι, τονίζοντας πως σαφώς και μπορεί να χάσει στο ΣΕΦ.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά σχολίασε: "Το παιχνίδι έρχεται σε ένα σημείο της Ευρωλίγκας, στο οποίο πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Το πρόβλημα μας είναι πως υπάρχει ίωση. Την πέρασε ο Σπανούλης,τώρα την περνάει ο Περπέρογλου και αυτό είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί. Έχουμε κίνητρο και ελπίζω να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα. Κατά πολλούς θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Βάση των αριθμών και των στατιστικών είναι η καλύτερη  σε επίθεση και άμυνα και αυτό τα λέει όλα. Διαθέτει μία ομάδα που είναι εξαιρετική στο πικ εν ρολ, αλλά και ικανότατη στο low-post.

Θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς και θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Έχουμε χαρακτήρα νικητή σαν ομάδα και περιμένουμε με ανυπομονησία το ματς, απέναντι σε πολύ δυνατή ομάδα. Έχουμε πέντε νίκες σερί στην Ευρωλίγκα και είμαστε σε καλή κατάσταση. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στους "8" και μετά θα κοιτάξουμε την πρώτη δυάδα στο γκρουπ. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κατακτήσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις, αποκτώντας πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί. Κοιτάμε την συνέχεια, κοιτάμε μοναχά το επόμενο παιχνίδι και είμαστε αποκλειστικά συγκεντρωμένοι ενόψει της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα είναι σε ετοιμότητα. Στο ματς θα έχει ενεργό ρόλο ο Πέςρκινς, ο οποίος θα πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής".

Για το αν αποτελεί κομβικό σημείο ο περιορισμός των Τόμιτς και Ναβάρο, απάντησε: "Ο Τομιτς κάνει πάρα πολύ καλά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα και είναι σπουδαίος παίκτης. Ήταν ο MVP στην Ευρωλίγκα για τον Φλεβάρη. Ο Ναβάρο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, δεν είναι σε καλή κατάσταση και στην ουσία συντηρείται. Θα αγωνιστεί όμως και θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα πάνω του, όπως και στον Τόμιτς. Πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτούς, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια και ούτε την νοοτροπία να περιοριστούμε μοναχά στο μαρκάρισμα τους. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο και μία σπουδαία ομάδα. Διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και παίκτες με ικανότητες. Έχουν ελάχιστους νεαρούς. Οι περισσότεροι παίκτες τους έχουν πολλές παραστάσεις, τεράστια εμπειρία, αλλά και κατακτήσεις αρκετών τίτλων. Επίσης θεωρώ πως διαθέτουν έναν ικανότατο προπονητή. Έχουμε κίνητρο σαν ομάδα, αλλά δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε δύο παίκτες, αλλά στην ομάδα. Ο Τόμιτς είναι ένας εξαιρετικός σέντερ, με ψηλό κορμί (2.17μ), ο οποίος είναι πολύ καλός τόσο στο να παίζει πλάτη, όσο και με πρόσωπο προς το καλάθι. Είναι επικίνδυνος. Υπάρχουν όμως και οι Λόρμπεκ και Τζαβάι, οι οποίοι είναι επίσης καλοί παίκτες στην φροντ-λάιν τους".

Για την ικανότητα της Μπαρτσελόνα στο low-post, αλλά και για την δυναμική της, τόνισε: "Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που χάνει δύσκολα, αλλά αν είναι να χάσει κάπου, μπορεί να χάσει στο ΣΕΦ. Δεν είναι άτρωτη. Παίζει καλά στην Ευρωλίγκα, αλλά στην Ισπανία αντιμετωπίζει προβλήματα. Κοντεύει να μείνει εκτός τετράδας στην χώρα της. Έχει παίκτες με ηλικία, πολλούς παίκτες πάνω από 30 και κουράζονται, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί. Δεν μπορούν να παίζουν πολλά συνεχόμενα ματς και να είναι ικανοί σε όλες τις διοργανώσεις. Έχουν όντως  πολύ καλό ποσοστό στην επίθεση και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Στο πρώτο ματς στην Βαρκελώνη εχαμε πρόβλημα στις συνεργασίες του Χουέρτας με τον Τόμιτς και πρέπει να τους περιορίσουμε. Είναι καταπληκτικοί στο low-post, όχι μόνο στο να τελειώσουν φάσεις, αλλά και να κάνουν την σωστή πάσα που πρέπει σε εκείνο το σημείο για να σκοράρουν. Έχουν αδυναμίες αμυντικές, τις οποίες καλύπτουν με τα ψηλά κορμιά τους και δεν τρέχουν συχνά. Αν έχομε καλή άμυνα στο πικ-εν-ρολ, θα τα πάμε καλά. Πρέπει να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να επιδιώξουμε το transition game".

Για το αν θεωρεί, από πνευματικής πλευράς, δύσκολο ματς το Μπεσίκτας-Ολυμπιακός και εύκολο το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, είπε: "Το παιχνίδι στην Πόλη ήταν πονηρό. Κουράστηκα αρκετά σε αυτό το ματς, γιατί ως ένα σημείο ήμασταν κοντά στο σκορ και δεν ήμασταν ήσυχοι, ασχέτως αν στο τέλος κερδίσαμε με σχεδόν 20 πόντους. Ήταν περίεργο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν αδιάφοροι παίκτες και αντίπαλοι. Κόντρα στην Μπεσίκτας δεν ήμασταν αδιάφοροι, ούτε χαλαροί. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πάντως, πιστεύω πως όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε πράγματα παραπάνω από ότι μπορούμε. Θα πρέπει να είμαστε μαχητικοί, αποφασιστικοί, να βγάλουμε ενέργεια και θέληση στο παρκέ και θα πρέπει να παρουσιαστούμε και δημιουργικοί. Πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας με μυαλό ώστε να πάρουμε σωστές αποφάσεις μέσα στο γήπεδο".

Για το αν θεωρεί πως ο κόσμος που θα γεμίσει στο ΣΕΦ θα... φοβίσει την Μπαρτσελόνα, σχολίασε: "Στην Ευρωλίγκα, που τα πράγματα είναι πολιτισμένα, δίχως ακρότητες, όπως και πρέπει να διεξάγονται όλα τα ματς, πιστεύω πως ο κόσμος δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον αντίπαλο. Δεν θα φοβηθεί η Μπαρτσελόνα. Άλλωστε είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις. Πιστεύω όμως πως το γεμάτο ΣΕΦ και ο κόσμος μπορεί να δώσει ενθουσιασμό και καλή ψυχολογία στους δικούς μας παίκτες. Ο κόσμος μπορεί να τους τονώσει το ηθικό και να τους προσφέρει αυτοπεποίθηση, όπως ακριβώς συνέβη κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ. Στο ματς με την Κάχα ήμασταν δυναμικοί από το ξεκίνημα και πήραμε την στήριξη του κόσμου. Κάναμε κάποιες φάσεις που ξεσήκωσαν το κοινό, καθώς είδαν και οι φίλαθλοι μας την επιθυμία για νίκη που είχαμε, αλλά και την μαχητικότητα μας σε κάθε φάση. Κάποιες φάσεις για παράδειγμα με τον Παπανικολάου, κάποιες καλές άμυνες που έβγαλε, επέδρασαν θετικά στο ματς και στο κοινό και όλη αυτή η ενέργεια μεταδόθηκε και εκδηλώθηκε. Σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικό το παιχνίδι και περιμένουμε την θερμή στήριξη των φιλάθλων μας ώστε να μας βοηθήσουν".

Για την αγωνιστική βελτίωση του Πάουελ αγωνιστικά και για το αν νιώθει και ψυχολογικά καλύτερα, είπε: "Κατά την διάρκεια του τραυματισμού του Πάουελ υπογράψαμε τον Σερμαντίνι, ο οποίος μας βοήθησε ειδικά στο Τελ Αβίβ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χρόνος του Πάουελ. Βρέθηκε σε μία περίοδο περίεργη για εκείνον, όντας προβληματισμένος τόσο για τον τραυματισμό του, όσο και με τον χρόνο συμμετοχής του. Με τον ερχομό του Σερμαντίνι, ήταν λογικό να παίζει λιγότερο, ενώ ας μην ξεχνάμε πως ο Χάινς τις περισσότερες φορές παίζει πάντα πάνω από 20 λεπτά. Είναι ποιοτικός παίκτης ο Πάουελ και στις προπονήσεις όλοι το ξέρουν. Τα παιδιά που δουλεύουν μαζί του αναγνωρίζουν την αξία του. Μπορεί να μας δώσει διάσταση σαν παίκτης, αν πνευματικά και αγωνιστικά μπορεί να δώσει αυτά που μπορεί και πρέπει. Είναι καλός παίκτης, έχει ικανότητες και μπορεί να μας βοηθήσει. Διαθέτει ποιότητα. Έχουμε τέσσερις σέντερ με καλά χαρακτηριστικά, με τα οποία ο ένας συμπληρώνει τον άλλον".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου